JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Dinler ve İnanışlar

Seçenekler Arama
Alt 01-09-2008, 15:17   #61

Vitriol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Vitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Alıntı:
lunatic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
din konusunda en hoşgörüsüz olduğum kısım laveyan lık sanırım...
Aynen bende.Gerçi Laveyanlık din midir,tarikat mıdır,oluşum mudur tartışılır ama..

Alt 01-09-2008, 15:24   #62

tears_of_rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 19 tears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant future

sağol borderliner

Alt 01-09-2008, 16:31   #63

lunatic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 lunatic henüz daha yolun başında

borderliner a şu noktada katılıyorum evet semavi dinlerin ters yüz edilmiş hali evet etikler bütünü olarakta algılanabilir...İtirazım bunlara değil itirazım lavey nin bunları bir çok okült fikirden ve geleneksel satanizmden çalarak oluşturması ve satanist olduğunu iddia ettiği halde şeytanı arketip olarak görmesinedir.Farklı bir isim kullansaydı şuan konuşuyor olmazdım . satanizm i de desteklersiniz yada desteklemezsiniz bilemem yine de inananları vardır ve saygıyı hakeder satanizm in bir kolu olarak şekillenmiş olan laveyanlık anton szandor lavey nin bu zamana dek edinilmiş bilgeliği kendi çıkarına kullanması yarım yamalak kullanması (golden dawn ın enochian anahtarlarından bahseder ama satanic bible daki tarif tamamen geçersizdir)para ve şöhret uğruna din istismarı yapmasıdır.Satanisti müslümanı hristiyanı yok bu işin istismar istismardır.Yoksa beni kimsenin inancı ilgilendirmez hoşgörü esastır...saygılar
lunatic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-09-2008, 17:16   #64

Borderliner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 Borderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to behold

Ben şahsi olarak modern satanizmi bir din olarak görmüyorum. Daha çok materyalist bir doktrin olarak görüyorum. Burada Şeytan sadece insanın arzularının, hislerinin bir sembolü olarak karşımıza çıkıyor ve bu şeytanda insanın arzulayan benliğinden başka bir şey değil. Lavey yeni bir öğreti oluşturmadı. Sadece daha önce çağlar boyunca düşünülmüş, konuşulmuş şeyleri, modern satanizm adı altında sistemleştirdi. Dikkat edilirse bir çok kuralın incil ve tevrattaki kuralların tersine çevrilmiş hali olduğu rahatlıkla görülebilir. Kısaca özetlemek gerekirse modern satanizm bir alt kültür tepki biçiminden başka birşey değil. Ama kurallarınında çoğunlukla insanın mantığına hitabettiğide rölatif bir gerçek.
Borderliner isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-09-2008, 17:28   #65

lunatic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 lunatic henüz daha yolun başında

Lavey hakkındaki gerçekler yazdığın gibi borderliner ne ekleyeceğim ne de itiraz edeceğim bir şey var kişisel olarak saygı duymuyorum bu adama.İnsanın mantığından öte aç benliğine hitap eder bu görüş zira hiç bir insanın mantığı vahşi bir hayvanla aynı doğaya sahip olduğunu kabul etmemeli bence...üst bir varlıktır insan gizemlerin anahtarları için görevlidir her biri.İnsanı küçümsediği için ve lavey inancı para ve şöhret için kullandığı için böylesine dil döktüm...Dediğim gibi kişisel olarak saygı duymuyorum duymayacağımda...diğer görüşleride hoş görüyle karşılıyor ve KENDİ adıma konuyu burada noktalıyorum...saygılar
lunatic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-09-2008, 14:43   #66

ases - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 ases kısacası herkes için çok değerliases kısacası herkes için çok değerliases kısacası herkes için çok değerli

bunun dewamı nerdee???
ases isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 03-09-2008, 18:20   #67

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 56 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Lavey insanı küçümsemez,insanın kendisini olduğu gibi kabul etmesi fikrini destekler.Satanizm bir din midir?Evet dindir,ateistliğin din olarak kabul edildiği normlarda yaşadığımızı göz önünde bulundurursak tabii.Lavey dediğiniz gibi sağdan soldan (ç-)alıntılar yaparak fikir seviyesinde bu verileri yeniden organize etmiş ve insanlara sunmuştur.Bunu kendi çıkarları için yada başka birşey için yapmış olması hassas bir konudur ve eğer yarın öbürgün rahmetli çıkıp gelir de bizlerle bu konu üzerinde konuşmak isterse inanın büyük bir zevkle irdelerim bu konuyu,ama bu gün toplumların benimsediği bir olgu olarak kabul gören laveyanlık eleştirilirken,laveyanlığın kuruluş amacı değil işleyişi ele alınmalıdır.Laveyanların inanç sisteminin temeli toplumsal yaşamı düzenlemeye yönelik tavsiyelerden oluşur,kimse bu kurallara uymak zorunda değildir,bu kurallara uymayanları büyük azaplar beklemez,şeytan da yüce kurtarıcı filan değildir,bireysel özgürlük ve hoşgörü evrikliğine dayanan bir dizi öneriden başka hiç birşey değildir yani anlayacağınız bu kaynak.Tabii gençlerin büyük bölümü özentilik,bilinçsizlik,yönlendirmeler vs. sonunda bu sisteme girmekte ve gerçek işleyişle ilgili en ufak bir fikirleri olmamakla birlikte merak da etmemektelerdir.Bu tür gençlerimiz,ben kötü çocuğum siyah giyerim kedi keserim satanistim depresifim ayağına yatarak "farklı" olma istençlerinin gereğini yerine getirmekten başka hiçbirşeyle ilgilenmezler.Ha belki bi nebze olsun rock-metal çevresinden şöyle kızıl saçlı dışarda children of bodom,evinde ismail yk dinliycek bi hatun bulma ümitleri de vardır ama şimdi o konumuz değildir.Umarım biraz olsun açıklayabilmişimdir

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-09-2008, 14:55   #68

vampire_korn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 vampire_korn ne işi var bunun burada

Satanic Bible Laveyan kitabıdır.Her satanisti baglayıcı nitelikte degildir olamazda.Aksine Spiritual Satanistler Satanic Bible^ye asle itimat etmezler...
vampire_korn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-09-2008, 15:17   #69

astralGIRGIR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 astralGIRGIR is a glorious beacon of lightastralGIRGIR is a glorious beacon of lightastralGIRGIR is a glorious beacon of lightastralGIRGIR is a glorious beacon of lightastralGIRGIR is a glorious beacon of light

ya bırakın şeytanı meytanı gidince bol bol görüceksiniz zan bir türlü anlamam şunları size bi faydası oluyor mu oluyorsa hepimiz satanist olalım bırakın şu işleri arkadaşlar yaratana bakın kim yarattı onu şeytan O'nun aciz bi kulu......
astralGIRGIR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 06-09-2008, 16:27   #70

colacierman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 colacierman henüz daha yolun başında

Maddeler insanın nefsini okşuyor
colacierman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-09-2008, 18:45   #71

Enki^yi Yahve yaratmadı su mantıktan arının artık.Yahve bu boyuta sonradan geldi.Biras arastırma yapalım ondan sonra konusalım...

Alt 06-09-2008, 20:52   #72

Karma gücü: 56 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

sanırım sen enki ve yehowah ile yaptığın röpörtajla edindin bu bilgileri.Arkadaşım bu satanistlerin bakış açısı yanlıştır demiyorum ama herkesin bizim inancımızı doğru olarak kabul etmeyeceğini unutmayalım

Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-09-2008, 21:22   #73

pr0gressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 pr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud of

Alıntı:
vampire_korn´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biras arastırma yapalım ondan sonra konusalım...
Bence senin araştırma yapman gerekiyor kendi dilin hakkında. "Biras" kelimesini editleyip "Biraz" yaparsan sevinirim.

iyi forumlar.

En güzel şarkıyı bir kurşun söyler...
pr0gressive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-09-2008, 22:04   #74

Alıntı:
Maverick´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sanırım sen enki ve yehowah ile yaptığın röpörtajla edindin bu bilgileri.Arkadaşım bu satanistlerin bakış açısı yanlıştır demiyorum ama herkesin bizim inancımızı doğru olarak kabul etmeyeceğini unutmayalım
Dünya^da kimse kimsenin inanç sistemini kabul etmek zorunda değil.Açıkça görülen bir gerçek ki insanlık artık uyanıyor.Metaryalizmi benimseyen insan sayısı git gide artıyor ki artacakta.Yahve^nin yalanlarla dolu öğretileri nefret etsemde büyük bir düsünür oldugu icin söylüyorum Darwin tarafından bile yok sayılmıstır.En büyük filozoflardan birisi olan Karl Marx Yahve öğretilerine açık biçimde hiçe saymıştır.Birçok düşünürde(Din felsefesi dışında)Yahve^nin yalanlarından yüzyıllardır arınmaktadır.Materyalizmi benimseyenler kademeli olarak satanist öğretilere yaklaşırlar.Bilimde satanizmi doğrular nitelikte gelişmeler göstermeye devam ettikçe satanizm bütün dünya uluslarında yoluna devam edecektir.Önyargılar kırılacaktır.Laveyanlar ve gercek Spiritual Satanistler arasındaki fark ortaya çıkacaktır.

Alt 17-09-2008, 23:24   #75

negral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 negral ne işi var bunun burada

biraz nihilizm az buçuk avesta birazda gatalar az buçuk hayal gücü mistik ögeler ve işte size şeytan incili (tabii yerseniz) saçmalıklar zincirinden başka birsey degil...
negral isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 17-09-2008, 23:42   #76

"Yahve" kimdir bana bunu söyler misin?Bu kadar uzun bir zaman diliminde yaşayıp eserler yayınlamış bir filozof anımıyorum.Diğer herşeyi bi kenara brakın tevrattan kur'ana gelene kadar yüzlerce yıl geçti,Yahve bey mi yzdılar yani bunları?Hayır eğer bu nevi şahsına münasır insan gerçekten bu "fikirleriyle" yüzyıllarca yaşamayı başarmışsa en azından yarı tanrılık sıfatını hak eder diye düşünüyorum...

Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama