METİN ERKAN KAFKAS 2008 RESİM SERGİSİ 15 NİSAN 2008'DEN İTİBAREN A SANAT ORGANİZASYONU İLE ODAKULE SANAT GALERİSİNDE
Metin Erkan KAFKAS'ı yakın plandan izliyoruz. Etkinliklerindeki kalitenin giderek artmış olması , geleceğinin aydınlık olacağını müjdeliyor. Gelenekle geleceği birlikte ele almak zor ve engebelidir.
Gelenekten yararlanırken karanlığa düşmemek, geleceğe doğru yeni sözlerle yola çıkmanın gerekliliği bilinciyle çalışmalarını sürdüren Metin Erkan KAFKAS'ın başarılarının giderek artılarla devam edeceğine inanıyorum.
Prof.Dr. İ.Erol ETİ
Geçmişle ilişkisi olmayan yeni hiçbirşey olmaz. Bu nedenle Metin Erkan KAFKAS'ın eserleri geleneksel verilerden yola çıkarak çağdaş dilini oluşturmaktadır. Öyleki gelenekselden bağını koparmadan çağdaşlığa uzanan eserlerinde kişisel yöntemiyle sanatsal kimliğini ifade etmektedir. Renk armonisini, dokusal etkisini ve biçimsel istifinin dengesini teknik becerisiyle ortaya koymaktadır.
Geleneğin yoğun yüzeysel estetik ağırlığından sıyrılarak, yalın ve simgesel biçimleri, çağdaş anlatım yöntemiyle kişisel dilini pekiştirmiştir. Bu nedenle Metin Erkan KAFKAS, kendi kuşağının sanat ortamında geleceğe dönük yerini almıştır.
Prof.Dr.Mehmet ÖZER
Metin Erkan KAFKAS'ın resim devinimlerinde geçmişten geleceğe yol alan çizgiler, motifler, desenler, temalar, nesneler ve esintiler en canlı sanatsal dokularla işlenmiştir. Sanat yapıtlarını izlerken, emek ürünü eserlerinin duruşunda dünlerin sanatsal gücünün izlerinin bugünlerin yorumuna taşındığını görmenin huzurunu buldum. İ. Gürşen KAFKAS / Eğitimci-Şair-Yazar
Kafkas’la “gelenekten geleceğe açtığımız bayrak” altında birleştik, sergiler yaptık, resimleri değerli koleksiyonerlere, evlere, yerli, yabancı ofislere ulaştı.Necip Yeşiltepe / Küratör/ A Sanat
__________________ Dünyaya gelme sebebimi buldum!!!
Hafiften çalan underground jazz ve benim dinlerken yudumladığım biramın yanında okuduğum kitap!!!