JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Edebiyat > Not Defteri

Seçenekler Arama
Alt 01-07-2008, 22:44   #1

raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 42 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute
Bu Bir İlan-ı Ayrılık Yazısıdır!...

bu bir ilan-ı ayrılık yazısıdır.

yaşamın her alanında var olan bir döngüdür ayrılık, olmazsa olmazdır aslında... kısa kelimeler kurulacak bu sefer, kısa ve tekrara düşmeden yazılacak sözcükler. zaman kısa kesecek artık sözcükleri..

aslında uzun cümleler kurmak ister bu yürek ama yoruldum artık anlayın beni.. yaşam yoruyor bedeni, canı acıyor insanın, kalmıyor takatı...

beni maruz görün dostlarım, bu seferlik affınıza sığınıyorum, boynumu sunuyorum size...

kalmayacak zaten bir süre sonra benden bir eser dünya da, olmayacak artık yaşamımdan geriye bir tek nefes...

dünya bir durak en sonunda, gerisi olmayan ve durakların en büyüğü olan bir durak...

canım yandı dostlar, kalbim acıdı... izin verin dinleneyim biraz, soluk alayım, ya da şair'in dediği gibi " bir an verin bana, bi soluk alıp geleyim idam sehpasına"....

sözler bitiyor, zaman bitiyor...

bu bir ilan-ı ayrılık yazıdır...

kelimeleri kıstım, azalttım cümleleri...

yazılarımdan dökülen bütün duygulara bent vurulmalı artık, canımı yakıyorken sözlerim söylenmemeli bundan sonra...

madem ki bu kerre mağlubuz/ netsek neylesek zait/ gayri uzatman sözü / madem ki bu fetva bize ait / verinde basak bağrına mührümüzü...

affınıza sığınıyorum dostlar, rahatsızlığımdan ve işlerin yoğunluğundan bir süre yazılarım olmayacak aranızda.... görüşmek üzere...

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-07-2008, 22:52   #2

uaral13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 25 uaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond reputeuaral13 has a reputation beyond repute

sevgilerle dost..
uaral13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 02-07-2008, 00:58   #3

felidae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 69 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

Ayrılık Patileri

ay farzındayım
tırnaklarımın arasına dünya birikti
kimseye koyduğum ad da yok
ve bu gece
ilçeyken il oluveriyor yalnızlığım

elinden tutup yeğeni acıyı
parkta gezdiren bir dayı gibiyim
her yanımda jilet yaraları
annem ölmüş bunu babam yeni söylüyor

telefon kulübelerine yaslanıp ağlıyorum
neden aramadım ben hiç seni
ama neden ben seni,
kaçarken sise takılmış ellerim hep kopmuş
kokuşmuş içimde daha dün gebermiş serseri

kim bilir çocukken öptüğüm kızın yüzü şimdi ne halde,
şimdi ne halde öldürdüğüm sinekler geçen ve evvelki yaz
hani saçlarına konmuşlardı da daima bağırmıştık
daima hıçkırmıştık: aşka niye karşı konmaz? !

tedavisi mümkün değil bu hırçın tutkunun
denize, balığa hükmeden kaptanken bir de hele,
ayrılık, bir kedinin gözünün kanlanması
artık mümkün değil aşka müdahale!

örneğin biraz da trajediden bahsedelim
ameliyatla şair oldum ben, ameliyatla yalnız kaldım
diz çöktü çocukluğum cerrahın önünde:
kurtarın lütfen onu, ben onsuz ne yaparım? !

türkçe, bence sözlüğün üstüne
konuyor bir irinli tüy sessizce
ilçeyken il oluveriyor yalnızlığım
Küçük İskender

Alt 02-07-2008, 01:12   #4

Sambala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 Sambala kısacası herkes için çok değerliSambala kısacası herkes için çok değerliSambala kısacası herkes için çok değerli

iskender şiirine herzaman kapım açıkta ,

okudum bir anlam veremedim üstteki başlık yazısına...yakınmalar falan...
aşkı bukadar basit romantitikliklere dönüştürmeyelim ya... başlığı açan arkadaşa sölüorum.... romantizm kelimesinin kalitesini yakalamadan bence içinden geçenleri kaleme alıp millete show yapma... diyesim geliyor böylesine, ne bileyim aşkın için ey dostlar acı çektim oyy benim emeklerim falan lafı geçince gerçek anlamda ne kadar masum his varsa içimde aşka sevgiye dair, küfür gibi geliyor yazılanlar.. neyse bende bu şiiri hayatımda çok sevdiğim bir şiiri yazayım dedim..

GÜLTEN

ensenden öptüm seni. Çok fena!
rüzgar gibi geçti beykoz vapuru
kulakmemenden süt sağdı dudaklarım
sağanak halinde seviyorum bütün ******ları
preveze'den dönüyor prezervatifli donanmam
domalıp duruyor İstanbul, osmanlı paşası terbiyeme
hem, kime ne? Olası ki elim bacaklarınla aynı burçtan
aaa! tüyler. Zıp zıp zıplıyor apışaram A-Rh pozitif

gülten temizlikçi kız. Temiz kız. Nazsız!
hiç temyiz edilebilir mi kızlık zarı
caaart! diye girdim içeri bir bahar sabahı
adım fatih sultan penis, tevellüt tereddütsüz on yedi!

evlenemeyiz gülten. Güldürme beni şimdi
tam boşalmak falan üzereyken.
korkudan altına kaçırıyor bak galata köprüsü
köprüaltı çocukları sidikten yağmurla usanmış
tam bütün hırsımla
abazanlığımın basur memelerini emerken
boşuna okutmuyorlar adama okulda fiziği, coğrafyayı
dayılanma bana gülten. Tenin dayısı olmaz
kayısı gibi bir aşk kaçırılmaz mı, ara beni..

ensenden becerdim seni gülten. Çok fena!
denize parça koydu makinist beykoz vapuru!

KÜÇÜK İSKENDER
Sambala isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 02-07-2008, 01:33   #5

Karma gücü: 69 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

çok severim gülten şiirini...
felidae isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 02-07-2008, 01:39   #6

Sambala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 Sambala kısacası herkes için çok değerliSambala kısacası herkes için çok değerliSambala kısacası herkes için çok değerli

müthiştir.
Sambala isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 02-07-2008, 01:46   #7

Geceyuruyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 65 Geceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond reputeGeceyuruyen has a reputation beyond repute

gülten ne güzel benzetmeler bunlar böyle
Geceyuruyen isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 02-07-2008, 09:27   #8

boogee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 134 boogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond repute

Alıntı:
Sambala´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
iskender şiirine herzaman kapım açıkta ,

okudum bir anlam veremedim üstteki başlık yazısına...yakınmalar falan...
aşkı bukadar basit romantitikliklere dönüştürmeyelim ya... başlığı açan arkadaşa sölüorum.... romantizm kelimesinin kalitesini yakalamadan bence içinden geçenleri kaleme alıp millete show yapma... diyesim geliyor böylesine, ne bileyim aşkın için ey dostlar acı çektim oyy benim emeklerim falan lafı geçince gerçek anlamda ne kadar masum his varsa içimde aşka sevgiye dair, küfür gibi geliyor yazılanlar.. neyse bende bu şiiri hayatımda çok sevdiğim bir şiiri yazayım dedim..
buraya acılmıs her yazı sonucta bir yurekten cıkmıs emek harcanarak hislerle yazılmıstır...biraz olsun saygıyı hak etmiormu sence...
kırmızı renkle gosterdigim bu yorum beni rahatsız etti..
yazıyı ya da yazım seklini, duyguları ifade seklini begenmemis olabilirsin...sana elestirme demiyorum elbetteki eleştirilecek acılan konular yazılan yazılar ama elestiriceksen duzgun bir dille yap elestirini gordugun hatalardan bahset "millete show yapma" seklinde yakıstırmalar yaparak degil.!..

** TJOBD **
boogee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 02-07-2008, 14:59   #9

bende ufak bir show kokusu alıyorum şahsen....yani bilemiyorum ama bunlar bana kalırsa iki kişi arasındaki en özel konular....deşifre edip bakın ben ilan-ı aşk ediyorum yahut bakın ben ilan-ı ayrılık yazısı yazıyorum gibi bir teşhir ne kadar içtenlik dolu olablir bilemiyorum....ben kendi adıma yapmam...birde bunlar için özel başlık açılacağına karalama defterine yazılsa belki biraz daha mana kazanabilirmiş.....elbette aman aman tepkiler göstermek yakışıkalmayabilir....

sonuç olarak show gösteriş, göstermek,göz önünde bulundurmak,göz önüne sermek anlamları taşımıyormu?
taşıyor...e bu durumda....Show değil diyebilirmiyiz.. Göz önüne koyulan bir ilan-ı aşk yahut ilan-ı ayrılık yazısına...
felidae isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 02-07-2008, 15:10   #10

blackpearly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 blackpearly kısacası herkes için çok değerliblackpearly kısacası herkes için çok değerliblackpearly kısacası herkes için çok değerliblackpearly kısacası herkes için çok değerli

her sevda baştan başa çığlıkların içerisinde sessizlikti. düğümler haylice atılmış kapılar kırılmıştı...
sevmek baştan başa bir isyandı özümde tırnağımda belkide kirpiğimde sevdiklerim dökülmüşlerdi....
--------------------
yapman gerekir bir dağ gibi olman dı... sessizce gidebilirdin.
--------------------
yapman gerekir bir dağ gibi olman dı... sessizce gidebilirdin.

Konu blackpearly tarafından (02-07-2008 Saat 15:10 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
blackpearly isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama