Bu konuyu görmeden önce bir anlatım da ben hazırlamıştım.. buraya koyayım bari boşa gitmesin

)))
Extract'ı kullanmak:
1) Photoshopda Filter menusunden -> Extract... (CTRL+ALT+X) seçeneğine girince aşağıdaki gibi bir pencere açılır:
2) sağ taraftaki ayarları şekildeki gibi yaptıktan sonra resimde 1 numara ile gösterilen fırçayı seçip resimdeki ayırmak istediğiniz nesnenin etrafına çerçeve çizin. Yukarıdaki resimde yeşil olarak gözüküyor.
3) Çerçeveyi çizdikten sonra 2 numara ile gösterilen boya kovasını seçerek çizdiğiniz çerçevenin içinde herhangi bir noktaya tıklayın. içi değişik bir renk ile boyanmış olacak. (aslında boyanmıyor. sadece işaretleniyor o kadar)
4) Ok. tuşuna bastığınızda işlem tamamdır.
iyi çalışmalar.
--------------------
Alıntı:
zombi´isimli üyeden Alıntı
teşekkür ederim phoenix ama biraz daha ayrıntılı olması mümkünmü =) |
Sevgili zombi;
Photoshop'da yukarıdaki gibi ayıklamanı yaptıktan sonra hiç bir şey yapmadan ctrl+o yani file->open ile backgroundu aç.
Sonra
window menusunden tile vertically yap. iki resim de yan yana gelecektir.
Araç çubuğunda en üstteki move tool ile background olacak resmi ortasından bir yerden tutup diğer pencere içine taşı.
Diğer resmin üstünü tamamen kapatacaktır. Layer penceresinde yeni taşıdığın layeri fare ile tutup en alta alırsan ayıkladığın resim arkaplan olarak koyduğun resmin üstüne çıkacaktır.