JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Şehir Efsaneleri

Seçenekler Arama
Alt 18-08-2008, 01:53   #1

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 54 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute
Titanik Kehaneti!

Hiç kimse onun dünyanın en büyük kehanetlerinden birisini yaptığını bilmiyordu. Hatta kendisinin dahi haberi yoktu. Adı; Morgan Robertson´du, Amerikalıydı, 1861´de doğdu, gençken denizcilik yaptı, sonra ise bir elmas eksperi oldu ve New York´da kuyumculuk yaptı. Sonra Kipling´in bir öyküsünü okudu ve yazar olmaya karar verdi. İlk öyküsü 25 $´a satıldı, daha sonra yazdığı 10 öyküden ise 1000 $ kazandı. Yazmak ona artık kolay ve kazançlı geliyordu. 1897 yılının bir kış gecesinde 24.Caddedeki dairesinde yeni bir deniz öyküsü yazmayı planladı. Bu bir uzun öykü olacaktı.

Hayali “Titan Kazası”

Hayalinde dev bir yolcu gemisi vardı, asla batmayan bir gemi. Bir aşk teması üzerine kurulu olan öykünün kahramanları bu dev gemiye binip, İngiltere´den ABD´ye gidiyorlardı ve aşk hikayesi dünyanın en lüks gemisinde sürecekti. Ama öykünün hayali kahramanları beklenmedik bir sürprizle karşılaşacaklar ve bir deniz kazası batmaz denen gemiyi okyanusun dibine yollanacaktı. Robertson´un teması buydu, oturup yazmaya başladı ve öyküye iki isim verdi; "Futility"yani "Nafile" ve "Titan Kazası"... Evet, yanlış okumadınız; Titan... Şimdi beraberce Robertson´un romanından bİr bölümü; "Titan"ın batış sahnesini okuyalım.

"Gözcü haykırdı; ´buzdağı! Birinci subay, kaptana haber verdi ve derhal makine dairesine tornistan yani geri git emri verildi. Fakat dev gemi durmuyordu, hızını kesmesi için zaman lazımdı ve sisler arasında görünen buzdağı yaklaşıyordu. Aşağıdan ise orkestranın ve eğlenen insanların sesleri duyuluyordu. Sonra buzdağı gemiye ulaştı, bu arada gemi ters çalışan pervanelerin gayretiyle yan dönmüştü ama yetersizdi ve kaptanla yardımcılarının çaresiz bakışları arasında buzdağı Titan´ın sancak tarafına çarptı. Darbe hafifti hatta pek hissedilmedi, kaptan o anda ucuz atlattık diye düşünüyordu. Ama birkaç dakika sonra gemi birden yan yattı, buzdağı asıl yarayı su kesiminin altında açmıştı, yara öldürücüydü çünkü uğursuz buzdağı Titan´ın bordasını jilet gibi keserek, parçalamıştı."

Daha sonra Robertson öyküye; gemi hızla su aldığını. Alarm verildiğini, filikaların indirilerek, önce kadınlar ve çocuklar bindirildiğini, yardım çağrıları yapılırken, Avrupa´nın en ünlü ve zengin ailelerinin mensuplarnın birbirlerine ebediyen veda ederken, dev yolcu gemisi Titan’ın buzlu kutup sularına hızla gömüldüğünü anlatarak devam ediyordu.

İnanılmaz kehanet gerçekleşiyor...

Ve Robertson 1898 yılında öyküsünü küçük bir kitap olarak yayınladı. Kitap onu çok daha sonra ölümsüz yapacaktı, dünyanın en çarpıcı ve en dehşet verici kehanetini yazmıştı ama sonuç yayınladığı dönem için aynen kitabın adı gibiydi yani "Boşyere" Aradan 14 yıl geçti ve başka bir zamanda, başka bir gemi, asla batmaz denen dünyanın en lüks ve en büyük yolcu gemisi Titanik, İngiltere’nin Southampton limanından yeni dünyaya doğru denize açıldı. Sonra, 1912 yılında 14 Nisan´ı, 15 Nisan´a bağlayan gecede sisler arasından birden ortaya çıkan bir buzdağı batmaz denen Titanik’in katili olacaktı. Yukarda okuduğunuz Robertson´un romanındaki batış sahnesi aynen gerçekleşti. Sadece o kadar mı? Bakın Morgan Robertson Titanik´den 14 yıl önce yazdığı romanında daha neleri bilmişti;

Robertson´un romanındaki Titan adlı gemi Southampton limanından yola çıkıyordu ve 14 yıl sonra Titanik de aynı limandan yola çıktı.

Romandaki gemi ile, Titanik arasında sadece 4 metre fark vardı. Titan 248 metre, Titanik 252 metreydi.

İki geminin ağırlıkları da çok yakındı. Robertson romanında Titan´ı 70.000 ton ağırlığında yazmıştı; Gerçek Titanik ise 66.000 tondu.

Her iki geminin de üç pervanesi vardı ve her ikisi de 3000’er yolcu taşıyorlardı. Gerek romandaki hayali Titan´a gerekse de gerçek Titanik´e Avrupa´ nın sayılı zenginleri ve ünlü aileleri binmişlerdi.

Daha da ötesi var;

Robertson´un romanındaki dev Titan, New Foundland yakınında; Kuzey Atlantik´ de bir buzdağına çarparak battı ve işte inanılmaz ama gerçek; Talihsiz Titanik de 14 yıl sonra aynı koordinatta, aynen romandaki benzeri gibi bir buzdağına çarparak okyanusa gömüldü.

Ve her iki gemide de; yeterince cankurtan filikası yoktu; Robertson romanındaki gemide 24 filika bulunduğunu yazıyordu; Titanik´de ise 22 filika vardı ve bu yüzden can kaybı büyük oldu.

Sonra...Gerçek kazanın sonucunda 1513 yolcu boğularak öldü ve kayboldu. Aynen 14 yıl önceki romanda yazıldığı gibi... Robertson´un romanındaki Titan´da ise 1500 kişi ölüyordu. Her iki gemi de 3000 kişilikti ve Titanik´e 2224 kişi binmişti.

Aynı asla batmaz denen gemi,

Aynı yerden aynı yere yolculuk,

Aynı tarihte, aynı yerde kaza,

Aynı buzdağı ve aynı tür batış,

Aynı yolcu ve ölü sayısı,

Hatta iki gemi de batarken orkestranın ilahi çalmasına kadar

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 18-08-2008, 01:54   #2

KucuK_PsisiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 79 KucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond repute

emeğine sağlık

Endless Hope.

KucuK_PsisiK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 18-08-2008, 02:18   #3

Claudia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 Claudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to behold

Titanik üzücü bir olay..aşk,romantizm, heyecan bir arada..
Açıkçası film olmasını umardım.O kadar insan öldü filmini izlediğimde bile çok üzülmüştüm.Ne diyim..Rest In Peace..
Teşekkürler.Emeğine sağlık
Claudia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 18-08-2008, 09:02   #4

asi_aysu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 asi_aysu is just really niceasi_aysu is just really niceasi_aysu is just really niceasi_aysu is just really nice

teşekkürLer emeğin için daha önce okumuştum çok iginç gerçkten

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-08-2008, 13:26   #5

huuzur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 huuzur is a splendid one to beholdhuuzur is a splendid one to beholdhuuzur is a splendid one to beholdhuuzur is a splendid one to beholdhuuzur is a splendid one to beholdhuuzur is a splendid one to beholdhuuzur is a splendid one to behold

emegıne saglık cok ılgınc. farkında olmadan yapılan bır kehanet gercekten cok ılgınc. . . . .
huuzur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-08-2008, 15:17   #6

VictoRia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 78 VictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond reputeVictoRia has a reputation beyond repute

Harika bir paylaşım olmuş, emeğine sağlık
Sponsored links

Alt 26-08-2008, 15:28   #7

phobosORbia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 80 phobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond repute

Bunu daha önce duymuştum ancak bu kadar ayrıntılı değildi ve ben o kitabın başka birine ait olduğunu sanıyordum demekki yanlış duymuşum
Paylaşım için çok teşekkürler , gerçekten ilginç bir olay...

Biliyorum, haylaz bir çocuktur kalbim, laf dinlemez…Özlüyorum desem… Neyi_???? Özlemiyorum desem…Yalan…

Ben, ben olmayı beceremedim…
phobosORbia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-08-2008, 16:24   #8

nazirella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 nazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to beholdnazirella is a splendid one to behold

güzel bir paylaşım tşk...
nazirella isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-08-2008, 17:19   #9

Karma gücü: 1 darkstar ne işi var bunun burada

bunu biliyordum
darkstar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 26-08-2008, 21:31   #10

enjiss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 enjiss is a splendid one to beholdenjiss is a splendid one to beholdenjiss is a splendid one to beholdenjiss is a splendid one to beholdenjiss is a splendid one to beholdenjiss is a splendid one to beholdenjiss is a splendid one to behold

ilginç gerçekten
güzel paylaşım emeğıne sağlık..

Alt 09-09-2008, 22:39   #11

alev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 26 alev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond reputealev has a reputation beyond repute

Alıntı:
enjiss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ilginç gerçekten
güzel paylaşım emeğıne sağlık..
titanic efsanesini herkes bilir bu gerçekte yaşanmış ama ama filmini yazanlar kendi katkılarınıda koymuşlardır güzelll
alev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-09-2008, 22:53   #12

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 54 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Titanik olayı olmadan önce yazılmış,ilk mesajı okursan daha iyi anlarsın sanırım.

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-09-2008, 23:44   #13

Safira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 Safira is a glorious beacon of lightSafira is a glorious beacon of lightSafira is a glorious beacon of lightSafira is a glorious beacon of lightSafira is a glorious beacon of light

Paylaşımın için teşekkürler...
Safira isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-09-2008, 00:45   #14

Karma gücü: 1 mrbwp henüz daha yolun başında

http://www.historyonthenet.com/Titanic/futility.htm

Yukarıdaki verdiğim linkte de var ayrıca. Güzel bir paylaşım teşekkürler...
mrbwp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-09-2008, 02:34   #15

Harry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 Harry yakında ünlü olacak gibi

bu adamın diğer kitaplarını bulabilir miyiz?
belki onlar da gerçekleşti?
ya da gerçekleşecek?
Harry isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 17-09-2008, 03:32   #16

Karma gücü: 1 mrbwp henüz daha yolun başında

Alıntı:
Harry´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu adamın diğer kitaplarını bulabilir miyiz?
belki onlar da gerçekleşti?
ya da gerçekleşecek?
Googledan aratınca zaten çıkıyor birçok bilgi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Morgan_Robertson

birde burda var kitapları hakkında bilgiler..
http://www.titanicbooksite.com/RobertsonMorgan.html

Amazon.com'da da bazı kitapları satılıyor... Umarım yardımcı olmusumdur
mrbwp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 17-09-2008, 15:10   #17

detay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 detay ne işi var bunun burada

Amerikalıların titanik gemisi batırmakla deney yaptığı söyleniyordu.. ben inanıyorum aslında buna, 1900 yılarda avustralyada deniz altı mürettabını zamanda yolculuk deneyinde kaybetmişlerdi. Deniz altını 600 km uzakta başka bir yerde bulmuşlar,ancak mürettebat demir alaşımla kimyasal reaksiyona girmiş,sağ kalanların çoğuda çıldırmıştı.Deneyin başında ise eınsteın olduğu varsayımı var.
detay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-09-2008, 20:28   #18

roseee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 roseee ne işi var bunun burada

ilk defa duyuyorum gercekten ılgınc bır benserlik))
roseee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 28-09-2008, 16:59   #19

AYBAROGLU99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 AYBAROGLU99 ne işi var bunun burada

Sigortadan para almak için batırıldığı rivayet edilir...
AYBAROGLU99 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-09-2008, 20:40   #20

fanatik_girl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 fanatik_girl ne işi var bunun burada

çok ilginç gerçekten hiç duymamıştım daha önce..
fanatik_girl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama