10-10-2008, 19:44
|
#1 |
| Sinemalarda Bu Hafta
10/10/2008 Dinle Neyden  Yönetmen: Jacques Deschamps Oyuncular: Alican Yücesoy, Ahu Türkpençe, Lale Mansur, Burhan Öçal, İsmail Hakkı, Emin Olcay, Taner Ertürkler, Altuğ Yücel, Jean Benguigui, Metin Hara Senaryo: Ayşe Şasa, İsmail Eren Tür: Romantik Özet: Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli Derviş, Nuri Dede efendinin hizmetindedir. Dede efendiye, yaklaşan savaşı önlemeye yönelik diplomatik müzakereler sırasında eşlik eden Saray Tabibi Halil ile Beyhan Sultan’ın yardımcısı Gül Nihal Kalfa arasında bir yakınlık yaşanmaktadır. Dede efendiyle birlikte Sahil Saray’a gelen genç Derviş, bu hikâyeyi Hz. Mevlana’nın öğretisine uygun satırlarla anlatır. Tropik Fırtına: Al Bakalım - Tropic Thunder  Yönetmen: Ben Stiller Oyuncular: Jason Bateman, Tom Cruise, Robert Downey Jr., Jack Black, Tobey Maguire, Jon Voight Senaryo: Justin Theroux, Etan Cohen Özet: Aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere bir kampta eğitim verilmektedir. Oyuncular topluma dönüşlerinde çeşitli zorluk ve bocalamalarla karşılaşırlar. Aşkın Peşinde - Elegy  Yönetmen: Isabel Coixet Oyuncular: Penelope Cruz, Peter Sarsgaard, Ben Kingsley , Dennis Hopper Senaryo: Philip Roth, Nicholas Meyer Özet: Karizmatik profesör David Kepesh macerasever bayan öğrencilerin peşinde olmakla ünlüdür. Fakat onlarla yakınlaşmamaya özen gösterir. Bir gün büyüleyici Consuela Castillo dersine girer ve koruyucu maskesi düşer. Kuzguni siyah saçlarıyla güzelliği Kepesh’i büyüler ve tüm düzenini bozar. Çok güçlü bir karaktere ve duygusal yoğunluğa sahip olduğu için Kepesh’in önyargılarına meydan okur. Vicdan Yönetmen: Erden Kıral Oyuncular: Nazan Kesal, Rıza Sönmez, Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Tülin Özen, Mustafa Üstündağ, Nihan Koruyucu Senaryo: Raşit Çelikezer Özet: Aydanur hayatın ona sunduklarıyla da pek yetinmiyor, ‘yırtmak’ istiyor. Mahmut ise Aydanur ile karısı Songül arasında kalıyor. Ama belli ki Aydanur ağır basıyor yüreğinde. İkisinin yolu böylece bir pavyonda kesişiyor. Dehşet Treni - Midnight Meat Train  Yönetmen: Ryuhei Kitamura Oyuncular: Tony Curran, Roger Bart, Vinnie Jones, Leslie Bibb, Brooke Shields, Bradley Cooper, Peter Jacobson, Barbara Eve Harris, Hawk Younkins, Dan Callahan, Jayson Sanchez, Michael Didriksson Senaryo: Clive Barker, Jeff Buhler Tür: Gerilim, Korku Dil: Altyazılı Süre: 98 dk. Vizyon Tarihi: 10.10.2008 Özet: New York fotoğrafçısı, seri bir katilin peşine düşer ve başına gelen olaylar onu yeni bir serüvene sürükler.
__________________ Bana benden kalan bir ad;
Ancak ötesi hep o...
Konu serenadaschizophrana tarafından (02-01-2009 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir..
|
| |
10-10-2008, 19:53
|
#2 |
|
dehşet trenini izlemek istiyorum aslında. Epeydir sinemaya gitmedim :/
__________________ . Hayat tek kanallı televizyon.... |
| |
17-10-2008, 13:10
|
#3 |
|
17/10/2008 Sevgi Fırtınası - Nights in Rodanthe  Yönetmen: George C. Wolfe Oyuncular: James Franco, Richard Gere, Diane Lane, Scott Glenn, Charlie Tahan, Viola Davis, Mae Whitman, Ato Essandoh, Christopher Meloni, Pablo Schreiber, Austin James, Cari Moskow, Irene Ziegler, Nina Voltaire, Huyen Thi Senaryo: Ann Peacock, Nicholas Sparks (Kitap), John Romano Tür: Dram, Romantik Özet: Adrienne çevresini saran çatışmalar üzerinde düşünebilmeye çok ihtiyaç duyduğu için, Rodanthe’de sükunet bulmaya gelir. Adrienne’in Rodanthe’ye varışından çok kısa bir süre sonra, büyük bir fırtınanın yaklaşmakta olduğu bildirilir. O sırada Dr. Paul Flanner da (Richard Gere) kasabaya gelir. Amacı kendi vicdan hesaplaşmasını yapmaktır. Şimdi fırtına da yaklaşırken, bu ikili huzuru birbirlerinde ararlar. Kod Adı: JCVD - JCVD  Yönetmen: Mabrouk El Mechri Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem, Jean-François Wolff, François Damiens, Karim Belkhadra Senaryo: Frédéric Bénudis, Christophe Turpin Özet: Vergi problemleri ve kızının velâyet davası ile mücadele ederken, aksiyon filmlerinin yıldızı Jean Claude Van Damme huzuru ve sükûneti bulmak için doğduğu ülkeye geri dönecektir. Acaip Bir Film / Disaster Movie  Yönetmen: Jason Friedberg, Aaron Seltzer Oyuncular: Carmen Electra, Tony Cox, Nicole Parker, Crista Flanagan, Ian Whyte, Vanessa Minnillo, Matt Lanter, Kim Kardashian Senaryo: Jason Friedberg, Aaron Seltzer Tür: Komedi Özet: Bilinen her türlü doğal felaketin-göktaşı,kasırga, deprem yaşandığı bir gecede hayatta kalmak için mücadele ederler. Ölüm Yarışı / Death Race  Yönetmen: Paul W.S. Anderson Oyuncular: Jason Statham, Tyrese Gibson, Ian McShane, Joan Allen Senaryo: Paul W.S. Anderson, J.F. Lawton Özet: Azılı suçlularla dolu bir hapishanenin yöneticileri, cezaevindeki mahkumları birbirleriyle dövüşmeye zorlayarak, bir çeşit gladyatör oyunu düzenlemeye karar verirler. Şiddet arzusuyla yanıp tutuşan mahkumlar birbirleriyle ölesiye mücadele etmeye dünden hazırdırlar. Max Payne  Yönetmen: John Moore Oyuncular: Kate Burton, Mark Wahlberg, Donal Logue, Ludacris , Beau Bridges, Mila Kunis, Ted Atherton, Joel Gordon, Nigel Billing Senaryo: Sam Lake, Shawn Ryan, Beau Thorne Özet: New York’ta DEA ajanı olan Max Payne hayatta her şeye sahiptir; çok iyi bir iş, mükemmel bir eş ve güzel bir kız çocuk. Ancak bu Amerikan rüyası kısa zamanda bir kâbusa dönüşür. Bir gün eve döndüğünde eşi ve bebeğini vahşice öldürülmüş halde bulur. Kendi başına bu cinayetin izlerinin peşine düşer ve fakat olaylar onu çeteler, acımasız işbirlikleri ve şehrin gördüğü en şiddetli fırtınanın arasına çeker. Özlemle beklediği intikamın vakti gelmiştir Sevimli Dinozor Tatilde - Impy’s Wonderland  Yönetmen: Reinhard Klooss, Holger Tappe Oyuncular: Wigald Boning, Anke Engelke, Christoph Maria Herbst, Stefan Krause, Oliver Pocher, Oliver Kalkofe, Roland Hemmo, Hannes Maurer, Peter Reinhardt Senaryo: Reinhard Klooss, Oliver Huzly Özet: Bir dinozor avcısının ortaya çıkması ve dinozorları lüks yatında tutsak etmek için hain planlar kurmasıyla her şey değişir. Avcı, sevimli dinozor ve arkadaşlarını yakalamaya çalışırken sürpriz biçimde ortaya çıkacak hayaletlerden habersizdir. www.afm.com.tr
Ancak ötesi hep o...
Konu serenadaschizophrana tarafından (02-01-2009 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir..
|
| |
24-10-2008, 20:01
|
#4 |
|
24/10/2008 Testere V - Saw V  Yönetmen: David Hackl Oyuncular: Tobin Bell, Ken Leung, Shawnee Smith, Julie Benz, Costas Mandylor, Scott Patterson, Greg Bryk Senaryo: Marcus Dunstan, Patrick Melton, James Van Özet: Kriminal uzman Hoffman Jigsaw efsanesini yaşatacak hayatta kalan son kişidir. Ancak tehdit söz konusu olduğunda sırrının açığa çıkmaması için her şeyi göze alarak tüm tehlikeleri ortadan kaldırmak zorundadır. 3 Maymun - Three Monkeys  Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan Oyuncular: Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar, Ercan Kesal, Cafer Köse, Gürkan Aydın Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Ercan Kesal Özet: Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı? Devrim Arabaları  Yönetmen: Tolga Örnek Oyuncular: Halit Ergenç, Uğur Polat, Onur Ünsal, Vahide Gördüm, Serhat Tutumluer, Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Altan Gördüm, Sait Genay Senaryo: Tolga Örnek, Murat Dişli Özet: Cumhurbaşkanlığı konutunda 16 Haziran 1961 tarihinde verilen davette ülke kalkınmasını tartışılmaktadır. Bir ara Cumhurbaşkanı sinirlenip bu ülkenin otomobil bile üretebileceğini söyler. Bu iddia ciddi ciddi meydan okumaya dönüşür. Paşa emrini verir; yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramı’na ilk yerli otomobil yetiştirilecektir. Sihirli Şehir - City Of Ember  Yönetmen: Gil Kenan Oyuncular: Bill Murray, Tim Robbins, Toby Jones, Mackenzie Crook, Marianne Jean-Baptiste, Martin Landau, Simon Kunz, Mary Kay Place, Frankie McCafferty, Saoirse Ronan, Liz Smith, Harry Treadaway, Lucinda Dryzek, David Ryall, Heathcote Williams, Robert Kane, Lorraine Hilton Senaryo: Caroline Thompson, Jeanne Duprau (Kitap) Özet: Lina ve Doon, gökyüzünün her zaman karanlık olduğu, güneşin doğmadığı Ember kentinde yaşarlar. Kentteki sokak lambaları ve evlerdeki ışıklar sürekli yanmaktadır. Kentin enerji kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla birlikte lambalar da sönmeye yüz tutar. Bunun üzerine iki kardeş, Ember kentinin gizemini çözmek ve insanlara gün ışığı sağlamak için çareler aramaya başlarlar Aşk Tutulması  Yönetmen: Murat Şeker Oyuncular: Murat Akkoyunlu, Erhan Emre, Ayten Uncuoğlu, Fahriye Evcen, Ali Erkazan, Sarp Apak, Suzan Aksoy, Tolgahan Sayışman, Filiz Ahmet, Feridun Düzağaç, Yasemin Öztürk, Tim Seyfi, Rahşan Gülşen Senaryo: Murat Şeker, Selami Genli Özet: Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Uğur, gayet sakin bir kişiliği varken söz konusu futbol olduğunda bambaşka bir adam olmaktadır. Annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan Uğur, annesinin evlenme baskısından sıkılmıştır. Pınar da aynı baskıyı annesinden görmektedir. Trafik kazası sonucu tesadüfen tanışan Pınar ile Uğur’un hayatlarında köklü değişiklikler olacaktır. Paris  Yönetmen: Cedric Klapisch Oyuncular: Juliette Binoche, Romain Duris, François Cluzet, Gilles Lellouche, Fabrice Luchini, Albert Dupontel, Karin Viard Senaryo: Cedric Klapisch Özet: Parisli’nin içinde bulunduğu durum, çevresindeki insanlara yeni ve farklı bir gözle bakmasına neden olur. Kendi ölümünü düşünmek, hayatına ve başka insanların hayatlarına birdenbire yeni bir anlam katar. afm.com.tr
Ancak ötesi hep o...
|
| |
25-10-2008, 03:38
|
#5 |
|
vicdanla 3 maymunu izlemek istiyorum cidden çok...bilgiler için sağol arkadasım
__________________ ben sen o herkez aynı hikayede başı ve sonu aynı gerisi farklı... |
| |
25-10-2008, 10:51
|
#6 |
|
ben testereyi izlemek istiyorum....güzel olduğundan hiç kuşkum yok
__________________ |
| |
25-10-2008, 11:52
|
#7 |
|
Testereye müthiş bir ilgi var 10 seansına bile yer yoktu dün ... Bu seride izlemeye değer...
__________________ Her yer Filistin ! |
| |
25-10-2008, 13:32
|
#8 |
|
Testere yine çok güzeldi.
Üç maymun filmini merak ediyorum ben de.
__________________ ''Şu an'a kadar varlığa karşı en büyük itiraz neydi ? -Tanrı" |
| |
25-10-2008, 14:08
|
#9 |
|
desterenin en iddialısı 5. imiş.izleyip göreceğiz.ben hala 2 yi begendim en çok.
__________________ ________________ "Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener." Atatürk
______________________ **TJOBD** |
| |
25-10-2008, 14:49
|
#10 |
Karma gücü: 1  |
Diğerlerini bilmem ama Türk filmlerine asla gideceğimi sanmıyorum...Her defasında bi umut diyoruz güzel birşey çıkar diyoruz..Sonuç fiyasko.Yani film yapamıyoruz işte.Fragmanı patlatıyorlar gişelere ulaşıyorlar.Bizdeki filmler fragman filmleri, gerisi boş..Bu yüzden ciddi bir ön yargıya sahibim yerli filimlere karşı..Artık asla gidipte sinemada izlemem yerli film..Yeni olarak belgesel türünde Mustafa Kemal Atatürk ün hayatının anlatıldığı Bir film var Mustafa adında..Onu izleyebilirim sadece.
__________________ PuuFF...Nasıl Anlasınlar (Seni,Beni) Acıkmadan Yiyenler, Uyumadan Önce Ayaküstü Telemeden Sevişenler... |
| |
25-10-2008, 20:42
|
#11 |
Karma gücü: 1  |
dehşet treni iyimiş izlemek lazım  |
| |
25-10-2008, 23:53
|
#12 |
|
Testereyi izledim bugün.Açıkçası hiç beğenmedim Testere 1 den birazcık daha iyi sadece.    Dehşet treni ise idare eder... |
| |
30-10-2008, 02:48
|
#13 |
|
Vicdan ve Üç Maymunu izledim, beğendim, diğerleri para ve zaman kaybı  |
| |
31-10-2008, 12:07
|
#14 |
|
31/10/2008 Mustafa  Yönetmen: Can Dündar
Oyuncular: Bahadır Yazıcı, Mustafa Sütçü, Cemalettin Canlı, Ulaş Canlı
Senaryo: Can Dündar
Özet: 10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü. Türkiye 70 yılda Ata’sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Selanik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi. Mustafa, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı. Mükemmel Bir Gün - Un Giorno Perfetto 
Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Angela Finocchiaro, Isabella Ferrari, Serra Yılmaz, Stefania Sandrelli, Nicole Grimaudo, Valerio Mastandrea, Valerio Binasco, Federico Costantini, Monica Guerritore, Nicole Murgia, Gabriele Paolino, Milena Vukotic
Senaryo: Ferzan Özpetek, Sandro Petraglia, Melania Gaia Maz
Özet: Emma ve Antonio iki çocuklu evli bir çifttir ve bir yıla yakın bir zamandan bu yana ayrı yaşamaktadırlar. Antonio eskiden eşiyle paylaştığı evde tek başına kalmaktayken Emma çocukları da alarak annesine taşınmıştır. Bir gece, Palazzo’ya bir baskın ekibi çağrılır. Polis, silâh seslerinin duyulduğu apartmana girer. Nekrüt 
Yönetmen: Ulaş Ak
Oyuncular: Erol Günaydın, Mustafa Topaloğlu, Erkan Taşdöğen, Ercan Yazgan, Başak Sayan, Ferhat Yılmaz, Duygu Çetinkaya, Nuri Alço, Gamze Gözalan, Selahattin Taşdöğen, Sinan Bengier, Fatih Dündar
Özet: Nekrüt adlı gezegenin yönetim konseyi, gezegenin adının tersten okunduğunda Türken olduğunu fark edince, özel bir ekibi Türkiye’ye gönderme kararı alır. Türkiye’de ayak bastıkları ilk andan itibaren ekibin başından olmadık olaylar geçer. Olayların sonuna doğru Nekrütlüler yaşadıkları gezegende bilmedikleri duyguları öğrenirler: Sevgi, aile ve fedakarlık… Zor Karar - Bangkok Dangerous  Yönetmen: Oxide Pang Chun, Danny Pang
Oyuncular: Nicolas Cage, James With, Philip Waley, Charlie Yeung, Shaun Delaney, Shahkrit Yamnarm, Panward Hemmanee, Dom Hetrakul
Senaryo: Oxide Pang Chun, Jason Richman
Özet: Joe, Surat adlı acımasız suç patronunun dört düşmanını öldürmek üzere Tayland’ın başkenti Bangkok’a iner. Kendisine yardım etmesi ve yol göstermesi için Kong adlı bir dolandırıcıyla anlaşma yapar. İşini tamamladıktan sonra onu da öldürüp bütün izleri yok etmeyi plânlamaktadır. Ancak, Surat’ın katliam zamanının geldiğini düşündüğü sırada Joe artık değişmiş, bambaşka birisi olmuştur. Düşes - The Duchess  Yönetmen: Saul Dibb
Oyuncular: Keira Knightley, Charlotte Rampling, Dominic Cooper, Ralph Fiennes, Simon McBurney, Hayley Atwell, Patrick Godfrey, John Shrapnel, Alistair Petrie, Aidan Mcardle
Senaryo: Jeffrey Hatcher, Amanda Foreman
Özet: On sekizinci yüzyıl sonlarında geçen filmde, dönemin en güzel ve karizmatik kadınlarından olan Düşes Georgiana Cavendish, yaşadığı aşk, müsrifliği ve politikaya el atması sonucunda itibarını kaybeder. Devonshire Dükü ile evli olmasına rağmen Earl Grey ile aşk yaşaması, en iyi arkadaşı Leydi Bess Foster, kocası ve kendisi arasında karmaşık bir ilişkiye dönüşür.
afm.com.tr
Ancak ötesi hep o...
Konu serenadaschizophrana tarafından (02-01-2009 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir..
|
| |
07-11-2008, 18:15
|
#15 |
|
07/11/2008 Bond 22 - Quantum of Solace 
Yönetmen: Marc Forster
Oyuncular: Daniel Craig, Judi Dench, Mathieu Amalric, Jeffrey Wright, Olga Kurylenko, Giancarlo Giannini, Tim Pigott-Smith, Jesper Christensen, Gemma Arterton, Neil Jackson, Stana Katic
Senaryo: Neal Purvis, Robert Wade, Paul Haggis, Ian Fleming
Özet: Sevdiği kadın Vesper tarafından ihanete uğrayan 007, içinden gelen dürtüye karşı koyarak son görevini kişiselleştirmemeye çalışır. Kararlılıkla doğruyu ortaya çıkarmaya çalışırken Bond ve M , Mr White’ı sorguya çekerek, Vesper’a şantaj yapan, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar karmaşık ve tehlikeli bir şebekeyi ortaya çıkarırlar. Issız Adam 
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Melis Birkan, Yıldız Kültür, Goncagül Sunar, Gözde Kansu, Cemal Hünal, Aslı Aybars
Senaryo: Çağan Irmak
Özet: Alper, 30’lu yaşlarda, kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu’nun arka sokaklarındaki bir kitapçıya girmesiyle değişir, Ada’yla karşılaşır. Güneşin Oğlu 
Yönetmen: Onur Ünlü
Oyuncular: Haluk Bilginer, Hümeyra Akbay, Özgü Namal, Ferit Kaya, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Görkem Yeltan, Tansu Biçer, Ahmet Kural, Levent Öktem, Serkan Keskin, Gamze Demirbilek, Burçin Yıldırım, Özkan Meşe, Sinan Urundaş
Senaryo: Onur Ünlü
Özet: Bütün hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil, sonunda bu mucizeyi yaşar ve ‘Güneşin Oğlu’ olduğunu öğrenir. Fikri Bey’in ruhu artık, çevresindeki insanların bedenlerine girip çıkmaktadır. Son Cellat  Yönetmen: Şahin Gök
Oyuncular: Kadir İnanır, Sırrı Elitaş, Mazlum Çimen, Erol Demiröz, İskender Bağcılar, Necdet Kökeş, Turgay Tanülkü, Hikmet Karagöz, Necla Fide, Mehmet Çepiç, Özcan Varaylı, Atilla Saral, Jülide Kural, İsmet Erten, Bilal Yıkılmaz, Nihan Durukan, Yalçın Kaftanoğlu, Halil Kızbaş, Başak Zebil, Cesur Yılmaz
Senaryo: Macit Koper, Hülya İniş
Özet: Ülkenin askeri cunta ile yönetildiği bir dönemde hapse atılan savcı Yusuf ile cinayetle yargılanan cahil bir köylünün, arabacı Cabbar’ın arasında kurulan dostluğun çerçevesinde karanlık bir dönemde geçen insanlık acılarını, idam edenlerle idam edilenlerin dramını anlatıyor. www.afm.com.tr
Ancak ötesi hep o...
Konu serenadaschizophrana tarafından (02-01-2009 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir..
|
| | |