JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Sinema

Seçenekler Arama
Alt 20-05-2008, 00:55   #1

eisenheim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 eisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond repute
Roman Uyarlamaları Başarılı mı?

İstedim ki, kitap uyarlaması filmler hakkında tartışacağımız bir başlık olsun.

Sizce ne kadar başarılılar ne kadar değiller?

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-05-2008, 01:45   #2

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 158 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

Alıntı:
serenadaschizophrana´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tüm yorumları okuduktan sonra yazmak istedim. aslında Süskind' in Koku eseri sadece en yakın tarihli örnek . geriye baktığımızda kitaptan filme çekilen eserlerin aynı tadı vermediğini görüyoruz. kitapta yazarın sonusz hayalgücü bizi başka başka dünyalara götürürken sinemada zamanın kısıtlı olması sebebiyle bir derdini anlatma telaşı oluyor. ve malesef film kitabın tadını veremiyor. ben bunun en belirgin örneği olarak Stephen King eserleri diye düşünürdüm. çünkü bilirsiniz King' in hayalgücü çok sınırsızdır ve bir çok filmi hayalkırıklığı yaşatmıştır romanı okuyanda. ( aklıma gelen ilk örnek It / O adlı eseri )
aslında başka bir başlıkda da tartışabiliriz Sinema Romanı baltalıyor mu diye

Patrick Suskind' in Koku adlı eserinden uyarlanan filmin başlığına yazmıştım bunları. aklımda olan ve açmayı plandladığım bir başlıktı teşekkürler öncelikle.ve tekrar söylemek isterim ki sinema romanın malesef yerini tutmuyor.
--------------------
bu konuda istisna diyebileceğim üç film var

Stephen King - Yeşil Yol
Stephen King - Esaretin Bedeli
Ken Kesey - Guguk Kuşu

Maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın
Hepiniz mezarısınız kendinizin...

Konu serenadaschizophrana tarafından (20-05-2008 Saat 01:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
serenadaschizophrana isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-05-2008, 01:54   #3

danny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 danny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of light

valla ıt dısında kılerı bılmıyorum o yuzden ıt dısındakılere yorum yapmıyacam ıt kıtapta daha ıyıydı bence hayvan mezarlıgıda o kadar ıyı degıldı stephan ın kıtap cevrılerınden bende tek orta dereceyı hak eden sınema uyarlaması The Dreamcatcher (ruya avıcısı)
Sponsored links

Alt 20-05-2008, 12:35   #4

eisenheim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 eisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond repute

Yorumlarınız için ikinize de teşekkürler

Bence de "Yeşil Yol" ve "Esaretin Bedeli" çok güzel filmlerdi. Ben "Yüzüklerin Efendisi" serisini de başarılı bulmuştum şahsen."Çölde Çay" da gayet iyi diye düşünüyorum.

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama