JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Kabala

Seçenekler Arama
Alt 24-07-2007, 16:19   #1

Kuranes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Kuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to all
Grimoire

ilk önce sitenize yeni üye olduğumu , ilk konu ve ilk mesajımı atmakta olduğumu sizlere belirteyim . böyle bir paylaşım forumunun olması gerçekten çok hoş . konuyu buraya açtım çünkü okültizmle bağlantılı ..

herneyse uzatmadan anlatmak istediğim konuya gelelim .

grimoire nedir ilk önce onu açıklayayım . grimoire en kısa anlatımıyla büyü kitaplarına verilen genel bir addır . içinde sigiller , iyi-kötü ve naturel ruh daveti , ölü diriltimi gibi kitabın içeriğine göre değişen okült konular vardır.
günümüze kalan ünlü grimoirelerden ünlü olanları cok kısa bi şekilde acıklamak istiyorum .

Abra Melin
abra melin isimli almanyada yaşayan dönemin ünlü majisyeni tarafından kaleme alınmıştır ve kendisinin aslen mısırlı oldugu sanılmaktadır. kitabın içeriği dört iblis prensi olan lucifer , leviathan , satan ve belial ve sekiz alt prense (astaroth , magot , asmodeus , beelzebub , orien , paimon , ariton , amaimon) ve onların bi çok yardımcılarının davetini içerir. ancak bu ruhları cagırmadan önce kesinlikle iyi ruh daveti yapılması gerketiğini söyler.
ayrıca çok çok önemli bir noktadır ki , golden dawn üyelerinden aleister crowley loch ness yakınlarında sırf bu kitabı incelemek ve içindekileri uygulamak amacıyla tapınak yaptırmıştır.

The GreaterKey Of Solomon
Kral süleymana atfedilir ve iyi kötü ruhların efsunlarının yanı sıra , hazine bulma , ruh daveti için gerekli çemberlerin olusumu gibi alt konulara eğilir.

The Grimoirum Verum
kötü ruhların davetini içerir.

The Grimoirium Of Honorius
ölü diriltimi ve kötü ruh denetimi gibi konulara eğilir .ancak pek rağbet görmez çünkü ünlü okültler bu kitabı katolik ayinlerinin çarpıtılmış şekli olarak görürler.

Arbatel Of Magic
doğayı yöneten ruhları ele geçirmeyi anlatan bir grimoiredir.

aklıma gelen en bilindik grimoireleri açıklamaya çalıştım. umarım bir nebze de olsa bilgi dağarcıgınızı genişletebilmişimdir. okuyanlara teşekkürler. ayrıca bu konuları konusmak veya daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlar benimle irtibate geçebilirler
Kuranes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-07-2007, 16:23   #2

locked_puppet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

forma hoşgeldin bilgi için tskrler de normal olarak satılıyor mu bunlar cevirileri var mı ve yazan kişiler kim eskiden mi geliyorlar fln mrk ettim..

Alt 24-07-2007, 16:36   #3
star67
Guest

eline sağlık kardeş hoşgeldin.....bu kitapların aslı astarı yok diye biliyorum kim kullanıyo bunları ve nerdeler crowley okuyup okuyup kafayı sıyırmış ama bi icraatı yok ki şimdiki kopyalarında bişey olsunkim ölü diriltmiş kim doğa olaylarına hükmetmiş efsane diye düşünüyorum bunları senin somut bi tecrüben varsa dinlemek isteriz tabi......
Sponsored links

Alt 24-07-2007, 16:50   #4

Karma gücü: 10 Kuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to all

öncelikle okdugunuz için teşekkürler.
iki arkadaşa da cevap vereyim. çevirilerin bir cogu yine golden dawn üyesi olan gregor mathers tarafından ingilizce olarak yapılmıstır . grimoirelerin yazarlarının bazıları biliniyor sadece çünkü zaten bunlar çok eski kitaplar . mesela abra-melin in yazarının abraham oldugu biliniyor. diğer yazdıklarımdan bilnen yok the greater key of solomonda sadece bi söylenti var ve kral süleymana atfedilmiş durumda .bunların bir cogu şuanda british museumde sergilenmekte ama gregor mathersin ingilizce çevirileri internet üzerinde mevcut . yalnız grimoireler kolay değildirler . yazan formülleri uygulamak yetmez. semboller içerirler ve cok karışıktır . zaten bu dediğimin dogrulu aleister crowley gibi büyük bi okültin yaptıgından da belli oluyor . eğer grimoireleri her eline alan bşeyleri başarsaydı ..
aleister crowleyin golden dawnda en yüksek derece olan ipssissmusa ulaşmış oldugunu söylemekte buyuk fayda var . kendisinin ne kadar büyük bir okült oldugunun en büyük ispatı ve sırf bu kitaptakileri uygulamak için tapınak yaptırması bana boş bi iş gibi gelmiyor .
star67 cok düz mantık ile yaklastıgını düşünüyorum . kim ölü diriltmiş kim doga olaylarına karısmıs demişsin ama bunlara karısan zaten ben bu olaylara karıstım ölü dirilttim ben büyücüyüm diye ortada dolanmıyor tabiki de
gizli tutuluyor her şey . bu tarz okült grupların özellikle amerikada oldugu düşünülüyor.hatta bazılarının varlıgından emin olunulmuş durumda.hatta türkiyedede 1987 yılında kara büyü ayinleri yapan okült bir gruptan haberdar olunuldu.okduugum kadarıyla onlar gerçekten karanlık bir okült gruptu ve isimlerinin duyulmasından rahatsız olmuşlardı.medyada gördüklerimiz ise şarlatanlardan başka bir şey değil . gerçek bir büyücünün para için bu işlere girmediğini hepimiz biliriz . amaçları ün olanların hepsi şarlatandır .

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-07-2007, 17:02   #5

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

türkiyedeki okült grubu bnde okumustum bi dergide gizemliler baya..o müzeye gidip görmek isterdim kitapları ama ele alıp baksakta bişey yapılmıyor demek..

Alt 24-07-2007, 17:02   #6
star67
Guest

hz isa ve a.geylani ölüyü dirltmiş ama hemde herkesin gözü önünde niye saklasınki böyle bişeyi yapabilen grup .hikayenin ağababası bence ..sen kusura bakma ben düz mantığım haklısın
Sponsored links

Alt 24-07-2007, 17:07   #7

Alıntı:
lucked puppet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
türkiyedeki okült grubu bnde okumustum bi dergide gizemliler baya..o müzeye gidip görmek isterdim kitapları ama ele alıp baksakta bişey yapılmıyor demek..
kitaplar internet alemindede mevcut . acıklayayım tamamen .
ilk bulunan orjinalleri britisch museumda mevcut. amazon.comdan kitap halinde getirtme olanagın var. (hepsi var mı bilmiyorum)
internet ortamındada e-book halinde var . bende de var hatta . kitaplara ulaşmak istersen yardımcı olabilirim .

Alt 24-07-2007, 17:10   #8

mrk ediyrm sadece ama büyü yapmak için uğraşmam

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-07-2007, 17:15   #9
star67
Guest

Alıntı:
zamanına yazık olur zaten uğraşma
Sponsored links

Alt 24-07-2007, 17:17   #10

Alıntı:
eheh zaten o kadar kolay da değil yani her yapmak isteyen bu işe giripte yapabilseydi şimdiye bu okült konular kıyıda köşede kalmazdı
nicholas flameli bilirsin belki . ünlü bir simyacıdır ve felsefe taşına sahip oldugu söylenir. nicholas flamel bir parşömen bulur ve yahudi asıllı abraham adındaki bir majisyene ait oldugunu görür . hayatını bu parşömeni çözeye adar . tek düşündüğü bu parşömeni çözmek olur. gece gündüz demeden üzerinde çalışır . 20 yıl boyunca bu parşömen üzerinde kafa yorar ve 13 şubat 1382'de gümüş yapmayı başarır. 25 nisandada altın yapar. bazıları ise yaşam iksirini bile yaptıgını iddaa eder . 17.yüzyılda onu gördüğünü söyleyenler vardır.1761de operada görüldüğü söylenir.

hikayeyi anlatmamın sebebi okült konuların bu kadar kolay olmadıgıdır.

Alt 24-07-2007, 17:23   #11

yapmam demedim ztn arkdaslar yapmak için uğraşmam dedim dinimden kaynaklı yasak o açıdan bakarsanız daha iyi anlarsınız
--------------------
zordur tabi illaki ama çok basit bi büyü olsada denemem ama mrk ediyrm oluşumu tarihcesi fln bilgiler için tskrler

Konu locked_puppet tarafından (24-07-2007 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
locked_puppet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-08-2007, 02:12   #12

YankeeRose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 YankeeRose yakında ünlü olacak gibiYankeeRose yakında ünlü olacak gibi

gremorinler ile ilgili direkt külliyat dinler bulunmaktadır.. satanizm demonografi setianizm grimorine tabanlı dinlerdir.

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-02-2008, 11:42   #13

Karma gücü: 2 aysunbicer ne işi var bunun burada

yıllardır araştırıyorum, sonunçta anladım ki ben bu işler için uygun değilim, herşeyi yapmayı denedim. Hiçbirşey olmadı, ben onlardan değilim kabullendim ama inanmaktan asla vazgeçmedim. Ancak merak ediyorum, bu işte başarılı olan, deneyen ve sonuç elde eden var mı?
aysunbicer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-02-2008, 20:20   #14

GodofFilth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 GodofFilth henüz daha yolun başında

Abra melin'in konusu zaten beyaz perdeye de aktarilmistir cunku konu ve isimlerden hatirladim konu cok gusel gercekten kitaplarin ingilizce cewrimi gusel bir sey aslinda hemen edinecegim curkcem cok iyi degil
GodofFilth isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama