25-04-2008, 23:16
|
#21 |
|
bu varlıklar sadece arap mitlerinden doğan varlıklar değilki farklı isimlerde farklı mitlerde ve inanışlardada geçerler. o yüzden fazla emin olma derim. |
| |
25-04-2008, 23:16
|
#22 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: sangre´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşın seninle dalga geçmiş .. çünkü cin diye bişey yok.... arap mitolojisini okursanız, kuranda geçen cin mevzusunu daha iyi kavrarsınız. | Bunu inkar etmek saçmalık...Kesinlikle... Kuran'da adı geçiyor.Ve kendi gözlerimle görüyorum bazen...Olmadıklarına inanmam. |
| |
25-04-2008, 23:23
|
#23 |
|
Arkadaşın seninle dalga geçmiş .. çünkü cin diye bişey yok.... arap mitolojisini okursanız, kuranda geçen cin mevzusunu daha iyi kavrarsınız. | "Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım"(Zariyat Suresi 56)
İnanmak zorundasın demiyorum. Kimse inanmak zorunda değil. Ama cinlerin varlığının inkarını arap mitolojisine dayandırmak biraz saçma oluyor..
__________________ Msn'e girmek 2 dk, Facebook'ta log in olmak 7 dk. Download 45 dk. TTNET'e ettiğim küfürler, paha biçilemez |
| |
25-04-2008, 23:24
|
#24 |
Karma gücü: 2  |
Ben zaten sadece arap mitlerinde olduğu için söylemedim .. ama kuranda cin isminin geçmesi arap mitinden kalmıştır .. arkadaşın biride kanıtlanmıştır demiş  .. ''kanıt''ın ne olduğunu biliyomusunuz acaba?? .. gözlemlenemeyen ve duyumsanamayan iddialar kanıtlanamaz.. aklımızın oynadığı oyunlara inanıpta lütfen mantıksız konuşmayalım .. insanları görünmez varlıklarla korkutup, avuçlarında tutan (sözde)yöneticilerimize daha fazla inanmayalım.
__________________ /Ben Benim_?! |
| |
26-04-2008, 11:09
|
#25 | | -YASAKLI-
|
Ben zaten sadece arap mitlerinde olduğu için söylemedim .. ama kuranda cin isminin geçmesi arap mitinden kalmıştır .. arkadaşın biride kanıtlanmıştır demiş  .. ''kanıt''ın ne olduğunu biliyomusunuz acaba?? .. gözlemlenemeyen ve duyumsanamayan iddialar kanıtlanamaz.. aklımızın oynadığı oyunlara inanıpta lütfen mantıksız konuşmayalım .. insanları görünmez varlıklarla korkutup, avuçlarında tutan (sözde)yöneticilerimize daha fazla inanmayalım. | Anlamıyorum ateist falan mısın yada Müslüman değil misin? Kur-an ayet ayet indirilmiştir.Arap mitinden falan karışan birşey yok yani.Senin cinlerin varlığını reddetmen,hem Kur-an'ı, hem Hz.Muhammed'i, hemde Allah'ı yalancılıkla suçlamaktır.Bu söylediklerine hiç bi anlam veremiyorum... |
| |
26-04-2008, 11:29
|
#26 |
|
Ben zaten sadece arap mitlerinde olduğu için söylemedim .. ama kuranda cin isminin geçmesi arap mitinden kalmıştır .. arkadaşın biride kanıtlanmıştır demiş  .. ''kanıt''ın ne olduğunu biliyomusunuz acaba?? .. gözlemlenemeyen ve duyumsanamayan iddialar kanıtlanamaz.. aklımızın oynadığı oyunlara inanıpta lütfen mantıksız konuşmayalım .. insanları görünmez varlıklarla korkutup, avuçlarında tutan (sözde)yöneticilerimize daha fazla inanmayalım. | gözlemlenemeyen ve duyumsanamayan iddialara kanıtlanamaz demişsin...Somut nedir? Senin gözünle gördüğün şeyler,hacmi ve kütlesi olan şeylre değil mi? Fakat herşey bizim gördüğümüz kadar mıdır sence? Gözümüz belli sınrılarda ışık kaynaklarını görebilior,tıpkı kulağımızın belli sınırdaki titreşimleri duyabildiği gibi.Bizim görmememiz veya duymamamız o şeyin yokluğuna delil olmaz.
Cinlerin olmadığını iddia ediyorsun ve aynı zamanda kuran_ı okuduğunuda Arkadaşım eğer gerçekten okumuş olsaydın ya da en başından söylemiş olduğum gibi işine gelmeyen kısımlarını da görseydin bu sureyide okumuş olurdun....
Cin Suresi
De ki: "Bana gerçekten şu vahyolundu: Cinlerden bir grup dinleyip de şöyle demişler: -Doğrusu biz, (büyük) hayranlık uyandıran bir Kur'an dinledik"
2."O (Kur'an), 'gerçeğe ve doğruya' yöneltip-iletiyor. Bu yüzden ona iman ettik. Bundan böyle Rabbimiz'e hiç kimseyi ortak koşmayacağız."
3.Elbette, Rabbimiz'in şanı Yücedir. O, ne bir eş edinmiştir, ne de bir çocuk."
4."Doğrusu şu: Bizim beyinsizlerimiz, Allah'a karşı 'bir sürü saçma şeyler' söylemişler."
5."Oysa biz, insanların ve cinlerin Allah'a karşı asla yalan söylemeyeceklerini sanmıştık."
Rahman Suresi'nde ise Cinleri ateşten yarattığını söylüor Yüce Yaradan:
13.Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?
14.İnsanı, ateşte pişmiş gibi kuru bir çamurdan yarattı.
15.Cann'ı (cinni) da 'yalın-dumansız bir ateşten' yarattı.
16- Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?
17.O, iki doğunun da Rabbidir, iki batının da Rabbidir.
Ek olarak burada kimse kimseyi korkutma çabasında değil,bu forumda belki benimde inanmadığım çok kısım vardır,herkesin olduğu gibi..Fakat kimse senin gibi çamur atma girişiminde bulunmuyor.Herkes düşüncesine dile getirmekte özgürdür,fakat bunu yaparken diğer insanların inançlarıyla alay etmek affedilesi bir durum değildir.Bu nedenle gözüm üzerinde haberin olsun!!!Ayrıca Yöneticilerimize laf yetiştirmeye çalışacağına önce kendi açtığın konulardaki kafa karıştırıcı ve bulanık düşüncelerine bir çekidüzen ver.Sende insanları aslı astarı olmayan konularla meşgul ediyorsun çünkü!!!
Bu nedenle yazdığın her aksi düşüncene cevap vermeye hazırım!!!
Night_Mare sana bir süre bu konularla ilgilenmemeni öneririm.Çünkü onlar isimlerini her zikrettiğinde seni duyar ve görürürler.Bu tarz konularla alay etmek çok tehlikelidir...
__________________ Bir seyyah olmuş ıssız dalgalar arasında yüreğim ve aklım kendini kurtarma çabasında...Nedendir bilinmez,bu nefsani düşüncelerimin fitillerini ateşleyen sebep...Peki bu ateş beni yakar mı? |
| |
26-04-2008, 13:07
|
#27 |
|
Arkadaşın seninle dalga geçmiş .. çünkü cin diye bişey yok.... arap mitolojisini okursanız, kuranda geçen cin mevzusunu daha iyi kavrarsınız. | Nasıl yok be
Kur-anda demiyormu ''cinler dumansız ateşten yaratıldı'' diye  |
| |
26-04-2008, 17:48
|
#28 |
|
şahsen ben üç harflileri değil ama melekleri merak ediyorum. Nasılsa öldükten sonra görecem üç harflileri. Yalnız arap mitolojisinin Kuran ayetleriyle ne alakası var? Kuran herhangi bir yönetici mitoloji ya da başka kaynaklardan etkilenmemiş direkt Allah'ın emir ve yasaklarını bize yansıtan bir kitaptır. Bunun dışındaki her iddia benim için safsatadan ibaret. Zaten buna inanmayanların da Kuranı bir yol gösterici kabul edip İslamiyete inanması da mümkün olmaz.
__________________ Bırak! Yanacaksam eğer,
O kibriti ben yakarım;
Hiç değilse kendi yangınımda yanarım.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım. |
| |
26-04-2008, 17:50
|
#29 |
|
Alıntı: Dolunay´isimli üyeden Alıntı
şahsen ben üç harflileri değil ama melekleri merak ediyorum. Nasılsa öldükten sonra görecem üç harflileri. | melekleride öyle 
__________________ Bir seyyah olmuş ıssız dalgalar arasında yüreğim ve aklım kendini kurtarma çabasında...Nedendir bilinmez,bu nefsani düşüncelerimin fitillerini ateşleyen sebep...Peki bu ateş beni yakar mı? |
| |
26-04-2008, 17:54
|
#30 |
|
Aslında Azraili güzel görsem yeter... 
__________________ Bırak! Yanacaksam eğer,
O kibriti ben yakarım;
Hiç değilse kendi yangınımda yanarım.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım. |
| |
01-05-2008, 18:10
|
#31 |
ben onlardan cok korkan ve cok ınanan bırıyım cunku dunya katlamandan olustugunu ve bızım bu katmanda yanlıs hatırlamıyorsam 3. katmanda oldugumuzu bılıyorum ve cinler ve o tur varlıklarında 4. katmanda yanı demek sıtedıgım onlar bızımle ılgıle herturlu faalıyet veya bızımle ıletısımde bulunabılıyorlar ve sadec eonlar ıstedıgnde olan bısı bu bu yuzden hıcbırzaman duasız gece uyumam yada dua etmeden evde dısarı cıkmam varlıgını kabul edelım ama bence tedbırı elden bırakmamak ıyıdır gecmıs olsun cnm  |
| |
01-05-2008, 22:25
|
#32 |
Karma gücü: 3   |
desene msn dede rahat yok bunlardan  |
| |
02-05-2008, 16:23
|
#33 |
Karma gücü: 3  |
Onları görmeyenler gerçekten inanamayabilir. Ben gördüm ve çok iyi biliyorumki varlar. Görmek isteyen arkadaşlara şunu diyeyim, görmek çok güzel birşey değil. Önce içine bir ürperti geliyor, korkmaya başlıyorsun. Sonra nerde olduğunu hissediyorsun. Eğer sana görünmek istiyorsa sen onun olduğu yere baktığında görüyorsun. İnsan gibi değiller. Bir gölge düşün fakat 3 boyutlu. Yani vicudunun gölgeden oluştuğunu düşün. Sadece gözlerin var. Neyse pek sevmiyorum bu konudan bahsetmeyi. Hala ürperirirm bahsettikçe. Hala geceleri korkarım tekrar görücem diye. |
| |
02-05-2008, 16:31
|
#34 |
ben korkuyorum böyle şeylerden zorlaa kendinee insanları nişanlayan cinler var Psikolojik gibi oluyo insan  benim teyzemin gelinine gelmişlerdi bir ara Ayagına galoş giymiş galoş sesi Kızın yastığına sigara küllleri dökmüşlerdii ... |
| |
02-05-2008, 18:28
|
#35 |
Karma gücü: 3  |
yess urkutucuu
__________________ daL rÜzgarı aFFetSEde KIRılmışTIr BiKere |
| |
02-05-2008, 19:40
|
#36 |
Karma gücü: 4   |
bende çok merak ediyorum bunları ama lütfen görüşmeyelim ! |
| |
14-05-2008, 19:49
|
#37 |
azrailin canımızı alırken ki bize görünme şekli bizim nasıl biri olduğumuza bağlıymış çok iilik yap iyi biri ol belki angelina jolie olarak gelir hehe  |
| |
14-05-2008, 20:03
|
#38 |
Karma gücü: 4  |
dusunmeyin kardesim bu tur seyler... |
| |
17-05-2008, 14:35
|
#39 |
Yahu neyini merak ediyosunuz.Benden Uzak Olsun  Alın Sizin Olsun. Bide Gelsin gelsin İsteyenleriniz Var  Valla geceleri gelmesinler diye Ayetel kürsi okdugumu bılırım  |
| |
10-07-2008, 20:15
|
#40 |
Karma gücü: 1  |
bi kaç yerde sanırım sakira1988 di yazılarını okudumda bişi yazamadan edemedim
hayatına heyecan istiyomuşsun daha 20 yaşındasın!böyle heyecanları boşver bence!!
Yaşından dolayı böyle kouşuyosun....
Ama bence bırak bu tarz heyecanları!! |
| |