JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Şehir Efsaneleri

Seçenekler Arama
Alt 20-08-2008, 14:39   #81

caveler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 caveler henüz daha yolun başında

wampirler yalandır aslında kazıkcı woywoda trf dan bir gece bir kızlan yatarken kıcından atmıstır ve herkez buna inanmıstır
caveler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 20-08-2008, 14:46   #82

GothicheartS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 GothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to behold

Alıntı:
caveler´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
wampirler yalandır aslında kazıkcı woywoda trf dan bir gece bir kızlan yatarken kıcından atmıstır ve herkez buna inanmıstır
tmmda kazıklı voyvodanın kellesi nerde ozman savaşı kaybedip öldürüldüğnde fatih sultan mehmet kellesini kesip ibret olsn die istanbulda gezdirmiş sonrada gömmüşler yakın zmanlarda kelleyi aramışlar ama yokmuş sonra transilvanyadaki halkla röportajlarda halkın çoğu o ölmedi ölemezki gibi şeyler demiş gerçekmi bilmiorm ama çok güzel hazırlanmış bir efsane
GothicheartS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-08-2008, 17:21   #83

kithy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 kithy is a glorious beacon of lightkithy is a glorious beacon of lightkithy is a glorious beacon of lightkithy is a glorious beacon of lightkithy is a glorious beacon of light

Alıntı:
Carmelita´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sanırım burada üstüme alınmam gereken bir şey var, eğer yanlış düşündüysem bağışla
yazdıklarımı dikkatli okuduysan, hayal ürünü olan vampirlerden söz ettim, hani gerçek anlamda kan içenlerden.. onlara inanmadığımı da vurguladım. bahsettiğiniz aura emen vampirden söz etmedim. okuduğum her kitaptada hayvana dönüştükleri yazılı, bu konuda söyleyebilecek bir şeyin yok bana göre..

yok hayır ben sana gıcıklık olsun diye söylemedim onu dediğin gibi belirtmişsin zaten inanmadığını hani bir tartışma çıkmıs hayvana dönüşür dönüşmez bende bilgilerime göre dönüşmediğini vurguladım yani yanlış anlama
kithy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 28-08-2008, 18:58   #84

yesilsincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 yesilsincap henüz daha yolun başında

ılgınc abı dusunduklerınızde bana sunu acıklayın hayatında vampır goren varmı mıtolojıde hydra zeus ares uc kafalı kopek ne bılım medusa fln gıbı yaratık ve tanrılardanda bahsedıyor bu mıtolojık hıkayelere dayanarak dusunuyorsanız cogu sey yasamıs olmus bıtmıs vampır bence tamamııyle bole abartılan bır konu ve bence cok ıı bır kurgu yapan kısıler cok zekıymıs dedıgınıze sonra 1000 yıllık bır efsanesı var bakın hala konusulup tartısılıyor yanı bence burda vampır varsada maksımum vampırlıgı bzm evdekı sıvrı sınekler kadardır kusura bkmayn bnm dusuncem bu bende bır ara cok ılgılendım (cocuk oldugum donemler) hatta dıscoveryde bır belgesel bıle ızlemısdım vampır olduklarını dusunduklerı ınsanların bogazına orak koyuyorlar ıste balık agı ıle sarıyorlar tam kalbının oraya yakın bır mesafeye kazık cakıyorlar vs vs bu ınanısın olma sebebı tamamıyle su mezarı acıyorlar sac sakal tırnak uzuyor ztn oldukden sonra bellı bır sure vucudda bole gelısımler dwm edıyor bence o olen ınsanların ıste gecelerı dolasdıgını gorup ıste avlandıklarını ıdaa edıyorlar bu varlıklarda cın olabılır sonucda ınsan formuna gırebılıyorlar tmm avlandıklarını sanmam o bıraz hayal gucudur yanı muslumanlıkdan oncede cınlerı ınsanlar ustunde cok buyuk etkılerı oldugunu dusunursek guclerının bukadar sınırlandırılmadıgını dusunursek oda olabılır yanı bagzıları tevratta yada dıger dınlerın kıtaplarında yazdıgını soluyor cogu ztn dunyaya geldıkden sonra ınsanlar tarafından degıstırılmıs ve cogu dın donemınde korku vermek ıcın kullanılmıs tmm bır cok garıp yaratık olan ustu sey var bu dunyada ama vampırın olucagını pek sanmıyorum saygılar
yesilsincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 04-09-2008, 10:23   #85

Death - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 Death henüz daha yolun başında

arkadaşlar eğer vasmpirliğin hastalık olduğunu düşünüyosanız yanılıyosunuz verdiğim siteye lütfen bakın http://focusdergisi.blogspot.com/200...rptmaktan.html
Death isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 16-09-2008, 22:20   #86

karkanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 karkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to behold

açıkçası baştan sona bakmadım da konuya ilk yazan vampir nickli arkadaşa vampirlerin varlını düşündüren şeyi cidden merak ettim ve fantastik edebiyatı bi kenara bırakırsak bende sapkınlık harici kan içmeye ihtiyaç duyanlar olduna pek inanmıorum. seri katillerle ilgili bazı küçük araştırmalarım esnasında bazı katillerin yada grupların sapkınlıklarını tamamlarcasına kurbanlarının kanını içtiği yada kan bnyosu yaptığı bilinen bir gerçek. bazı arkadaşların belirttiği enerji emme olayı hakkında bilgim olmadığı için bişey diyemiorum. ama gerçekten kan içen hayatı uzayan insanların varlına inanmıorum insanlar efsane yaratmyı sever.
karkanya isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 16-09-2008, 22:39   #87

alev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 26 alev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond repute

vampirlere ilgim çok güçlü ama olduklarına inanmıyorum olsalardı çoğalırlardı demi ama bence yoklar ama keşke olsalardı hatta keşke bende bir vampir olsaydım ne etkileyici ve güzel olurdu çok isterdim ama o şans bizi bulmaz beaa
alev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 16-09-2008, 23:20   #88

Riyuetan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Riyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to beholdRiyuetan is a splendid one to behold

Vampirleeer kurt adamlaaaar ne varolduklarına dair kesin bir belge nede hic olmadıklarına dair lilith efsaneside öyleki hangi inancta bilmiyorum kitabın ilk sayfalarında ademle beraber bir kadın yaratıldı deniliyor daha sonraki sayfalarda ademin bir parcasından bir kadın yaratıldı deniliyor ilginc olaylar yahu eskiden kilisede inanıyordu ztn hatta cahiliye dönemlerindeki sacmalıklar yeterince abartılı kimse bilmez belki daha önceden varlardı bilinmez sadece golcondo yolunda ısığı yeniden görebilicekler vuuuuhuuuu
Riyuetan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 17-09-2008, 01:37   #89

Evameline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 Evameline ne işi var bunun burada

vampirlere zaafım var, çocukluğumdan beri ilgi duyarım. hatta onlarla aramda bir bağ olduğunu hissederdim tamam, cildim ve gözlerim çok hassas, gün ışığından feci rahatsız oluyorum, gündüz enerjim sıfır oluyor hava kararmaya başlayınca da tavan yapıyor, kan tadı da mükemmel, ama malesef gerçek olduklarına inanmıyorum. ya da belki kamufle olma yetenekleri çok üstündür sonuçta artık inanmıyorum
Evameline isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 17-09-2008, 15:21   #90

detay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 detay ne işi var bunun burada

California Devlet Üniversitesi araştırmacılarından kimya profesörü Wayne Tikkanen’in yaptığı araştırmaya göre vampirliğin asıl sebebinin Porfiria hastalığı olduğu tespit edilmiştir. 1700’lü yıllarda hastalık hakkında bilgisi olmayan Avrupalılar, hastaları vampir olarak niteleyerek lanetlemekteydiler. Bir çeşit kan zehirlenmesi olan Porfirya hastalığının ilerlemesiyle derinin kızılötesi ışınlara karşı zayıfladığı ve bu nedenle karardığını açıklayan Tikkanen, “Hastada anormal kıllanma görülür. Dudaklar kuruyup çekildiği için dişler ortaya çıkar. Hasta çok acı çeker. Sonunda çıldırır.” diyerek hastalığı açıklamıştır. Bu hastaların derilerinin hassaslığı nedeniyle sadece geceleri çıkabildiklerini ve tedavi amacıylada hayvan kanı içtiklerini belirten Tikkanen “Hikayelerde vampirlerin neden gece dışarı çıkıp kan içtiklerinin yanıtı işte bu.” demiştir.

Pofiria HastaLığı

Dolphin'in ortaya attıkları şöyle:

1) Porfiria hastaları gün ışığına aşırı duyarlı oldukları için, güneş ışığına en küçük bir maruz kalma bile vücutlarında ciddi şekil bozukluklarına yol açabiliyor. Bu bozukluklar arasında yüz derisinde çatlamalar, burnun ya da parmakların düşmesi, dudakların aşırı gerginleşmesi ve diş etlerinin çekilmesi sonucu dişlerin aşırı sivri görünmesi gibi durumlar var.

2) Ağır porfiria hastaları güneş ışığından korunmak için, aynı Dracula gibi, sadece geceleri dışarı çıkıyorlardı.

3) Günümüzde porfiria, kanda eksik olan maddelerin hastalara enjekte edilmesiyle tedavi edilebiliyor. Fakat yüzyıllar önce insanlar kendilerini tedavi etmek için kan içiyorlardı.

4) Sarımsak, porfiria semptomlarının ağırlaşmasına sebep olan kimyasal maddeler içeriyor. Bu yüzden porfiria hastaları -aynı vampirler gibi- sarımsaktan sakınıyorlar.

Dr. Dolphin, öykünün çekiciliğinden ya da böyle bir açıklamayı ortaya atmanın ona sağlayacağı popülarite düşüncesinden kendisini almamış olacak ki, göz göre göre yalan söylemiş.
Daha kötüsü özellikle üçüncü iddiayı çürütmek için gerekenlerin lise biyolojisi kitaplarında yazıyor olması. Bununla birlikte vampir mitine porfiria hastalarının sebep olduğu öyküsüne en güvenilir web siteleri bile, iddiaları yeterince sorgulamadan yer vermişler. Gerçi biyokimya profesörlerinin bile kendilerine bu konuda hakim olamadığını düşünürsek, ortada suçlayacak pek kimse kalmıyor gibi.

Sonuç olarak vampirlere gönül rahatlığıyla inanmaya -en azından şimdilik- devam edebilirsiniz.

Okduğumu size özetliyorum;

1431-1476 yılları arasında yaşamış olan Vlad Dracul, güney Romanya'da bulunan Wallachia bölgesine hükmeden biriydi.İnandığı tek şey çocukların kanıyla daha genç olabileceğini düşündüğüdür. Bu sebeble kasabadaki bütün küçük çocukları Bran kalesinde öldürerek kanlarını içerek gençleştiğine inan, aslında akıl hastası biriymiş. Kasabadakiler ona cadı der ve ölmesini istemektedirler. Kendisine inanalarında kasabada çocukları öldürmesinden sonra, (Voyvoda III. Vlad düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir. Sonradan Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmlerine konu olmuştur.) tarafından, taş üstünde taş bırakmayacak şekide vebalı olan herkesi öldürmüş,kuyu sularını bile zehirleyerek, sağ kalanları türklere katılmaya teşfik etmiştir.

İşte size vampir Merak ediyorum, Peki şimdi KKKA,AİDS gibi hastalıklarda,seneler sonra hikayelere yada filmlere konu olur mu Mesela aids olan birinin inanılmaz zayıf olduğu halde hala ereksiyon olabilmesi gibi, yattığı kadınların kanını emene kadar çürüten birileri :P
detay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-09-2008, 15:17   #91
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 yyyy03 henüz daha yolun başında

saçma diyemeyiz.psi vampirler vardır.bunların auralarındda delik vardır ve başkalarının auralarının gücüyle beslenirler.bu bi tür hastalıktır.onun yanında fazla durunca kendinizi yorgun hissedersiniz.olay budur.ben 4. yılımı yaşıyorum beyin gücümle.asıl yaşım 12 dir
sorularınızı yanıtlayabilirim.bana ulaşın.
yyyy03 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-09-2008, 16:12   #92

quantes20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 quantes20 yakında ünlü olacak gibi

dünyada kan emen tek warlık sülük bana göre
quantes20 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 23-09-2008, 16:18   #93

burzumsu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 burzumsu dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışburzumsu dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışburzumsu dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Alıntı:
Death´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
vampirler psi, psy, elemental, empath ve aura emiciler olarak ayrılır.
psi olanlar chi reiki gibi yaşam enerjileriyle beslenirler
psy olanlar sadece astral düzlemde avlanır ve saldırır
elemental ateş, su gibi elementlerin yanında doğa olaylarının enerjisinden beslenir
empath, insanların duygularının yoğunluğundan beslenirler hatta ileri seviyeleri istedikleri duyguları başkalarına yükleyebilirler
aura emiciler auralardan beslenirler ...
umarım faydalı olur
çok açıklayı yazmışşsın ; )

vampirlerin aynada görüntülerinin gözükmediği de rivayetler arasın da olduğunu okumuştum bir yerde

http://www.gnoxis.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=76301&datel  ine=1223491219
''Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi?
Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala?''
...
burzumsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-09-2008, 20:21   #94

roseee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 roseee ne işi var bunun burada

ben anlamadm yaa gercekten vampır dıe bısey varmı yanı su gecelerı gordugumuz kucuk ucan seyler dısında ınsan kılıgında olan:S
roseee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama