Konu : Sürrealist Photo Manipülasyon
Başlama Tarihi : 07.07.2008 Bitiş Tarihi : 01.08.2008
Yarışma Kuralları
Yarışmanın tamamıyla özgün olabilmesi için yapılan çalışmalar gnoxisyarisma@hotmail.com adresine yollanacaktır.(Mail adresiniz gizli tutulacaktır)
Yarışmaya katılma sürecinden sonra sonuçlar bir hafta içinde açıklanacaktır.
Yapacağınız çalışma 1024 x 768 boyutlarından daha küçük olamaz.
Aşağıda verilecek olan referans resimleri zemin kabul edilip üzerinde her türlü oynama yapılabilir. Objeler eklenip çıkartılabilir vs.
Verilen resimlerin dışında başka bir resim kullananların yarışmaya katılamayacaklarının altını özenle çiziyorum.
Genel Açıklama
Photo manipüle: Manipülasyon resimde hile yapmaktır. Bir resmi ya da bir objeyi alıp onu kendi özünden ayırarak başka bir cisim ya da resim elde etmektir. Hemen örnekle pekiştireyim:
Bir çay kahve içtiğimiz kupa düşünün bu kupayı alıp ter çeviriniz ve yanındaki kulpunu da kesiniz. Üzerine türlü efektler uygulayarak bunu patlamaya hazır bir yanar dağ haline çevirmektir.
Bir örnek daha vermem gerekirse:
Herhangi bir insanın resminden başka bir canlı (yaratık) yapabilmektir.
Örnekleri bu kadar uç noktalarda veriyorum ama bu gözünüzü korkutmasın sadece olayı biraz daha kavrayabilmeniz açısından böyle bir yönteme başvurdum. Bir insana sadece makyaj yapmakta manipülasyona girer bir evi alıp tekrardan düzenlemekte.
Neden manipülasyon: Photo montajı da kapsadığı için seçtim bu konuyu. Manipüle sadece hayal gücünüzü zorlamak amaçlı işin özünde montaj yatıyor. Sürrealist bir çalışma olmasını istedim ki olayı biraz daha ilginç hale getirebilelim.
çok güzel bir fikir olmuş kardeşim...sitede bu tarz etkinliklerin olması beni mutlu ediyor...eminim çok hoş çalışmalar gelecektir...yarışma bittikten sonra hepsini bir forum başlığında görmek,hatta sanal sergi biçiminde görmek isterim eğer imkanımız varsa sitemizin yazılımı açısından..
başka resim bulamadın dimi güzel güzel manipülenin canına okuyalım, hemen başlıyorum, katılacak arkadaşlara başarılar, ama fazla heveslenmeyin birinci benim çünkü ödül havaii adaları spawn söz verdi