Arkadaşlar size birazda 2d den bahsetmek istiyorum. Aslında bunun diğer yaptığımız resimlerden bir farkı yok! Tek farkı olaya birazcık daha boyut kazandırıyoruz ki bu da hiç zor bir şey değil! Neyse ufaktan başlayalım!
İlk önce bir çalışma sayfası açıyoruz! “file>new”
Sonra “view>rulers” seçeneğini tıklıyoruz ya da (R+ ctrl) tuş kombinasyonunu kullanarak kılavuz çizgilerimizi aktif hale getiriyoruz!
Şimdi resmimizi şekillendirmeye başlıyoruz!
Benim kullandığım değerler; En 10–24 cm Boy 6–22 cm Siz istediğiniz gibi bir değer girebilirsiniz!
Şimdi çektiğim 6.cm satırının 2 cm üstüne bir kılavuz çizgisi daha çekiyorum bunun sebebi resme katacağım perspektif etkisi! Aynı olayı 22.cm satırının 2 cm altına bir kılavuz çizgisi daha çekerek oranlıyorum! Resmin en son hali aşağıda!
Şimdi 10.cm sütununun 3 cm soluna bir kılavuz çizgisi çekiyorum! Bu da resme katacağım ikinci boyut için!
Evet, yapacağımız resmin ana hatlarını çizdik! Şu dakikadan sonra işimizin yarısı bitmiş durumda! Artık elimize “polygonal lasso tool” alabiliriz ve aşağıda gösterdiğim şekilde sırası ile seçim alanımızı oluşturalım!
Seçim alanımızı oluşturduktan sonra şetçimiz yere ters tıklayarak “layer via copy” seçiyoruz ve sağ tarafta layer sekmesinde bize yeni layer 1 adında yeni bir katman oluşturuyor! Ben buna ön kapak diyeceğim!
Şimdi tekrardan background layerına tıklayarak aşağıda sırası ile gösterdiğim yerleri “polygonal lasso tool” aracı ile yeniden seçiyoruz! Seçim alanımızı oluşturduktan sonra tekrar ters tıklayarak “layer via copy” diyoruz ve bize ikinci bir layer daha oluşturuyor! “Layer 2” adında! Ben de buna yan kapak diyecem!
Son olarak da layerlarımızı istediğimiz bir renkle doldurduktan sonra resmimiz en son aşağıdaki halini alıyor!
Evet arkadaşlar buradan sonrası her zamanki gibi sizin işiniz! Bu resimden bir sigara paketi, bir kitap, bir gardrop vb şeyler üretebilirsiniz! Sizin hayal gücünüze kalmış! Ben yine aşağıda bir şeyler yapmaya çalıştım olduğu kadar idare edin! Araya toplumsal mesajı sıkıştırdık ama olsun o kadar! Şimdiden kolay gelsin arkadaşlar!