Amerika’lı Thrash Metal devi Testament, resmi sitesinden, 21 Haziran 2008’de İstanbul’da konser vereceğini duyurdu. Avrupa turu kapsamında Türkiye’yi de unutmayan Testament, 14 Mart 2006’da İstanbul Yeni Melek’de Türk fanlarına unutulmaz anlar yaşatmış ve çekilen bootleg DVD’yi "Testament - Live in İstanbul" olarak sitesinden satışa sunmuştu.
Bu muhteşem organizasyonu kaçıranlar ve o anları tekrar yaşamak isteyenler için fırsat 21 Haziran’da...
-Not :Henüz mekan, saat ve ücret konusunda bilgi yok!..
-----------------------------------
14 mart 2006 İstanbul konserinin Kritigi
Istanbul hatta Türkiye bugüne kadar yapılmış en güzel organizasyonlardan birine mekan olmuştur. Chuck Billy'nin hem karizma hem de sempatisini, Alex Skolnick gibi gitar ustası bir müzik adamının performansını Greg Christian gibi seyirci ile cok klas iletişime gecen hem de grubun hakkını veren birini izledik buna ek olarak Eric Peterson gibi şirin ve sağlam ritm gitaristi hemen önümde izlemenin ayrıca mutluluğunu yaşamaktayım .. Grubun davulcusunu Louie Clemente olarak beklemiştim zira Londra performans dvd sinde Louie var idi ancak bu konsere Jon Allen gelmiş, O da klas bir performans sergiledi bence bu müzik türüne göre.
Organizasyon beklediğimden cok daha fazla ilgi gördü bu da gecenin bir diğer özelliği. İçeride balkondakiler ile beraber 1000 veya üstü kişinin olduğunu düşünmekteyim eğer bilgisi olan birisi alta yazarsa yorum kısmına, tam rakkamı öğrenebiliriz.
Yaş ortalaması ise tahmin ettiğim gibiydi benim gibi 15 20 senedir bu grubu bekleyen icinde uhte taşıyan bilincli bir seyirci vardı mekanda. Ses düzeni de sorunsuzdu bu Yeni Melekde gerçekleşen önceki konserlere göre gayet iyiydi hatta.
Konserde çalınan parcalar:
The Preacher The New Order The Haunting Electric Crown Sins of Omission Burnt Offerings Into The Pit Souls of Black The Legacy Practice What You Preach Over The Wall Alone in The Dark Disciples of The Watch Raging Waters
Konserde cok efsane dakikalar yaşandı şu an aklıma gelen ve de hep kalıcak olanları; Over The Wall calarken Chuck Billy'nin yaklaşık 8 10 kişiyi sahneye alması ve hatta korumaların israrına rağmen gayet sıcakkanlı şekilde bunu sürdürmesi oldu. O an oradaki genc arkadaşlarımız eminim hayatları boyunca anımsayacakları bikac dakikayı bu değerli ve emektar müzik adamları ile sarmaş dolaş olarak yaşamışlardır. Hatta ben bir elemanın Chuck Billy'nin elini öpüp başına koymasını gördüğümde ağır şekilde ürperdim Bis hadisesinde son 3 şarkı çalarken sahnedeki Testament elemanlarının yüz ifadesinde ortamdan, seyirciden ve de şarkılara katılımlarından gayet memnun olduklarını gördük. Kanımca bu grup pek cok iyi ve gaddar performansa imza attıkları halde son dönemlerde böyle azgın ve katılımcı seyirci görmemişlerdir..
Konserin son anlarında balkon kısmındaki metal müzik sosyetesinin ki coğu aynı tipler sima olarak tanıdım bile bircoğunu; hala böyle yerinde sakince biraz alkışlayarak veya tezahurat yaparak "biz gene her zamanki gibi buradayız" halleri bile göze güzel geldi. Zaten Testament elemanlarına da hoş gelmiş ki davulcu Jon bikac baget fırlatmaya bile kastırmıştır ta oralara..
sağlam trash grubudur. En iyilerinden biridir. 2006'da ki konserde güzel geçmişti.
Birde Metallica'nın geleceği gibi bir haber dolaşıyordu internette. Ama maalesef ASPARAGAS...boşuna ümitlenmeyin.
--------------------
Alıntı:
pithc´isimli üyeden Alıntı
tastemant ın sevdigim bir iki sarkısı var onlar bana yetiyor...tskler boogee...
o hangi grup abi?
Konu Locked tarafından (16-02-2008 Saat 14:16 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
benim bildigim metallica degil metallicanın tribute grubu Metallica UK gelior turkiyeye ve kesinleşti hatta az bi zaman kaldı tarih ve mekanlar ve fiyat aşagıda
20 Şubat Çarşamba - Ankara IF Performance Hall,
Giriş : 15 YTL (1 Yerli içki dahil)
21 Şubat Perşembe - Eskişehir Glow ,
Giriş : 15 YTL, Öğrenci 10 YTL
22 Şubat Cuma - İzmir Cool Bar,
Giriş : 20 YTL
23 Şubat Cumartesi-- istanbul Bronx,
Giriş : 20 YTL
Gerçekleşecek konserlerde, Metallica’nın ilk ve orta dönem eserlerinden olan, Creeping Death, Enter Sandman, Sanitarium, Harvester Of Sorrow, One, Fade To Black, Master of Puppets ve bunlar gibi daha birçok şarkı seçimleriyle sahnede olacak Metalica UK,konserinde ayrıca mükemmel bir şahne sovu sunulucakmıs.
abi tribute grubu gelecek zaten. 15'e 20'ye bilet ..
Al işte elemanlar aynı bizim Dorock'ta çıkan elemanlar gibi tipler.
Metallica İstanbul konseri falan fişman demişlerdi internette epey konular açıldı. ama haber yalan.Offical site Tur takvimlerinde İstanbul adı geçmiyor