JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Wicca & Witchcraft

Seçenekler Arama
Alt 19-10-2006, 03:10   #41

doors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 doors dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışdoors dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Senin dusuncen her ne olursa olsunki,benim neye inandıgımı bilmeden kesin bir onyargı ile davransanda bana saygı duydugun için tesekkur ederim.
Ben her yerde (istisnai durumlar haricinde) din konularının oldugu konusmalara pek katılmamayı tercih ediyorum,cunku konu uzadıkca ve katılım oldugu surece sonu hep tatsız bitiyor.

Cadılar İyileştirirler..........
doors isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 27-10-2006, 01:58   #42

AsemiaelSedai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 AsemiaelSedai henüz daha yolun başında

Merhabalar sevgili arkadaşlarım;

"doors" adlı arkadaşıma anlatımları ve anlatım tarzı için teşekkür ederim gerçekten güzel bilgiler.
Bir kaç kaynak eklememde umarım mahsur yoktur.

Bu kaynaklardan biri; Pagan Federation International 'ın Türkiye temsilciliği. (Pagan inancı ile ilgili bir site.)

Diğeri ise bir haberleşme, bilgi v.s bir portal WitchVox. (Burda Pagan dini mensupları yada başka din mensupları olabilir. Yani felsefi, yaşam tarzı olarak konuyla alakalı kişiler, veya dini yönden bakan insanlarda.)
</span>

<div align="center"></div>
AsemiaelSedai isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-10-2006, 18:13   #43

Karma gücü: 7 doors dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışdoors dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Ben tesekkur ederim arkadasım.Dusuncelerin için sağol

Sponsored links

Alt 29-10-2006, 17:41   #44

Şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 Şaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud of

[quote=Eftalya;38392]benim de sana saygım sonsuz ama dinine saygı duymamı bekleme.
quote]
Tüm dinler tek bir dindir
Tüm tanrılar tek bir tanrıdır
Tüm tanrıçalar tek bir tanrıçadır
eftalya seni kınıyorum bizler müslümanlara saygı duyarken neden sen bizlere duymuyorsun.

Sponsor Bağlantılar
Alt 11-12-2006, 16:05   #45

goldmarie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 goldmarie is an unknown quantity at this point

arkadaşlar pagan ne demek henüz açıklayıcı bir yazı bulamadım ilk duyuyorum birde wicca ile witch nedir
--------------------
arkadaşlar benim bildiğim kadarı ile kuranda başkalarının dinine saygılı ve hoş görülü olunkı sizede aynı saygı ve hoş görü ile davranılsın gibi bişeydi galba içinizde islam dinini bilen arkadaşlar daha iyi bilir
bazı arkadaşlar güzel bilgilerpaylaşırken bazı şeyleri kesip atıyor bence hiç hoş değil hepimiz belirli yaşta ve ne yaptığını az çok bilen kişileriz eğer bazı bilgileri almak istiyorsak onları arıyorsak bu bilgiler olan kitap ve siteleri inceleyebiliriz veya bu forumdada olduğu gibi bilmek isteyipte öğrenemediğimiz öğrenme kaynağı bulamadığımız şeyleride sorarız ama bunlar illada muslümanlığı bilmiyoruz yada bu bilgilerle felaket getirecek şeyler yapacağız anlamınada gelmez. Ayrıca bu bilgileri ne yapacağıda herkesin kendi kararı ve seçimidir.
Allah sevgidir insanlar Allahı sevdikleri için inanırlar ve ona her türlü ibadeti yaparlar korktu için yaparsa o zaten teslimat değil kendini garatiye almaktır bu hangi din olursa olsun.
Malefes çok üzülerek söylüyorum ki ben çok inançlı olmama rahmen bazı zaman bu aşırı şeyleri kınıyorum ve herhalde günaha giriyorum. Aslında korkutuyoda ,
lütfen konuları paylaşalım ama sevgi ve saygı ile hoş görü ile sert illada ben ve benim dediğim diye değil .Bununla problemi olan arkadaşlarda başka bir başlığa
mesela insan ve psikolojısıne iyşallah yanlış anlaşılmam ve saygısızlık yapmıyorumdur

Konu goldmarie tarafından (11-12-2006 Saat 16:05 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
goldmarie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-12-2006, 21:39   #46

YankeeRose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 YankeeRose yakında ünlü olacak gibiYankeeRose yakında ünlü olacak gibi

paganizm: politeist yani cok tanrılı inanç (yunan, mısır, eti dinleri gibi ile doğaya tapınım (pantheizim = tüm doğayı tanrı olarak görme) inançlarının bütünü. Cosmos bir büyündür ve bundan tanrısal kitle olusur bu nedenle doğa olaylarına saygı duymak gerekir.
--------------------
paganizm: politeist yani cok tanrılı inanç (yunan, mısır, eti dinleri gibi ile doğaya tapınım (pantheizim = tüm doğayı tanrı olarak görme) inançlarının bütünü. Cosmos bir büyündür ve bundan tanrısal kitle olusur bu nedenle doğa olaylarına saygı duymak gerekir. ..

Konu YankeeRose tarafından (11-12-2006 Saat 21:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
YankeeRose isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 28-08-2007, 14:02   #47

adramelec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 adramelec henüz daha yolun başında

Öncelilkle herkese merhaba arkadaslar..foruma yeni üye oldum ve ilgimi çeken bir topicde,topicin dısında yazılar gordum ve yazı yazma gerekliliği hissettim...
wiccan yazılarda da belirtiliği gibi paganizmden türemiştir..ve asla bir din olamaz.cunku dikkat ettiyseniz wiccanın temelinde anarşi vardır..otorite yoktur..ve sunu unutmayın ki her insan doğuştan anarşist olarak doğar..
dünya üzerinde ki ilk dinler insanların temel korkuları uzerıne cıkmıs ve dıger gelen suan dunyanın onde dınlerı ınsanlıgın kendı varlıgının amacının dısına fazlasıyla cıkmasından dolayı dunyaya elcıler ıle gonderılmıstır...ama o dınler dunya ya gelmeden oncelerınde ise paganizm ve farklı dallarda olan wiccanlar vardı..druidler vardı..bunların temelinde de "toprak ana" yani doğa mevcuttu..suan dunya da ki temel dınlerın gunumuze gelmesının en buyuk sebebı ailenden gelmesi ve kişiyi doğdugunda etiketlemesiyle alakalı bir durum..ama paganizm ve wiccan günümüzde halen var olmasının sebebi dinlerin insanları tam tatmin edememesidir...ve gelişime acık olan ınsanlar arastırmaya baslarlar ve temele indiklerinde aradıkları seylerı bulabılırler...ne demek istediğimi anladınız umuyorum..sonuc olarak tanrı bize mantık ve akıl vermıs..bunlar bizim kaderimizi yonlendırmemızdeki dümenimizdir....turkıye de ve gunumuzde bir cok wiccan bu durumlardan haberdar olmadan ruhunun ve aklının kaptanlıgı sayesınde buralara gelmıs ve kendılerıne tanrıya ulasmada bır yol cızmıslerdır...zaten herseyın asıl temelınde de bu yokmudur...turkıyede bır cok yanlız cadı ve wıccan mevcut..bir kac da kovan tanıdım ama cogu ne yaptıgından habersız daha temele ınmeden kara büyü kullanmaya calısıyolar...kovanlar ıse yarı satanızmle alakalı ( kı satanızm wiccan alakasızdır) var olmaya devam etmekte oldugunu gordum...bir cok wiccan ve pagan da ege ve akdeniz taraflarında hayatlarını ikame ettiriyorlar.. bu arada islam dininde hoşgöru vardır..fakat bir muslumana satanım-paganım-wiccanım de ve o an seni vursunlar...gercek musluman-musevi-yahudi-hristiyan cogunluga bakılırsa yok denecek kadar azdır...ama wiccanın temelinde zaten hoşgörü yatar..wiccan doğanın bir bütünüdür..bunu islamda vahdet-i vucüd ile benzetebilirsiniz..wiccanlar-paganlar-cadılar kendilerini saklı tutarlar..cunku ıcınde yasadıgımız toplum baskısı onlara baska bır yol bırakmaz..zaten gercek pagan-wiccan ve cadılar göz onunde olmaya gerek duymaz..herseyı kendı ıclerınde yasarlar ve kendı ıclerınde hesaplasırlar..yazılarda da bahsedıldıgı gıbı ne oldugu belirsiz ama bahsettıgım sıfatları kendılerıne bır kısılık gıysısı gıbı gıymıs cok ınsan var..ama unuttukları nokta ıse onemlı olan gıysının ıcını doldurabılmek...Unutmayın ki "hiçbir şey göründüğü gibi değildir..." ve "Tanrı size şah damarınızdan daha yakındır..."
yazılar ve bilgiler için herkese sonsuz şükranlarımı sunlarım ..
IŞIK HEP YANINIZDA OLSUN...iyi forumlar...

Alt 28-08-2007, 20:25   #48

sevgisu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 29 sevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond repute

detaylara girerek tüm sorulara cevap sunmuşsun teşekkür ederim....hayat iyi kötü küçük büyük bi çok enerjiyle dolu önemli olan onu kullanabilmek....
tüm enerjileri iyi yönde kullanabilme dilekleriyle.....
sevgisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 28-08-2007, 20:31   #49

Alıntı:
sevgisu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
detaylara girerek tüm sorulara cevap sunmuşsun teşekkür ederim....hayat iyi kötü küçük büyük bi çok enerjiyle dolu önemli olan onu kullanabilmek....
tüm enerjileri iyi yönde kullanabilme dilekleriyle.....
tamamen haklısın sevgisu onemli olan hertürlü enerjiyi kullanabilmek ( tabi kimseye zarar vermeden ) unutmayın ki evrendeki hersey bir enerjidir...
ışığınız bol olsun...

Alt 28-08-2007, 20:42   #50

sevgisu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 29 sevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond reputesevgisu has a reputation beyond repute

asıl mesele derinler de hissetmek.......
bu güzel ışık hiç sönmesin...
sevgisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-08-2007, 22:22   #51

Alıntı:
sevgisu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
asıl mesele derinler de hissetmek.......
bu güzel ışık hiç sönmesin...
unutma sevgi su sen bir "enerjisin"...ve en derinler en yakininda...yani sende...bunu her an kullan...

Alt 28-08-2007, 22:28   #52

Manje_Loa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 92 Manje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond reputeManje_Loa has a reputation beyond repute

Yazıyı ve yorumları okudum.
Wiccanlık bi din midir değil midir? Bi din değilse wiccanları cadılardan ayıran kötü büyü yapmamaları mıdır? Biri cadılarında kötü büyü yapmayanı var demiş buna karşılık. O zaman wiccanları ayıran nedir
?Karıştı iyiceBen bi araştırayım.

Manje_Loa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 28-08-2007, 22:33   #53

wiccan din değildir.otorite yoktur.kötü büyü yapmadıkları ıcın ayrılmazlar cunku wiccalarda kotu buyu yapabılır.ama cadılar daha gelenekcıdır..yoksa sadece ak buyuyle ugrasan cadılar da vardır...cadıcılıgın dısında wiccan doganındır ve hayatı ona entegredır..wiccan ayrıca bir hosgoru tınısıdır...umarım az da olsa aydınlatmısımdır...

Alt 28-08-2007, 22:44   #54

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

açıkçası yazıyı okumadım ama wiccanlık bir dindir.Paganlığın bir koludur.Aynı Druidizm gibi,Wiccanlık da paganlığın bir alt koludur.Paganizm bir din olduğuna göre de,wiccanlık da bir dindir.Cadılık ise yaşam tarzıdır.Wiccalıkta büyü yapılacak diye bir kural yoktur,wiccanlar cadı değildir ama aralarında cadı olanlar da vardır.Cadılar da wiccan değildir ama yine araların da wiccalık dinine göre yaşayanlar vardır.
--------------------
Mesela şuraya bakın:
Wicca, Paganizm, Cadılık Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
--------------------
Ayrıca 1.sayfada zaten her şey açıklanmış,wicca ile cadının aynı şey olmadığı söylenmiş,neden din değildir diyorsunuz hala anlamadım.Din olarak kabul etmemek garip,bunu yaşanlar bir din olarak yaşıyor.Bunu yaşayanlara hayır din değildir diyemezsiniz ki.
Müslüman bir cadı olabilir ama müslüman wicca olamaz.Çünkü ya müslümandır ya da wicca...

Konu hexagram tarafından (28-08-2007 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 29-08-2007, 12:35   #55

Hex ozellikle son cümlendeki kararlılığa gercekten bayıldım

Ama müslümanlardan da cadı olmaz.(Bkn: 3. madde)

Hala anlaşılamamışsa ne diyebiliriz ki artık.Konuyu yeni okuyan arkadaşlar ilk sayfaları es geçtikleri için aynı kelimelerin anlamları uzerinde donup duruyoruz( bir de bilmeden kulaktan duyma bilgilerle yazanlar var tabi )

1-) Paganizm bir dindir.

2-) Wiccan daha doğrusu Türkçe okunuşuyla Vika cadılığın, bir takım ahlaki kurallara bağlanarak ve geleneklere tabi tutularak, Gerald Brosseau Gardner tarafından bir Pagan dini haline getirilişidir.Hiçbir kitabı ve kuralları yoktur.

3-) Bitki bilmiyle uğraşan insanlara genel olarak cadı denilir.Cadılar her dinden olabilirler.Sadece buyu ile uğraştıkları için kendileriyle çelişmiycek,büyünün yasak olmadığı bir dinde olmaları mantıklı olur.

4-) Cadılar ateist te olabilirler.

5-) Cadıların vikalarla direk bağlantısı yoktur.

6-) Paganlar şeytanın varlığını kabul etmezler.Şeytana inanmazlar.O yüzden paganların,druidlerin ve vikaların şeytanla kesin ve mutlak olarak asla bağlantıları yoktur.

Ama cadılar her dinden ve görüşten olabildiği için seytana tapanları da mutlaka vardır.

7-) İyi insanlar cadı olursa zararsız olurlar,iyilik için savaşırlar; kötü insanlar cadı olursa zarar verirler.

Bu kadar basit ............
Başka sorusu olan ????

Sponsored links

Alt 29-08-2007, 13:33   #56

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

Konuya cevap vereceğini biliyordum doors,ben bu kadar açıklama için uğraşmadım sen uğraşmışsın eline sağlık
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-09-2007, 19:51   #57

Karma gücü: 4 REALSATAN henüz daha yolun başında

Benim Bi Sorum Olacak Cadilar Insanlara Musallat Olurmu?
REALSATAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-09-2007, 19:58   #58
-YASAKLI-

Rimmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Rimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud of

İnsan insana musallat olabilir neden olmasın Ama obsesyon anlamında hayır.Cadılar çeşitli uygulamalarla yarattıkları enerji formları vasıtasıyla insanlarda olumsuz etkiler yaratabilirler.
Rimmon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-09-2007, 20:00   #59

Karma gücü: 4 REALSATAN henüz daha yolun başında

Vayy Be Allah Korusun
REALSATAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-11-2007, 20:50   #60

MellSpell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 MellSpell ne işi var bunun burada

sağol yardımcı oluyorsunuzz ...ama arkadaşım goddess 2 d ile yazılır
MellSpell isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar