JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Şehir Efsaneleri

Seçenekler Arama
Alt 20-09-2007, 14:26   #1

efemera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 efemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to beholdefemera is a splendid one to behold
Yeşil tenli çocuklar!

1887 Yılının ağutos ayında bir gün,İspanya'nın Panjos köyü yakınlarındaki tarlada çalışan iki köylü,aniden ilerideki bir mağaradan çıkan iki çocukla karşılaştılar.Köylüler şaşkınlık içersindeydiler.Çünkü biri erkek biri kız olan çocukların tenleri yemyeşildi.Üzerlerindeki elbiselerin kumaşları ise hiç bilinmeyen türden,garip bir kumaştı.en az köylüler kadar,yeşil çocuklar da şaşırdılar.

Sonraki beş gün boyunca,çekik gözlü,yüz çizgileri biraz zencileri andıran yeşil çocuklar,önlerine konulan tüm yiyecekleri reddettiler.En sonunda taze fasulye yemeye razı oldular.Kısa bir zaman sonra erkek çocuk halsizlikten,belki de bakımsızlıktan öldü.

Kız çocuk ise yörenin yargıcı Ricardo da Calno ya teslim edildi.Yargıç Calno hurafelere pek inanmayan ,gerçekçi bir insandı.Bu bakımdan kızın "yüzündeki boyayı" silebilmek için çok uğraştı.Tabii,çabaları boşunaydı...bir sonuca varamayınca da kızın gerçekten yeşil bir tene sahip olduğunu zor da olsa kabullenmek zorunda kaldı.

Aradan beş yıl geçti.Kız yeni yaşantısına alışmaya başlamıştı.Bu arada İspanyolca yı da öğrenmeye başlamıştı.Hatta tenindeki yeşillik de kaybolmaya başlamıştı fakat o sırada ölüverdi.

Yeşil kız,geldikleri ülkeyle ilgili olarak garip bir öykü anlatıyorlardı.onun ifadelerine göre ,güneşi tanımayan bir yerde oturuyorlardı.Kendi ülkelerinin karşısında bir geniş nehir görünüyordu.Bu nehrin ötesinde de Güneş le aydınlanan bir başka ülke vardı.Günün birinde korkunç bir fırtına çıkmış çılgın bir rüzgar onu ve kardeşini kapıp bir mağaranın ortasına atmıştı.bir süre el ele yürümüşler,böylece Banjos'lu köylülerin hasatla uğraştıkları o tarlaya varmışlardı.

Alıntı

Esrarengiz olaylara ilgim olduğunu bilen bir arkadaşım bana mail olarak atmışş bu yazıyı.Bu olay hakkında baya bi araştırma yaptım ama bir şey bulamadım.Bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum arkadaşlar.

İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan iki davranışı nedir?
Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler.Ne var ki çocukluklarını özlerler.
Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler;Ama sağlıklarını almak içinde para öderler.
Yarınlarından endişe ederken bugünlerini unuturlar.
Sonuçta,ne bugünü,ne de yarını yaşarlar.
Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar.Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler

Ne anlatırsan anlat;anlattığın karşındakinin anladığı kadardır
efemera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-09-2007, 14:54   #2

sirius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 sirius is just really nicesirius is just really nicesirius is just really nicesirius is just really nicesirius is just really nice

vay bee yer altında yaşayan cüce insanlar veya yer altında yaşadığı ileri sürülen insanlar bunlar (agartha şambala değil hani şehir efsanelerinde çok geçer ya!) güzelmiş eline sağlık taze fasülyeyi ten renklerine benziyor diye yemişlerdir bence bende denizkızlarının var olduklarını düşünüyorum
sirius isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-09-2007, 14:56   #3

sevgisu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 29 sevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond repute

benim de ilgimi çekti ama hiç bir fikrim yok saolasın paylaşımın için.....
sevgisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 25-09-2007, 23:19   #4

heRnan coRtes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 25 heRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond repute

ilginçmiş

Sponsor Bağlantılar
Alt 25-09-2007, 23:42   #5

egonya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 egonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud of

enteresan olmayacak sey yoktur buna benzer bi takım seyler duymus ve okumustum saolasın pay için
egonya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-09-2007, 15:25   #6

Neyzen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Neyzen henüz daha yolun başında

şimdi efem malumunuz Hz.Adem 'i Allah dünyadaki en kaliteli topraktan yarattı ve bu yüzden topraktaki birtakım özellikler insanda da mevcuttur.Misal bazı toprak türleri çok verimlidir ve suyu hemen emer bazılarıysa verimsizdir ve emmez; bazı insanlar da tıpkı toprak gibi verilen bilgiyi hemen kavrarlar(misal ben) bazılarıysa ne kadar anlatırsan anlat kavrayamazlar yani kafası basmaz(misal Rimmon,elfstitan vs).Ve yeryüzündeki topraklar tıpkı insanlar gibi renk renktir.Dikkat ederseniz insanın ten rengi toprağın rengiyle benzerlik teşkil eder misal zenciler kapkara topraktan yaratılmıştır.Bildiğiniz gibi yeryüzünde yeşil toprak da mevcuttur örneğin kil gibi.Dolayısıyla bir insanın yeşil ten rengine sahip olması gayet tabiidir.

Bu cevap ibn-i Arabi'nin kitabındaki bilgilerden yararlanılarak yazılmıştır.

Konu Neyzen tarafından (26-09-2007 Saat 18:03 ) değiştirilmiştir..
Neyzen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 26-09-2007, 15:43   #7
-YASAKLI-

yougaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 yougaar kısacası herkes için çok değerliyougaar kısacası herkes için çok değerliyougaar kısacası herkes için çok değerli

iyi hikaye keşke yatarken okusaydım.
yougaar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-09-2007, 17:39   #8

elfstitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 elfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışelfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışelfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Alıntı:
Neyzen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi efem malumunuz Hz.Adem 'i Allah dünyadaki en kaliteli topraktan yarattı ve bu yüzden topraktaki birtakım özellikler insanda da mevcuttur.Misal bazı toprak türleri çok verimlidir ve suyu hemen emer bazılarıysa verimsizdir ve emmez; bazı insanlar da tıpkı toprak gibi verilen bilgiyi hemen kavrarlar(misal ben) bazılarıysa ne kadar anlatırsan anlat kavrayamazlar yani kafası basmaz(misal Rimmon).Ve yeryüzündeki topraklar tıpkı insanlar gibi renk renktir.Dikkat ederseniz insanın ten rengi toprağın rengiyle benzerlik teşkil eder misal zenciler kapkara topraktan yaratılmıştır.Bildiğiniz gibi yeryüzünde yeşil toprak da mevcuttur örneğin kil gibi.Dolayısıyla bir insanın yeşil ten rengine sahip olması gayet tabiidir.

Bu cevap ibn-i Harabi'nin kitabındaki bilgilerden yararlanılarak yazılmıştır.
ibn-i harabi cidden harabe bi insanmış anlaşılan.fikirlere bak

men arefe nefsehu fekad arefe rabbehu

ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm

enel hak
elfstitan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-09-2007, 18:11   #9

Alıntı:
elfstitan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ibn-i harabi cidden harabe bi insanmış anlaşılan.fikirlere bak
Bak arkadaşım mübarek ramazan konuşturma beni edebinle otur.senin ne haddine onu eleştirmek harabeymiş sen önce kendine bak saf mısın nesin ya adam Allah dostu sen Allah'ın dostum dediğine nasıl harabe dersin!!!çarpılıp gidecen kendine gel!!!
--------------------
Ayrıca ufak bir yanlışlık olmuş ibn-i Harabi değil,ibn-i Arabi(muhyiddin ibnü arabi).
--------------------
Kendisi hakkında daha fazla bilgi için;
"Varlıklar gelir, İlahî isimlere ayna olur, görünür ve yiterler." - Blogcu

Konu Neyzen tarafından (26-09-2007 Saat 18:11 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Sponsored links

Alt 26-09-2007, 18:30   #10

Karma gücü: 6 elfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışelfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışelfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Alıntı:
Bak arkadaşım mübarek ramazan konuşturma beni edebinle otur.senin ne haddine onu eleştirmek harabeymiş sen önce kendine bak saf mısın nesin ya adam Allah dostu sen Allah'ın dostum dediğine nasıl harabe dersin!!!çarpılıp gidecen kendine gel!!!
--------------------
Ayrıca ufak bir yanlışlık olmuş ibn-i Harabi değil,ibn-i Arabi(muhyiddin ibnü arabi).
--------------------
Kendisi hakkında daha fazla bilgi için;
"Varlıklar gelir, İlahî isimlere ayna olur, görünür ve yiterler." - Blogcu
Muhyiddini arabi'yi senden iyi bilirim merak etme.ama sen onu kökten yanlış anladığın yetmezmiş gibi bi de bu hatalı yargılarını açıklayarak insanları da yanlış fikirlere yönlendireceksin.

şimdi sen Allah'ın insanı bildiğimiz çamurdan yoğurduğuna inanıyorsan Allah'ın iki eli olduğuna da inanıyorsun anlaşılan.öyle mi ?

muhyiddini arabi'nin bahsettiği çamur ve Allah'ın insanı iki eliyle yoğurması tamamen metafordur.tabi anlayana.anlamadan caka satana değil.

enel hak

Alt 26-09-2007, 19:21   #11
elacayib
Guest

cevaben

Çamurdan yoğurmak demek illaki Allah'ı kaba madde formunda düşünmek değildir. Bu yalnızca Mecazi bir söylemdir. Yani bizim anlıyacağımız izah tarzındadır. Elfstitan, kelimeleri okurken sabit fikirlere kapılacağına o kelimelerde mana araman daha iyi olur; böylece konuların mahiyetine şuurlu bir biçimde derinlemesine inebilirsin. Saygılar.......
--------------------
Ayrıca şunu da belirteyim:
İnsanlar her ne kadar toprak unsurundan halk edilmişlerse de ana unsurlarını kaybetmişlerdir.

Konu elacayib tarafından (26-09-2007 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

Alt 26-09-2007, 19:24   #12

Alıntı:
elfstitan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhyiddini arabi'yi senden iyi bilirim merak etme.ama sen onu kökten yanlış anladığın yetmezmiş gibi bi de bu hatalı yargılarını açıklayarak insanları da yanlış fikirlere yönlendireceksin.

şimdi sen Allah'ın insanı bildiğimiz çamurdan yoğurduğuna inanıyorsan Allah'ın iki eli olduğuna da inanıyorsun anlaşılan.öyle mi ?

muhyiddini arabi'nin bahsettiği çamur ve Allah'ın insanı iki eliyle yoğurması tamamen metafordur.tabi anlayana.anlamadan caka satana değil.
yahu saf mısın nesin madem ki ibni arabi'yi tanıyosun ne halt yemeye eleştiriyosun?sen de bende ne demek istediğimi iyi biliyoruz ben sana ibn-i arabi'yi aşaladığın için kızdım.eğer ibn-i arabiyi tanıyosan neden eleştiriyosun yok eğer lafın ibni arabi'ye değilse bunu düzgünce söyle ve konuyu çarptırma ben sana ibn-i arabi'yi aşaladığın için kızdım.Artık lafı nerenden anlıyosan..
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-09-2007, 19:34   #13

Alıntı:
yahu saf mısın nesin madem ki ibni arabi'yi tanıyosun ne halt yemeye eleştiriyosun?sen de bende ne demek istediğimi iyi biliyoruz ben sana ibn-i arabi'yi aşaladığın için kızdım.eğer ibn-i arabiyi tanıyosan neden eleştiriyosun yok eğer lafın ibni arabi'ye değilse bunu düzgünce söyle ve konuyu çarptırma ben sana ibn-i arabi'yi aşaladığın için kızdım.Artık lafı nerenden anlıyosan..
muhyiddini arabi'den bahsettiğini anlamamıştım.ibn-i harabi yazmıştın.üstelik söylediklerin dünyadaki çamuru anlattığı ve bunu sembolik yönüyle hiç bi alakası olmadığı için eleştirel bi cevap verdim.
muhyiddini arabiden söz ettiğini söyleyince aynı tepkiyi vermedim zaten.ama yinede onun söylediklerini dünyada varolan balçık gibi algılarsan yanlış yapmış olacağını belirttim.yoksa muhyiddini arabiyi aşağılamak ne haddime.ama iş" hoca söylersin doğruda,anlarsın yanlış" boyutuna varmıştı.tepkim bunaydı.
--------------------
Alıntı:
elacayib´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çamurdan yoğurmak demek illaki Allah'ı kaba madde formunda düşünmek değildir. Bu yalnızca Mecazi bir söylemdir. Yani bizim anlıyacağımız izah tarzındadır. Elfstitan, kelimeleri okurken sabit fikirlere kapılacağına o kelimelerde mana araman daha iyi olur; böylece konuların mahiyetine şuurlu bir biçimde derinlemesine inebilirsin. Saygılar.......
--------------------
Ayrıca şunu da belirteyim:
İnsanlar her ne kadar toprak unsurundan halk edilmişlerse de ana unsurlarını kaybetmişlerdir.
ben de aynı şeyi söylüyorum elacayib.hemfikiriz yani.ama neyzen bahsedilen "çamur" veya "Allah'ın iki eli" gibi kavramları madde boyutuna indirgeyerek sözetmiş,onların temsillerinden,aslen neyi anlatmak istediklerinden sözetmemiş böylece hatalı bi davranışta bulunmuştu.bu yüzden tepki gösterdim.

enel hak

Konu elfstitan tarafından (26-09-2007 Saat 19:34 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

Alt 26-09-2007, 19:43   #14

Zendor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 27 Zendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond reputeZendor has a reputation beyond repute

güzel hikaye..yer altına gömülü kalan cücelerin bi değişk türüdür belkide
Zendor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-09-2007, 19:59   #15

e madem yanlış yorumladığım için tepki gösteriyosun bunu baştan belirtsene benim ibn-i arabiye lafım yok desene yanlış anlaşılma olmuş desene sen yanlış yorumlamışsın desene nie beni burda böyle uğraştırıp duruyosun hayret bişeysin ha.
Sponsored links

Alt 26-09-2007, 20:17   #16

danny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 danny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of light

mavi olsalardı şirinler mi olacaklardı enteresan tabı
danny isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-09-2007, 20:26   #17

locked_puppet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

efsane gibi..saol paylaşım için

Alt 27-09-2007, 16:06   #18

atmaca03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 atmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to all

Zaman kavramıyla alakalı birşey sanırım bu ,çıkan fırtına elektromanyetik dalgalar içeriyorsa yada hiç enerji içermiyorsa kara delik gibi böyle bişeye neden olabilir diye düşünüyorum ...
atmaca03 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama