JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Paranormal Fenomenler

Seçenekler Arama
Alt 20-05-2007, 14:17   #41

vhercle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 38 vhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond repute
Stigmata

Kavram
Stigma, çoğulu Stigmata, yunanca kökenli bir sözcüktür ve süs, kavim veya mülkiyet işareti olarak hayvanlara, esirlere ya da kölelere uygulanan dünyeni bir yakılmış ya da dövme ile yapılmış bir işareti ifade eder.

İsa’nın katlandığı çile bağlamında stigmata hiçbir fiziki sebebi olmaksızın bedende belirgin olarak (“asıl stigma”) ya da görülmeyen acı duyusu (“görülmez stigma”) şeklinde İsa’nın yara izlerinin insanlarda (ayaklarda, ellerde ve böğründe) ortaya çıkmasıdır. Bu yaralar tedaviye dayanıklıdır, yani iyileşmezler, bir virüsten kaynaklanmazlar yani aseptiktirler, periyodik olarak (çoğu kez Kutsal Hafta – İsa’nın çarmıha gerildiği hafta – ile bağlantılı zaman süreçlerinde) kanarlar.

Tarihi
Ortaçağa kadar stigmatizasyon fenomeni kaydedilmemiştir. Stigmatizasyon olarak ilk belli ve kaydedilmiş olay aziz Assisili Fransua’nın (14 Eylül 1224 tarihinde) Toskana’daki Laverna dağında yaşadığı durumdur. Serafları (Eski Ahit’te geçen melekler) görmesinin ardından Fransua’da devamlı olarak çivi izleri ve böğründe yara çıkar. Fransua bunu devamlı gizli tutmasına rağmen, arkadaşı Cremonalı Elias bir mektupla bunu Fransiskenler tarikatına bildirir. Etkisi büyük olur ve sayıma göre günümüze kadar 350 ya da daha fazla olan ve içlerinde Sienalı Katharina (1375), Veronica Giuliani (1697), A. K. Emmerick (1813), Th. Neumann (1926) bulunduğu stigmatizasyon olaylarında kendisini gösterir.

Teolojik yargılama
Kilise stigmatizasyon olaylarına ihtiyatlı ve dikkatli bir şekilde yaklaşır. Mucizeler konusunda prensip olarak fenomenin bireysel biyografi ve eğilimler bağlamında incelenmesidir (tıbbi, psikolojik ve teolojik açılardan “ruhların ayıredilmesi anlamında). Sahtekarca stigmatizasyonlar bir kenara bırakıldığında ototelkin ve karizma, doğal ve doğaüstü oluşum arasında bir spektrum kalmaktadır. Stigmatizasyon ile azizlik, kutsallık arasında bir bağ zorunlu değildir, ancak gerçek stigmatizasyon haçın ve İsa Mesih’in katlandığı çilenin anlamı konusunda sıradışı bir belirti, işaret olabilir. Burada geçerli olan, katolik hristiyanlar için genel olarak mucize konusunda genel olarak geçerli olan şeydir: Kilise tarihini inceleyen bir hristiyan, kabul edilmesinde en sıkı kriterler uygulansa da, geçmişte ve günümüzde mucizelerin olduğunu ve olabileceğini kabul eder. (bkz: Andreas-Pazificus Alkofer, art. “Stigma” i.b.e: Lexikon für Theologie und Kirche, c. IX, Freiburg:Herder, 2000).
vhercle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 06-09-2007, 20:08   #42
mRw

mRw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 mRw henüz daha yolun başında

herseyın mantıklı bır acıklaması wardır we bununda wardır
durup dururken cıktıgına ınanmıyorum
fılımınıde ızledım gızel bı fılm o kadar
mRw isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-09-2007, 21:42   #43
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 LasT DaY henüz daha yolun başında

ilginç arada bi durduk yere elimin kanadığını biliyorum ama avuç içlerim değil
elimin üst bölgesi 4 5 kere kadar oldu bu olay bilmiyorum stigmatamıdır değilmidir ama
LasT DaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 07-09-2007, 01:21   #44

cgds33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 cgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to all

çok güzel bi konu sayende bu konuyla ilgili bilgi sahibi oldum teşekkürler

Sponsor Bağlantılar
Alt 07-09-2007, 10:11   #45

animagus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 animagus henüz daha yolun başında

bende bu kızın Mirna Nazzour ın 1 saatlik stigmata videosu var sonuç olarak herşey yürekten inanıştan geçiyor yani müslümanlar hz isa yi hz.muhammed kadar sevemezler inanırlar fakat onların inancıyle kitabı mukaddes inancı arasında da dağlar kadar fark vardır şunu şöle bir örnek verelim onların stigması varsa bizdede peygamber sünnetli olan ve hatta daha derinlere inilmesi gerekirse islami bir çok mistizm var bizim stigmata geçirmeme sebebimiz budur köken ve inanış,işin diğer ilginç yanı ise stigmatayı katolik mezhebinden olanların yaşaması bu arada film sadece stigmata olayını yansıtıyo ama öteki yandan da barnaba incilinden bölümleri kız duvarlara yazıyo temel olarak konusundan biraz uzaklaşmış bir film ama izlenmeye değer tabi ki
animagus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-09-2007, 19:49   #46

heRnan coRtes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 25 heRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond reputeheRnan coRtes has a reputation beyond repute

güzel bir konuya değinmişsin
hep merak etmişimdir..
sağol paylaşım için

Alt 16-02-2008, 18:47   #47

mellina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 mellina henüz daha yolun başında

Alıntı:
animagus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bende bu kızın Mirna Nazzour ın 1 saatlik stigmata videosu var sonuç olarak herşey yürekten inanıştan geçiyor yani müslümanlar hz isa yi hz.muhammed kadar sevemezler inanırlar fakat onların inancıyle kitabı mukaddes inancı arasında da dağlar kadar fark vardır şunu şöle bir örnek verelim onların stigması varsa bizdede peygamber sünnetli olan ve hatta daha derinlere inilmesi gerekirse islami bir çok mistizm var bizim stigmata geçirmeme sebebimiz budur köken ve inanış,işin diğer ilginç yanı ise stigmatayı katolik mezhebinden olanların yaşaması bu arada film sadece stigmata olayını yansıtıyo ama öteki yandan da barnaba incilinden bölümleri kız duvarlara yazıyo temel olarak konusundan biraz uzaklaşmış bir film ama izlenmeye değer tabi ki
sitigmatayı sadece katolik mezhebinden olanlar yaşamaz saf imanlı olan hridtiyanların yaşadığı bir durumdur.barnaba incili die bir incil var ama o doğru incil diil böle bir konuda barnaba incili örnek gösterilmez.barnaba inciliyle hristiyanların kullandığı incil birbirinden çok ayrıdır bi kere barnaba isa zamanından çok sonra yaşamış birisidir ve bir çok içinde geçen yerler ve ıolaylar hayal ürünü ve gerçeklikle hiçbir alakası yoktur.sitikmata filmi konusundan uzaklaşmış diil tamamen gerçeğiyle aynıdır.
mellina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 21-02-2008, 12:52   #48

gothguy44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 gothguy44 yakında ünlü olacak gibigothguy44 yakında ünlü olacak gibi

tesekkürler paylasm için
gothguy44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 21-02-2008, 20:55   #49

blackdream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 blackdream yakında ünlü olacak gibiblackdream yakında ünlü olacak gibi

bende 'stigmata' diye bir film izlemiştim ve çok begenmiştim ama yinede pek inandırıcı gelmiyo böyle bişeyin olabilecegi..
blackdream isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 21-02-2008, 22:42   #50

IXION - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 IXION is a name known to allIXION is a name known to allIXION is a name known to allIXION is a name known to allIXION is a name known to allIXION is a name known to all

Stigmata'nın geçtiği filmleri bende izlemiştim ama bir isminin olduğundan haberim yoktu. İnançlı ve Hz. İsa'yı çok seven hristiyanlar olarak düşündüm sadece.
Konu ve bilgiler için teşekkür ederim.

Beynin yapabilecekleri konusunda bir örnek vermek istiyorum.
4.sınıfa giden bir kız öğrencim var.Saçları, kirpikleri,kaşları yok.Ben çocuğun hasta olduğunu sanıyordum, öğretmeni anlattı. Doğduğunda gayet normal bir çocukmuş. Kardeşi doğduktan sonra aşırı kıskançlıkları başlamış. Çevresindeki herşeye ve kendisine zarar vermeye başlamış.
Kıskançlığın boyutu o kadar ileri gitmiş ki, kızın bütün saçları ve tüyleri dökülmüş.
Doktorlar, kızın saçlarının bir daha hiç çıkmayacağını söylemişler.Çocuk, sürekli psikolojik tedavi görüyor, ilaçlarla uyuyabiliyormuş.
Beynin gücü işte,,, kıskançlıktan saç hücrelerini bir daha çıkmamak üzere öldüren bir çocuk.
IXION isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-03-2008, 22:44   #51

nextime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 nextime dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışnextime dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Kuran da hz. isa nın carmıha gerilmediği onu ihbar eden kişinin çarmıha gerilip öldüğü yazar. Yani hz.isa Allah tarafından göğe alındı bu durumda böyle bir acı çekmesi ve insanların(hristiyanların) bu şekilde çile çekmesi biraz ters .Allah bilir bu stigmata dedikleri olay kimbilir ne hastalıktır ama hristiyanlar bunu dini vecibelere yoruyor. Herkes için değilde islama inanan bunu bilir.
nextime isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 24-03-2008, 15:47   #52

azazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 azazil yakında ünlü olacak gibi

b biraz böyledir insanlar kendilerini psikolojik yönden hazırlıyorlar ve de bileklerinde yaralar olduğunu söylüyorlardı ama artık avuç içlerinden deliniyorlar.

"SORDU:

-SANA EMRETTİĞİMDE SECDE ETMENE NE ENGEL OLDU?....

DEDİ Kİ:

-BEN ONDAN HAYIRLIYIM!.. BENİ ATEŞTEN ONUiSE ÇAMURDAN YARATTIN!..

BUYURDU:

-ORADAN iN!... KENDİNİ BÜYÜK GÖRMEK ORADA YAKIŞMAZ!.. ÇIK GİT; ÇÜNKÜ SEN KÜÇÜLENLERDENSİN!.." (8-12/13)
azazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-06-2008, 23:30   #53

Karma gücü: 2 JesheM henüz daha yolun başında

stigmata olayını duymuştum sadece adının bu olduğunu bilmiyordum. benimde bildiğime göre hz. Meryem in ellerinde yaralar çıkmış ve harita şeklindeymiş. tam hatırlamıyorum detayını sanırım öldürülücekmiş. Hz. Meryemin ellerini gören bir rahibe bunun bir işaret olduğunu anlamış we ellerindeki çizgilere bakarak İzmir Selçuk'ta bir yere götürmüş. we Hz. Meryem burda ölmüş. Burası bugün Meryem Ana Kilisesi diye bilinir. burada okuduklarımla bu bildiğim şey arasında bağlantı kurarak biraz düşündüm. Bence bu bir hastalık olamaz sadece diğer konuda olduğu gibi sezgi gücüyle birşeyler bilme sözkonusu. nasıl insanda stresten yaralar çıkabiliyorsa buda öyle ve bu yaraya sahip olan herkesin birbiriyle telepatisi var. ilk önce avuç içinde sonra bilekte oluştuğunuda şöyle açıklayabilirim: bu bilginin bilinmesi üzerine beynin vücuda verdiği ve farkında olunamayan bir emir.
JesheM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama