JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > Şikayetçiyim

Seçenekler Arama
Alt 20-08-2008, 21:37   #1

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 158 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute
Evy Baby Kamuflaj Desenli Bebek Bezi

Reklamını gördüğüm anda kanın beynime sıçramasına sebep olan ürün. Bu nasıl bir şuursuzluk nasıl bir pazarlama anlayışıdır.

Savaş tüm dünyada en çok çocukları vururken kamuflaj desenli bebek bezi nasıl bir zihniyetin ürünü olabilir ?

Irak' ta ölenler çok yakın bir tarih ondan daha yakını Osetya var.Çatışmalarda 2000'e yakın sivil hayatını kaybetti. Son on sene içinde savaşlarda ölen bebek sayıısı 2 milyona yakın !Nasıl bir zihniyet böyle bir deseni masum bir bebeğeğe yakıştırabilir ?

Bakın Evy Baby ne diyor ?

Türkiye'nin yenilikçi ve kaliteli bebek bezi markası Evy Baby, minik bay ve bayanların yaz sıcaklarında şıklıklarından ödün vermeden rahat edebilmeleri için sınırlı sayıda asker desenli bebek bezi üretti. Evy Baby'nin bebek kokulu, asker desenli
bebek bezleri ile bu yaz bebekler özgürce hareket ederken kendilerini kuru, rahat, şık ve özel hissedecek; rahat rahat hoplayıp, zıplayıp, gönüllerince eğlencek.

Bebeğim olsa asla bu ürünü kullanmayacağım
gibi herkesi protesto etmeye çağarıyorum !

Maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın
Hepiniz mezarısınız kendinizin...

serenadaschizophrana isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-08-2008, 21:40   #2

KucuK_PsisiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 79 KucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond repute

Çok haklısın ablacım
Sonuna kadar arkandayım

Endless Hope.

KucuK_PsisiK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-08-2008, 22:00   #3

psiozzy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 psiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud ofpsiozzy has much to be proud of

bende hak veriyorum sana abla... kardeşime almayacağım bu ürünü
psiozzy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 20-08-2008, 22:40   #4

Manje_Loa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 88 Manje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond repute

Irak'da savaş başlamadan önce haber bültenleri maketlerle ve asker kimlikli bir çok savaş destekleyicisi ile savaşı bir oyunmuş gibi yansıtarak farklı senaryoları halka empoze etmişti. Bu reklamda da savaşın sıradan, normal birşey olduğu daha küçük yaşlardaki bu bebeciklere empoze mi ediliyo napılıyo artık bilemiyorum! Şuursuz anneler varsa bilinçlendirilmeli de nasıl?

Manje_Loa isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-08-2008, 22:47   #5

west - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 15 west has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud of

Dünyada savaş olmasa bile her ülkenin mutlaka ordusu olacaktır.Ordudaki askerlerinde giyecek birşeye.Bu sadece tasarım savaşı desteklediğini yada hernesye onu anlattığnı sanmıyorum.Bana göre hiçbir problem yok dediğim gibi çok şık ve güzel duran bir tasarım.Herneyse..

Alt 20-08-2008, 23:03   #6

Karma gücü: 158 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

west bahsettiğin yetişkin birinin giydiği bir ceket ya da başka bir tasarım olsaydı ben de senin gibi düşünebilirdim. Ama o desenin temsil ettiği ordular ve o orduların girdiği savaşların sonuçlarını düşününce seninle aynı fikirde olamıyorum.

serenadaschizophrana isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 20-08-2008, 23:05   #7

Karma gücü: 15 west has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud of

Tabi senin fikrin saygı duyuyorum

Alt 21-08-2008, 00:20   #8

fotonkedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 fotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to behold

bunca zaman yaptıkları savaşların etkilerini toplumlarında gördüler sürekli uğraştıkları bir travma durumu vardı... eğer bunu benimsetirlerse hem savaşacak eleman bulmak kolaylaşacakk hem travmalar ortadan kalkacaktı... ve sonunda bunu da yaptılar... bu kadar açık ve seçik kendilerini gösteriyor olmaları beni utandırıyor açıkçası... iyiliğe yönlenenler, bunların yanında hiç kalıyor! çok yazık! acınacak bir tablo insanlığın şu hali-ötesini düşünmek bile istemiyorum!

Sponsor Bağlantılar
Alt 21-08-2008, 01:45   #9

raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 126 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute

çocuklar büyür, oynar, çocukluğunu yaşardı eskilerde.. ama sistem artık militarist yaklaşımlarını, ırkçı söylemlerini, işi öldürme ya da ölme olan bir mesleği övmeyi çocuklara kadar indirmeye ve sırf büyüklerin militarist yanlarının, egolarının tatmini için çocukları kullanmaya başladıklarını gösteren reklam rezaleti.

evet, her ülkenin ordusu olmak zorunda, evet ordu gerekli de kardeşim, çocuk bunlar be!... onların derdi, ölmek ya da öldürmek olmamalı ama tabi artık çocukların eskisi gibi naif oyunlar oynaması saçma geliyo bu reklamı savunanlara, onlara göre çocuklar, içlerinde her geçen gün daha da gerçek gibi gösterilen figürler gösterilen bilgisayar oyunları oynamalı, sokaklarda oyuncak silahlarla birbirlerini oyun olsun diye öldürmeli...

ama doğru, siz; at, avrat, silah düsturunu kendinize örnek alıp, erkek adamdır asker doğar diyenlerdensiniz...o yüzden maçlarda silah atmayı da, düğünlerde silah sıkmayı da gerekli görür, erkek adam silahı bilmeli diye çocuklarınıza silah vermeyi büyüklük sayarsınız. o yüzden de bu sırf para için yapılan şovenist mantığı savunursuz.

yeter be!... unutmayın ki, sizin bugün çocuklara oyuncak kamyon değil de silah almanız, normal çocuk bezi değil de asker tiplisini giydirmeniz sizin beyninizin büyüklüğünü gösterir.

bu ürünü de bu ürünü savunanları da kınıyorum!...
raskolnikov isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 21-08-2008, 01:47   #10

Neyi ne yapacağımız seni ilgilendirmediği gibi birazda saygılı davranmayı öğrenmen lazım.Başlığı açan arkadaşımız saygı gösterirken senin bu söylediklerin ne ki?! Bazı insanlar silahı amacı dışında kullanıyorlar diye bu karaktersiz sözleri biz niye duymak zorundayız.Silah ülkene,vatanına,namusuna,onuruna,karı na kızına,bağımsızlığına,ekonomine göz dikenlere doğrultmaktır.Dikkatini çekerim doğrultmak.Eğer laftan anlayan yoksa o namlunun ucunda,o tetiği çekmek için can atarım.Çünkü o insanda senin değerlerine,gelenek ve göreneklerine,vs.lerine hakim olmak için can atacaktır.Bu yüzden silah maçlarda yada düğünlerde sıkılmak için değildir ve bilinçsiz insanlar yüzünden herkesi aynı kefeye koyamazsın.

Evet bu ürünü savunuyorum gayet hoş bir ürün.Burda reklamdan rahatsız olan biri bu konuyu açmış.Bende tersini söyledim ve gayet saygılı bir şekilde aynı fikirde olmadığını söyledi."Sizin beyninizin büyüklüğünü gösterir" biçiminde seviyesiz bir cümle kuramazsın ki sana burda birşey söyleyende yokken.

Konu saptığı için özür diliyorum.

Alt 21-08-2008, 13:24   #11

Moonglade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Moonglade yakında ünlü olacak gibi

Cocuklarin reklam malzemesi olarak kullanilmasi hic hosuma gitmeyen bir durum zaten. Bir de savas gibi soguk ve aci birseyin,hem de cocuklarin sirtindan, sirf daha cok para kazanmak ugruna insanlara sunulmasinin neresi savunulabilir?
Moonglade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-08-2008, 01:35   #12

Bahsedilen şey bebek bezi yalnız...

Sponsor Bağlantılar
Alt 29-08-2008, 13:47   #13

fotonkedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 fotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to behold

evet bebek bezi bahsedilen şey...

Alt 29-08-2008, 16:52   #14

asi_aysu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 asi_aysu is just really niceasi_aysu is just really niceasi_aysu is just really niceasi_aysu is just really nice

siz olaya kötü yönden bakmşsınız asker sadece saldıran ve savaşan değil savunan,sahiplenen ve koruyan taraftırr da, ki bu ürün bizim ürünümüz ,üretende satan birşey biliyorki böyLe bir mamül piyasaya sürüyor.

günde binlerce koliler satış yaptığımızıda eklemeliyim müşteri memnun

Alt 29-08-2008, 18:22   #15

Vitriol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Vitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Askerliği çocuklara sevdirmek,gelecekteki vatan borcunu ödemeyi seve seve yapmasını daha o yaşta aşılamaya çalışmak olamaz mı fikir?Ordu,askerler sadece savaşı değil vatan savunmasını ve korumasını,güvenliğini temsil ederler neden at gözlüğü ile bakıyorsunuz ki?Asker kamuflajı denince aklınıza ilk savaş mı gelir?Bana çağrıştırdığı şey ise güç,bağımsızlık ve güvenliktir..Bir kötü yan göremedim kendi açımdan..Hem savaş dahi çağrıştırsa,savaş bazen gerekli bir olgudur.Unutmayın şu an üzerinde yaşadığınız toprakların kazanımı da savaş iledir..

Alt 29-08-2008, 20:10   #16

Elesis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 58 Elesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond repute

Niyeyse gerçekte anlatılmak istenen şey çok güzel saptırılmış.O küçücük yaşta sen çocuğa oyuncak tabanca alırsan,kamuflaj desenli bebek bezi giydirirsen ilerideki kişiliğine "olumlu yönde" katkı yaparsın???
Saldırgan,yoketmeye meyilli çocuklar neden çoğaldı acaba?
Ayrıca tüm dünya orduları toptan kaldırılırsa "Savaş bazen gereklidir!" gibi bi cümleyede ihtiyaç kalmaz...Bu insanlığın ortak ayıbıdır ve savunulacak hiçbiryanı yoktur savaşın.Ki savaşı hatırlatan veya anımsatan bir ürünü bebekler aracılığıyla milli duyguları sömürerek rant kapısı olarak kullanan bi firmayı savunmanın akla mantığa uyacak hiçbir yanı yoktur!
Elesis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 29-08-2008, 20:23   #17

Arinra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Arinra dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışArinra dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışArinra dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

boş işler bunlar arkadaşlar bunu protesto edeceğinize daha mantıklı protestolara davet ediyorum sizi yoksa haribiden ülke oalark boku yicez
Arinra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 29-08-2008, 20:30   #18

Elesis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 58 Elesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond reputeElesis has a reputation beyond repute

Yedik yiycemizi,forumda daha mantıklı birçok konu var yorum sayısı üçü beşi geçmiyo...Eee,buna ne diyceksin?
Elesis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 29-08-2008, 20:46   #19

Arinra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Arinra dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışArinra dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışArinra dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

ben daha fotumda yeniyim mümkün olduğuncada yazmaya çalışıcam elimden başka bir şey gelmez
evet yapacak bir şey yok bu konumda... hepimize afiyet olsun diyorum sadece...
Arinra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 29-08-2008, 21:56   #20

Sanıyorum neyi protesto edip neyi etmeyeceğime kendim karar verebilirim. Ve Elesis'in de yukarıda gayet güzelce anlattığı sebeplerden bu ürünü protesto etmeye devam ediyorum. En basitinden gündeme bakmak ve haberleri izlemek bile bunun için yeterli. ABD ve Rusya'nın it dalaşı hala devam ediyor bu dalaşa savaş ve bu savaştaki ölen masumlarda dahil ediliyor Hal böyleyken de ben o desene bakınca hiç de güzel duygulara kapılamıyorum!

Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

«