etiketlemeden kastım kişinin kendini cadı, druid vb. hitaplarla kısıtlaması. Yani kişi madem majide ilerleyecek her tür maji türüyle ilgilenmelidir. Yani ben cadıyım cadı ritüelleriyle ilgilenirim denirse bu ona engel teşkil eder. Majide sınırlı bir alanda kalır. tabi kastım herkes değil. Bu konuda her tür majiyle, her gelenekteki maji türleriyle ilgilenip o konuda deneyim sahibi olanlar var ama bir de kendini sınırlandırıp aslında kendi kişisel yükselişini engelleyenlerde var. Cadı olarak hitap edebilirsiniz ama sadece o tür şeylere bağlanmamak gerekir. Bu durumda kişinin ruhsal olarak gelişimi bir seviyede duracaktır. Çünkü o kendi bilincini o şekilde sınırlandırmıştır.

Tek kastım bu da değil konu sapmasın diye azıcık deyinecem bu sadece bunun için geçerli değil mesela sen kimsin diye sorulduğunda kendi benliğimizi bir isimle veya meslekle sınırlandırırz. Halbu ki bu isim bizim için sınırdır mesleğin ismide biz ruhuz. Bunun bilincine vardığınızda aslında etiketlerin yersiz olduğunu görürsünüz. Benim adım efe olabilir yada şu anda öğrenci olabilirim ama bunu etiketleştirmemek gerekir Bu kısımlar daha spiritüalist-felsefik o yüzden değinmek istemedim pek.

Umarım anlatabilmişimdir. Ben teşekkür ederim.