JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Edebiyat > Not Defteri

Seçenekler Arama
Alt 22-06-2008, 10:11   #1

mysteriouslady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 58 mysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond repute
Her İnsan Ölecek Yaştadır...

Nefesler alıyorsun... Bir şey yap.
Bir şey yap... Güzel olsun.

Çok mu zor?

O vakit güzel bir şey söyle.

Dilin mi dönmüyor?

Güzel bir şey gör.

Veya:

Güzel bir şey yaz.

Beceremez misin? Öyleyse,

Güzel bir şeye başla.

Herkesin üstesinden geleceği bir şey mutlaka olmalı. O gayretten uzak duramayız. Vakit geçiyor. Vaktin geçişi ömrün beşinci vitese takılı olduğunu gösterir, unutma.

Zafer Dergisi'nde beynimi sarsan bir cümle okudum. Üç gün mü, beş gün mü önceydi kestiremem. Ama okudum. Ama şaşırdım, cümleyi bir türlü unutamadım. Şöyle diyordu:

"HER İNSAN ÖLECEK YAŞTADIR"

Buyurun, biraz da sizler sarsılın.

Bu müthiş; dağ duruşlu, dev dürtüşlü cümlenin deyicisi Cüneyd Suavi... Ahh Cüneyd, şimdi yerlerdeyim. Yıkılmaz sandığım sabrımı, dirâyetimi, zihnimi yerlerde arıyorum.

Döküldüm.

Demek öyle ha?

Her insan ölecek yaşta...

Bir de kalkar savaşırız. Kavgalaşır, kuyular kazarız.

Az sonra ölecek olan bizler... Ne kadar da cahiliz.

Bu cümleyi gördükten sonra içimde "Büyük Patlama"yı duydum. Edecek iki çift sözüm olmalıydı.

İnsanlara, insanlığa bir şeyler demeliydim. Sonunda ard arda ve şimşek hızıyle bağırdım. Beynimden yüreğime doğru bir haykırıştı bu. Yüreğimden dalga dalga cevaplar yetişti:

Bir şey yap.

Zor ise:

Bir şey söyle.

Beceremiyorsan:

Bir şeyler gör.

Birşeyler yaz.

O da mı güç?

Bir şeylere başla.

Ama hep güzel şeyler olsun.

Çünkü:

"HER İNSAN ÖLECEK YAŞTA"

Geç kalmayasın!

Koca Mimar Sinan... yapmış da gitmiş.

Yunus Emrem... söylemiş de gitmiş.

Şeyh Edebalı... görmüş de gitmiş.

Fuzulî, Nedim, Şeyh Galip... yazmış da gitmiş.

Nene Hatun, Sütçü İmam, Antepli Şahin... başlamış da gitmiş.

Kimse kimseden eksikli değil.

Büyük değil, küçük değil, farklı hiç değil. Düşünebilen kişinin, üstesinden geleceği görevler mutlaka vardır.

Tekrarlıyorum:

Güzel bir şey yap,

Güzel bir şey söyle,

Güzel bir şey gör,

Güzel bir şey yaz, veya

Güzel bir şeye başla.

Geç kalıyorsun... geç. Cüneyd durmadan sesleniyor baksanıza:

"Her insan ölecek yaştadır!"

alıntı..

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-06-2008, 15:34   #2
-YASAKLI-

EXTACY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 EXTACY dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışEXTACY dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

eline saglik cok guzel gercekten ve cok dogru.
EXTACY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-06-2008, 15:44   #3

Lorelei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 Lorelei is a splendid one to beholdLorelei is a splendid one to beholdLorelei is a splendid one to beholdLorelei is a splendid one to beholdLorelei is a splendid one to beholdLorelei is a splendid one to behold

çok güzel gerçekten.. teşekkürler
Lorelei isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-06-2008, 17:55   #4

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 105 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

cok güzel ve anlamlı yazı gercekten de..her an ölecek,ama her anda güzel bişeyler yapabilecek yastayız.tesekkurler

**TJOBD**
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-06-2008, 22:56   #5

blueboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 15 blueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud ofblueboy has much to be proud of

şuanda konuya cevap yazarak güzel birşey yapıyorum
blueboy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-06-2008, 23:49   #6

dark death - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 11 dark death is a splendid one to beholddark death is a splendid one to beholddark death is a splendid one to beholddark death is a splendid one to beholddark death is a splendid one to beholddark death is a splendid one to beholddark death is a splendid one to behold

harika bi yazı teşekkürlerr

Alt 11-07-2008, 21:10   #7

mysteriouslady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 58 mysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond repute

Alıntı:
ensiferum13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cok güzel ve anlamlı yazı gercekten de..her an ölecek,ama her anda güzel bişeyler yapabilecek yastayız.tesekkurler
Çok haklısın
mysteriouslady isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-07-2008, 23:46   #8

Karma gücü: 1 fiodor ne işi var bunun burada

sürekli bişeyleri erteleyen ben için bu yazı cuk oturdu..emeğine sağlık..devam et lady..
fiodor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-07-2008, 09:28   #9

nazirella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 nazirella dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışnazirella dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışnazirella dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

çok güzel ve anlamlı
nazirella isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-07-2008, 15:10   #10

sevgisu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 26 sevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant futuresevgisu has a brilliant future

an bu an..yaşamak mı istiyorsun koşmak mı glmek güldürmek..itiraf mi etmek istiyorsun yoksa.yutma erteleme..şu an ne gizliyse şuan da gizli...erteleme...ölüm yakın..
sevgisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama