lan siz hepiniz satanist siniz dinsizsiniz sizin o dinlediklerinizde ya satanis yada ataist deilmi taslayın bu satanistleri

bukadar sert olmasada buna benzer yüzlerce tepki alıyorum
Arkadaşım bu nasıl bi cehalettir ! Bu nasıl bir düşüncedir ! Böyle birşeyi ilk defa okuyorum ve şuan dumur halindeyim.
Ya Heavy metal bu kadar basit mi ! Heavy metal bu kadar adi mi ! Neden din unsurundan uzak olsun ? Neden dinsizlerin müziği olsun?
Sen hiç mi maiden dinlemedin ? Sen hiç mi bi hallowed be thy name dinlemedin ? Hallowed da ne anlatır biliyor musun peki? Böyle bir yoruma vardın ?
Peki şunu sorayım. Sen hiçmi Iron Maiden konseri izlemedin be kardeşim? Adamlar her konserine haç arması ile çıkıyorlar. Adamların ceketlerine bakmadın mı ? Adamlar ne kadar muhafazakar hiç mi haberin yok ? Onlar dinlerine senden kat kat daha fazla bağlılar bundan da emin ol..
Pekii bunları geçtik diyeliiim. Sen hiç mi judas dinlemedin be kardeşim. Judas neredeyse her şarkısında "Günahkarlar cehennemde yanacaklar" , "Günahkarlar cezalarını bulacaklar" demiyor mu ? Yani sen bu adamların yaptığı heavy müziğin din ile alakası olmadığını mı sanıyorsun şimdi ?
Pekii. Maiden hallowed'da ne diyor ? I have gone beyond , beyond , to see the truth .. Bu ne demek ? Şuanki hayatımız bir ilüzyondan ibaret [ Life down , its just a strange illusion ] demiyormu ? Bu sana islam felsefesini anlatmıyor mu ? Hiç mi çağrıştırmıyor ? [ Maiden sapına kadar hristiyandır o başka ]
Şuanki hayatımızın sadece bir ilüzyon olduğunu , gerçeğin ahirette olduğunu , uyandığımız zaman "hassiktir" olacağımızı anlatmıyormu bu sözler ?
Bi kaç örnek:
Maiden'ın Judas Be My Guide Şarkısından
Kod:
Lights out - We live in a world of darkness
No doubt - Everything's up for sale
We sleep - All of the world is burning
We pray - To god for better deal
Maiden'ın Hallowed'u :
Kod:
Mark my words please believe my soul lives on
Please don't worry now that I have gone
I've gone beyond to see the truth
Ve afraid to shoot strangers'dan bir örnek:
Kod:
When it comes to the time
Are we partners in crime ?
When it comes to the time
We'll be ready to die
God let us go now and finish what's to be done
Thy Kingdom come
Thy shall be done... on earth
Ya zaten Hallowed şarkısının ismi İncil'deki bir ayet değilmi ?
Şimdi sen hala dinsiz müziği mi diyorsun Heavy'ye ? Bu büyük yanlış düşüncenden dönüp , daha fazla Heavy Metal dinlemek yerine , "Anlayarak" dinlemeni tavsiye ediyorum. Heavy sadece kafa sallamak değildir , heavy ruhtur , heavy hayatın ta kendisidir !
Heavy metal'e yaptığın bu ithamlardan dolayı da senden özür dilemeni ve yanlış biliyormuşum demeni bekliyorum..
Yazımı şu şekilde bitiriyorum:
When you know that your time is close at hand
maybe then you'll begin to understand
Life down there is just a strange illusion.
--------------------
tamamiyle kara cehalet örneği bi yazıydı deilmi...bu arkadaşlara bu topikleri okumasını öneririm,ama okumaz...zaten okumadığı için böyle sacmalamıştır....millet olarak okumuyoruz ve okumadığımız için sacmalıyoruz...
cehalet hatta kara cehelat örneği....
maiden a katolik demek bile bazen hafif kalabilir...maiden çoğu şarkısında resmen katolisizmi vurgulamıştır....maiden ın neredeyse tüm lirikleri incilden ve Hz.İsa nın hayatından alıntılarla ve örneklemelerle doludur..örneğin ssoss albümü...yada hellowed be thy name şarkısı....hallowed be thy name zaten başlı başına incilden bir ayettir...ki maiden ın newredeyse tamamı dediğim gibi incil ve Hz.İsa dfan alıntılar ve uyarlamalarla doludur....şu an hangi konsr hatırlamadım ama bruce un hallowed şarkısında nasıl kendinden gecerek ellerini havaya acarak hallowed be thy name dediğini (solo sırasında zikir edercesine) tüm maiden fanları bilir...
mesela mad in örnekleri çok iyi bi kaç da ben ekleyim,
holy smoke şarkısı....mesela daha girişten başlar maiden ''inanç gösterin bana,para göndermeyin'' der....
Alıntı:
After all I am not afraid of dying
Don't believe that there is never an end
Alıntı:
Mark my words please believe my soul lives on
Please don't worry now that I have gone
I've gone beyond to see the truth
Alıntı:
When you know that your time is close at hand
maybe then you'll begin to understand
Life down there is just a strange illusion.
şimdi bunları iyi okumak ve iyi anliz etmek gerek..tabii herzaman diyorum,iyi bi analiz için bilgi ve kültür alt yapısı gerekli....yoksa yüzeysel bir değerlendirme olur.felsefe,teoloji,tarih,edebiyat bilmeden maiden anlaşılamaz....şimdi yukardaki örnekler maien ın nasıl koyu bir Allah inancına ve din inancına sahip olduğunu çok iyi gösteriyor...
flight of icarus şarkısında
Alıntı:
In the name of God my father I fly.
şu cümleyi bir çavir bakalım,bizim(senin değil yani) besmeleden çok farkı var mı...adamlar senin gibi sığ değil...bütün dinleri ve felsefeleri yalayıp yutmuşlar a benim cahil arkadaşım...
Alıntı:
Circle of fire my baptism of joy at an end it seems
The seventh lamb slain, the book of life opens before me.
the evil that man do şarkısının bu dizeleri tüm dinlerin ve gercek felsefenin özü olan sistemi okumanın ,okuyabilmenin nasıl gercekleştiğini anlatan mükemmel bir örnek...
Alıntı:
Seventh Son Of A Seventh Son
Here they stand brothers them all
All the sons divided they'd fall
Here await the birth of the son
The seventh, the heavenly, the chosen one.
Here the birth from the unbroken line
Born the healer the seventh, his time
Unknowingly blessed and as his life unfolds
Slowly unveiling the power he holds
Seventh son of a seventh son
Then they watch the progress he makes
The Good and the evil which path will he take
Both of them trying to manipulate
The use of his powers before it's too late
Today is born the seventh one
Born of woman the seventh son
And he in turn of a seventh son
He has the power to heal
He has the gift of the sechond sight
He is the chosen one
So it shall be written
So it shall be done
The Clairvoyant
Feel the sweat break on my brow
Is it me or is it shadows that are
Dancing on the walls.
Is this dream or is it now
Is this a vision or normality I see
Before my eyes.
I wonder why I wonder how
That it seems the powers getting stronger
Every day
I feel a strenght an inner fire
But I'm scared I won't be able to control it anymore
There's a time and time to die
When it's time to meet the maker
There's time to live but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying.
Just by looking through your eyes
He could see the future penetrating right
In through your mind
See the truth and see your lies
But for all his power couldn't foresee his own demise
There's time to live and time to die
When it's time to meet the maker
There's time to live but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying...
...and reborn again ??
yine bu iki şarkı İsa nın hayatı ve yaşadıklarıyla ilgili konuları içarir..tamamiyle İsa yı anlatmaktadır yada İsa dan esinlenilmiştir diyebiliriz...
Alıntı:
God give me the answer to my life
God give me the answer to my dreams
God give me the answer to my prayers
God give me the answer to my being
no prayer for the dying şarkısında sanırım bruce bunları buda heykeline söylemiyor....
Alıntı:
Lost in a dream of mirrors, lost in a paradox
Lost and time is spinning, lost a nightmare I retrace
Lost a hell that I revisit, lost another time and place
Lost a parallel existence, lost a nightmare I retrace
burada yine bruce Allah ın yarattığı sistemi okumaya çalışan,işleyişi anlamaya çalışan,hissetmeye çalışan birinin haykırışlarını dile getirmektedir ki bunu yorumlamak için felsefe ve teoloji bilmek gerekir...bilmiyorsan trene bakar gibi bakarsın....
ve judas priest....
Alıntı:
Between The Hammer & The Anvil
Storm warning
But there's no fear
Lies forming
The sacrament lays bare
The sinner
Will testify
They'll suffer
When sacrificed on high
The burning sermons purge their evil words
Between the Hammer and the Anvil
Force rises
False rituals
Baptises
The body and the soul
Our union
Their fall from grace
Confession (confess your sins)
Will seal them to their fate
The burning sermons will survive their curse
Transgression
They prey on grief
Our mission
To purify belief
This altar
Gives power and light
They'll falter
While we are shining bright
The burning sermons consecrate their sin
bak bakalım bu şarkıda neler diyor...burada dindarlık var diyemeyiz,daha öte bişey...jp burada nasıl koyu katolik olduğunu sen ve senin gibilerin yüzüne çarpmış....
ve belkide heavy metal tarihinin en etkili iki mısrası....dreamer deceiver şarkısından...
Alıntı:
He said in the cosmos is a single sonic sound
That is vibrating constantly
And if we could grip and hold on to the note
We would see our minds were free...oh they're free
bak bakalım burda neler diyor..jp burada resmen aşmış olduğunu göstermiş....Allah ın yarattığı sistemi ve onu algılamanın ne demek olduğunu resmen insanların yüzüne yüzüne çarpmış...
teolojide bu temel üzerine kuruludur...bir lik,tek lik....zaman yoktur,an vardır....herşey tek tir aslında,tek in parcasıdır...zaman akmaz,uzxamaz,gecmez...zaman da tektir...ve an vardır...her şey o an içinde olup bitmiştir...var dır sadece.....tabii nerde bunları yorumlayacak kapasite.....benim EVRENİN GİZLİ SIRLARI VE GERCEĞE YOLCULUK topiği acmamdaki temel neden buydu aslında..topiği bitirdikten sonra,arkadaşlar size jp nin dreramer deceiver şarkısının
He said in the cosmos is a single sonic sound
That is vibrating constantly
And if we could grip and hold on to the note
We would see our minds were free...oh they're free
ve maiden dan (the evil that man do) ''beyond is where i learn''
(hallowed be thy name) ''life down there is just a strange iluesion''
dizelerini açıkladım diyerek süpriz yapacaktım...bu nısralar öyle mısralar ki yaşamın gerceğini,nedenini,sistami o kadar iyi özetlemiş ki.....tabi aklını işletenlere....senin gibilere değil...şimdi felsefe ve teoloji bilmeyen adam bu mısralardan ne anlar!!!!!! anlamak için lütfen evrenin gizli sırları ve gerceğe yolculuk topiğini okuyunuz...
özellikle maiden ve judas tan örnek verdim ki bu iki grup heavy metal olgusunun en büyük iki devidir....başka bir çok grup vardır,koyu katolik olan....hatta sırf bilekçilere inat olsun diye kurulmuş white metal grupları vardır,Allah ı ve dinleri anlatan...
kimse gelip de HMTR catısı altında boş ,sacma ve yanlış konuşamaz..buna izin vermeyiz...kimsenin kimseyi yanlış yönlendirme özgürlüğü ve hakkı olamaz...zaten senin gibi sığ lar yüzünden toplum metale önyargılı....hm nin içinde dindarları hatta dincileri olabileceği gibi dinsizlerde olabilir...hm asla bir dini müzik yada dinsiz müziği değildir....heavy metal,heavy metaldir...
HERKES KENDİ BİLGİ VE KÜLTÜR ALTYAPISI,DONANIMI ÖLÇÜSÜNDE,YORUM ANALİZ VE DEĞERLENDİRME YAPAR,OLAYLARI GÖRÜR VE ANLAR...