JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Edebiyat > Not Defteri

Seçenekler Arama
Alt 07-12-2006, 17:19   #1

whitepower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice
Doğu Bilgelerinden Özdeyişler...

Walla ööle geniş geniş bi açıklama yapılacak durum yok adamlar söylemiş yaniBelkide okuyacağımız bi söz hayata karşı yeni bi bakış açısı kazandırır...Ayrıca siz de etrafınızdan,büyüklerinizden vs duyduğunuz bu tarz sözleri eklerseniz sevinirim...Hatta herhangi bir konu üzerine söylediğiniz kendi sözünüz de olur...Atasözü olması için illaa yılların geçip gitmesini beklemeyelim

-Acele,bir ağaçtır;meyvesi pişmanlıktır...(Türk Atasözü)
-Acının ateşinden geçmeden kimse yükselemez...(Gandi)
-Ölmek değildir ömrümüzün en feci işi..Müşkül budur ki ölmeden evvel ölür kişi....(Yahya Kemal)
-Öz ağlamayınca,göz yaşarmaz...(Türk Atasözü-Vallaa favorilerimden)
-Kötülere acımak iyilere kötülüktür...(Sadi-Bu da favorim)
-Haksızlığa sapıp kişioğulları seni izleyeceğine,adaletle davranıp tek başına kal daha iyi...(Gandi-Süper valla)
-Yüksek kişi adaleti,alçak kişi çıkarları iyi anlar...(Gandi-Müthiş)
-Desen söz olur,demesen içinde köz olur...(Türk Atasözü-Fevkaladenin de fevkinde)
-Görünen kardeşlerini sevmeyen,görünmeyen Tanrı'yı hiç sevmez...(Hz.İsa)
-Kişi akılla pir olur,saçı sakalı ağarmakla değil...(Mevlana)
-Bazı kimseler vardır;alçak diyemem;çünkü alçaklıkta bir düzeydir.Onlar çukurdur....(Necip Fazıl-Wayyy bee)
-Avcı ne denli al(aldatmak)bilirse ayı da o denli yol bilir...(Kaşkarlı Mahmut-Tam Kurtlar Vadisi Repliği Olurmuş)
-Beni bir kez aldatırsan sana yazıklar olsun,ikinci kez aldatırsan bana yazıklar olsun....(Asya Atasözü)
-Derin olan kuyu değil,kısa olan iptir..(Konfiçyüs)
-Bir yiğit ne denli kahraman olsa da,sevdiğine yenilir...
-Aşkı bilmeyen DEV,aşığın anca beline gelir....(Dağıstan Atasözü-Wayyyyy)
-Baskıya başkaldırmayan kişi,kendine karşı adaletsizdir...(Halil Cibran)
-Cömert derler maldan ederler,yiğit derler candan ederler....(Türk Atasözü)
-Bildiğimin öğretmeni,bilmediğimin öğrencisiyim....
-İlim ilim bilmektir,ilim kendin bilmektir,sen kendin bilmezsen bu nice olmaktır...(Yunus Emre)
-Sahip olduğunuz tek araç çekiçse;herşeyi çivi olarak görürsünüz...(Maslov)
-En değerli çalışmalarınızın arkadaşlarınızca kötüleneceğini bilin.Eğer kötülenmiyorsanız bilin ki önemsiz biri olma yolunda ilerliyorsunuz...(Hun Hakanı Attila)
-Bir kişinin yaşamından daha değerli birşeyi yoksa,o kişinin yaşamının da bir değeri yoktur....(Tagor-Olay budur)
-Şu ellerin taşı bana hiç değmez,ille de dostun gülü yaralar beni...(PirSultan Abdal)
-Yüksek yerlere büyük yorgunluklarla ulaşılır...(Hz.Ali)
-
Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!

Ego primum tollo,nominor quoniam leo!!

whitepower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 07-12-2006, 17:23   #2

Dolunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 19 Dolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to behold

benim özdeyişim imzamda yazıyor ama atasözleriyle ilgili bir başlık vardı aslında yaa hatta ben açmıştım.neyse eline sağlık white
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
Dolunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-12-2006, 17:24   #3

whitepower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 13 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice

Hade be wallaa dikkat etmemişim kusura bakma
Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!

Ego primum tollo,nominor quoniam leo!!

whitepower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 05-02-2007, 23:38   #4

amnesia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 169 amnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond repute
Özdeyişler

-Kendini olduğu gibi kabul etmek istemeyen tek varlık insandır (Aristotele)
-İnsanın olgunlaşması için mutlaka acılarla yoğrulması gerekir. Çünkü o hem taş, hem de heykeltraştır.(Napeleon)
-İnsanlar böceklerden daha zalimdirler, çünkü böcekler öldürmek için sadece ısırırlar, insanlarsa böcekleri öldürmek için ezerler. (Dreyer)
-Akbabaları leş yedikleri için hor görmeyelim, çünkü yaşamak için bunu yapmak zorundalar. Kaldı ki, insanlar da yaşamak için her gün binlerce hayvanı katletmektedirler.(Meaterlinck)
-Yaşamın iki trajedisi vardır. Birincisi istediğimizi elde edememek, diğeri ise istemediğimizi elde etmek.(Watson)
-Hükümetler ve kocalar yanıldıklarını hiçbir zaman kabul etmezler (Balzac)
-Kurdun zor kullanarak yaptığı işi tilki kandırarak yapar. (İngiliz Sözü)
-Rüşvet kapıdan girince adalet pencereden kaçar (Türk Sözü)
-Başının derde gireceğini düşünen insan, şu anda başı dertte olandan daha fazla acı çeker. (Voltaire)
-İnsanoğlu mutluluğa çabuk alışır, çabuk alıştığı için de çabuk unutur. (Martin)
-Ey mutluluk! Sana ne zengin, ne fakir ulaşabildi. Neredesin? (Schiller)
-Yenile yenile yenmeyi öğrendim .(Bonaparte)
-Demiri çürüten pas nasıl kendi içindeyse, suçluyu asıl cezalandıran da kendi vicdanıdır.(Gandhi)
-Olduğundan fazla göstermek, kendinle alay etmektir. (Field)
-İnsanlar genelde sahip olamadıkları şeylerden söz ederler. (Kenyon)
-Yağmur hem mazlumu hem zalimin başına yağar. Ama en çok zarar gören mazlumdur. Çünkü zalim şemsiyesini eline almıştır bile. (Bacon)
-Erkeğin gözyaşı zayıflığını, kadınınki ise kurnazlığını gösterir. (italyan sözü)
-Yalan söylemek günahların en zevklisidir. Bunun için insanlar yalan söylemekten kaçınmazlar. (Çin sözü)
-Hayatta açlıktan sonra yalnızlık gelir. (Barnes)
-Kadını güzel yapan Tanrı, sevimli yapanda şeytandır. (Hugo)
-Kadın bekarken sadece evlenmeyi, evlendikten sonra ise her şeyi ister. (Shakespeare)
-Sokrata Evlilik mi yoksa bekarlık mı daha iyi; diye sorduklarında her ikisinde de pişmanlık duyarsınız demiş. (Sokrates)
-Siz zamanınızı kaybetmiyorsunuz, zaman sizi kaybediyor. (Moliere)
-İnsanın, en samimi arkadaşının bile yabancı saydığı öyle bir saati vardır ki.. (Anonim)
- Balıklar ve misafirler birbirine benzerler, ikisi de üç günde kokar. (Franklin)
-Samimiyetin dili yoktur. O gözlerden anlaşılır. (M. Kemal Atatürk)
-Düşünüyorum o halde varım. Varım çünkü düşünüyorum, çünkü şüphe ediyorum. (Descartes)
-İnsan düşüncelerinin eseridir. Bugün düşündüklerimiz, yarın gerçekleşecektir. (Maeterlinck)
- Var olmak, hissetmek ve görebilmektir. Ancak yaşamak için düşünmek de gerekir. (Shakespeare)
-Keşke dünyaya tekrar gelebilseydim diyenler, aptalca düşünürler, dünyaya gelişimiz üzücü bir olay değil mi sanki ? (Shakespeare)

-Düşünceler, derinleştikçe üzüntüler artar. (İncil)
-Eğitebilecek bir insanı eğitmemek onu harcamaktır. Eğitilebilmesi mümkün olmayan bir insanı eğitmek çeneyi boşa yormaktır. Akıllı bir insan ne insanı ne de çenesini boşa yorar. (Confucius)
-Bilmiyorsun, bilmediğini de bilmiyorsun ve bilmediğini bilmeyi de istemiyorsun. (Baker)
-Bilgili ile bilgisiz arasındaki fark, bilgilinin elde edebileceği şeyleri, bilgisizin ise elde edemeyeceği şeyleri istemesidir. (Democritus)
-Cahil halk bilgisizi alkışlar. Kırık dökük bilgisi olanlara hayretle bakar. Bilgini ise hiç anlamaz. (Franklin)
-İki bilgin kişinin bir konuda anlaşması, iki cahilin aynı konuda anlaşmasından daha kolaydır. (Sokrates)
-Güvendiğiniz insanlara bile kitap vermeyin, çünkü benim kitaplığımda sadece başkalarından aldığım kitaplar vardır. (Anonim)
İ-tiraf etmeliyiz, dışımızdaki değil, içimizdeki dünya bizi mahvediyor ve genellikle felaketten kaçalım derken kendimizi onun içinde buluyoruz. (Lubbock)
-Ölümden korkmuyorum, sadece olay anında orada bulunmak istemiyorum. (Ancona)
- En iyi ölüm tarzı, beklenmeyen ölümdür. (Astor)
-Halkın bu dünyada benim hiçbir şey alamadığımı görebilmesi için, elimi tabutun dışında bırakın. (İskender)
-oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer.

devamını sizden bekliyorum ...

ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa
E.A.P
amnesia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-02-2007, 02:20   #5
3ni6w4tic
Guest

çok güzeller saol,,bazıları duvar yazıları gibi

-Halkın bu dünyada benim hiçbir şey alamadığımı görebilmesi için, elimi tabutun dışında bırakın. (İskender)

-oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer.

bunlar gerçekten düşündürücü,,,

Alt 06-02-2007, 02:28   #6

amnesia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 169 amnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond repute

ewt ölebunu cok sevdım ama...
oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer.

ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa
E.A.P
amnesia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 06-02-2007, 04:36   #7
-YASAKLI-

Rimmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Rimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud of

Erkeğin gözyaşı zayıflığını, kadınınki ise kurnazlığını gösterir.

Kadını güzel yapan Tanrı, sevimli yapanda şeytandır
Budur yha saol.
Rimmon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-02-2007, 18:06   #8

mistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 12 mistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to all

"Kişinin kendi kişiligi için yaptığı özgür seçim,
alınyazısı dediğimiz şeyin ta kendisidir."
Jean Paul Sartre

Sponsor Bağlantılar
Alt 07-02-2007, 18:49   #9

nickmickyok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 20 nickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud ofnickmickyok has much to be proud of

Asla aptallarla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler(Filozof Dilbert).

Yalnızlıktan hoşlanmıyorsanız evlenmeyin(Anton Cehov).

Televizyonu çok eğitici buluyorum; ne zaman birisi televizyonu açsa yan odaya geçer kitap okurum(Groucho Marx).
nickmickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 07-02-2007, 19:52   #10

hebefrenik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 hebefrenik henüz daha yolun başında

"bir ülkede kısa boylu insanların gölgesi uzun oluyorsa orada güneş batıyor demektir"
kaynagını bulamadım ama boyle bir sözün varlıgından haberdarım...

Alt 07-02-2007, 21:37   #11

narkissos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 narkissos henüz daha yolun başında

Adalet belli bir düzen içinde tesis edilir,ancak hiçbir düzen adalet üzerine kurulamaz..machiavelli

SIC PARVIS MAGNA
narkissos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-02-2007, 22:24   #12

cambaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 19 cambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to behold

"İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır."

Victor HUGO

"Every act of creation is first of all an act of destruction."

cambaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-02-2007, 00:35   #13

Karma gücü: 12 mistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to allmistik is a name known to all

Aşağıdaki özdeyişlerin tümü J.P.Sartre'dan alıntıdır:

• İntihar kaçış değil, reddediştir…

• Ask; iki insanın bilinçlerini birleştirme çabasıdır. Boşuna bir çaba çünkü insan kendi bilincine mahkumdur…

• En büyük günah pişmanlıktır…

• Varlığında, varlığın var olmasının söz konusu olduğu bir varlık olarak var olan bir varlığım…

• Nesnelerin bir ters yüzü vardı, insan aklını kaçırdığı zaman bunu görürdü…

• Benim gibi yaşlı bir devrimciye böyle bir ödül vermek, kapitalizmin öç alma girişiminden başka bir şey değildir. ( Nobel Ödülünü reddederken )

• Birini sevmeye koyulmak başlı başına bir iş, bir girişimdir. Güç ister, yürek ister, körlük ister...Hatta başlangıçta öyle bir an vardır ki uçurumun üstünden sıçramak ister; düşünmeye kalkarsan aşamazsın onu...

• En bayağı bir olayın serüven haline girmesi için onu anlatmaya koyulmamız gerekir ve yeter. İnsanları aldatan da bu zaten. Kişioğlu hikâyecilikten kurtulamaz, kendi hikâyeleri ve başkalarının hikâyeleri arasında yaşar. Başına gelen her şeyi hikayeler içinden görür. Hayatını sanki anlatıyormuş gibi yaşamaya çalışır.

• Düşünce özgürlüğünden yoksun olmak düşündüğünü söyleyememek değil hiç düşünememiş olmaktır…

Alt 08-02-2007, 01:37   #14

sudem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 sudem kısacası herkes için çok değerlisudem kısacası herkes için çok değerlisudem kısacası herkes için çok değerli

eskiden kızlar utanınca kızarırmış,şimdiki kızlar kızarınca utanıyor..

walla bende bunu biryerdenmi okudum,birimi söledi hatırlamıyorum ama çok hoşuma gitmişti

Alt 08-02-2007, 09:07   #15

Karma gücü: 19 Dolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to behold

Alıntı:
• İntihar kaçış değil, reddediştir…
evet evet aynen.Çok şahaneyniş bunlar ya.Katatonik ve mistik ellerinize sağlık.

Alıntı:
Asla aptallarla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler(Filozof Dilbert).
Alıntı:
Yaşamın iki trajedisi vardır. Birincisi istediğimizi elde edememek, diğeri ise istemediğimizi elde etmek.(Watson)
Alıntı:
-Bilmiyorsun, bilmediğini de bilmiyorsun ve bilmediğini bilmeyi de istemiyorsun. (Baker)
bunlar çok anlamlılar.
Sponsored links

Alt 08-02-2007, 13:52   #16

sensizim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 sensizim dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışsensizim dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışsensizim dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Yeterli zamanım yok deme. Pasteur, Leonardo da Vinci ve Albert Einstein'ın da günleri 24 saatti.
· Hiçbir zaman okumasan da iyi kitapların olsun.
· Sadece kaybetmeyi göze aldığın kitapları ödünç ver.
· Hiç görmediğin birine randevu verirken, uzun bir gece planlama. En iyisi, bir öğle yemeğidir. Eğer işler yolunda gitmezse, ikinizin de kaybı yalnızca birer saattir.
· Alçak gönüllü ol sen gelirken onlar gidiyordu.
· Büyük sözler vermekten korkma, ama yerine de getir.
· Gerektiğinden fazla verici olma. Zaman zaman, hayır demesini de öğren.
· Evinin bahçesine bile parketsen, otomobilini kilitle.
· Zarif ol. Kimseyi bile bile kendinden soğutma.
· Şoförü alkollü olan bir otomobile asla bime.
· Hayatının her alanında sorumluluğu üstlen, suçu başkalarına yıkma.
· Hakettiğini düşündüğünde maaşına zam iste.
· İlk önce sen "merhaba" de.
· Bir kavgada ilk sen vur ve sert olsun.
· Mükemmelini talep et, ama bedelini ödemeye de hazır ol.
· Cesur ol. Değilsen bile, öyle davran. Hiç kimse aradaki farkı anlayamaz.
· Biri seni işe almak istediğinde, o işle ilgilenmesen bile onunla konuş.

Sponsor Bağlantılar
Alt 08-02-2007, 13:59   #17

· Sadece kaybetmeyi göze aldığın kitapları ödünç ver.

bu bana ders olsun, ne güzel kitaplarım gitti de geri geri dönmedi

Alt 08-02-2007, 14:04   #18

senin başına gelenden şöyle bir özdeyiş de çıkıyor mistik
. kitap dediğin hazinedir, herkese emanet edilmez.
Sponsored links

Alt 08-02-2007, 14:07   #19

evet, ama öyle istiyorum ki birilerinin okuyup faydalanmasını fakat onlar geri getirmiyor ya, artık kütüphaneyi kapaklı hala getirip kilitlesem daha iyi olacak galiba. (hala aklımda gidip geri dönmeyen o baskısı tükenmiş kapaklar, sayfalar

Alt 08-02-2007, 14:21   #20

insanın içi gider.Benimde var geri alamadıklarım ama baskısı tükenmiş felan değildi.O kadar kıymetli değildi yani ama sonuçta benimdiler.Neyse ben konuyu cıvıtmayayım iyice.yaşanmış özdeyişlere döndü başlık
Sponsored links