JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > FotoÄŸraf > Photoshop Dersleri

Seçenekler Arama
Alt 03-12-2007, 21:21   #1

SpawN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 SpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond repute
Photoshopta Saat Çizimi

Evet arkadaşlar bu derste size bi saat nasıl yapılır elimden geldiğince onu anlatmaya çalışacağım! İlk olarak 500x500 boyutlarında yeni bi sayfa açalım!�file>new�

Şimdi ise “wiew� menüsünden “rulers� seçeneğini tıklıyalım ya da “ctrl+r� yapalım!(klavye tuş kombinasyonlarını öğrenirseniz işinizi az da olsa kolaylaştıracaktır!) Arık açtığımız safamızın kenarlarında cetveller var (solunda ve üstünde)!!! Bu cetveller aracılıgı ile sayfamızın tam ortasını buluyoruz!

Daha sonra elimize “harizontal type tool� aracımızı alıyoruz arkadaşlar!Ayarlarını aşağıda gösterdiğim gibi ayarlıyorz!Eger ps’nizde değişik yazı efeklerı varsa onları da kullabilirsiniz ben genel olarak “arial� yazı tipini bu çalışmalar için uygun buluyorum!

Şimdi sayfamızın sol orta kısmından başlıyarak küçük “l� harfleriyle bir satır dolduruyoruz!

Geldik bu çizgileri daire yapmaya! Fitler>distort>polar coordinates diyoruz burada karşımıza bı hata msj cıkıyor msj pek onemsemıze gerek yok bu yazının uzerınde oynama yapmak istiyor musunuz diye bi şey soruyor!siz ok deyıp gecın! Sonra polar coordinates de karsınızdaki çıkan pencereye ok diyin!Bu kadar basit bu kadar kolay gerçi benım yaptıgım pek orantılı olmadı ama idare edın!

Şimdi elde ettığimiz saatimizi göz kararıyla sayfanın tam ortasına alıyoruz ve elimize sol taraftakı toolbardan “elliptical marquee tool�aracını alıyoruz! Cetvellerle sayfamızın ortasını bulmuştuk tam ortasına gelerek “shift+alt� tuşlarına basılı tutarak tıklıyoruz ve mausemızı dışarıya dogru cekıyoruz! İstediğimiz büyüklüğe gelince bırakıyoruz! Sağ alt tarafta layer sekmesındeki backgroundun seçili olmasına dikkat edeiyoruz arkadaşlar!
Tekrar calışma sayfamıza donuyoruz ve seçtiğimiz daire seçiliyken üstüne gelip sağ tıklıyoruz! Oradaki “layer via copy� seçeneğine tıklıyoruz! Bize yeni layer acıyor! (Backgroundun hemen üstünde)

Bu bizim saatin dışı içindi aynı işlemi birde saatin içi için yapıyoruz! Son durum aşağıda!

Artık buradan sonrası size kalmıs arkadaşlar! Seçim alanlarını istediğiniz gibi doldurabilir boyayabilir ve farklı efektler kullanabilirsiniz! Tavsiyem saatin iç kısmına bi “plastic wrap� kullanmanızdır! “Fitler>artistic>plastic wrap� ayarları kendinize göre ayarlarsınız!

Sonuç:

Önemli Not:Arkadaşlar burda dikkat etmemiz gereken layerların(katmanların)sırası ilk öce bunu göz önünde bulundurmamız gerekıyor!Saatin iç kısmını (layer 2) eger saatin dıskımının altında olursa (layer 1) saatinize uyguladıgınız efektler gözükmeyecektır!!!

2.olarak da arkadaşlar sayfamızı 500x500 boyutlarında açmıştık!Sebebi ise uyguladıgımız polor coordinates ın etkısıdır!Actıgınız sayfa 1200x1600, 800x600 ya da 1204x768... gibi bi sayfa olursa polar coordinatesten istediğiniz etkiyi alamıyacaksınız!!!

Tsk!
Saygı ve sevgilerimle!!!

--------------------
Sormak istediğiniz bı sey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım arkadaşlar!

saygılarımla!!!

Konu SpawN tarafından (03-12-2007 Saat 21:21 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar BirleÅŸtirildi
SpawN isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-12-2007, 22:23   #2

belfalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 53 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute

ellerine sağlık hocam çok güzel anlatmışsın...

know thyself...
belfalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 04-12-2007, 00:14   #3

True - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 True is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to all

Resolution değerini 28,35 vermişsin, bildiğim kadarıyla web için en az 72 dpi, baskı içinse 300 dpi olması gerekiyo. Birde bunu biraz zahmete girip image ready de hareketlendirirsek ortaya gerçek zamanlı bi saat çıkartabiliriz.

Teşekkürler SpawN
True isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 04-12-2007, 07:38   #4

Karma gücü: 60 SpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond reputeSpawN has a reputation beyond repute

Öncelıkle begendiğinize sevimdim arkadaşlar!

Şimdi senın dediği resolution değerine gelince true!orda bi değer sapması var diyelım!cünkü benım kullandıgım resolution pixels/cm!yandaki açılır sekmede bunu pixels/inch yaparsak 72 dpi ye eşit olacaktır! yanı benım verdiğim degerle senın verdıgın deger aslında birbirine eşit!(kusuratı saymazsak)

sevgilerimle!!!

Sponsor Bağlantılar
Alt 04-12-2007, 08:13   #5

Karma gücü: 0 True is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to allTrue is a name known to all

ah! haklısın ben ben sayfa boyutunu cm üzerinden verdin diye hiç oraya bakmadım. 17 sayfa yazının ardından bu kadar olur herhalde ya:S SpawN hareketlisini yapıp göndersene bizi uğraştırma Bide sevgilerimle sözcüğünün sonundaki şiddet dolu 3 ünlem işaretini anlayamadım? STS (Silent True SpawN) ortaklığımızı unutmuşa benziyosun. Hanidir hafızan yerinde değil

Alt 04-12-2007, 09:19   #6

canın sagolsun babacım!olur bole seyler!Hareketlisini bi dahaki dersimde yaparım!Dişlilerin yapımına değinicem biraz!o dersimde sonuna senın için bi gif yapar koyarım!yalnız peşin peşin soleyim o kadar iyi gif yapamıyorum lmden geliğince yapmaya çalışıcam!Bu arada o unlemler senın için degıl yaw alınma yanı ben her cumlemde ünlem kullanırım! sana has koymadım onlarıOrtaklıgımıza da kım dıyor unuttum dıye yaw!silent desen öss maduru sen desen yoksun ortalıklarda ondan sonra ortaklıgını unuttun bırak babacım ya
neyse konuyu dagıtmayalım!

sevgiyle kal dostum!!!

Alt 04-12-2007, 10:57   #7

Manje_Loa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 51 Manje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond repute

Hmm deniycem gelince bi. Buraya da koyarım. Saolasın spawn

Alt 04-12-2007, 20:58   #8

bende ajans maduruyum sen burada saat çizedur ben hayatımı baştan tasarlıyorum günde 8 saat tasarım yapa yapa imageman olcam sonunda artık benide gif formatında atarsın siteye

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama