JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Paranormal Fenomenler > Paranormal Varlıklar

Seçenekler Arama
Alt 17-03-2008, 00:46   #1

freddy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 19 freddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud of
obsedör varlıklar

Obsedör obsesyon olayında obsede denilen kişiyi etki altına almış olan bedensiz varlığa klasik spiritüalizmde verilen addır.

Obsedörlerin Taktikleri

Obsedörler avlarını ele geçirmek için her yola başvururlar ve çeşitli taktikler kullanırlar. Bu taktiklerden bazıları şöyle açıklanır:

Kendilerini iyi, güzel, erdemli, bilgin gibi göstermeye çalışırlar.
Avlarının huylarına göre ifadeler kullanarak telkinlerde bulunurlar.
Laf kalabalığı yaparak ve her bilim dalından yalan yanlış söz ederek kendilerini bilgili, deneyimli, uzman olarak kabul ettirmeye çalışırlar.
Yüksek sırlardan söz ediyormuş gibi poz yaparak birçok mucizevi olay (levitasyon, fantom, doğrudan ses vb. gibi metapsişik fenomenler) meydana getireceğini vaat ederler.
Bilinmeyen veya gelecekteki bazı olayları bildirerek avlarının güvenini kazanmaya çalışırlar.
Sorularla sıkıştırıldıklarında daha sonra yanıtlayacaklarını ya da yanıtların bilinmesinin soran için hayırlı olmayacağını söyler veya bu tür kaçamak yollara başvururlar.
Karşılarındakileri bilgisizlikle nitelendirerek, her söylediğini rahatlıkla empoze etmeye çalışırlar.
Din, tasavvuf, mistisizm ve kutsallıkla ilgili konulara yapışarak, kendilerine çeşitli payeler biçerler (örneğin geçmiş reenkarnasyonunda ünlü veya önemli biri olduğunu bildirme).

Obsedörlerin Karakterleri

Bağnazlık: Görüşlerini değiştirmekten nefret ederler, görüşlerini, inanç sistemlerini sarsacak herhangi bir düşünceye dayanamazlar, böyle düşüncelerden son derece ürkerler. Bu kararlı halleri de kimi deneyimsiz insanlar üzerinde daha etkili olmalarına neden olur.
Sevkedicilik: Herkesi kendi yollarına sürükleme ve kendilerini diğerlerine bir lider gibi gösterme hırsları vardır. Bu amaç uğrunda, öğüt, rica, maddi veya manevi çıkar vaatlerinde bulunur, çevrelerindekilere manevi payeler dağıtırlar, ısrar ederler ve gerekirse tehdit gibi her yola başvururlar.
Hükmedicilik: Hükmetme, yönetme, emretme ve kendini üstün gösterme özellikleri vardır.
Kurbanı bilgi kaynaklarından uzaklaştırıcılık: Kurbanlarını, uyanmalarını sağlayabilecek her türlü bilgi, fikir ve yayınlardan uzak tutmaya çaba gösterirler. Bunun için bu tür bilgi, fikir ve yayınların değersiz, hatta onlara zararlı olduklarını telkin ederler. Böylece, çevrelerinden yalıttıkları, kendi alemine çekilen obsede ya da obsedeler üzerindeki hakimiyetleri artar. Çünkü obsede, artık yalnızca obsedöründen aldıklarını doğru ve mutlak hakikat olarak kabul etmeye başlayacaktır.
Eleştiriden kaçmak: Eleştiriye hiç dayanamazlar. Çünkü kurdukları sistemi sarsabilecek bir öğedir. Eleştiri kavramını kurbanları olan obsedelerde de yok etmek isterler ve bunun için insanın akıl, muhakeme, düşünme, yaratıcı imajinasyon yeteneklerini köreltmeye, yok etmeye büyük çaba gösterirler. Kimi obsedörler bu amaçla müritlerine “ben sizleri hakikatlere akıl yolu ile değil, kalp yolu ile ulaştıracağım, akıl yolu şeytani, kalp yolu rahmanidir” türünden fikirler telkin ederler.
Bilgilerinin sınırlı ve belirli oluşu: Obsedörlerin bilgilerinin çok eksik ve sınırlı olmalarına karşılık, bu küçük bilgilerine sıkı sıkıya bağlı olmaları, yapışmaları deneyimsiz kişilerin gözünde o bilgilerin abartılmasını sağlar. Eleştiri de sözkonusu olmayınca obsedörün her saçmalaması eleştirilmemesi gereken büyük hakikatler ve hikmetler olarak kabul edilir. Oysa hakikati gören deneyimli bir kimse o varlığın tüm sözlerini bir araya toplasa, orada herkesin bulup söyleyebileceği basit bir iki fikrin veya dünyada belirli formüllere saplanıp kalmış bazı tarikat talimatının yüzlerce kez tekrarından başka bir değer bulamayacaktır.
Araştırmacı sorulardan kaçıcılık: Kişi obsedörün söylediklerinden biraz daha fazla hakikati öğrenmek ister ve söylediklerini biraz kurcalamaya kalkıştığı takdirde, söylediklerinin altında çelişkilerin, garip fikirlerin, anlamsız, hatta tehlikeli telkinlerin bulunduğunu görebilecektir. Obsedör varlıklar böyle sorularla, yani kurcalayıcı, çelişkileri ortaya koyucu sorularla karşılaştıklarında şaşırır, kızar, hatta tehditlerde bulunabilirler. Sonunda müritlerine bu tür sorular sormayı, daha ilerisini araştırmayı men edebilirler.

Ruhçulukta obsesyonun oluşmasını hazırlayan ve ilerleten başlıca koşullar;

A- Psişik hallerle ilgili olanlar:

1- Hipnoz
2- İbadet veya meditasyon, konsantrasyon, izolman gibi birtakım mistik deneyimler sırasında kişinin kendisini çevreden yalıtması.
3- Üzüntü, sevinç gibi heyecan hallerinde aşırılık ve bu heyecanlara kapılarak kendini kaybetmek
4- Dalgınlık ve aşırı yorgunluk.
5- Hastalık komaları

B- Karakter özellikleriyle ilgili olanlar:

1- Bilgisizlik
a- Obsesyon hakkında bilimsel yazıları okumamaktan kaynaklanan bilgisizlik.
b- Ruhsal irtibat seansında bedensiz varlıkça verilen bilgilerin kontrolüne ve eleştirilmesine olanak veren bilgilerden yoksun olma.
c- Obsedör tarafından kullanılabilecek manevi (din,tasavvuf vs.) konulardaki bilgisizlik

2- Kişinin akıl ve muhakeme yeteneklerini gerektiği gibi kullanamaması
3- Temiz, saf kimselerin obsedör tarafından kullanılabilecek din, kutsallık duyguları, mistik eğilimleri ve karşısındakini yüceltme eğilimi.
4- İnangaçlık. Muhakeme etmeden akla her gelene veya her söylenilene inanmak.
5- Bağnaz (dogmatik) ve sabit fikirli olmak.
6- Cesaretsizlik. Obsedöre karşı gelecek cesareti gösterememe, her şeyine boyun eğme.

C- Ruhsal irtibat seansıyla ilgili olanlar:

1- Medyumun bilgi, görgü ve deneyim eksikliği.
2- Operatörün bilgi, görgü ve deneyim eksikliği.

freddy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 17-03-2008, 01:30   #2

KARAMANLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 KARAMANLI is just really niceKARAMANLI is just really niceKARAMANLI is just really niceKARAMANLI is just really nice

Bir şifa zincirine dahilim. Birgün 5 yaşında bir kız çoçuğu için şifa talebi geldi . Ruhsal problemler yaşamaya garip davranmaya başlamış . Tıpkı filmlerdeki gibi.. maili açar açmaz acaba bu çoçuk bir obsesyon vakasıyla mı karşı karşya diye düşündüm .
Bir obsesyon vakasında bu eğer bir bedensiz varlıksa karşı atak için ne yapmak lazımdır .
Biliyorsan yanıtlarsan sevirim . Biz aura üzerine çalışmıştık .
KARAMANLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-03-2008, 21:34   #3

Karma gücü: 19 freddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud of

bir süre arındırıcı banyolar ve enerji yoğunlaştırmaları,kişi kendini beyaz bir ışıkla kaplı olarak imajine etmeli bunu sık sık yapmalıdır,şifacılık yeteneğin varsa obsesyonlu kişi sendende enerji alarak onu kısa sürelide olsa etrafından uzaklaştırabilir bu sırada kovma ritüelleri uygulanabilir. obsesyon un ilerleme seviyesine bağlıdır. tüm yanıtlayabileceklerim bu kadar maalesef bende fazla bilgi sahibi deilm,kelin ilacı olsa kendi kafasına sürermiş..

Alt 17-03-2008, 21:39   #4

Mystick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Mystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to behold

şey şifacılık yeteneğini biraz açarmısn? yani detaylı bilgiye sahip misn? eğer detaylı bilgin varsa paylaşırmısn?
Mystick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 17-03-2008, 21:45   #5

tears_of_rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 tears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud oftears_of_rain has much to be proud of

ya siz anlatıyorsunuz ve ben sadece heyecanla okuyorum böyle şeylere haddinden fazla inanıyorum ama bedensiz varlıklarla bir kez olsun karşılaşmadım ve bunu yaşamayı isterdim büyük bir aptallık belki söylediğim şey ama neden, bu varlıklar avlarını neye göre seçiyorlar çok mmerak ediyorum paylaşım için teşekkürler arkadaşım
tears_of_rain isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 17-03-2008, 21:48   #6

şifacılık yeteneğim yok,bu konuyla ilgili olarak anlatmaya çalışdığım ; şifacılık yeteneği olan kişi obsesyon altında olan insana enerji gönderimi yaparak bedensiz varlığı kişinin etrafından kısa süreli olsada uzaklaştırabilir ama buda obsesyon altında olan kişi için bi bakıma yararlı ve atak yapılması gereken bi zamandır.yani bu sırada kovma ritüelleri etkili olabilir. kişinin obsesyondan kurtulma zamanı 3 ayı alabilr bedensiz varlığın daha da öne geçmemesi için bahsettiğim uygulamaların sık sık yapılması gerekir.

Alt 17-03-2008, 21:50   #7

Karma gücü: 10 Mystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to behold

ben şöle biliyorum bu asalaklar genelde bu tür şeylere fazla takılan ve bilinçsizce enerji harcayanları hedef seçiyor.. ve belirti olarakta unutkanlık,yorgunluk,mutsuzluk, kendini boşlukta hissetme vs şeyler var benim başıma geldi ama ben tatilde kurtuldum kendime geldim yani hiç düşünmedim sadece huzur buldum öle aslında orda enerji baya yüksek oluyor.. öle toparladım ben ama bende sadece bu belirtiler vardı..

Alt 17-03-2008, 21:51   #8

emin ol karşılaşmanı istemem arkadaşım yararı yok bbu olayın. bu bedensiz varlıklar musalllat olduğu kişinin enerjisiyle beslenir.kısa süre içinde yer bitirirler kişiyi. cidden karanlık bir süreç bu.

Sponsor Bağlantılar
Alt 17-03-2008, 21:52   #9

aynı bir arkadaşım var onun gibi konuştun oda çok uyarırdı beni işede yaradı aslında..

Alt 17-03-2008, 21:53   #10

haklısın mystic boşlukda hissetme toplumdan ve insanlardan uzaklaşma sosyal ortamlarda rahatsız hissetme..

Seçenekler Arama