ben öncelerde kameramı rahatlıkla kullanıyordum sonra birçok yeni donanım almamla kablo yoğunluğu oldu. bende cam'ın kablosunu çıkartıp arada-sırada takarak kullandım. fakat şimdi çalışmıyor. cd'den tekrar yükledim. "kamerayı takın" uyarısıda bir türlü çıkmadı. USB girişine takıyorum. açıyorum "sorry,you hane no video capture hardware" diye bi yazı çıkıyo. kafayı yedim. sorun ne olabilir?
anakart üzerindeki usb girişleri bir süre sonra çok yüklenmeden dolayı zarar görebilir. Voltajda düşüklük olursa, usb girişlerinin çoğu çalışmaz. Eğer hiç bir usb girişi kamerayı algılamıyorsa, sorun kamerada olabilir.. Cd yüklemeden önce zaten webcam takıldığında yeni donanım bulundu diye altta uyarı çıkar. Eğer driverı önceden yüklenmişse otomatik olarak elle yükleyebilirsiniz. Eğer yoksa. Cd yi tekrar takıp kurmanız,arkasından reset atmanız gerekir. Halen webcami görmüyorsa , eski webcaminizi mutfağa götürüp o içinde torba olan kutuya bırakmanızı ve en yakın pc parçası satan yere gitmenizi öneririm.
wapcam hakkında bir bilgim yok ..Ancak webcam'in arızalanmış olabilir diyorum başka bir pc'de dene önce yazılımını kurarak. Eğer o pc'dede aynı sorun varsa işi bitmiştir. Çalışıyorsa, Pc'nin usb girişlerinde problem vardır