20-11-2008, 23:22
|
#1 |
| Alice In Wonderland / Alice Harikalar Diyarında
Yapım :2010, ABD
Tür :Aile / Fantastik / Macera Yönetmen :Tim Burton Senaryo :Linda Woolverton, Lewis Carroll, Lewis Carroll (Kitap) Oyuncular :Johnny Depp, Anne Hathaway, Michael Sheen, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Crispin Glover, Geraldine James, Christopher Lee, Mia Wasikowska, Eleanor Tomlinson, Matt Lucas Yapımcı :Tim Burton, Richard D. Zanuck, Jennifer Todd, Suzanne Todd, Joe Roth Görüntü Yönetmeni : Dariusz Wolski Gösterim Tarihi :5 Mart 2010
Tim Burton, daha önce televizyona ve sahnelere defalarca uyarlanan, sinema tarihindeki birçok filmin esinlendiği Lewis Carroll’ın ünlü romanı ‘Alice Harikalar Diyarında’yı sinemaya uyarlıyor. Çekimleri tüm hızıyla süren film 10 Mart 2010’da gösterime girecek.  ‘Alice Harikalar Diyarında’, masalları çok seven ve onu en iyi anlatan yönetmenlerin başında gelen Tim Burton’ın uzun zamandır sinemaya aktarmak istediği bir projeydi. Daha önce ‘Makas Eller’, ‘Big Fish’, ‘Corpse Bride’ gibi başyapıtlarla yetişkinlere masallar anlatabildiğini kanıtlayan Burton ‘Hansel and Gretel’, ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ gibi ünlü masalları da beyazperdeye aktarmıştı.  Burton’ın değişmez oyuncusu Johnny Depp’in ‘çılgın şapkacı’ The Mad Hatter’i canlandıracağı filmin asıl yıldızı ise Alice rolündeki Mia Wasikowska.
Linda Woolverton’un senaryosunu yazdığı filmde Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Michael Sheen, Crispin Glover ve daha önce defalarca Burton’la çalışmış olan usta oyuncu Christopher Lee de yer alıyor.
Klasik öyküde, Alice, Beyaz Tavşan’ın peşinden bir deliğe girer ve kendini Harikalar Diyarında, bir dizi maceranın içinde bulur. Gerçeküstü olayların olduğu bu dünyada Alice, iyi ve kötü birçok karakterle karşılaşır.
Bir çocuk kitabından çok daha fazlası olan eserin beyzaperdeye nasıl aktarılacağı merakla bekleniyor. ‘Alice in Wonderland’ 10 Mart 2010’da gösterime girecek.
ntv/msnbc
__________________ Bana benden kalan bir ad;
Ancak ötesi hep o...
Konu serenadaschizophrana tarafından (06-01-2009 Saat 17:02 ) değiştirilmiştir..
|
| |
20-11-2008, 23:28
|
#2 |
|
heyecanla bekliyoruz 
__________________ Ben aydınlık ve özgürlük delisiyim
Varsın hainleri gizlesinler soğuk bir taş altında
Dürüstçe yaşadım ben, karşılığında
Yüzüm doğan güneşe dönük öleceğim. // Jose Marti // |
| |
21-11-2008, 12:42
|
#3 |
|
çok merak ediyorum Burton nasıl aktaracak acaba bir hap seni kocaman yapar
bir hap ufacık,
annenin verdikleriyse hiçbir işe yaramaz
git alice'e sor
o on feet boyundayken.
ve eğer tavşanı yakalamaya gidersen,
ve biliyorsun düşmeye gidiyorsun,
anlat onlara nargile içen tırtılın
sana seslendiğini
alice'e sor
o ufacık olduğunda.
satranç tahtasındaki adamın
ona nereye gitmesini söylediğini,
ve eğer küçük mantarların varsa
ve kafan düşüyorsa,
alice'e sor
eminim o biliyordur.
mantığın bir bölümü
artık kirlenmeye başladığında
ve beyaz şovalye geçmişten seslendiğinde
ve kızıl kraliçe kapattığında kafasını
fındık faresinin söylediklerini hatırla
besle kafanı!besle kafanı!besle kafanı!!!!
__________________ "silahım aniden ateş aldı VE heryerde olduğu için tanrı vuruldu hemen" |
| |
21-11-2008, 18:26
|
#4 |
|
10 Mart 2010 Tüh heycanlanmıştım 
__________________  |
| |
12-12-2008, 16:05
|
#5 |
Karma gücü: 1  |
çok varmış daha yaaa hemen gelsede gitsek |
| |
12-12-2008, 19:46
|
#6 |
|
daa once de Sarah M. Gellar oynıcak dıolard,,merakla beklıoruz...
__________________ evet Allah'a inanıorum,evet bir cadıyım ve inan bu senı ilgilendirmez.............. |
| |
06-01-2009, 17:02
|
#7 |
|
Daha önce canlı aksiyon ve animasyon karışımı olacağı duyurulan Tim Burton uyarlaması Alice in Wonderland'ın stop motion da barındıracağ, Alan Rickman'ın ağzından doğrulandı.
Filmde Caterpillar (tırtıl)'ı oynayacak olan "Hans Gruber" Alan Rickman, şunları söyledi: "Bu bir karışım. Film üçünün bileşiminden oluşuyor ve epeyce karışık, daha önce üçünün birden bir filme yerleştirildiğini sanmıyorum. Ben Alice ile birlikte canlı aksiyon sahnelerinde rol alacağım." Rickman Helena Bonham-Carter'in makyajı için de şunları söyledi: "Yapılan makyajdan sonra kafası kostümün içinde normalden 3 kat büyük gözüküyor." sinemaestro
__________________ Bana benden kalan bir ad;
Ancak ötesi hep o... |
| |