bursAslan tam olarak öyle değil bence karabasan uykuya dalarken uyku ve uyanıklık arasında kaldığın zamanlarda uykuya geçmeye başladıın da olur
evet kısa ve doğru bir tanım
işte bu işe astral seyahat olarak bakınca da astral seyahatib başlangıcı diyebiliriz..
uykuya geçecekken uykuya daldığınızın farkına varıyorsunuz,hatta uyanıkken uyku görüyorsunuz gibi bişey..
astral seyahatte fiziksel bir dolaşım olmadığı için fiziki bir temas ya da zarar görme yoktur.ama aybı açıdan baktığımızda astral seyahatten geri dönemeyen yüzlerce örnek de mevcuttur.halen bilim adamları katatoik durumun bilinçdışı astral seyahatlere bağlanıp bağlanamayacağını tartışmakta.ve bu durumda benim karşılaştığım örneklemeler ve kaynaklarda karabasanın ayrı bir varlık olduğu ve tamamiyle fiziksel zarar verebileceğidir.ayrıca karabasan inancı olan insanlarda çok daha fazla görülmektedir.o denli ki bu oran imanı düşük olanlarda(bu iman herhangi bir dine ya da güce olabilir) sıfıra yakındır.
bilinç ve inanış her gücün başında yer alır...bunun herhangi bir dinle alakası yoktur.inançsızlık başkalarına göre yanlış olan bir varlığa inanmaktan daha korumasız bırakır ruhu.bu inançlar insanı herhangi bir dış gücün etkilerinden koruyabilir.çoğu zaman bu bilinçdışı uygulansada bu böyledir.bunu kontrol eden insanlar aslında bir kurtarıcıya sığındıklarını zannederlerken aslında onları koruyan kendi benliklerinde var ettikleri enerjidir.bu enerji tüm boyutlarda denktir.dikkat edin eşit değil sadece denktir.
kısaca sizin karabasanı yenme yetiniz keinlikle yoktur.sadece onunla geçireceğiniz anlardan kurtulabilirsiniz.
bir de sayın arkadaşların tarifleri ilginç geldi bana.herkes kendi kapılarını tutar ve kendi kapılarının ardındakileri kollar.içerdekiler insana güç verir ve bu güç ancak bireyselliğin dünyanın evrenselliğiyle kaynaştırılmasıyla
meydana gelecek olan saf bir parça olarak işe yarar.yani herkes bir parçadır birer evrensel parça...bu yüzden hiçbiri eşit değldir...
(bu siteye yeni geldim ve umarım iyi bilgilerle de karşılaşacağım...!)
bu karabasanda herkeze geliyorda bir banamı gelmiyor yaa..
insan merak ediyor ya,yorgunda yatıyorum yeri geliyor streslide oluyorum,hatta birara dalgamıda geçtim belki gelir diye yok ya olmuyor..korkuyorlar herhalde benden yada korkutamayaçaklarını biliyorlar ondan herhalde
karabasan hakkında çok çeşitli efsaneler vardır. başında bir miğfer yada şapka olduğu ve o şapkayı alan kişinin emrine girdiği falan söylenir.
geçenlerde bu işlerle uğraşan birisi karabasan hakkında şöyle bir açıklama yaptı ve benimde ilgimi çektiği için sizinle kısaca paylaşayım. anlattığına göre cinlerden bir grup taaaaa eskiden reisleri tarafından açlıkla cezalandırılmış. uzun süre aç bi ilaç bırakılan cinler yiyeceğin kıymetini çok iyi anlamışlar. ve ondan sonra yiyecek özellikle ekmeği israf eden insanlara musallat olmaya ve onları rahatsız etmeye başlamışlar. ama hiç bir zaman kimseyide öldürmemişler. çünkü öldürürlerse yine aynı cezay alacaklarına inanıyorlarmış. o adamın söylediğine göre bir evde birini karbasan basarsa o evde mutlaka ayak altında, veya kenarda köşede, veya çöpte ekmek yada kırıntısı olduğundan olurmuş.
Tamam tezini geçerli kabul edelim.Peki neden sadece geceleri oluyor,yada uykuda oluyor??
İşin bilimsel açıklaması budur:
Beyinde ani bir uyanış gerçekleşiyor ancak bedenimizin kimyası o kadar kısa sürede beynin isteklerine tepki verebilecek kadar "uyanamıyor" beyin uyku halindeki kadar besinle idare etmek zorunda kalıyor bir süre sonra halüsinasyonlar başlıyor,ancak aynı zamanda vücudda yavaş yavaş uyanmaya başlıyor ve isteklerinize tepkiler vermeye başlıyor,beyin ihtiyacı olan oksijen ve besinin tamamını alabiliyor ve halüsinasyonlar duruyor,sonrasında heerşey normale dönüyor.....