-Kendini olduğu gibi kabul etmek istemeyen tek varlık insandır (Aristotele)
-İnsanın olgunlaşması için mutlaka acılarla yoğrulması gerekir. Çünkü o hem taş, hem de heykeltraştır.(Napeleon)
-İnsanlar böceklerden daha zalimdirler, çünkü böcekler öldürmek için sadece ısırırlar, insanlarsa böcekleri öldürmek için ezerler. (Dreyer)
-Akbabaları leş yedikleri için hor görmeyelim, çünkü yaşamak için bunu yapmak zorundalar. Kaldı ki, insanlar da yaşamak için her gün binlerce hayvanı katletmektedirler.(Meaterlinck)
-Yaşamın iki trajedisi vardır. Birincisi istediğimizi elde edememek, diğeri ise istemediğimizi elde etmek.(Watson)
-Hükümetler ve kocalar yanıldıklarını hiçbir zaman kabul etmezler (Balzac)
-Kurdun zor kullanarak yaptığı işi tilki kandırarak yapar. (İngiliz Sözü)
-Rüşvet kapıdan girince adalet pencereden kaçar (Türk Sözü)
-Başının derde gireceğini düşünen insan, şu anda başı dertte olandan daha fazla acı çeker. (Voltaire)
-İnsanoğlu mutluluğa çabuk alışır, çabuk alıştığı için de çabuk unutur. (Martin)
-Ey mutluluk! Sana ne zengin, ne fakir ulaşabildi. Neredesin? (Schiller)
-Yenile yenile yenmeyi öğrendim .(Bonaparte)
-Demiri çürüten pas nasıl kendi içindeyse, suçluyu asıl cezalandıran da kendi vicdanıdır.(Gandhi)
-Olduğundan fazla göstermek, kendinle alay etmektir. (Field)
-İnsanlar genelde sahip olamadıkları şeylerden söz ederler. (Kenyon)
-Yağmur hem mazlumu hem zalimin başına yağar. Ama en çok zarar gören mazlumdur. Çünkü zalim şemsiyesini eline almıştır bile. (Bacon)
-Erkeğin gözyaşı zayıflığını, kadınınki ise kurnazlığını gösterir. (italyan sözü)
-Yalan söylemek günahların en zevklisidir. Bunun için insanlar yalan söylemekten kaçınmazlar. (Çin sözü)
-Hayatta açlıktan sonra yalnızlık gelir. (Barnes)
-Kadını güzel yapan Tanrı, sevimli yapanda şeytandır. (Hugo)
-Kadın bekarken sadece evlenmeyi, evlendikten sonra ise her şeyi ister. (Shakespeare)
-Sokrata Evlilik mi yoksa bekarlık mı daha iyi; diye sorduklarında her ikisinde de pişmanlık duyarsınız demiş. (Sokrates)
-Siz zamanınızı kaybetmiyorsunuz, zaman sizi kaybediyor. (Moliere)
-İnsanın, en samimi arkadaşının bile yabancı saydığı öyle bir saati vardır ki.. (Anonim)
- Balıklar ve misafirler birbirine benzerler, ikisi de üç günde kokar. (Franklin)
-Samimiyetin dili yoktur. O gözlerden anlaşılır. (M. Kemal Atatürk)
-Düşünüyorum o halde varım. Varım çünkü düşünüyorum, çünkü şüphe ediyorum. (Descartes)
-İnsan düşüncelerinin eseridir. Bugün düşündüklerimiz, yarın gerçekleşecektir. (Maeterlinck)
- Var olmak, hissetmek ve görebilmektir. Ancak yaşamak için düşünmek de gerekir. (Shakespeare)
-Keşke dünyaya tekrar gelebilseydim diyenler, aptalca düşünürler, dünyaya gelişimiz üzücü bir olay değil mi sanki ? (Shakespeare)
-Düşünceler, derinleştikçe üzüntüler artar. (İncil)
-Eğitebilecek bir insanı eğitmemek onu harcamaktır. Eğitilebilmesi mümkün olmayan bir insanı eğitmek çeneyi boşa yormaktır. Akıllı bir insan ne insanı ne de çenesini boşa yorar. (Confucius)
-Bilmiyorsun, bilmediğini de bilmiyorsun ve bilmediğini bilmeyi de istemiyorsun. (Baker)
-Bilgili ile bilgisiz arasındaki fark, bilgilinin elde edebileceği şeyleri, bilgisizin ise elde edemeyeceği şeyleri istemesidir. (Democritus)
-Cahil halk bilgisizi alkışlar. Kırık dökük bilgisi olanlara hayretle bakar. Bilgini ise hiç anlamaz. (Franklin)
-İki bilgin kişinin bir konuda anlaşması, iki cahilin aynı konuda anlaşmasından daha kolaydır. (Sokrates)
-Güvendiğiniz insanlara bile kitap vermeyin, çünkü benim kitaplığımda sadece başkalarından aldığım kitaplar vardır. (Anonim)
İ-tiraf etmeliyiz, dışımızdaki değil, içimizdeki dünya bizi mahvediyor ve genellikle felaketten kaçalım derken kendimizi onun içinde buluyoruz. (Lubbock)
-Ölümden korkmuyorum, sadece olay anında orada bulunmak istemiyorum. (Ancona)
- En iyi ölüm tarzı, beklenmeyen ölümdür. (Astor)
-Halkın bu dünyada benim hiçbir şey alamadığımı görebilmesi için, elimi tabutun dışında bırakın. (İskender)
-oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer.
devamını sizden bekliyorum

...