JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Parapsikoloji & Spiritüalizm > Ölüm ve Ötesi

Seçenekler Arama
Alt 03-11-2006, 20:15   #1

whitepower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice
Kıyamet!!!Az Ötemizde Mi?

Her dönemde başka başka şeyler alamet olarak gösterilmiş ve eyvah kıyamet geliyor denmiştir...Kitaplı dinlerden tut kitapsız dinlere kadar hemen hemen her inanç biçiminde bir "kıyamet" beklentisi süregelmiştir günümüze kadar...Şu an bu yazıyı okuduğunuza göre,önceki kıyamet tahminlerinin tuttuğunu söyleyemeyiz...Peki ya şu an bulunduğumuz dönem gerçekten de "kıyamet"in bir adım gerisi mi??Depremler,seller,ozon tabakasındaki delik,karaya vurup intahar eden balinalar,yüksek binalar vs sizce de kıyamet alametleri mi...Müslümanı,Hristiyanı,Ateisti,Sa tanisti hepinizi bu tartışmaya bekliyorum...

NOT:Yukarıda kitapsız derken o an komik durduğu için güldüm,fırsat kollamayın hemen inançlara saygı diye bildireyim
Ayrıca tanıtım yazısı Savaş Ay la A Takımı havasında olmuş kusura bakmayın
Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!

Ego primum tollo,nominor quoniam leo!!

whitepower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-11-2006, 23:29   #2
Eftalya
Guest

bir müslüman olarak cevap veriyorum ki o saydığın dinlerden hangisinde EFTALYA diye kara kara düşünmeyin.

kıyametin bir adım gerisi değil,daha bir çok adım var.
mesela hz.isa peygamberin dünyaya inip savaşacağı ve bu savaşlarda bir çok müslümanın hatta ve hatta bütün inananların öleceğini,
ilk SUR da,O denizlerin bir lav olup dalgaları ile insanları saracağını,dağların ayaklanıp her canlıyı ayaklarının altına alacağı günü,
ikinci SUR da ölülerin uçuşan çekirgeler gibi mezarlarından çıkıp göğe yükselecekleri günü bir çoğumuz biliyoruz.

bunun içinde oldukça uzun bir süre var.

çünkü,
alametler senin saydığın kadarı değil,bu kadar basit se hiç değil.
öyle alametler varki,onlardan biri yeryüzünde vukuu bulsa inan bana burada bunları tartışacak ne cesaretin,nede vaktin olmazdı,belkide aklın almaz kafanı taşıyamazdın.

umarım anlamışsındır.
incir ağacı gibi gecelerini bile ibadet ile geçiirirdin.

Alt 04-11-2006, 11:34   #3

sensizim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 sensizim dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışsensizim dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışsensizim dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Peki ya şu an bulunduğumuz dönem gerçekten de "kıyamet"in bir adım gerisi mi??Depremler,seller,ozon tabakasındaki delik,karaya vurup intahar eden balinalar,yüksek binalar vs sizce de kıyamet alametleri mi...Müslümanı,Hristiyanı,Ateisti,Satani sti hepinizi bu tartışmaya bekliyorum...

evet olabili bence bir şeyi eklememişsin şu tecavüz olayları da var...önceden böle şeylermi vardı insanlar insanlıklarından cıkmışlar buda olabilir...
sensizim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 04-11-2006, 12:13   #4

bolsoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 bolsoru dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışbolsoru dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışbolsoru dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Bende bi müslüman olarak (el-hm.) bildiğimi söleyeyeim içiniz rahatlasın , kıyametde yaklaştığında daha doğrusu kopmaya çok az bi zamanda müslümanlar (kalbi ile) yer yüzünde kalmıcak dünya o kimsesiz para düşkünlerine ve sırasıyla günah olanlara kalıcaktır bolluğu gördüklerinde hani sizin yaratıcınız Allahtı diyip böbürlencekler ve hani sizler nerdesiniz dicek ardından ise onlar azab beklemektedir , açlık soğuk sefalet halindeki insanlar tevbe ediceklerki o an tevbe kapıları sevab kapıları kapanmış olucaktır (bolluk hz. mehdinit inmesi ile başlıcaktır)
bolsoru isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 04-11-2006, 19:07   #5

illuminator_25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 illuminator_25 yakında ünlü olacak gibi

walla bunu tartışmanın hiçbir anlamı yok,insanın kıyameti kendi ölümüdür,bunun da vaktini bilmediğimize heran olabilceğine göre bize kıyametten daha yakın bir olgunun olmadığını göreceksiniz.

sonra müslümanın kalmıyacağı konusuda ilginç,biz kendimizi müslüman diye biliyoruz ama Allah ya öyle kabul etmiyorsa,inanıyoruz doğrudur ama dikkatli inceleyin elinizi vicdanınıza koyun inanmıyormuş gibi yaşıyoruz,Hz.Ömer gibi bir adam sabah kalkınca suratını eliyle yoklarmış,acaba (eski kavimlerde maymuna çevrilmiş insanlar olduğundan) suretim değişmiş mi diye,o haliyle kendinden emin olamazken O, biz hangi halimizle eminiz kendimizden. bikaç gizlenmiş doğru kulun yüzü suyu hürmetine dünyanın döndüğü kanısındayım,yoksa kıyametin kopmaması için hiçbir neden göremiyorum.

Alt 04-11-2006, 19:10   #6

whitepower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice

İnsanın kıyameti kendi ölümüdür lafı bana biraz Nasreddin Hoca vari geliyor açıkçası...Ölümden sonraki hayatın varlığına inanırken neden kıyametinin kendi ölümün olduğunu düşünüyorsun pek anlayamadım...O kadar mı bağlısın maddesel evrene diye sormadan edemedim...
whitepower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 04-11-2006, 19:16   #7

illuminator_25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 illuminator_25 yakında ünlü olacak gibi

o şekilde değil,insan öldüğü zaman kıyamet koparken nasıl bir dehşete ve korkuya düşecekse aynı şekilde ölürken de aynı duyguları yaşayacak,ve aynı şekilde sınava tabi tutulup ırgalanacak, bir nevi küçük kıyameti olacak yoksa yok olup gidecek manasında değil söylediğim,bi de nasrettin hoca zamanında din alimi olan bir şahsiyet bakmayın sadece güldüren bir adam olarak bildiğimize,islam alimleri birçok yerde bahsetmiştir bu konudan insanın ölümü kendi kıyametidir diye.

Konu illuminator_25 tarafından (04-11-2006 Saat 19:52 ) değiştirilmiştir..
illuminator_25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-11-2006, 00:39   #8

MALCOLMX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 37 MALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond repute

zaman geldiğinde
kapılar açıldığında
güneş tüm karanlığı
ışığa boğduğunda
anlayacaksın gerçeği

mühürlenmiş kalpler açıldığında
tüm boyutlar buluştuğunda
anlayacaksın gerçeği.

kıyamet ile ilgili yazdığım bir şiir konusu açılmışken paylaşmak istedim..

Çam da Bizim Kozalak ta...

Zamanı Gelmişlerin Günü Geldi...
MALCOLMX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-11-2006, 00:43   #9

Nietzsche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 Nietzsche dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışNietzsche dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışNietzsche dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

güzel şiir bravo
Sponsored links

Alt 20-11-2006, 00:46   #10

MALCOLMX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 37 MALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond repute

saol flames öğle karalamıştık zamanında)
MALCOLMX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama