Alıntı:
pr0gressive´isimli üyeden Alıntı
aynı senin bahsettiğin gibi, higgs bozonu karşı maddeden başka birşey değil. dan brown o kitabı yazmadan 4 yıl önce bu madde üzerinde araştırmalar başlamıştı, zaten o da bunu referans aldığını söylüyor. karşı madde, senin var olmanı sağlayan maddedir. yani sen zıtlığınla varsın  biraz saçma oldu ama şöyle diyeyim negatif yükler, pozitif yükler olduğu için varlar. bu deli adamların merak ettiği şey de madem yokluk var (yok değil yokluk), o zaman yokluğun da bir karşı maddesi var mıdır? varsa bu higgs bozonu mudur?
paranormal fenomenler ise karşı maddenin ruh olduğunu söylerler. ama yanlış bir genellemedir. çünkü beden ölünce ruh enerji boyutunda varlığını sürdürür. antimadde teoremine göre bedene hayat veren antimadde ise, bedenden önce yok olması gerekmektedir.
bu saatte kafam bulandı bunları yazarken.  |
Tamam şimdi oldu. Zaten ben de kitabı okumadan önce evrenki herşeyin zıtlığıyla varolduğuna (yin yang, dişi erkek, iyi kötü gibi) düşünüyordum. Ama madde ve antimaddenin çarpışması için gereken muazzam enerjinin ise bir kaynaktan sğlandığını gösteriyor bence (ki buna biraz benzer bir deney evrim yönünden Miller tarafından yapıldı. İlkel yeryüzünde yıldırımların, çok yüksek sıcaklığın ve soğuğun çok basit yapılı metan gibi inorganik maddelerden amino asitlerin ve hatta daha uzun süre beklendiğinde proteinlerin bile oluşmasına yol açtığı belirlendi.) Yani cansızdan ilk kez evrenin oluşumunda canlı bir madde (organik) oluşabilecekti. Biyolojiye yakın olduğumdan bu iki deneyi birbirine bağladım. Bence ikisi de büyük bir enerji kaynağının mutlak varlığını gösteriyor gibi.
Karşı maddenin ruh olması bana da pek mantıklı gelmiyor.