JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Dinler ve İnanışlar

Seçenekler Arama
Alt 18-07-2008, 17:59   #41

octavius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 octavius ne işi var bunun burada

Alıntı:
justy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
satanistler zavallı kedileri neden keserler; çünkü insan kesmek cesaret ister sonunda hapiste satanist olarak yatmakta var pek iç açıcı bir son değil.
işte gerçek bir düşünür. bu uzun ve zahmetli neden(!)'in gerçek tanımına ulaşmış, düşüncesiyle ışıklar saçan yıldızlara ulaşmış engin-devasal zihniyle bizi kendimize getiren, bu istisnai akılı şiddetle tokatlıyoruz. sesi kulaklarda çınlamalı bu akıl fanus'da sonsuza dek yaşatılmalı, einstein bu akılı görse(!) hiç birşeyle uğraşmadan tüm teorilerini bırakır buraya gelir yanınızda yaşardı! kesinlikle yapardı bunu!
octavius isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 18-07-2008, 22:01   #42

eJaY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 eJaY ne işi var bunun burada

Ne Şekilde Ortaya Çıkmış Bu "İncil" Sorabilir Miyim...Ayrıca Neden Hristiyanların Kutsal Kitabıyla Aynı İsimde?
eJaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 19-07-2008, 00:59   #43

amphetamine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 amphetamine ne işi var bunun burada

Alıntı:
silwer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
satanic bible kim yazmış? şeytan vahiy fln mı yolluyor)))
ANTON LAVEY SZANDOR yazmş.

amphetamine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 19-07-2008, 12:35   #44

eJaY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 eJaY ne işi var bunun burada

Alıntı:
amphetamine´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ANTON LAVEY SZANDOR yazmş.

Alakaya Maydanoz Gel Bize Bazı Bazı
Böle Bişe Anca İnsanlar Tarafından Yazılır Zaten
eJaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 21-07-2008, 15:22   #45

Dark_BlooD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 Dark_BlooD ne işi var bunun burada

Keşke Eksik Bıraktıgın Yerleride Doldursaydın
Dark_BlooD isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 31-08-2008, 20:15   #46

lunatic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 lunatic henüz daha yolun başında

İnsan tarafından yazılmış bir din kitabı...eh kabul edelim hiç birimiz tanrı kadar etkileyici değiliz onun dizeleri kadar akıcı yazamıyoruz bir kanıtı daha karşımızda her neyse bu kitap ismini bile anmaktan ar ederim tamamen lavey sahtekarının okült bilgiler ve satanizm in geleneksel köklerinden topladığı bilgileri harmanladığı bir kitaptır.Temelinde şeytanı arketip olarak göstererek insan metasını ön plana çıkarır.Darvinist bakışın ürünüdür.İnsan vahşi hayvana benzetilir eh zeusun adına sorarım size bilgelikten böylesine uzak bir öğreti gördünüz mü?Crowley nin kanun kitabını incelemenizi öneririm bu saçmalıklar yerine crowley bildiğiniz üzere kitabı şeytanın vahiyleriyle yazdığını söylemiştir.
Paylaşım için sağolun fakat lavey denilen şu sahtekarı silelim artık şu tarihten zira bir lekedir...
lunatic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 31-08-2008, 20:42   #47

DeathlessMusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 DeathlessMusic ne işi var bunun burada

Açıklığa kavuşturmak istediğim birkaç şey var.

Satanizmde intihar yoktur, kedi kesmek yoktur. Şeytan insanlar tarafından kendine ithaf edilen her ismi ve varlığı benimser, bu sebeptendir ki kediyi kutsal kabul eder, onu kendi adına kesenlerden hazzetmiyor. Satanic Verses'de yağmur ormanları da dahil her çeşit güzelliğe zarar verenlere bir sitem vardır. İnsan kurban etme durumu da yok kesinlikle, saçma bu. İntihar olayı da ayrı bir saçmalık, Dünya'nın güzelliklerinden olabildiğinde faydalanmak varken neden ölümü seçelim?

Satanizm felsefik bir isyan niteliğindedir. Kanlı ve vahşet içerikli bir inanç değildir. Bilgilerinize. Müslüman da olsanız hristiyan da, bilgilenme amaçlı Verses'i okuyun derim...
DeathlessMusic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 31-08-2008, 20:45   #48

pr0gressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 pr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud ofpr0gressive has much to be proud of

insan yapımı olduğu ne kadar da belli... cümlelere baksana.

En güzel şarkıyı bir kurşun söyler...
pr0gressive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 31-08-2008, 20:52   #49

Vitriol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Vitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

şlksdfghjklşlkjfdsşlkgfhdgs hahaha Lavey şarlatanı döktürmüş yine yaaa.
Aslında çok zeki bir herif şu Lavey oturmuş üşenmemiş yazmış kitleleri peşinden koşturuyor..Laveyin de Laveyanların da ...!Kedi medi zırvaları da hep bu Laveyanların halt yemesi.

Alt 31-08-2008, 21:57   #50

amy_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 amy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to behold

Lavey kitabında veya yaşantısında gidin kedi kesin dememiştir bir sözünde "biri seni hırpalıyorsa onu ezip yok etmelisin" sana zarar vermeyen bir kişi zararsız bir kişiye veya(zararsız) herhangi bir canlıyı öldür dememiştir.ve "toplum içinde biri seni hırpalıyorsa onu uyar bunu bir daha tekrarlarsa onu yok et" falan filan yarım yamalakta olsa aklıma ilk gelenler intihar işine gelincede müslümanlıkta bu çok büyük bir günah olduğu için kesin sonucun cehennem olması bunun şeytana yakın olacağını düşünürler ne işlerine yarıcaksa....
bukadar yeter çok konuştum....
amy_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 31-08-2008, 22:29   #51

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 56 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Bütün inançlara saygı ve hoşgörü lütfen.Ben çıkıp kuran'ı kerim Muhammed'in uydurmasıdır desem hoşunuza gider mi?Acıyorum şu müslümanlara cehalet sefalet ve baskı içinde yaşayan aciz bir topluluk diyor muyum?

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 31-08-2008, 22:40   #52

Karma gücü: 3 Vitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışVitriol dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Gerçek satanizmde yoktur böyle şeyler,kedi kesmekmiş vs..

Sponsor Bağlantılar
Alt 31-08-2008, 22:40   #53

belfalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 74 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute

amy'ye katılıyorum... birini ya da bir görüşü eleştirirken onu tam bilmeden bu şekilde bir yorum yapmak doğru değil vitriol... bir fikir hakkında iddialarda bulunmadan önce, o fikir üzerine yazılmış birinci elden kitap ve makaleleri okuman gerekir.

know thyself...
belfalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 31-08-2008, 22:50   #54

Alıntı:
belfalas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
amy'ye katılıyorum... birini ya da bir görüşü eleştirirken onu tam bilmeden bu şekilde bir yorum yapmak doğru değil vitriol... bir fikir hakkında iddialarda bulunmadan önce, o fikir üzerine yazılmış birinci elden kitap ve makaleleri okuman gerekir.
Satanizmi bilmediğimi zannediyorsanız ben buna gülerim sadece..Sonuçta beni tanımıyorsunuz değil mi?Ne olduğumu da bilemezsiniz,bu yüzden Satanizmi "bilmediğim" iddiasını ibarenizde görmek benim için abes ile iştigaldir..

Alt 31-08-2008, 23:06   #55

İsterseniz diyebilirsiniz maverick ve belfalas ben kimseyi herhangi bir dine saygı duymaya zorlamam bu kişinin kendisine bağlıdır burada özgür irade devreye girer tıpkı dininizi seçerken olduğu gibi...Siz istediğiniz gibi tüm dinleri eleştirebilirsiniz ve bu o dinin inananlarını ilgilendirmez bence çünkü sizin onun bunun bir şey demesi hakaretleri yada övgüleri onların inançlarına ne bir şey ekler ne de bir şey götürür...Siz fikrinizi belirtirsiniz tıpkı bizim yaptığımız gibi çok içinizden geliyorsa savunursunuz dininizi veya görüşünüzü bunu tabu haline getirip susun saygı var demek saçma bana göre çünkü herkesin inancı özeldir sözler hakaretler övgüler akıp gider o inanç insanın kalbindedir,mahremiyetidir...
Lavey sahtekarlık yaparak dinin adını kullanmıştır.Buda inancın sömürülmesi demektir inancı kutsal tutan ben bunu yapan bir insana saygı gösteremem üzgünüm...amacım sizi suçlamak değil maverick ve belfalas yanlış anlamayın lütfen tamamen durumu açıklamaya çalışıyorum isimlerinizi örnek gösterdim...
Sponsored links

Alt 01-09-2008, 00:39   #56

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 56 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Tamam o zaman ben de fikirlerimi belirteyim
LaVey'in yaptığı sahtekarlık değildir.Tam manasıyla laveyanlığı incelerseniz temelde tek görüşlerinin din karşıtlığı olduğunu ve şeytanı da sadece dine karşı bir obje olduğu için seçtiklerini görürsünüz.Sizin eleştirileriniz farkında olmasanız bile spritüel satanistlere gidiyor sorun bu noktada.Ayrıca dine saygı,yaşam tarzına saygı,hoşgörü vb. yaklaşımlar bence bu kavramları tabulaştırmaz.Az önce saydığım değerler benim gözümde bir insanın sahip olabileceği en büyük erdemlerdendir.Beni uzun zamandır tanıyan pek çok kişi var sitede.Ben eleştiririm,sorgularım,tartışırım ama bunları yaparken hiç bir zaman hedefim masaya yatırılan fikre ve görüşe sahip insanlar olmamıştır.Tartışmalarımda eleştirdiğim yada yücelttiğim şeyler her zaman fikirler olmuştur.Yani uzun lafın kısası olayı bireye indirgemeden ve yeterli araştırmayı yaptıktan sonra her türlü konu tabii ki tartışılabilir.Ayrıca hassasiyetin için teşekkürler

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-09-2008, 13:04   #57

Eleştirdiğim ruhaniler değildir öncelikle onu belirteyim kelimelerin seçiminde hatalı davranmış olmam olası yanlış anlaşıldığına göre...Lavey nin görüşü din karşıtlığıydı temelde peki kabul edelim bunu peki o zaman golden dawn dan tutun geleneksel satanizm in köklerine kadar her yerden birşey çalıp çırparak oluşturduğu bu kitaba ne demeliyiz?Ruhanilere saygım vardır sandığınızdan daha fazla saygım vardır.Ayrıca ruhanilere laf ettiğimi nereden çıkardınız inanın çözemedim...Lavey kendi müritlerinden biri trafik kazasında öldükten sonra onu lanetlediğini söyleyen biri nasıl bir sahtekar olduğu buradan bile anlaşılabilir olay incelenirse tabii...Durumla ilgili gerekli bilgiye sahibim maverick her zaman öğreneceklerimiz vardır elbette yine de lavey nin ne olduğunu bilecek kadar bilgiliyim nezaketin için teşekkür ederim
--------------------
Ah ayrıca yaşam tarzına saygı dine saygı evet bunları bende erdem sayarım.Yine de ortada kendinize göre bir yanlış varsa bunu söylemenize engel değildir bunlar... din konusunda en hoşgörüsüz olduğum kısım laveyan lık sanırım...

Konu lunatic tarafından (01-09-2008 Saat 13:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

Alt 01-09-2008, 14:02   #58

Borderliner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 Borderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to behold

Satanik incile bir din'in kutsal kitabı gibi değil de, bir etik değerler toplamı olarak görmek gerektiğini düşünüyorum. Yaşam karşısın da güçlü olmak, ötekilerin suistimaline meydan vermemek bab'ında gayet mantıklı bir etik kurallar silsilesi. Sana tokat atana öteki yanağını dönersen, daha şiddetli bir şekilde bir tokat daha yersin. Tabii gene de insan aşağılanmaktan mazoşist bir haz alıyorsa, bu kendi seçimidir; saygı duymak gerekir. Semavi dinlerin etik değerlerinin, ters yüz edilmiş hali dersek pek de yanılmış olmayız sanırım. Sonuçta gene de bunlar görece doğrular, o yüzden doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışmak yersiz diye düşünüyorum. Dileyen benimser ve uygular... yoksa laveyancılık ne doğrudur ne de yanlıştır, tıpkı diğer dinler ve ideolojiler gibi, kişisel bir olgudur.
Borderliner isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-09-2008, 14:40   #59

tears_of_rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 19 tears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant futuretears_of_rain has a brilliant future

Satanizmde geçen bayramlar 31 Ekim Smhein, 21 Aralık Yule, 31 Ocak Imbolc, 21 Mart Vernal, 30 Nisan Beltaine, 21 Haziran Litha, 31 Temmuz Lughnassad, 21 Eylül Mabon

bunlar Peri Tarotundaki şenlik isimleridir peki bu bağlantıyı bilen açıklayabilirmi bana isimleri biraz değiştirilmiş gibi hayır şimdi hatırladım yule ve beltane şenlikti ( beltain ama beltane yazıyordu)
diğerleride perilerdi mesela derin hatırladığım ımbolc vardı çalışılması önerilmeyen bir peri idi

bilen birisi lütfen arasındaki bağı bana anlatabilirmi çok merak ettim doğrusu..

Alt 01-09-2008, 15:07   #60

Borderliner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 Borderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to beholdBorderliner is a splendid one to behold

Alıntı:
tears_of_rain´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Satanizmde geçen bayramlar 31 Ekim Smhein, 21 Aralık Yule, 31 Ocak Imbolc, 21 Mart Vernal, 30 Nisan Beltaine, 21 Haziran Litha, 31 Temmuz Lughnassad, 21 Eylül Mabon

bunlar Peri Tarotundaki şenlik isimleridir peki bu bağlantıyı bilen açıklayabilirmi bana isimleri biraz değiştirilmiş gibi hayır şimdi hatırladım yule ve beltane şenlikti ( beltain ama beltane yazıyordu)
diğerleride perilerdi mesela derin hatırladığım ımbolc vardı çalışılması önerilmeyen bir peri idi

bilen birisi lütfen arasındaki bağı bana anlatabilirmi çok merak ettim doğrusu..
Bu bahsettikleriniz yalnızca satanistleri ilgilendiren günler değildir. Bunlar gündönümleri ve mevsimsel çeyreklerdir. Hepsi de doğada ki değişimleri, ve yeni başlangıçları simgeler. Her kültürde birer karşılığı vardır. (Nevruz, hıdırellez, cadılar bayramı, 1 mayıs vs.) Bu günlerin bir özelliği de, yapılan ritüeller aracılığıyla, elemental boyutlara daha kolay geçiş sağlanmasıdır. Hristiyanların noeli ve paskalya bayramı da bu ekinokslarla alakalıdır. Yanılmıyorsam yaz ve kış gündönümleri, diğer çeyrekliklere oranla daha bir önemliydi paganlara göre. Örneğin biz de her yıl kavgası yapılan newruz bayramının M.Ö. 15.000 lerde dahi Dionysos şenlikleri adı altında kutlandığı biliniyor. Burada ki asıl amaç doğanın yeniden dirilişini, canlanışını, ve bereket saçmasını kutlamak.
Umarım bir nebze olsun sizi aydınlatabilmişimdir.
Borderliner isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama