İlk esnada varmayabilir belki , ama sonrasında bunun farkına varmaması mümkün değil.
Ölümden sonrası bizim fiziksel yaşantımızdaki gibi olamıyacağına göre durumu anlıyacaktır gibime geliyor,
henüz yaşamadığımız bişey hakkında yorum yapmamız biraz sallamasyon olur ama eğer başka bi boyut var ve bilincimizde açıksa varırız ama rüya görmek gibide olabilir, yani yorum yapamayız, olaylar karşısında doğru kararlar alamayabiliriz vs..
Farkına varmayabilir, hatta bir kaç saniye içinde yılları yaşayabilir. Kim bütün hayatının aslında öldüğü andan sonraki 7 saniye içinde gördükleri olup olamayacağından emin olabilir? beyin ölümü daha geç oluyor bildiğimiz gibi ve bu süreçte zamanın göreliliğini düşünürsek çok şey mümkün.
__________________ Gökyüzünde olan tüm olayların yeryüzünde yansımaları vardır...
anlamayabilir...
çünkü basit bi karşılaştırma yaparsak,rüyadayken bile gerçek mi dğeil mi ayırt etmekte zorlanıyoruz...
böyle bir durumda farkına varmak -bir süreliğine- zor olur ama o bir süre sonra yani eninde sonunda öldüğümüzü anlarız gibi geliyor...
çünkü ölümün de bir farklılığı olmalı değil mi
kur'an-ı kerimden bildiğim kadarı ile mezara girene kadar farkında değil hani mezarın içine yerleştirildikten snr toprağı atmadan tahta koyarlar ruh hiç bişey olmamış gibi kalkmaya çalışırken o tahtaya çarpıp o zaman anlarmış kabre girdiğini hatta hiç gördünüz mü bilmiyorum biri gömülüp başında dualar okunduktan snr herkez gider snr hoca mezarın başına dönüp ruhun kabirden çıkması için dualar okuyarak yardımcı olur ayrıca gömüldükten snr melekler gelip 10 tane miydi tam hatırlamıyorum soru soracaklar bunlardan bi kaçı yaradanın kimdir , peygamberin kimdir ,dinin nedir gibi bu sorular kuranda da yazio hocada ruhun bu sorulara cvp wermesinede yardım eder diye duydum ama bundan emin değilim yani sorulara yardım etmesinden ama eğer o sorulara cvp weremezsek kabirden çıkamıyormuşuz