JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Fotoğraf > Photoshop Dersleri

Seçenekler Arama
Alt 08-06-2008, 16:15   #1

SpawN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 SpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond repute
Birazda 2D Çalışalım

Arkadaşlar size birazda 2d den bahsetmek istiyorum. Aslında bunun diğer yaptığımız resimlerden bir farkı yok! Tek farkı olaya birazcık daha boyut kazandırıyoruz ki bu da hiç zor bir şey değil! Neyse ufaktan başlayalım!

İlk önce bir çalışma sayfası açıyoruz! “file>new”

Sonra “view>rulers” seçeneğini tıklıyoruz ya da (R+ ctrl) tuş kombinasyonunu kullanarak kılavuz çizgilerimizi aktif hale getiriyoruz!

Şimdi resmimizi şekillendirmeye başlıyoruz!

Benim kullandığım değerler;
En 10–24 cm
Boy 6–22 cm
Siz istediğiniz gibi bir değer girebilirsiniz!

Şimdi çektiğim 6.cm satırının 2 cm üstüne bir kılavuz çizgisi daha çekiyorum bunun sebebi resme katacağım perspektif etkisi! Aynı olayı 22.cm satırının 2 cm altına bir kılavuz çizgisi daha çekerek oranlıyorum!
Resmin en son hali aşağıda!

Şimdi 10.cm sütununun 3 cm soluna bir kılavuz çizgisi çekiyorum! Bu da resme katacağım ikinci boyut için!

Evet, yapacağımız resmin ana hatlarını çizdik! Şu dakikadan sonra işimizin yarısı bitmiş durumda!
Artık elimize “polygonal lasso tool” alabiliriz ve aşağıda gösterdiğim şekilde sırası ile seçim alanımızı oluşturalım!

Seçim alanımızı oluşturduktan sonra şetçimiz yere ters tıklayarak “layer via copy” seçiyoruz ve sağ tarafta layer sekmesinde bize yeni layer 1 adında yeni bir katman oluşturuyor! Ben buna ön kapak diyeceğim!

Şimdi tekrardan background layerına tıklayarak aşağıda sırası ile gösterdiğim yerleri “polygonal lasso tool” aracı ile yeniden seçiyoruz!
Seçim alanımızı oluşturduktan sonra tekrar ters tıklayarak “layer via copy” diyoruz ve bize ikinci bir layer daha oluşturuyor! “Layer 2” adında! Ben de buna yan kapak diyecem!

Son olarak da layerlarımızı istediğimiz bir renkle doldurduktan sonra resmimiz en son aşağıdaki halini alıyor!

Evet arkadaşlar buradan sonrası her zamanki gibi sizin işiniz! Bu resimden bir sigara paketi, bir kitap, bir gardrop vb şeyler üretebilirsiniz! Sizin hayal gücünüze kalmış!
Ben yine aşağıda bir şeyler yapmaya çalıştım olduğu kadar idare edin!

Araya toplumsal mesajı sıkıştırdık ama olsun o kadar!
Şimdiden kolay gelsin arkadaşlar!

Tsk!

Saygı ve Sevgilerimle!!!
SpawN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-06-2008, 16:46   #2

Harry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Harry yakında ünlü olacak gibi

güzel paylaşım ama bu 3d yaw...
Harry isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-06-2008, 16:51   #3

Karma gücü: 60 SpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond repute

ben 3. boyutu göremedim hocam!??

saygılarımla!!!

Alt 08-06-2008, 17:03   #4

Harry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Harry yakında ünlü olacak gibi

hmm çizim 3 boyutlu göründüğü için bana öyle geldi, sigara kutusu beni yanılttı...
Harry isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-06-2008, 22:08   #5

cambaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 cambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to behold

2 kacis noktali perspektif bir cizim ve bu tur cizimler 3D kapsamina giriyor...

ama guzel calisma, guzel olmus eline saglik

"Every act of creation is first of all an act of destruction."

cambaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-06-2008, 23:19   #6

iki kaçış noktalı perspektif çizimlerin 2D kapsamına giriyor diye biliyorum!?????
bu arada beğendiğine sevindim!

saygılarımla!!!

Alt 08-06-2008, 23:22   #7

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 darkmoon dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışdarkmoon dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışdarkmoon dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

güzel bi çalışma ufkumu açtın spawn teşekkürler...
darkmoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-06-2008, 23:30   #8

beğendiğine sevindim hocam!

saygılarımla!!!

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama