26-02-2007, 00:06
|
#21 | | -YASAKLI-
|
Sana tekmil verdiler galiba archangel  .Kaynak belirtirsen çok memnun olurum bu bilgilerle ilgili |
| |
26-02-2007, 14:18
|
#22 | | -YASAKLI-
|
bu bilgiler pagan inanışlarına göre verilmiştir bilgi olsun diye ekledim
benim inancımı zaten yazıda belirttim bence bunlar düşmüş melek değil ifrit diye çünkü benim inancıma göre melekler tanrının emirleri yerine getirmek için yaratılmıştır özgür iradeleri yoktur karar veremezler
bazı kaynaklarda düşmüş melekler kendi istek ve arzularına göre dünyada yaşamayı secen meleklerdir ve burdaki düşmüş melek inacıda yüksekten düşerek melek özeliklerini kaybetmelerine dayanır cok basit bir örnek olcak ama angel-a diye filimde buna benzer bir konu işlenmiştir
ve uzun firdevsinin kitabında verilen örnekler hem islami okumlara dayanır hemde pagan inancındaki bazı ritüellere melez büyüdür yani o yüzden çok mantık aramaya gerek yok kendi inancına göre yazmış hazırlamış eksik bilgidir zaten tam olarak yazmadım büyü tariflerini orjinal olrak vermiyorum çünkü
ve mantık dediğimiz şey kişiseldir çünkü akıl ile duyguların ortak hareketine mantık deriz
kişi inanıyorsa hem islami okuma yapar hemde padan ikonlarını kullanır ve maji çalışmasını yerine getirir
ama yine benim fikrimce bu doğru değil yüksek maji olarak açtığım bölümde inancın tutarlı olması gerektiği konuyu ilk kural olarak belirtmiştim
hem havas yaparım hem şeytanı çağırırım diye birşey yok ben buna katılmıyorum ama
2. kuralda şudur yaptığın şeye kesinlikle inanmak kişi yaptığı şeye kendince bir mantık örüntüsü içinde yapıyor ve buna inanıyorsa diyecek bişey yok çünkü teori ile pratik farklılıklar göstere bilir
teorik olrak sacma gelen pratikte uygulanabilir
teorik olrak uygun olan pratikte uygulanmayabilir
bilgileri paylaştım gecen ifadeler basitce bunlardır
ortak düşüncelere sahip olmamızda çok güzel ilerleme anca farklı fikirlerin çatışması ortaya çıkar saygılar |
| |
26-02-2007, 14:49
|
#23 |
|
"kişi inanıyorsa hem islami okuma yapar hemde pagan ikonlarını kullanır ve maji çalışmasını yerine getirir"...
Bırakın bu işleri...Her inanç kendi içerisinde bütündür...İlgilendiğin konu büyü bile olsa islamdan bilmem ne duasını alıp,başka bi yerden bilmemne duası alıp okuma fln yapılmaz...İslami okuma gerçekleştireceksen yalnızca islami okuma yaparsın yanına şundan bundan alalım diye birşey söz konusu olmaz....Ya harbi pes başka bişi demiyorum..Siz dewam edin..Kolay gelsin...
__________________ Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!
Ego primum tollo,nominor quoniam leo!! |
| |
26-02-2007, 15:09
|
#24 | | -YASAKLI-
|
okurken daha dikkatli olmak lazım ben buna katılmadığımı söyledim inanc tutarlı olmalıdır diye belirttim ve sitede bu konu ile ilgili olarak bahsettiğim adresi söyledim |
| |
26-02-2007, 15:12
|
#25 |
|
Ewet sen de daha dikkatli oku mesela sen benim kızdığım noktada görmüyorsan kendini üzerine alınma gibi bi derdin olmamalı  Kolay gelsin sana...
__________________ Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!
| |
26-02-2007, 15:16
|
#26 | | -YASAKLI-
|
benim yazımdan bir söz alıp ekliyorsun sonra onun üzerine yorum yapıyorsun allah allah tartışma olsun diyemi yazıyorsun anlamıyorum o zman beim yazımdan parca almadan yaz |
| |
26-02-2007, 15:24
|
#27 |
|
"ortak düşüncelere sahip olmamızda çok güzel ilerleme anca farklı fikirlerin çatışması ortaya çıkar saygılar"...Boşluklar önünüze konunca pek hoşunuza gitmiyor ama...Ayrıca kimin kimden alıntı yapıp yapamayacağına sen karar weremezsin....Polemik yaratma gibi bi derdin yoksa mesaja karşılık olan bi cewap vermezsin olur biter...Hadi kolay gelsin...
| |
26-02-2007, 18:31
|
#28 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: Urumhamatahayil´isimli üyeden Alıntı
ve uzun firdevsinin kitabında verilen örnekler hem islami okumlara dayanır hemde pagan inancındaki bazı ritüellere melez büyüdür yani o yüzden çok mantık aramaya gerek yok kendi inancına göre yazmış hazırlamış eksik bilgidir zaten tam olarak yazmadım büyü tariflerini orjinal olrak vermiyorum çünkü
ve mantık dediğimiz şey kişiseldir çünkü akıl ile duyguların ortak hareketine mantık deriz
kişi inanıyorsa hem islami okuma yapar hemde padan ikonlarını kullanır ve maji çalışmasını yerine getirir
ama yine benim fikrimce bu doğru değil yüksek maji olarak açtığım bölümde inancın tutarlı olması gerektiği konuyu ilk kural olarak belirtmiştim | White yazıyı tekrar okursan urum.'un inancının hem islam hem paganizmi berber götürmemek olduğunu görürsün  Arkadaşlar arap kökenli majik uygulamaların temelinde arap yarımadasının islamiyet öncesi inançları vardır.Ancak araplar islamın gelişiyle bu büyüleri kendilerince "islama uygun" hale getirmişlerdir.Bu yüzden tartışmaya gerek bile duymuyorum.Elbetteki islami ilimlerle ilgilenenlere saygım var fakat bunların hiç biri majik uygulamalar değildir.Dünya üstünde hüküm sürmüş farklı büyü teknikleri vardır,süregelmişlerdir ve hala varlıklarını sürdürmektedirler.Bunların içinde en etkin ve başarılı olanları şüphesiz pagan büyüleridir.Pagan büyülerinin bu denli güçlü olmasının 2 temel sebebi vardır.1.si pagan majisyenler pek çoklarının değimiyle bilge kişilerdi ve hırsları doğrultusunda yada bireysel çıkarlar doğrultusunda sistemde sorunlara yol açacak enerjiler oluşturmuyorlardı.2.si ise pagan büyü uygulamalarında doğanın nerdeyse sınırsız olan gücü çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır. |
| |
26-02-2007, 18:37
|
#29 |
|
Rimmon yazımı tekrar okursan "kim ööle düşünüosa karman çorman uygulamalar yapılabilir die" lafım ona dedim...
| |
26-02-2007, 18:50
|
#30 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: Rimmon´isimli üyeden Alıntı
White yazıyı tekrar okursan urum.'un inancının hem islam hem paganizmi berber götürmemek olduğunu görürsün Arkadaşlar arap kökenli majik uygulamaların temelinde arap yarımadasının islamiyet öncesi inançları vardır.Ancak araplar islamın gelişiyle bu büyüleri kendilerince "islama uygun" hale getirmişlerdir.Bu yüzden tartışmaya gerek bile duymuyorum.Elbetteki islami ilimlerle ilgilenenlere saygım var fakat bunların hiç biri majik uygulamalar değildir.Dünya üstünde hüküm sürmüş farklı büyü teknikleri vardır,süregelmişlerdir ve hala varlıklarını sürdürmektedirler.Bunların içinde en etkin ve başarılı olanları şüphesiz pagan büyüleridir.Pagan büyülerinin bu denli güçlü olmasının 2 temel sebebi vardır.1.si pagan majisyenler pek çoklarının değimiyle bilge kişilerdi ve hırsları doğrultusunda yada bireysel çıkarlar doğrultusunda sistemde sorunlara yol açacak enerjiler oluşturmuyorlardı.2.si ise pagan büyü uygulamalarında doğanın nerdeyse sınırsız olan gücü çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır. | burası çok önemli
anadolu büyülerinde neredeyse hepsi artık bundan etkilenmiştir |
| |
26-02-2007, 18:56
|
#31 |
|
Anadoluda da insanlarımız kabul etseler de etmeseler de hala şamanizmin izleri var inançlarında, kuşaktan kuşağa islami çerçeveye uydurulmaya çalışılmış şamanik öğeler görürüz, türbelerden medet umanlar, dilek ağacına kumaş bağlayanlar vb. çok çok fazla sayıda. Belki şamanizmden bir haberdirler ve kendilerini müslüman kabul etmektedirler ama uygulamalarına baktığımızda kendi farkında olmadan geçmişin izleriyle kendi sentezlerini yaşamakta olduklarını görürüz.
__________________ Gökyüzünde olan tüm olayların yeryüzünde yansımaları vardır... |
| |
26-02-2007, 19:27
|
#32 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: mistik´isimli üyeden Alıntı
Anadoluda da insanlarımız kabul etseler de etmeseler de hala şamanizmin izleri var inançlarında, kuşaktan kuşağa islami çerçeveye uydurulmaya çalışılmış şamanik öğeler görürüz, türbelerden medet umanlar, dilek ağacına kumaş bağlayanlar vb. çok çok fazla sayıda. Belki şamanizmden bir haberdirler ve kendilerini müslüman kabul etmektedirler ama uygulamalarına baktığımızda kendi farkında olmadan geçmişin izleriyle kendi sentezlerini yaşamakta olduklarını görürüz. | kesinlikle haklısın islamiyetin içine koydukları en önemli inanç ise havvadır
şamanizmin etkisi o kadar güçliki hitit kemik tanrıcası havva islamiyette ademin karısı olarak anlatılır |
| |
26-02-2007, 19:35
|
#33 |
|
Türkçeleştirilmiş Kur'an'da hep Havva olarak geçiyor..çeviriler mi yanlış? yanlış diyorsan Arapça'da orijinal olarak geçen ad nedir?
__________________ Gökyüzünde olan tüm olayların yeryüzünde yansımaları vardır... |
| |
26-02-2007, 19:39
|
#34 | | -YASAKLI-
|
ad yok cevirilerde ben pek rastlamadım ademin eşi olarak gecer sadece ademin de türkçeye cevirisi insandır ve arapca erkeliği dişiliği olan dil yapısına sahiptir ve ademin erkekliği dişiliği yoktur kelime olarak yani adem diye bir isimde yok havva diyede bir isim insan ve eşi olarak gecer
ben hiç görmedim ceviride havva böyle bir ceviri varsa yazık valla |
| |
12-12-2007, 20:55
|
#35 |
Karma gücü: 3  |
düşmüş melekler diye bir şey söz konusu değildir.. İblis zaten cinlerdendir.. O'da özgür idaresi olduğu için Adem'e secde etmemiştir.. Orada sayılan isimler demonların yani cinlerin isimleridir. Ayrıca Adem ve Havva diye isim vardır.. Türkçe'de Adam (Kişi) sözcüğüne denk gelmesi dillerin oluşumuyla alakalıdır. İncil'de de Adam ve Eve diye geçer... |
| |
12-12-2007, 23:16
|
#36 | | -YASAKLI-
Karma gücü: 0   |
Demon=Cin büyük bir yanılgıdır,düşmeyiniz arkadaşlar.İblisle birlikte cenntten sürülen melekler olarak anlatılagelir bu varlıklar.Hatta cennetten sürülmeleri de tanrının emriyle üzerlerine gönderilen mikhail önderliğindeki bir melek ordusu vahasıtasıyla olmuştur bir inanca göre.Diğer bir inanç da demonların YHWH gelmeden önceki tanrılar olduğu yolundadır.Lakin asla ve asla demon=cin değildir..... |
| |
12-12-2007, 23:27
|
#37 |
rimmon ben söylediğini çok ilginç hatta korkunç buldum ? ne demek istedin ? |
| |
13-12-2007, 00:12
|
#38 |
Alıntı: Nedrim´isimli üyeden Alıntı
Demon=Cin büyük bir yanılgıdır,düşmeyiniz arkadaşlar.İblisle birlikte cenntten sürülen melekler olarak anlatılagelir bu varlıklar.Hatta cennetten sürülmeleri de tanrının emriyle üzerlerine gönderilen mikhail önderliğindeki bir melek ordusu vahasıtasıyla olmuştur bir inanca göre.Diğer bir inanç da demonların YHWH gelmeden önceki tanrılar olduğu yolundadır.Lakin asla ve asla demon=cin değildir..... |
meleklerin özgür iradesi yoktur.. şeytan, ve insandan başka cennetten düşen başka bir şey varsa o da "Yılan" dır... |
| |
13-12-2007, 09:54
|
#39 |
|
dreamer mesaj sayına bakılırsa forumda yenisin ve senin için uyarımı tekrarlamam gerekicek. gnoxis yaşadığı tatsızlıklar nedeniyle islami ve batı ezoterizmi konularına yakın hissedenler ve buna uygun doğrultuda mesaj yazmak isteyenler için Lahuti.com - Türkiye'nin Gizli İlimler Sitesi 'u açtı. artık gnoxiste islami yorumlar almıyoruz bilgin olsun.
__________________ know thyself... |
| |
13-12-2007, 10:22
|
#40 |
|
tabi herkes kendi inandığı dine göre cevap veriyor. semavi dinlere göre melekler iradesi olmayan varlıklar bir yazılım gibi ne programlandıysa onu yaparlar. belki bir wiccan'ın inancı hiç meleklerin olmadığına dair olabilir. Bana göre ise düşmüş melekler yükselmiş varlıkların (cinler, demonlar, insanlar artık ne derseniz deyin  ) yaptıkları hatalardan dolayı (hata irade ile olur) mevkilerinin alınması. Mısır tanrılarının bazı tanrıları cezalandırıp tanrılıktan uzaklaştırması efsaneleri yada semavi dinlerde geçen şeytan'ın 4 başmeleğin bile başında iken (yani en üst mertebelerde iken) düşürülmesi. Belkide bunlarda sembol. İnsan hayatını inancı doğrusunda yaratıyor sonuçta  |
| | |