JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > Sağlık

Seçenekler Arama
Alt 27-11-2007, 19:27   #1
-YASAKLI-

izuchiring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 izuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond repute
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar ...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi...!!!!
izuchiring isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-11-2007, 19:32   #2

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 123 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

ne kadar da faydalı bir icecek şu cola

**TJOBD**
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 27-11-2007, 19:52   #3

egonya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 egonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud ofegonya has much to be proud of

Aman ben almım gercı yasak zaten:P

Alt 27-11-2007, 19:58   #4

coldhellangel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 109 coldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond repute

bir zamanlar günde 2 litre içerdim

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-11-2007, 22:45   #5

danny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 danny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of lightdanny is a glorious beacon of light

ben kendımı bıldım bılelı ıcıyorum bı ıkı arkadasım kolayı bırakmam ıcın ıcnde domuz kanı var yok uzaylılar amerıka ıle anlastı ve uzaylılar dunyalıları kendılerıne kole yapacak formulu kola ıle kamufule edıyolar gıbı ıvır ve zıvır anlattılar bunları duyduktan sonra kola tuketımım yukseldı yav

Alt 27-11-2007, 23:03   #6
-YASAKLI-

izuchiring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 izuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond repute

Alıntı:
danny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben kendımı bıldım bılelı ıcıyorum bı ıkı arkadasım kolayı bırakmam ıcın ıcnde domuz kanı var yok uzaylılar amerıka ıle anlastı ve uzaylılar dunyalıları kendılerıne kole yapacak formulu kola ıle kamufule edıyolar gıbı ıvır ve zıvır anlattılar bunları duyduktan sonra kola tuketımım yukseldı yav

bende geçenlerde bi arap kanalında kola reklamı seyrettim.. toparlak bir adam bi dikişte kolayı içiyor.. sonra herif geyiriyor ve arkasından elhamdülillah pepsüüü diyor.. o an içimden bir fıçı kolayı hiç aravermeden kafaya dikmek geldii
izuchiring isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 28-11-2007, 13:47   #7

atmaca03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 atmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to all

Atın ölümü arpadan olsun kolaya devam vazgeçmiyciğim
atmaca03 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-12-2007, 17:27   #8

vegeta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 vegeta kısacası herkes için çok değerlivegeta kısacası herkes için çok değerlivegeta kısacası herkes için çok değerlivegeta kısacası herkes için çok değerli

ben de eskiden günde 1 tane 2.5 lt. kola bitiren birisi olarak tavsiye etmem.Kola asidinin miğdeye yaptığı etkiyi de unutmamak lazım.

vegeta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-12-2007, 17:56   #9

Manje_Loa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 91 Manje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond repute

İşte böyle uf olursunuz

Manje_Loa isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-12-2007, 18:19   #10

dejavu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 dejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerli

hala bağımlısıyım galiba

dejavu01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-01-2008, 02:30   #11

Mida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Mida henüz daha yolun başında

tiksiniyorum coladan ilk insan benim herhalde
Mida isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 24-01-2008, 02:17   #12

uAcansu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 uAcansu yakında ünlü olacak gibiuAcansu yakında ünlü olacak gibi

bırakmam vazgeçemem keşke bende tiksinsem ama olmuo kola başka bişey

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-01-2008, 06:54   #13

x12tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 x12tr dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışx12tr dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

yaw cidden bi bakalım bu kola denen şey içecek olmakdan çıkmış durumda hakkaten akşamları bilgisayarın önünde pineklerken sigara kola bide internet olsun,karılar kocalar boş olsun deyü kaptırıp gideyoz yaw,bide bu kolayı içmeyen canlı yok,hatta küçücük cücükler bile içiyor sanki anne karnında bağımlısı olmuş veletler,giderek koladan korkmaya başladım.bu ne yaman çelişki anne.
x12tr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 24-01-2008, 14:05   #14

Jophiel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 Jophiel kısacası herkes için çok değerliJophiel kısacası herkes için çok değerliJophiel kısacası herkes için çok değerli

Amerika zehirlemeye ve bizi uyuşturmaya devam ediyor.Bu hamburger ve colayı ülkemize sokmamak hatta yasaklamak gerek.Amerika kendi milletini obez yaptı sıra bizlerde..Aldanmamak lazım.
Ayran için..hem faydalı hem susuzluğu giderir.İradenize sahip çıkın arkadaşlar.Oyuna gelmeyin.
Jophiel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 24-01-2008, 17:05   #15
-YASAKLI-

whisperNesly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 whisperNesly yakında ünlü olacak gibiwhisperNesly yakında ünlü olacak gibi

yaa bilmiorum ama bana pek doğru gelmior gözümüzle görmedik her kez aynı şeyi söylüyor her ekz içior şu ana kadr neden kımseye bişi olmadı ???
whisperNesly isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 25-01-2008, 03:39   #16

Oktober - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Oktober henüz daha yolun başında

61. dakikada patlarsınız. oyuna gelmeyin
Oktober isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 25-01-2008, 06:10   #17

mezzaluna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 mezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud of

sigara ve kola ne baş belası ve içimi keyifli şeyledr lanet olsun bunu söylemekten nefret ediyorum ama seviyorum bırakmam lazım bu yazı bana ilham olsun en qazından kola içmeyeyim arkaadaşım paylaşımın için sağol

mezzaluna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-07-2008, 05:48   #18

west - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 15 west has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud of

Kola zararlı ama alkol ve sigara yararlımı? Forumda alkolün zararlarından çok kolanın zararları var.Tamam zararlı ama alkolüde hiçe saymamak lazım.

Gerçi bana tıp tarafından kısıtlama getirildi ama bırakmayı geç azaltmak bile zoruma gidiyor

Alt 28-07-2008, 10:58   #19

illimoonite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 illimoonite is a name known to allillimoonite is a name known to allillimoonite is a name known to allillimoonite is a name known to allillimoonite is a name known to allillimoonite is a name known to all

Yaşasın sporcu gençlik nasılsa kullanmıyorum zaten yasak =))

Alt 28-07-2008, 12:48   #20

RockGirl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 RockGirl is a glorious beacon of lightRockGirl is a glorious beacon of lightRockGirl is a glorious beacon of lightRockGirl is a glorious beacon of lightRockGirl is a glorious beacon of light

ahhahah ben içmiyorum
RockGirl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama