JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Edebiyat > Not Defteri

Seçenekler Arama
Alt 22-06-2008, 03:33   #1

raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 134 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute
Seni Düşünmek Bir Ömre Bedel!. Peki, Ya Sevmek?...

Bu Bir İlan-ı Aşk Yazısıdır

Seninle başlayıp seninle biten. İlk kelimesi de son kelimesi de sen olan bir yazı….

Demiş ya şair “şimdi gittin ya / bana herkes seni anımsatıyor” diye.. öyle olmuyor bana. Sen yokken kimse anımsatmıyor seni bana. Sen yokken hep eksik kalıyor bu şehir, sen varkende soluk kalıyor güzellikleri…

Sevgili!..

Dedim ya sana daha önceden ; “sen yokken sana aşkımı anlatmak için seni arıyorum. Seni bulduğumda da kendimi arıyorum” diye..

Mektuplar yazmak istiyorum sana ama korkuyorum sözcükler anlatamaz diye içimdekileri… dünyanın hiçbir alfabesi anlatamıyor sana olan aşkımı, hiçbir cümleye sığmıyor yüreğimden geçenler.

Aslında o kadar çok istiyorum ki yüreğimden geçenleri anlatmayı… ama olmuyor işte, ne yaparsan eksik oluyor.. hiçbir sözcük seni anlatamıyor. Ne güzel demiş Nazım “ en güzel söz henüz söylenmemiş olandır” diye. İşte o söylenmeyen sözcükte birikiyor sana olan duygularım…

Sözcüklerin bittiği yerde seviyorum seni…

Adaklar adıyorum sana, mabedler kuruyorum adına… tek tapan benim sana..Sana yakın olmak için en yüksek yerlere kuruyorum tapınağı… herkese uzak olmak istiyorum sana yakınlaşmak için..

Efendimsin benim.. Bense senin sadece kölen..

Gel bırakma köleni, sakın azad etme beni…

Bir hikaye!..

Adam, bir kıza aşık olmuş, onun uğruna bütün servetini vermiş. Kazandığı bütün parayı götürüp ona veriyormuş. Bir gün kız adama demiş ki; “bak sadece sevmek olmuyor, para olmazsa bu hayat çekilmiyor.” Adam kıza bakmış; “al beni o zaman, götür sat. Kazandığın para ile bir süre rahat yaşarsın.Kız almış adamı götürmüş esir pazarına. Bir tabureye oturmuş, adamda yanında ayakta bekliyormuş. Adam da hiç üzüntü yokmuş. Bir adam gelip, kıza “ bunu sahibi sen misin?” diye sorumuş. “evet.” Demiş kız “bunun sahibi benim, bu benim kölemdir.” Adam bayılıvermiş bu sırada..
Neyse, uzatmayalım. Adam kızdan aşığını satın almış mezarlığa gelmişler. Meğer adam onu azad edecekmiş. “bak, benim babam yeni öldü. Bende bir köle alıp azad etmek için adak adadım. Al bu parayı, artık özgürsün. İstersen burada kal, ben sana bakarım, iyi yaşarsın” demiş. Adam, özgür olduktan sonra hemen yola koyulmuş ve kızı bulmuş. “al bu paraları, senin için satılmak benim için en büyük aşktır. Hele de benim kölemdir dediğinde dünyalar benim oldu. Yeniden sat beni, senin aşkın için mezata koy beni” demiş.

Sevgili!...
Al mezata koy beni…

Gece!...

Dolunay bütün görkemiyle sarsıyor bu şehri. Karanlık sokaklarda aydınlık oluyor, aşık ruhlara yol gösteriyor. Derler ki; her dolunay çıktığında gökyüzüne, aşık ruhlar çıkarmış sokağa, ararlarmış sevgililerini… bulanlar bir ömür mutlu olurmuş, bulamayanlar bir ömür ararlarmış.. ben sende buldum aradığım sevgiliyi… şimdi bırakır mıyım sanıyorsun seni…

“Aşık adam suskun olmalı” demişti Leyla mecnun’a kızarken. “aşkını sadece kendi bilmeli..”
Ama ben mecnun değilim ki sevgili, Ferhat değilim ki, kerem değilim ki, mem değilim ki…

Ben;
Sana aşık olma cüretini göstermiş garip bir fakirim…. Bütün sermayem sana olan aşkımdan ibaret!...

Al, mezatta sat beni!.. yaşamım gibi ölümüm de senin uğrunda olsun…

Bir hikaye!...

Genç kralın kızına aşık olmuş ama ne kral ne de kızı adamı seviyormuş. Kral her gün gence işkence yaptırıyormuş. Kızı bir gün kralın yanına gitmiş “baba, artık yeter bu yaptığın, bitir artık bu işkenceyi.” Demiş. Kralda kararını vermiş, sabah genci uzun saçlarından ata bağlayıp, şehirde dolandırarak öldürecekmiş. Sabah olmuş, bütün halk meydan da toplanmış, kral ve kızı da gelmiş. Askerler genci saçlarından atın ayaklarına bağlarken genç kurtulmuş ve kralın karşısına gelmiş. "sizden bir ricam var" demiş. Kral sinirlenmiş, hiddetlenmiş. “ eğer benden aman dileyeceksen çok geç, eğer kızımı bir saniye dahi görmek isteyeceksen buna izin vermem, eğer beni hemen öldür diyeceksen bu da olmaz. Seni atlarımın altında ezip, toprağı kanınla sulayacağım” demiş. Genç hiçbir tepki vermeden krala bakmış. “aman dilemeyeceğim, kızınızı da göstermeyeceğinizi biliyorum. Ölüm şekline de itirazım yok” demiş. Kral bunun üzerine iyice sinirlenip ayağa kalkmış ve bağırmış “ ne istersin o zaman?” “kralım” demiş genç, “ sizden bir ricam var. Beni kızınızın bindiği atın ayaklarına bağlayın da onun yolunda can vereyim.”

Bu bir ilan-ı aşk yazıdır!...

Seninle başlayıp seninle biten. İlk kelimesi de son kelimesi de sen olan bir yazı…

Sevgili!..
Seni düşünmek bir ömre bedel!.. Peki, ya sevmek?...

………………………………… …

Hikayeler İskender Pala’nın kitaplarından alıntıdır.

………………………………… ……

Bu yazı yeni başlayan bir aşkın ilanı için yazılmıştır. Sevgili kadınıma armağan olsun….

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-06-2008, 03:39   #2

eisenheim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 60 eisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond reputeeisenheim has a reputation beyond repute

Eyvallah hocam... Sevdiğim olsa da versem, bunu okutsam...

Çok güzeldi..

Alt 22-06-2008, 04:54   #3
-YASAKLI-

ChEEkYkiTTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 ChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond repute

Alıntı:
raskolnikov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Bir İlan-ı Aşk Yazısıdır
Bu yazı yeni başlayan bir aşkın ilanı için yazılmıştır. Sevgili kadınıma armağan olsun….
ne kadar romantiksin yaa...çok güzeldi paylaşım..kadın şanslı bence..umarım bunun farkındadır...
ChEEkYkiTTy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 22-06-2008, 12:00   #4

felidae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 84 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

helal raskolll böyle marifetlerindemi vardı senin:P

bizede kimse böyle bi yazı yazmazki ahh ahhhhhh

....
Bir organ nakli gibi sevmiştim seni;

Çürük gözlerine bağışlanan ellerim,

Yırtık dudaklarına bağışlanan şiirlerim.

Darmadağın kadınların, darmadağın ettiği erkekler gibi

Sevmiştim seni...

Çok eskitilmiş bir aşkın hatırlanması,

Sevgilinin resmi karşısında çocuksu bir iç kanaması

Aslında isin açıkçası;

Rüzgarın fırtınaya dönüşmesi gibi

Hayatına yönelik bombalı bir saldırı gibi

Geriye çekilirken herkesi öldürmek gibi

Sevmiştim seni...

Ruhum kan kaybederken nasıl tutarım seni simdi deniz gibi,

Neticesi olmayan herhangi bir sebep gibi

Ortalık yerde durup dururken

Sevmiştim seni...

Atlara kalırsa çoktan kaybettik savaşı,

Mızraklar kırıldı, kalkanlar delindi, ganimetler paylaşıldı.

Kasaba meydanında birbirini dövmekten

Yorulan iki kovboy gibi,

Bir tabancanın namlusuyla tetiğiyle,

Kendisinden farklı,

Kendisinden ayrı,

Bir silahın şarjöründe tanışan iki soğuk mermi gibi,

Ayni bedene sıkılan iki el kursun gibi,

Katille kurban arasında o birkaç saniyelik telaşla

Sevmiştim Seni...

KUCUK ISKENDER

Sponsor Bağlantılar
Alt 23-06-2008, 00:18   #5
-YASAKLI-

justy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 justy dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışjusty dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

harika bir kalp
justy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-06-2008, 00:30   #6

Lorelei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Lorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant futureLorelei has a brilliant future

Gerçekten çok beğendim.. Yüreğine sağlık
Lorelei isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 23-06-2008, 01:15   #7

zeera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 zeera henüz daha yolun başında

Hayran kaldım
aşkın bende tarifi yoktur...sevenler kavuşamazsa adına aşk denirmiş...

Kavuşamayan tüm aşıklara benden selam olsun

Alt 23-06-2008, 11:16   #8

boogee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 212 boogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond repute

yuregine kalemine saglık rass..seviyorum senin kalbinden dökülenleri

** TJOBD **
boogee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 23-06-2008, 18:05   #9

boynuzsuzgeyikler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 53 boynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond reputeboynuzsuzgeyikler has a reputation beyond repute

rasko büyüksün

Hafiften çalan underground jazz ve benim dinlerken yudumladığım biramın yanında okuduğum kitap!!!
boynuzsuzgeyikler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 24-06-2008, 03:18   #10

Karma gücü: 134 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute

bir not...

gözlerime kar yağıyor buralarda, sensiz uzaklarda..

gece..

uzun sakin bir gece bekliyor beni, gözümde senden başka birşey yok.. uykusuzluk seni düşünmeye döndüğünden beri hiçte zor gelmiyor artık...

dolunay gideli bi kaç gün oldu ama olsun be, gelir ya yeniden, ben her gece çıkıyorum artık sokaklara...

adı kutsal olan sevgilim....

tutunuyorum ellerinden hayata,,, bırakma beni...

bırakma bu aciz bedenimi kör sokaklara....

aç pencereni.. bulutlara koydum gönderiyorum sana kalbimi.. al ister koy yüreğinin yanına... istersen at kör bir kuyua...

Alt 24-06-2008, 13:52   #11
-YASAKLI-

justy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 justy dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışjusty dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

seni bırakabileceğini hiç sanmıyorum tutundu mu bırakmaz bir daha
justy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-06-2008, 23:40   #12

felidae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 84 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

belli olmaz o işler...

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-06-2008, 03:27   #13

sevgili..

şimdi daha başlangıcında duran bu işlerin geleceği konuşulmaz hiçbir yerde... zamanı var daha söylenen sözlerin tutulmasının...

sevgili...

tutunuyorum diyordun ya bana... al elimi, bırakma...

Alt 14-10-2008, 02:48   #14

Bir hikaye!...

Genç kralın kızına aşık olmuş ama ne kral ne de kızı adamı seviyormuş. Kral her gün gence işkence yaptırıyormuş. Kızı bir gün kralın yanına gitmiş “baba, artık yeter bu yaptığın, bitir artık bu işkenceyi.” Demiş. Kralda kararını vermiş, sabah genci uzun saçlarından ata bağlayıp, şehirde dolandırarak öldürecekmiş. Sabah olmuş, bütün halk meydan da toplanmış, kral ve kızı da gelmiş. Askerler genci saçlarından atın ayaklarına bağlarken genç kurtulmuş ve kralın karşısına gelmiş. "sizden bir ricam var" demiş. Kral sinirlenmiş, hiddetlenmiş. “ eğer benden aman dileyeceksen çok geç, eğer kızımı bir saniye dahi görmek isteyeceksen buna izin vermem, eğer beni hemen öldür diyeceksen bu da olmaz. Seni atlarımın altında ezip, toprağı kanınla sulayacağım” demiş. Genç hiçbir tepki vermeden krala bakmış. “aman dilemeyeceğim, kızınızı da göstermeyeceğinizi biliyorum. Ölüm şekline de itirazım yok” demiş. Kral bunun üzerine iyice sinirlenip ayağa kalkmış ve bağırmış “ ne istersin o zaman?” “kralım” demiş genç, “ sizden bir ricam var. Beni kızınızın bindiği atın ayaklarına bağlayın da onun yolunda can vereyim.”

........................

bu yazıyı uzun bir zamandır arıyordum, bulamadım ama bulana çok teşekkür ederim...

Konu raskolnikov tarafından (15-10-2008 Saat 01:39 ) değiştirilmiştir..
raskolnikov isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 14-10-2008, 11:10   #15

amy_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 amy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to beholdamy_ is a splendid one to behold

çok güzeldi ya.... bu kadar anlayışlı kişiler yok ama....
amy_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 14-10-2008, 12:30   #16

mezzaluna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 mezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud ofmezzaluna has much to be proud of

aşk.... insana neler yazdırır

mezzaluna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama