JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Teknoloji ve Bilgisayar > Sorular - Cevaplar

Seçenekler Arama
Alt 08-03-2008, 22:44   #1

Karma gücü: 2 bloodmoney ne işi var bunun burada
Thumbs up Vista format atma

mrb arkadaslar vısta leptop bılgısayara nasıl format atılır drıverlerı yuklenır detaylı bır dokuman varmı gorsel olsa daha iyi olur ilgileriniz için tesekkurler
bloodmoney isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-03-2008, 00:50   #2

doja - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 doja is just really nicedoja is just really nicedoja is just really nicedoja is just really nicedoja is just really nice

benim de buna çok ihtiyacım var ve birkaç defa denedim formatı internette bazı yerlerden bulduğum talimatlara göre ama olmuyor
doja isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-03-2008, 01:08   #3

cruelty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 57 cruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond repute

loptop için farkediyormu bilmiyorum ama vista kurulu masaüstü pc ye xp ye format atar gibi atıldığını biliyorum
cruelty isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-03-2008, 12:35   #4

boogee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 134 boogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond repute

Windows Vista adım adım nasıl kurulur sorusunun cevabını alacağız.
Microsoft Windows Vista adım adım kurulumuna hoşgeldiniz. Bu makalede Windows Vista nın bilgisayarınıza nasıl kurulacağını anlatacağız. Makale adım adım ve resimli anlatım şeklinde devam etmektedir.
Öncelikle elimizde olması gerekenleri hatırlatalım.
1. Windows Vista CD yada DVD
2. Windows Vista uyumlu bilgisayar
3. Bios un CD/DVD-ROM sürücüden boot etmesini sağlamak
Windows Vista kurulumuna başlamadan önce CD/DVD mizi sürücüye yerleştirelim ve bilgisayarı yeniden başlatalım.

Windows otomatik olarak, sabit diskin boş olduğunu görür ve dosyaları yüklemeye başlar. Bu biraz zaman alabilir sabırlı olmak gerekiyor.

Şimdi dil seçimi, zaman ve para birimi seçimi yapmalıyız. Giriş seçimini de ayarladıktan sonra

Evet, install now düğmesine basarak yüklemeyi başlatmalıyız.

Microsoft Vista seri numarasını girelim. Yada daha sonra da girebiliriz.

Lisans sözleşmesini kabul edip Next le devam etmeliyiz.

Vista yı upgrade etmediğimiz için bu seçenek kapalı. Alltaki Custom ile devam ediyoruz kuruluma.

Hangi diske kurulum yapacağımızı seçip devam ediyoruz. Şekilde zaten tek bir disk var.

Bu adım, biraz uzun zaman alacak ve herhangi bir girişi gerektirmiyor. Bu yüzden çay, kahve içebilir tv izleyebilir yada müzik dineleyebilirsiniz. Bu arada bilgisayarın bir kaç kez kapanıp açılabilir. Disket sürücünüzde (hala kullanıyormusunuz?) disket falan varsa çıkarmayı unutmayın.

Yine kapanacak ve açılacak

Cansıkıcı kara ekran

Biraz spor yapalım, bir ki bir ki (yükeleme devam ediyor)

Oh beee

Kullanıcı adı, şifre girelim ve kendimize bir resim seçelim.

Bilgisayar ismi girelim ve devam edelim.
Windows koruma modunu seçeceğimiz ekrandayız. Tavsiye edilen şeklini seçip devam edelim.

Saat dilimi, saat ve tarih ayarlarınıda yapalım

Buraya kadar gelebildiğimiz için Microsoft bize teşekkür ediyor Start düğmesine basalım ve devam edelim.

Windows Vista performans analizi yapıyor, biraz uzun sürebilir.

Nihayet şifre girebileceğimiz alana geldik.

Windos Vista masaüstünü ayarlıyor, ayarla ayarla bitmedi

İşte sonunda bitti! Vista ilk ekran

!!Alıntı olur kendileri!! umarım ise yarar

** TJOBD **
boogee isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-03-2008, 14:41   #5

doja - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 doja is just really nicedoja is just really nicedoja is just really nicedoja is just really nicedoja is just really nice

vista yüklemek isteyen kim biz kurtulmaya çalışıyoruz bu lanet sistemden

dizüstü yada masaüstü farkeder mi ya? ben aynı xp ye atar gibi atmaya çalıştım önce olmadı, sonra internetten yöntemler buldum olmadı =(
doja isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-03-2008, 15:00   #6

Locked - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 88 Locked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond repute

Eğer problem kurulumda HDD yi görememesi ise

HDD'ler genelde SATA veya Raid olarak ayarlıdır. Senin laptop SATA hdd ayarlı sanırım. Onu PATA olarak değiştir.
Bu kez hdd i görecektir. Kurulumu yapabilirsin. Ama tabi Vista üzerine kurma XP yi. Vistayı tamamen sil. C'ye kurulu ise C'yi silip yeni bölüm oluşturmanı tavsiye ederim.

Locked isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 14-03-2008, 20:12   #7

mrb arkadas benım pc vısta sata bunda zor oluyomus direverlerı fln oluyomus xp uyumluk falan bahsedıyorlar o nasıl olcak

Alt 14-03-2008, 20:38   #8

Karma gücü: 88 Locked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond repute

tabi xp yi kurduktan sonra donanımında ne varsa o driverlarında XP uyumlu olanlarını yüklemen lazım. Net üzerinden gerekli driverları bul Cd'ye kopyala. Formatı attıktan sonra driverları yükle.Başka yolu git bir bilgisayarcıya donanımını söyle sana gereken driverların Cdsini versin.

Sponsor Bağlantılar
Alt 16-03-2008, 19:21   #9

arkadas ii gusel olmus daaaa bu yuklemek bıde format cekmek nasıl oluyo

onun hakındada bılgı verırsen sewınecem yardımlarınız için tesekkur ederım paylasım gayet gusel olmus

Alt 16-03-2008, 23:11   #10

format atmayı ve disk bölümlemeyi biliyorsundur herhalde. Tabi önce biostan HDD yi Sata yerine pata olarak seçeceksin. Kaydedip çıkacaksın. birincil sürücüyü cd-rom veya dvd-rom olarak seçeceksin. Hangisini kullanıyorsan. Sonra formata başlayacaksın. Sana disk bölümleme soracaktır. C 'yi sil. Ve tekrar yeni bir sürücü oluştur. O sürücü üzerine windows XP'yi kur. Vista tamamen silinmiş olacak. Windows kurulduktan sonra. XP driverlarını tek tek tanıtacaksın bilgisayara. Dediğim gibi driverları bulman veya alman gerek ama.

Seçenekler Arama