JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Kabala

Seçenekler Arama
Alt 08-07-2008, 15:01   #1

belfalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 74 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute
Enochian Fonetiği

Sitede uzun zamandır gözlemlediğim kadarıyla, herkes birbirine "enochian'ı okumasını bilmeyenler kullanmasın" gibi öğütler vermekte, ancak kimse bu konuda bir şey paylaşmamaktadır. Biliyorum ki Enochian dilini kullanmak isteyenler bu dilin nasıl kullanılacağına ilişkin Türkçe kaynak da bulamamaktadırlar. Ben de elimden geldiğince, bu konuda sağlam araştırmalara sahip John Dee’nin çalışmasını temel alarak sizlere elimden geldiği kadarıyla bu dilin fonetiğini anlatmaya çalışacağım umarım açıklayıcı olurum.

Enochian metinleri, doğaüstü varlıkların davetlerini içeren bir dizi “çağrı”lar içerdiğinden kelimelerin nasıl okunacağı ve seslendirilmesi gerektiği önemlidir. Çoğu majikal sistemde, metin içerisindeki seslendirme hataları potansiyel bir tehlike içerir. Aşağıdaki çalışma, John Dee’nin Enochian dilinin okunuşu üzerine bir çalışmadır.

Bulunduğu dönemde John Dee, elinde başka fonetik alfabesi olmadığından çalışmasını İngiliz fonetiğine göre yapmıştır. Ben de sizlere bu çalışmayı elimden geldiğince sadece Türkçe bilen birinin de anlayacağı biçimde vermeye çalışacağım. Umarım açıklayıcı olabilirim. John Dee “dg” için yumuşatılmış “g” sesini kullanmıştır (fonetik bilgisi olanlar daha iyi anlayacaktır) İngilizcedeki “gem” sözcüğü iyi bir örnektir (cem) diye okunur (açık e ile). Dee, çalışmasında birçok sesli harf üzerine vurgulamalar yapmıştır. Çalışma içerisinde “ds” “di-es” olarak seslendirilir. Z harfi “zod” olarak seslendirilir ( İngilizce’de zet ya da zi olarak seslendirmenin aksine). İngilizce'de “u” harfi “yu” olarak seslendirildiğinden Yule (tr.okunuş:yul) kelimesini “ul” olarak yazmaktadır.

Bu bilgilerle birlikte, aşağıda Enochian dilinin nasıl seslendirildiği ile ilgili daha iyi bir fikre sahip olacaksınız.

Ortaya çıkan sonuç, enochian seslendirmesi, ilk başta görüldüğünden çok daha fazla İngiliz diline benzemekte olduğudur.

HARF SESLENDİRMELERİ

A-uzun, vurgulu… “lah-di-dah” da olduğu gibi
a-kısa, vurgusuz… Fransızca’daki patte kelimesinin içindeki okunuşu gibi

B-genellikle İngilizcedeki “b” sesine benzemektedir ancak bir “m” harfi ve herhangi bir sessiz harf arasındaysa veya "m” harfinden sonra geliyorsa sessizdir.

b-“i” ve “e” den önce geliyorsa (ancak bir çok istisna vardır) “s” sesi verir.

C-Bazı istisnalar dışında “a”, “o”, "u” harflerinden önce geliyorsa “k” sesi verir.

CH- kelimenin sonunda yer alması gibi, bir çok pozisyonda genelde K sesi verir

D-genellikle tüm pozisyonlarda “d” sesidir

E-vurguluysa Fransızca “fee” kelimesindeki sese benzer ancak vurgusuz ise İngilizcedeki “bed” kelimesinin okunuşu gibidir.

F-Genellikle tüm pozisyonlarda "f” sesi gibi seslendirilir

G-“a”, “o”, “u” gibi seslilerden önce gelirse Türkçedeki “g” sesi gibi seslendirilir, “i” ve “e” seslilerinden önce ise İngilizce “g” harfinin okunuşu şeklinde seslendirilir (ci)

H-Genellikle tüm pozisyonlarda “h” sesini verir (ch, ph, sh, th gibi harf kombinasyonları hariç)

İ-vurgulu ise Fransızca “machine” kelimesindeki gibi seslendirilir, vurgusuzsa İngilizcedeki “bit” kelimesi gibi seslendirilir. Harf kombinasyonlarında “ay”, “ey”, “oy” sesi verir. Eğer bu ses kelime başında ise ve bir sesliden önce gelen bir pozisyondaysa “y” sesi verir örn: Iad: Yad

K-genellikle “k” sesindedir

L-genellikle "l” sesindedir

M-genellikle “m” sesi verir

N-genellikle “n” sesi verir

O-eğer vurgulu ise Fransızca "mot" kelimesinde okunduğu gibi, vurgusuzsa ingilizcedeki "not" kelimesinde olduğu gibi okunur. kombinasyonlarda "oi", "ou", "uu" sesi verir.

P-Genellikle “p” sesindedir (ph kombinasyonu hariç)

PH- “f” sesi verir

Q-q harfi “kwa” olarak seslendirilir

QU- “kw” olarak seslendirilir (İngilizcedeki quick kelimesindeki gibi)

R-İngilizcedeki “right” kelimesindeki gibi, hafif yuvarlayarak söylenir.

S-genellikle “s” sesi verir.

SH- genellikle “ş” sesi verir.

T-“th” kombinasyonu haricinde bilinen “t” sesini verir

TH- İngilizce “thank” kelimesinin okunuşu gibi bir seslendirilişi vardır (yalnız burada dikkat edelim bu kelime acemi İngilizcesinde söylendiği bigi “tenk” değildir, dil iki dişin arasında gevşek olarak durur)

U-“uu” ya da “u” şeklinde seslendirilir. Eğer kelimenin ortasındaysa “yu” olarak seslendirilir. Eger bir sesliden önceyse ya da kelime sonunda ise, “v” ya da “w” sesi verir.

X- “ks” olarak seslendirilir

Z-bilinen “z” sesindedir.

ilerki bölümlerde vurgulanacaktır ancak şimdi söylemekte fayda var….Enochian dili, 21 karakterlidir, yukarıdaki listedeki 24 karakter yoktur. C ve K tek bir harf olarak yazılır ( I ve Y, U ve V de olduğu gibi)

Yukarıdaki okunuş rehberini kullanarak, aşağıda, İlk Aethyr “LIL” in çağırma ritüelinin başlangıç bölümünü 16. yüzyılda kullanılan enochian dili ile kullanım şeklini veriyorum:
"Mádriaks di-es praf LIL kis miká-olz sánir ka-ózgo od físis balzízras yaida. Nonsa gohúlim: míkma adóyan mad, yá-od bliórb, soba o-áona kis lusíftias pirípsol, di-es abrása nonsf netá-ib ka-ozji, od tilb adfát dámploz ..."

Her şey gibi, Enochian dili de son 400 yılda ufak değişikliklere uğramıştır. Okunuş şekilleri modernize edilerek bu günün pratisyenleri için daha kolay bir yöntem verilmiştir. Aşağıdaki harf tablosu, bu modernizasyon çalışması içerisinde harflerin nasıl seslendirilmesi gerektiğini açıklamaktadır.

HARF SESLENDİRMELERİ

A-Genellikle “ah”
B-Genellikle “beh”
C- Genellikle “keh”
D-Genellikle “deh”
E-Genellikle “eh”
F-Genellikle “feh”, bazı durumlarda “eff”
G-Genellikle “geh” ya da “ge”, bazı durumlarda “eg”
H-Genellikle “heh”
İ-Genellikle “Ee”
J-Genellikle “jeh”
K-Genellikle “keh”
L-Genellikle “leh”, Bazen “el”
M-Genellikle “meh”, bazen “em”
N-Genellikle “neh”, bazı durumlarda “en” “noo” ya da “nu”
O-Genellikle “oh”
P-Genellikle “peh”
Q-Genellikle “qeh” (yukarıda “q”nun okunuşuna bakınız), bazen “queh” ya da “quah”
R-Genellikle “reh”, “rah”, bazen de “ar”
S-Genellikle “seh” bazen "ess"
T-Genellikle “teh”
U-Genellikle “ueh” (bkz. “u” nun seslendirilişi (yukarıdaki bölüm) )
V-Genellikle “veh”
W-Genellikle “weh” (çok nadiren kullanılan bir sestir)
X- Genellikle “ts”, Bazen de “sah”
Y-Genellikle “yeh”, bazı kelimelerde “Ee”
Z-Genellikle “zeh”, bazı kelimelerde “zod”, nadiren de “zoad”

Bu bilgi eşiğinde, yukarıda verilen metnin modern Enochian ile okunuşu şöyle olacaktır:

"Mah-deh-ree-ahtz Deh-seh Peh-rah-feh Lee-el Keh-hee-seh Mee-kah-oh-leh-zeh Sah-ah-nee-reh Kah-oh-seh-goh Oh-deh Fee-see-ess Bah-leh-zee-zeh-rah-seh Ee-ah-ee-dah Noh-en-kah Goh-hueh-lee-meh Mee-keh-mah Ah-doh-ee-ah-neh Mah-deh Ee-ah-oh-deh Beh-lee-oh-reh-beh Soh-bah Oh-oh-ah-oh-nah Keh-hee-seh Lueh-kee-feh-tee-ah-seh Pee-ree-peh-soh-leh Deh-seh Ah-beh-rah-ah-seh-sah Noh-en-keh-feh Neh-tah-ah-ee-beh Kah-oh-seh-goh Oh-deh Tee-leh-beh Ah-deh-peh-hah-heh-teh Dah-meh-peh-loh-zeh ..."

Görüldüğü üzere, enochian dili yirminci yüzyıla kadar oldukça büyük bir evrim geçirmiştir ancak unutmamalı ki her iki kullanımı da doğru ve majikal uygulamalarda aynı etkidedir. Enochian’ın seslendirme varyasyonunu tamamen pratisyenin seçimidir.

Eğer zamanım olursa sizlere bir de Enochian-Türkçe sözlük de yapmaya çalışacağım. Okuduğunuz için hepinize teşekkürler…

know thyself...
belfalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-07-2008, 17:39   #2

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 56 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Duyarlı üyelerin enochian fonotiği hususunda birbirini uyarıp durmasının temel sebebi,bu işin bir konu okuyarak öğrenilemeyeceğini vurgulamaktı aslında.Uzun süren disiplinli çalışmalar yapılmalı enochian'a hakim olabilmek için.Bu tip konulardan yola çıkarak öğrendiğini sanıp deneyenler yaptıkları herhangi bir hatayla hiç istemedikleri sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.Bu nedenle enochian çalışacak kişinin bir adept eşliğinde çalışması ve belirli bir insiyasyon sürecinden geçmesinden yanayım kendi adıma.

Yine de emeğe saygı hoş paylaşım olmuş

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 08-07-2008, 18:44   #3

Karma gücü: 74 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute

üyelerin birbirini uyarması sorun değil, uyaranların ortaya bir bilgi koymaması bir sorundur. inisiyasyon sistemi ortaçağ zihniyetidir, çağ dışıdır. okült bilimlerde uzmanlaşmış bir çok kişi de günümüz bilgi çağında gerek görsel, gerek işitsel gerekse yazılı kaynakların artık ustaların yerini aldığını ve "master" sayılan kişilerin bu işte "olmazsa olmaz" kavramının silindiğini söylemektedir (bahsettiğim uzmanlar arasına tarikat liderlerini koymuyorum. inisiyasyon sisteminin kaymağını yiyenler elbet de bunun bir gereklilik olduğunu söyleyecektirler).tabi ki bu bilgiler bir bilenle çalışılırsa daha hızlı sonuç verir ancak; enochian bir dil bilimi konusudur ve yeterli düzeyde dil bilgisi ve fonetik bilgisi olanların çözemeyeceği birşey değildir. eskiden ezoterik sayılan bilgilerin çok büyük ve önemli bir miktarı egzoterik olmuştur ve bu ilimler kabullenilmek istemese de gayet de ulaşılabilir durumdadır. uygun bilimsel ve kültürel altyapı bu öğrenmeyi gerçekleştirmek için yeterlidir ve bu verilen bilgiler fonetik bilgileri ile pekiştirildiğinde gayet de "konu okuyarak" öğrenmenin mümkün olduğunu gösterecektir.

know thyself...
Sponsored links

Alt 08-07-2008, 18:46   #4

Karma gücü: 56 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Ahh new age'ciler ahh
Peki efenim dediğiniz gibi olsun.

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-07-2008, 18:55   #5

Alıntı:
Maverick´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahh new age'ciler ahh
Peki efenim dediğiniz gibi olsun.
birincisi; ben new age inancında değilim ama okült bilimlerin şu an ne konumda olduğunu, bu işe yıllarını vermiş uzman profesörlerle mailler yoluyla fikir alışverişine girerek kendi payıma düşen miktarda anlamış biriyim.

ikincisi; bu ukalaca tavrınız yerine neden böyle bir tavırda olduğunuzu benim savımı çürütecek mantıksal bir çerçevede anlatmanız herkesi aydınlatacaktır.

know thyself...

Alt 08-07-2008, 19:20   #6
-YASAKLI-

ChEEkYkiTTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 ChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond repute

belfalas paylaşımın gerçekten gayet bilgilendirici ve hoş olmuş..emeğine sağlık arkadaşım,teşekkürler..
ChEEkYkiTTy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 08-07-2008, 23:51   #7

Dostum bu nokta fikir ayrılığı değil,enochian'ın nasıl bir şey olduğunu yada işlevselliği gibi birşey konuşmuyoruz,bu yöntem ayrılığı.New age bir inançtan ziyade pop okültimini tamımlamakta kullandığım bir kelimeydi o mesajımda.Gevezelik edip atıp tutmak için burda yer işgal eden biri değilim rahat ol,benim de fikir paylaşımında olduğum çeşitli çevreler var,tek uzman görüşü alan sen değilsin yani
Ayrıca sen benim benimsediğim görüşü aşağıladın,ben senin görüşlerine aynı şeyi yapmamak için susmayı tercih ettim.(bkz."inisiyasyon sistemi ortaçağ zihniyetidir, çağ dışıdır. ")
Dediğim gibi bu yaşadığımız şey yöntem ayrılığı sorunsalı olduğu için "her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır" demekten başka birşey yapma gereği duymadım.Bilirsin biz "eski" öğretileri ve üslupları benimseyenler eski deyişlere ve dogmalara bağlıyızdır

Saygılar

Ha şunu da belirtmeden edemeyeceğim,internetten tanıdığınız bildiğiniz cemiyetler insiyasyonlar vb. için ücret alıyor olabilir yada başka çıkarlarının olduğunu düşünüyor olabilirsiniz.Ama ben 2 yıldır mensubu olduğum çevrenin onayıyla insiyasyon veriyorum,bunu kendi hayatımdan önemli derecede zaman ayırarak yapıyorum ve karşılığında kendim tek kuruş para almadığım gibi insiyelerime bir çok malzemeyi de ben temin ediyorum.Bilgin olsun sevgili koordinatör

Alt 09-07-2008, 00:57   #8

cypruswitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 cypruswitch is just really nicecypruswitch is just really nicecypruswitch is just really nicecypruswitch is just really nice

Tam aradığım bir şeydi emeğin için çok tesekkur ederim.Enochian dili gerçekten hiç hafife alınmayacak bir dildir.Çok yerinde bir paylaşım olmuş ben kendi adıma ne kadar tesekkur etsem azdır.Verdiğiniz bilgi benim açımdan bir hazine değerindedir

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-07-2008, 02:04   #9

freddy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 20 freddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud offreddy has much to be proud of

harika bir paylaşım olmuş bel ellerine sağlık.
freddy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 09-07-2008, 02:21   #10

AtillaGenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 AtillaGenis dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışAtillaGenis dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

[
Ha şunu da belirtmeden edemeyeceğim,internetten tanıdığınız bildiğiniz cemiyetler insiyasyonlar vb. için ücret alıyor olabilir yada başka çıkarlarının olduğunu düşünüyor olabilirsiniz.Ama ben 2 yıldır mensubu olduğum çevrenin onayıyla insiyasyon veriyorum,bunu kendi hayatımdan önemli derecede zaman ayırarak yapıyorum ve karşılığında kendim tek kuruş para almadığım gibi insiyelerime bir çok malzemeyi de ben temin ediyorum.Bilgin olsun sevgili koordinatör[/quote]

Bende eski öğretilere çok değer veririm. Sizin inisiyasyon konunuz nedir, bilgi almak tanışmak isterim. Googlede aratırsan benim bi kaç yazım çıkar.. Sevgiler
AtillaGenis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 09-07-2008, 02:56   #11

Gerekli cevabı özel mesaj ile gönderim,görüşmek istiyorsanız msn adresim de var mesajda konuyu daha fazla dağıtmayalım

Alt 09-07-2008, 10:43   #12

konuyu dağıtmak istemiyorum ancak ben susarsam üyeler durumu yanlış anlayacak. "dogmalara bağlı" olduğunu itiraf ediyorsun ama ben "çağ dışı" deyince bunu saygısızlık kabul ediyorsun...komik hayır bide bir konuya girip yanlı olduğunu görünce "nerde kaldı objektivite" diyip bu konuya girip dogmalarını savunman daha da komik.
ayrıca gerçek inisiye yaşı 21dir seni 15 yaşında inisiye olarak kabul eden ve bir rahip gibi inisiye verme hakkı veren grubun ciddiyetine gülerler bunu da söyleyeyim. bu konuda birşeyler bilen insanların yanında söylemesen iyi olur.

konuya birşeyler katmayacaksan bu anlamsız tartışmaya burda son veriyorum. konuyu beğenen arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkürler.

know thyself...
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-07-2008, 20:47   #13

Burda benim sözlerimi kendi istediğin gibi algılama hakkını kullanarak bana ve mensubu olduğum çevreye hakaret etmeye devam ediyorsun.Aferin böyle devam et söyleyecek sözüm yok sana.Dogmalara bağlı sözümle ironi yaptığımı göremiyorsan yada görmek istemiyorsan zorla gözüne sokamam.Benim site içerisindeki tutumumdan zaten belli dogmalara mı bağlıyım yoksa akılcılığa mı bağlıyım.Kişisel saldırılarda bulunmaya bir son vermeni rica ediyorum artık,çünkü olay sayende klasik okültizm-pop okültizmi tartışmasını aştı resmen beni susturmak için hakaret yağdırıyorsun.Çok gülmek istiyorsan mensubu olduğum cemiyete,onunla ilgili de şunu bil,milletin ağzından düşürmediği golden dawn'dan 150 yıl kadar daha eski,daha köklü bir cemiyet.

Kimseye hiçbirşeyle ilgili açıklama yapmak yada kendimi kabul ettirmek gibi bir endişem yok.Sadece bu küstahça aşağılamalarına son vermeni RİCA ediyorum.Aksi takdirde aynı şekilde cevap vermek yolunu seçmeme sebep olacaksın ki bu kendime yakıştırabileceğim birşey değil sayın kordinatör.

Alt 09-07-2008, 21:06   #14

sen ukalalık yapmaya devam ettikçe ben bu tutumumu değiştirmem sayın rimmon...daha geçen ağustosta "abi benim yabancı dilim yok acaba golden dawn'a inisiye olmak için ne gerekiyo...o olmazsa da sen bul bi inisiye olucak gurup da inisiye olalım" derken bakıyorum da burda üyelere 2 yıldır inisiye vermekteyim diye palavralar sıkıyorsun. susayım diyorum olmuyor.

seni kim kabullenirse onların görüşünü gözü kapalı savunmanı da normal karşılıyorum seni önceden tanıdığım kadarıyla ama burda, gnoxiste aynı tavrı takınamazsın bu "tonlarca kitap okudum ben" dercesine kullandığın aldatıcı dilinle...seni gerçekten bilenler biliyor ve yarattığın kirliliği bir defa daha yaratmana izin vermeyeceğim. daha önce ortalığı yeterince karıştırdın bu defa bu kadar rahat olabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun. bu senin yaptığın adam ayırmak diyorsan evet ayırıyorum çünkü sana birçok defa hak verildi bu forumda ama hiçbirini iyi kullanamadın
--------------------
sayın üyeler konuyu kirlettiğim için özür dilerim en kısa zamanda temizlenecek bu mesajlar ancak bir süre kalmasında fayda var bunların "maverick" denen kişinin biraz olsun tanınması için.

know thyself...

Konu belfalas tarafından (09-07-2008 Saat 21:06 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

Alt 09-07-2008, 21:23   #15

SchizophreniCorpse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 28 SchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond repute

Çok teşekkürler belfalas umarım zamanın olur sözlüğü de yapabilirsin.

Alt 09-07-2008, 21:57   #16

fotonkedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 12 fotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to beholdfotonkedi is a splendid one to behold

tartışmayı özelden yaparsanız her yazıldığında bilgi yazılmış sanıp bakıp hüsrana uğramayız ...
ayrıca belfalas bilgi için teşekkür ederim...
--------------------
ya hele sözlük olursa tam takım olur : )

Konu fotonkedi tarafından (09-07-2008 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
fotonkedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama