JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Teknoloji ve Bilgisayar > Bilim & Teknoloji

Seçenekler Arama
Alt 09-09-2008, 21:12   #21

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 174 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

Alıntı:
ensiferum13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çünkü dünyanın sonunu getirebilecek bir deney.bu illa hemen olması gerekmiyor.örnegın dünyanın bin yıl omru kaldıysa bunu rahatca üçte birine düşürebilir.protondan bahsediyoruz.atomun molekulunun parcalanmasından bahsediyoruz. elektrona bile daha hükmedilemezken böylesine ciddi bir deney nasıl yapılabilir?

hiçbir sorun cıkmayacak diyorlar değil mi? atom bombasında da aynı şeyi söylediler.sözde savaşı bitirecekti ama ınsanalra zarar vermeyecektı.gördük.çernobil faciasından öncesinde de çok güzel acıklamalar yapıyolardı..

İlla olacak bir şey diyosun. Elle gelen düğün bayram o zaman hem şu aralar çoğu arkadaşında dediği gibi ölüm güzel bir şey bile olabilir başımıza gelen.

Alt 09-09-2008, 21:18   #22

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 135 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

ya olmasını tabii ki bende istemem.sado-mazo değilim ama yaptıkları şey ciddi bir olay ve sonuclarını belkide tüm dünya ödemekte veya ödeyecek.

bu arada esas patlama ekim ayında yapılacak ama tam tarıh vermedıler.yarı nsadece deneyin ufak bır ksmı gerceklestırılecekmiş.

"Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener."

Atatürk

**TJOBD**
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-09-2008, 23:10   #23
-YASAKLI-

cinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 cinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud of

işin korkutucu kısmı sonuçlarını her ne kadar test etselerde,kendileri bile kestiremiyorlar.işte biz bu işi yaptık şu çıkacak demiyorlar..
her şey olabillir
cinn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 09-09-2008, 23:54   #24

pr0gressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 pr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud of

ehem...

dostlar, bu bir deney degildir.

cern denen yerde, yeni ve gayet cillop bir parcacik hizlandirici yapilmistir. tipki diger parcacik hizlandiricilarda oldugu gibi, burada da parcaciklar birbirleriyle kafa kafaya carpistirilacaklar. tabi "buyuk hadron hizlandiricisi" diger carpistiricilardan daha geliskin oldugu icin, elde edilecek sonuclarin daha tatmin edici olmasi bekleniyor. ayni zamanda bu alet, daha onceki carpistiricilarin yapamadiklarini da yapabiliyor. yani deneyler daha bir kontrollu, sonuclar daha bir kesin "olabilecek"...

bu bir deney degil demistim. evet, bu bir deney degil, deneyler bütünü... o alet yillarca calisacak. yillar boyu binlerce defa parcaciklari bodoslama birbirine bindirecek. elde edilecek sonuclar belki bugun veya yakin gelecekte hicbirimizin isine yaramayacak ama ileride birilerinin isini gorecek sonuclara ulasacagiz.

newton, kutlecekim kanunu gelistirdiginde yuzyillarca kimsenin isine yaramamisti biliyorsunuz... oysa, bugun cep telefonlarindan radyo ve televizyonlara, oradan gps alicilarimiza kadar hemen tum teknolojimiz, newton'un kesfettigi kutlecekim yasalari sayesinde hesaplanmis yorungelerinde dönen uydular sayesinde calisiyor...

mucize beklemeyin. bilimsel ilerleme bir surectir. bu surec, bizim 70 yillik omrumuzde gorebilecegimizden ibaret degildir. bizden sonra daha bir suru insan nesli gelecek. bu bizim birakacagimiz bir damla sadece.

ama olur da karadelik falan olursa, dünyanın sonu gelirse bi pr0gressive vardı deyin hatırlayın beni

En güzel şarkıyı bir kurşun söyler...
pr0gressive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-09-2008, 01:42   #25
-YASAKLI-

cinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 cinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud ofcinn has much to be proud of

oldumu şşimdi onca olumlu ,içimizi rahatlatan yazının sonunda kurduğun cümle ......

"ama olur da karadelik falan olursa, dünyanın sonu gelirse bi pr0gressive vardı deyin hatırlayın beni "
cinn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 10-09-2008, 01:47   #26

coldhellangel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 114 coldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond repute

yaklaşık 1 saat önce bir haber programında yıldız teknik üniversitesinde görevde bulunan bilgili kişinin yorumunu izledim. ona göre bu deneyin tehlikeli bir yanı yok bir çok bilim adamı onaylamışsa bir bildikleri vardır diyor kısaca yani korkulucak bir şey yok diyor.

tabi yinede insan düşüünüyor riks olmadan olmaz ki böyle bir deney söz konusuyken soru işaretleri gitmiyor.

Alt 10-09-2008, 15:39   #27

Karma gücü: 14 pr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud of

ilk proton parçacığına 1 tur attırıldı, test başarıyla başladı hayırlı olsun

asıl çarpışma 21 Ekim'de yapılacak. Bu ısınma turuydu

Alt 10-09-2008, 15:46   #28

EmilioDeCarro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 20 EmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant futureEmilioDeCarro has a brilliant future

bi sakatlık çıkmaz işallah

www.nora.anatolianrock.com
www.myspace.com/noratr
EmilioDeCarro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-09-2008, 15:55   #29

phobosORbia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 81 phobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond repute

Bu günde ölmedik anne

Biliyorum, haylaz bir çocuktur kalbim, laf dinlemez…Özlüyorum desem… Neyi_???? Özlemiyorum desem…Yalan…

Ben, ben olmayı beceremedim…
phobosORbia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 10-09-2008, 18:28   #30

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 174 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

İran (7.5 ) ve Güney Amerika (6.4 ) olan son iki deprem de büyük ihtimalle bu deneye bağlanacak.

Alt 10-09-2008, 20:36   #31

Alıntı:
serenadaschizophrana´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İran (7.5 ) ve Güney Amerika (6.4 ) olan son iki deprem de büyük ihtimalle bu deneye bağlanacak.
depremi deneye bağlamaları gayet normal bence. istanbul'daki yağış da deneye bağlandıktan sonra tabi

Alt 10-09-2008, 22:13   #32

peLentaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 peLentaN yakında ünlü olacak gibipeLentaN yakında ünlü olacak gibi

cern hiç risk yok diyor..ama riskli olsada söylerlermiydi bilmiyorum
teknoloji iyice ilginçleşti :d
peLentaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-09-2008, 22:31   #33

sonucunu merakla bekliyorum. higgs bozonu adlı parçacık bulunursa binlerce yıllık tanrı kavramı yerle bir olacak, eğer böyle bir parçacık yok ise ateistler ve evrimciler dize gelecektir. ünlü teorik fizikçi stefan hawking bu parçacığın olmadığına dair 100 dolarına bahse girdi. bakalım ne olacak.

Alt 10-09-2008, 23:34   #34

cypruswitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 cypruswitch is just really nicecypruswitch is just really nicecypruswitch is just really nicecypruswitch is just really nice

bilimi ve gelişmeleri her zaman destekliyorum,zaten gecmişten bura bilim adına denemeler olmasaydı su an burada olmazdık

Alt 10-09-2008, 23:35   #35

SchizophreniCorpse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 28 SchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond repute

Tanrı kavramının yok olucağını zannetmiyorum. Deney şeytan icadı olarak ilan edilir kalır.

Alt 11-09-2008, 00:04   #36

attart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 16 attart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant future

Alıntı:
pr0gressive´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sonucunu merakla bekliyorum. higgs bozonu adlı parçacık bulunursa binlerce yıllık tanrı kavramı yerle bir olacak, eğer böyle bir parçacık yok ise ateistler ve evrimciler dize gelecektir. ünlü teorik fizikçi stefan hawking bu parçacığın olmadığına dair 100 dolarına bahse girdi. bakalım ne olacak.
Higgs bozonu bulunursa neden tanrı kavramının yokolacağını anlayamadım? Açıklayabilir misiniz?

Tanrıyı (bütün insanların tanrı dediği varlığı) herzaman, evreni yaratan, kontrol altında tutan çok büyük bir enerji kaynağı olarak düşünmüşümdür. Tanrının, insanların kendi enerjileriyle bağlı oldukları ve insanları da birbirine bağlayan bir enerji kaynağı olduğuna ve kişinin içe döndüğü, yani meditasyon yaptığı anlarda tanrıya yakınlaştığına inanıyorum.

Sponsor Bağlantılar
Alt 11-09-2008, 00:28   #37

Alıntı:
attart´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Higgs bozonu bulunursa neden tanrı kavramının yokolacağını anlayamadım? Açıklayabilir misiniz?

Tanrıyı (bütün insanların tanrı dediği varlığı) herzaman, evreni yaratan, kontrol altında tutan çok büyük bir enerji kaynağı olarak düşünmüşümdür. Tanrının, insanların kendi enerjileriyle bağlı oldukları ve insanları da birbirine bağlayan bir enerji kaynağı olduğuna ve kişinin içe döndüğü, yani meditasyon yaptığı anlarda tanrıya yakınlaştığına inanıyorum.
hmm... açıklamak... çok zor bir şey istiyorsun benden. konu hakkında engin bilgilerim yok, sadece merak düzeyinde quantum fiziğiyle ilgilenirim. bakalım lise fiziğiyle ne kadar anlatabileceğim.

higgs bozonu ünlü fizikçi peter higgs tarafından ortaya atılmış kuramdır (söz konusu deney bitene kadar kuram). kuramın sorduğu temel soru şudur: bir maddenin neden kütlesi vardır? bir diğer ismi tanrı parçacığıdır. neden? çünkü kütle, varoluşun direk kendisi anlamına gelir. enerji bile bükülerek kütlesi var olan kuarklar haline getiriliyor.

higgs bozonu big bangden sonra ortaya çıkan maddenin temel yapısını oluşturan bir parçacıktır. daha doğrusu ulaştırma parçacığı diyelim çünkü evren genişliyor ve ben bunları yazarken bile genişlemeye devam ediyor.

- biz kimiz ?
- ne yapıyoruz bu evrende, amacımız nedir ?
- tanrı nedir ? nerededir?

bu deney sonuçlanırsa yukarıdaki bu üç soru 3 yaşındaki bir çocuğa adından sonra öğretilecek 3 şey olacaktır. insanoğlu daima kendisinin peşinden koştu. tanrıyı ararken bile gizliden kendisini sorgular oldu. demek istediğim higgs bozonunun var olduğu kanıtlanırsa, "büyük patlama öncesi kütlesi olmayan parçacıklar vardı" denecek ve bir yaratıcının olmadığı kanısına varılacak. bu kısmı ben de tam olarak açıklayamıyorum.

bilim dünyasının vardığı ortak fikir ise şu: bozonun varlığının 2-3 sene içinde kanıtlanma olasılığı %90, kanıtlayamazsak da zaten bozon yoktur.

elimden geldiğince açıklamaya çalıştım fakat dediğim gibi konuya yetkin değilim. lise fiziğiyle, bilim teknik dergileriyle anca bu kadar. burada quantum laboratuarı vardı da ben mi gitmedim

Alt 11-09-2008, 00:39   #38

MorbidPixi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 MorbidPixi3 dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışMorbidPixi3 dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

KaradeLik fLn oLuşmucak diyor ßizim türkLer ama işin diğer ucundakiLer haLa tam ßi açıkLama yapmadıLar. Zaten ßu ekıptekiLerde sadece gözLemciymişLer aktif değiLLermiş ne ßekLenir ki türk ßiLimadamLarndan. . ßide 2012 şeyi çıktı $imdi . . ßkz: '' Neyse artık ßugün öLemedik 2012 ye artık ''
=D Amaçlarından ßiride dünyanın varoLuşunu tamamen ßiLime dayandırmak ve aLLahın var oLmadığını ispatLamak diye dü$ünüyorm. . Hadı hayırLısı.
MorbidPixi3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 11-09-2008, 00:48   #39

attart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 16 attart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant futureattart has a brilliant future

Açıklama için teşekkür ederim progressive. Saçma gelicek belki ama Higgs bozonunun karşımaddeyle ilgisi olabilir mi? Dan Brownın kitabında okuduklarımdan aklımda kalmış. Lise yıllarında (bayağı bi eski zamanlar) fizik ilgimi çekiyordu. Şu an ise fizikten senin yarın kadar bile anlamıyorum ne yazık ki