JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > Şikayetçiyim

Seçenekler Arama
Alt 26-05-2008, 18:45   #1

SCARRED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 87 SCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond repute
Sigara Yasağından Şikayetçiyim

Kyoto Protokolü'nü imzalamayan ama sırf genel başkanları sigara içmiyor diye yalakalığa yatan AKP Hükumeti'nin getirdiği yasağa karşıyım.

Buyurun, bu konuda bir alıntı:

Sigara içenler olarak, bizlerin de en az sigara içmeyenler kadar haklarımız olduğunu meclise duyuralım.

Yasaklara karşı olduğunu iddia eden bir hükümet, söz konusu sigara olduğunda, nasıl bu kadar acımasız ve yasakçı olabilir? Nasıl bu kadar kendiyle çelişebilir?

Biz, sigara içmeyenlere saygı duyuyoruz!
Sigara içmeyenlerin haklarına saygı duyuyoruz.
Ama aynı şekilde, bizim haklarımız olduğunu da hatırlatmak istiyoruz.

Hastaneler ve benzeri mekanlarda sigara içilmemesini anlayışla karşılayabiliriz. Fakat eğlence yerlerinde, cafelerde, barlarda, restoranlarda, meyhanelerde sigara içilmemesini anlamak mümkün değil. Bu mekanlarda, sigara içmeyenlerin haklarını korumanın yolu, sigarayı toptan yasaklamak mıdır? Birçok ara çözüm varken (ayrı bölümler gibi, güçlü havalandırma sistemleri gibi) bu kökten yasakçı zihniyetin bir açıklaması yoktur.

Birileri, bizim sağlığımızı, bizden daha fazla sahiplenme hakkını kendinde nasıl görebilir?

Bizim kendi sağlığımızı, kendimizin koruyamayacağına nasıl hükmedebilir?

Bizim, bizi yönetmeye çalışanlar kadar aklımız yok mu? Biz kendi sağlığımızı, kendimiz koruyamaz mıyız? Bu, bize yapılmış bir hakarettir. Bu yasakçı zihniyet, demokrasiye taban tabana zıttır.

Bu yasağı yürürlüğe koymaya çalışanların, bizden daha sağlıklı olduğunu kim iddia edebilir?

Ben 20 yıldır sigara içen ve 41 yaşında olan biri olarak, bu yasağı meclisten geçirmeye çalışan milletvekillerinin birçoğundan daha sağlıklı olduğumu iddia ediyorum.

Sigara içmemize rağmen, bizlerin de sağlıklı olabileceğimizi ispatlamak için, aklımızın kendimize yetebileceğini, kendi sağlığımızı kendimizin de pekala koruyabileceğimizi ispatlamak için, illa Sayın Tayyip Erdoğan'ı yüzme yarışına, maratona mı davet etmemiz lazımsa onu da yapmaya hazırız. Bakalım o zaman kim daha sağlıklı? Bakalım bizlerin kendi sağlığımızı korumamız için, başkalarının aklına ihtiyacımız var mı?

Bu sigara yasağı girişimi, tamamen komiktir!
Hayattan aldığımız zevkler farklı olabilir...
Ama bizi yönetenlerin, artık şunu anlaması gerekir: Herkes sizin gibi değil, herkesi kendiniz gibi görmeyin ve dönüştürmeye çalışmayın. Hayat siyah ve beyazdan ibaret değil. Olmaması için de, demokrasi diye bir yönetim biçimi var. Size verilmiş hakları, bu kadar düşüncesiz ve anlayışsız kullanmamalısınız. Bizleri de anlamalı ve bizleri yok saymamalısınız.

AB'nin her kararı doğrudur, kayıtsız şartsız uyulmalıdır fikri, sadece kolaycılık olur. Kaldı ki, AB'nin bu konuda bir zorlayıcılğı yoktur. Koskoca AB'de, zaten bu yasağı uygulayan 5, bugünlerde Fransa'nın da katılımı ile 6 ülke vardır. Yasak bu kadar acımasız olmak zorunda değildir.

Aksi takdirde, bu yasağı uygulayan ülkeler gibi, komik durumlara düşeceğiz. İtalya'da barlarda, restoranlarda, kapı eşiğinde sigara içenleri gördüğümde gülmüştüm. Hatta onlara acımıştım. Aynı şeyleri, kendi ülkemde yaşamak istemiyorum.

Avrupa'nın sorgulamadan boyun eğen insanlarından biri olmak istemiyorum.

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-05-2008, 18:58   #2

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

Alkollu içecekler için koyulan yasaklara da göz atılmalı...
Ne hale geliyor bilmiyorum.
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-05-2008, 19:09   #3

hexe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 hexe kısacası herkes için çok değerlihexe kısacası herkes için çok değerlihexe kısacası herkes için çok değerli

kesınlıkle katılıyorum ama kurala uyuldugu sölenemez hala okulda bıle ıcıyoruzz
hexe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-05-2008, 19:22   #4

biggang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 39 biggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond reputebiggang has a reputation beyond repute

Sigara yasagi 2006 sonunda Ingiltere'de de basladi ama bu kadar agir degil, sokkata agzim da sigara ile bir guzel gezdim polisin onunde ictim, magza onlerinde iciliyor, tentene altinda olan ama acik olan cafeler de iciliyor yani disariya masa sandelye konulmus olan yerlerde iciyorsun, zaten caddelerde banklar var orada icebiliyorsun, ayni sekilde havaalanindan ciktiktan sonra da daha kapisinin onunce icmeye basliyor milllet

Hollanda soz de yasak var takan yok.. sigaranin alasini iciyorlar... :P

kim ki onlar benim ickime sigarama karisiyor, tasasi onlarami dustu?

napacaklar tum icki sigara fabrikalarini mi kapatacaklar?

yurekleri yetiyorsa yapsinlar da para muslugu kesilsin...

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-05-2008, 21:30   #5

losteirosss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 78 losteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond repute

çok haklısın sevgili SCARRED.sonuna kadar katılıyorum.bir de şu var; demokrasi çığırtkanlığı devamlı yapılırken en önemli kısmı işlerine gelmiyor kimilerinin...demokrasinin temeli anlayış ve hoşgörüye dayanır.ayrıca şu da var;bütün sorunlarımız halloldu ülkemizde ,her şey güllük gülistanlık mı ki sıra sigara konusuna geldi! ayrıca havanı koru diye provakatif amaçlı eylem gibi görünen içi boş şeyler komik geliyor.havamı sizlerin pislikleri yeterince kirletiyor!sigara konusundaki bu yasakçı ve şip şak iş bitirici zihniyeti milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasında da görmek isterim.ama nerdeee?!
and we can never repair
losteirosss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-05-2008, 21:44   #6
-YASAKLI-

ChEEkYkiTTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 ChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond repute

Avrupa'nın sorgulamadan boyun eğen insanlarından biri olmak istemiyorum.

Scarred bu cümlenin altına imzamı atmak ve sigara yasağı hakkında yazdıklarını alkışlamak istiyorum..bravo

ChEEkYkiTTy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-05-2008, 22:02   #7

lanet_buff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 lanet_buff ne işi var bunun burada

evet haklısın bencede sigara içmeyenlerin hakkı olduu kdr bzm hakkmz yok :s bu kdr yasak çok saçma :S
lanet_buff isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-05-2008, 22:21   #8

mona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 mona yakında ünlü olacak gibi

Sigaranın zararlı olduğunu inkar etmeden ve kendimizi savunmaya geçmeden önce,bu yasağın arkasından hangi yasakların geleceğini merak ettiğimi belirteyim.Tedrici yasaklarla yasağa alıştırılıyor muyuz yoksa??Alkol alınan bir mekanda sigara içilmesi yasaksa,bir süre sonra alkolün de ne kadar zararlı olduğunu hatırlayıp daha kökten çözümlere gidileceği,hatta cehenneme gitmememiz için bilimum önlemlerin alınacağı aşikardır gibi...Persopolisi seyrettiniz mi?
mona isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-05-2008, 22:49   #9

SchizophreniCorpse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 22 SchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant futureSchizophreniCorpse has a brilliant future

Birileri zevkinden mahrum kalacak diye ciğerlerimin kirlenmesini istemiyorum Zararlı olduğunu bile bile içenler için bırakma sebebi olabilir.Belki bar cafe gibi yerlerde yasaklanması saçma ama sigaralı ve sigarasız bölüm diye ikiye ayrılması şart arkadaki sigara içen adamın dumanını çekmek zorunda değilim benim sigara içmemem karşımdakine zarar vermez ama karşımdakinin içmesi bana zarar verir.Özgürlük birine zarar vermeye başlayınca kısıtlanmalı.Bence sigara yasağının kalkması için verilen çabayı bırakmak için harcasanız daha iyi olmaz mı ?

Alt 26-05-2008, 23:00   #10

darkjeanne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 darkjeanne is a name known to alldarkjeanne is a name known to alldarkjeanne is a name known to alldarkjeanne is a name known to alldarkjeanne is a name known to alldarkjeanne is a name known to all

Bu yasa emin ellerden çıkmasa da bence iyi bir yasa..
Siz içiyorsunuz size birşey yapamazlar .. Ama yeni başlayacak nesilin önü kesilecek. Zaten çocuk bir evinde içebilecek orda da ailesi olacak. Yani bence gayet güzel bir yasa.. O küçücük bebekleri görmediniz mi annesinin sigaraları yüzünden .. Sigara yavaşça ölmektir. İntihar bir hak mı ?

Seçenekler Arama