Yahu arkadaşlar yapmayın etmeyin;
"Dine dönün,kuran öğrenin ki ilerde g.te gelmeyesiniz"
Temalı bir öykü bu.Ayrıca hikaye de film senaryolarından çalıntı.Tamam bu tip varlıklar bir insanı zaman zaman elegeçirebilir ama hiç yoktan bir defter varetmeleri,sureler okununca birden kaçışmaları filan söz konusu bile değildir.Perili ev olarak anlatılan bir çok mekanı araştırdım,İzmir'de Ankara'da İstanbul'da,buna benzer olayların yaşandığına da şahit oldum yalan değil.Bireyi ele geçirebiliyorlar,özellikle elektrik tesisatına etki eden manyetik dalgalar oluşturabiliyorlar bunların hepsi tamam.Viskisini yudumlayan doktor baba,materyalist bilim insanı modelini tanımlamak için kullanılmış bir kurgu aracı,hafif hafif esen ve nereden geldiği belli olmayan rüzgar çalıntı bir fikir,bir anda beliren hoca komik,2 sure okumakla yada ezan sesiyle deliye dönen varlıklar hayal ürünü...
Tamam insanları dine yönlendirmek güzel birşey ama bu tip yalanlarla yapılmamalı bu.Eğer obsesif varlık bir şer yaratığıysa dini metinlerin okunmasından hoşlanmaz kabul ama asla bu şekilde tepki vermez.Diğer bir taraftan musallat olan varlıklar genelde iyi huylu varlıklardır ve elemental diye geçerler.Bir anda yüzlercesi etrafınızı sarıverir ve sizin bilincinizi devre dışı bırakarak sizi kullanabilirler.Ama bu varlıklar bunu sadece eğlence için yapar.Kötü niyetli bir şer varlığıysa söz konusu olan,o tip varlıkların bu kadar ileri seviyeli obsesyonlarından kurtulmak sandığınızdan çok dahha zor olabilir....
__________________ -Ona aklıma gelen sözleri söylüyorum.İsmim onun ağzından bir müzik gibi,karanlık bir tanrıya edilen bir dua gibi dökülüyor- -Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar- |