Bu konunun üstünden biraz geçmiş ama bildiklerimi anlatarak hortlatmak istiyorum..
Yeraltına inmeden önce, kesinlikle direkt bir tünel oluşturmanızı tavsiye etmiyorum. Her şaman öncelikle "Korunaklı Bölge" oluşturmalı kendine.. Nasıl oluşturuyoruz derseniz.
Yine bir imajinasyon çalışması, kendinize ait, sizden başkasının olmadığı ve doğanın yansıma olan bir kesit hayal edin. Yani doğa olsun sadece, araba ev olmasın.. Bu doğa görüntüsü de bilindik bir orman, deniz olmasın. Uç noktalar düşünün, denizin içinde ağaç, kayaların üzerinde rengarenk çiçekler gibi.. Korunaklı bölgenizi yarattıktan sonra bir süre burda etrafınıza bakının. Havayı soluyun, manzarayı görün, yeri hissedin. Yani duyularınızı burda uyandırın. Bir süre burda bekleyip etrafınızı keşfettikten sonta yeraltınıza gideceğiniz tünel, çatlak, kovuk gibi yeri hayal edin. Ondan sonra şaman yolculuğuna çıkmanızı öneririm.
Bir ay kadar önce konuştuğum bir şamandan öğrenmiştim bunu. Her şamanın korunaklı bölgesi vardır ve yeraltına gitmeden önce buraya gelmeniz gereklidir.
Totem hayvan mevzuuna gelince, bilgiğim kadarıyla yılandan totem hayvan oluyor, ve her totem hayvan size fiziksel bir etkide ve katkıda bulunuyor. Totem hayvanı ayı olanlarda genelde bir asabiyet görülür, bastırılmış olsa da bu asabiyet vardır ve yeri geldiğinde kullanılır. Totem hayvanı tavşan olanlarda hızlı bir koşma yetisi görülür, ki bunun için öncelikle totem hayvanınızı öğrenmiş olmak, onunla güç birliği kurabilmek ve sonrada fiziksel boyuttayken onun gücünü çağırabilmeniz gereklidir. Bu koşullar sağlandıktan sonra totem hayvanınızın gücünü kullanabilirsiniz.
Ayrıca size benden bir uyarı. Totem hayvanı deneyimli ve güçlü bir şamandan başkası çağırmamalıdır. Ruhlar tarafından eğitime alınmamış olan kişi totem ruhu çağırayım derken demon çağırabilir. Evet, bu deneyimsiz şaman adaylarının çokça düştüğü bir hatadır. Güç hayvanı kılığına girmiş bir iblisi çağırır ve onunla bir olur. Ki iş sadece totem hayvanıyla bitmez, çağırılan totem hayvan deneyimli şaman tarafından solar plexus ((güç)) çakrasına üflenir ve şaman adayıyla bağlantısı güçlendirilir..
Bu söylediklerim hakkında sorusu olan varsa yanıtlamaya çalışacağım

Saygılar..