JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Paranormal Fenomenler > Paranormal Varlıklar

Seçenekler Arama
Alt 15-09-2006, 12:42   #1

vhercle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 37 vhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond repute
Karabasan'a bilimsel açıklama

Karabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı nedir?
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

dipp bööle bi açıklama istiyodu umarım faydalı ve açıklayıcı olur
vhercle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-06-2007, 11:46   #2

elfstitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 elfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışelfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışelfstitan dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

teşekkürler vehrcle.eline sağlık.ben aynı durumun rüyada ani şeyler yaptıktan sonra da gerçekleştiğini biliyorum.vücudun kendine zarar vermesini engellemek amacıyla beyin uyandığı halde vücudu bahsettiğin felç halinde tutmaya devam ediyor.

men arefe nefsehu fekad arefe rabbehu

ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm

enel hak
elfstitan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-06-2007, 01:09   #3
-YASAKLI-

caslanova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 caslanova is a splendid one to beholdcaslanova is a splendid one to beholdcaslanova is a splendid one to beholdcaslanova is a splendid one to beholdcaslanova is a splendid one to beholdcaslanova is a splendid one to beholdcaslanova is a splendid one to behold

Bilim herşeye bir sebep bulmak için uğraşıyor. Zaten bilimde öyle bişey hep vardır. Bilimin açıklayamayacağı birşey yoktur düşüncesi hakimdir. Normal buluyorum bu düşüncelerini. Nede olsa dünya dışı varlıkları bilim kabul etmez. Ama Dünya dışı varlıkların olduğuda unutulmaz bir gerçek dimi ama
caslanova isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 15-06-2007, 16:42   #4

plumber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 plumber henüz daha yolun başında

vücudun alfa ritminin en yüksek olduğu anda ya yabancı varlıkların yada vücudun kendi kendini duraksatmasıdır.
plumber isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 15-06-2007, 19:04   #5

prana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 prana henüz daha yolun başında

Karabasan olayı banada çok olmuştur. Bazen hiçbirşey yapmadım, baktım zorladı dua ettim. Evet belki dua da psikolojik olabilir. Ama peki nasıl oluyor da, hiçbirşey yapmadığımızda daha çok artıyor.
prana isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 15-06-2007, 19:12   #6

arkeolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 arkeolog yakında ünlü olacak gibiarkeolog yakında ünlü olacak gibi

bilinç altı kusuyor sanırım tüm korkuları.....

Alt 20-08-2007, 11:56   #7

Dolunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Dolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to behold

Aslında bilimin dünya dışı varlıkları daha doğrusu cinleri kabul etmemesi anormal. Bence de herşeyin bir bilimsel yönü de vardır. Ki bu açıklama da gayet mantıklı. Gerçi benim başıma hiç gelmedi karabasan ya da benzeri bir durum. Benim başıma gelen de mesela uyandığımda çok ani hareket etmem kolumu aniden oynatmam arada bir olur. Bunun da bilimsel bir açıklaması var.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
Dolunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 21-09-2007, 19:02   #8
beldusin
Guest

Bilimle alakası var mı yok mu merak edenler varsa, taksın kafasına EEG propları, tam REM'in ortasında uyaran alıp uyandırılsınlar bakalım ne oluyor.

Bu tamamen bilimsel bir sey. deneyler le vs. gosterilmis. Yani tecrübeler le sabit. Ben de bir seyler karistirinca hep yasarim, o aralikta konusursunuz birileri gelirse zaten. Genel de ilk konusmalar da o aralikta olur.

Uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia edenleri dinleyin. Ortak bir sey vardır. Uyurken aninden uyanmıştır, hareket edememektedir. Göğsüne uzaylılar baskı yapar.. sonra tekrar yataginda bulur kendini. Bir sey hatırlamaz yada hayal meyal bir seyler hatırlar.

Bu tecrübeler, bilimsel olarak uyku, rüya, bilinç vs ile ilgili çalışmalarda defalarca tecrübe edilmiştir. Uzaylılar tarafınfan kacirilan birini, yada karabasan gören birini yatırıp belli ilaclar yada yontemler uygulayarak aynı tecrübe yi tekrar yasatirsiniz. O da işte gördünüz mü dün gece tekrar geldi uzaylılar gibi ifadeler kullanabilir.

cin peri meselesine gelince, belki de onlar uyandiran uyari rolu oynuyor. Belki insan REM ortasinda, yani reseptorleri mana alemine acik oldugu sırada uyanınca, yada bilincli hale gelince o alemlere yakın oluyor?

Biraz daha araştırma yaparsanız, islami, kabalistik vs. kaynaklari da incelerseniz, işin içine afrika rahiplerinin tecrübelerini, maya büyücelerinin neler yaptigini vs eklerseniz; bu konuyu daha iyi anlayabilirsiniz. Şamanların ruhlarla görüşmek için, yada post-modern uzaylilar ci larin uzayli dostlariyla görüsmek için kullandıkları maddeler, yöntemler vs. öğrenelim, sonra acalim bir nörofarmakoloji kitabı bakalım..

bu arada ufo hikayeleri icin "Carl Sagan" in yazilarini tavsiye ederim. Onun yazılarından da bilimsel olarak bu olayların incelendigi calismalara da ulasabilirsimiz.

Konu beldusin tarafından (21-09-2007 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir..

Sponsor Bağlantılar
Alt 15-11-2007, 09:04   #9

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 93 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

karabasan dediğimiz şeyin bilimsel bir açıklaması olduğu düşüncesindeyim zaten sürekli bu tip kabuslarla uykularım da bölünüyor ama benim çözemediğim eğer bu uyku felci denen şeyse neden sırtüstü yattığımız zaman başımıza geliyor ? batıl inanışlar karabasan ya da diğer varlıkların sırtüstü yatıp savunmasız bir pozisyonda olduğumuzda geldiğini söylüyorlar ? iki durum arasındaki bağlantııyı çözemedim.
Bir ölürüm ki, adeta hakikaten olurum.
Sanki gider gibi bir davete.

S.Plath

serenadaschizophrana isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-11-2007, 18:09   #10

Karma gücü: 2 bruhd ne işi var bunun burada

Son derece güzel bir açıklama
teşekkürler.
bruhd isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama