Bilim Adamlar : Olume Yakin Deneyimler Gercek ve Kanitimiz var.
Yazan : Danny Penman
Jeanette Atkinson oldugu ve cennetin kosesine gittigi zaman sasirtici bir bicimde rahatti,
Yakin bir zamanda olmek istemiyorum, cunku halen dagI daha yapacak cok seyim var ama Olumden Korkmuyorum diyor.
“Insanlar olurken agri ve aci cektiklerini gorur ama bu olumle esit degildir. Ayni degildir. Olum Hayatin Devamidir..”
Jeanette, Eastbourne'lu a 43-yasinda eski hemsirelik ogrencisi. 1979'da olume yakin deneyim yasamis,
O zaman henuz 18 yasindaymis, Kan pihtilasmasindan dolayi ayagi7 ayri yerdern kirilmis, ve ana damarlaradan vucuduna kan gitmesi engellenmism vucudu oksijensiz kalmis..
Doktorlar onun oleceginden eminmis,Olmus de, ama sonra hikayeyi anlatmak icin geri donmus.
“Ilk farkettigim dunyanun degisitiyiydi diyor Jeanette, . “isik daha yumsak fakat daha belirgindi, birden bire tum acilar kesildi, Tum gorebildigim bedenimin gogus kismimdan asagisi idi. Sonra saatin aksam 9 oldugunu farkettim diyor.
“Daga sonra kendmibakar buldum tavandan sadece bir kac metre uzakta idi. Daha sonra hatirlagim artk sokak lambalarindaki tozlari temizlemelerinin zamanin geldigi idi"
“
Daha sonra kogus da bir gezintiye ciktim. hemsirlerin bulundugu koordora gittim, ne yaptiklarina bakmak icin.
Bir tanesi bloknota bir seyler yaziyordu.
Daha sonra Jeanette baska bir yolculuga basladi, bir cok kisinin daha onceden bellirtigi yolculuga. Uzun, karanlik uzeri isikla kapli bir tunele cekildim, her sey hayelmeyel , bu tunel turbuson gibi.
“Tum istedigim, asagidaki guzel isiklara ulasmakti. Umutsuzca orada olmak istiyordum.Daha sonra biri bana seslendigini duydum, hadi sapsal seni aptal, inek, Daha senin zamanin gelmedi
“Daha sonra vucuduma dondum, halen her sey dumanli, sonra gozum saate takildi ve saat aksam 9:20 idi . Bir kac gun sonra kendime geldigimde etrafimin bir cok cihazala cevrili oldugunu gordum, ve kendimi kotu hissetim, Bir sure sonra o duydugun sesin ben 3 yasindayken olen anneannem oldugunu anladim..