JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Kabala

Seçenekler Arama
Alt 22-04-2007, 06:53   #1
-YASAKLI-

Urumhamatahayil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Urumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud of
İbrani Alfabesi

İbrani Alfabesi: Sami (Semitik) dil grubuna bağlı dillerden olan İbranice'nin yazımında kullanılan bir alfabe.

Hemen birçok Sami (Semitik) dil gurubuna bağlı dilde olduğu gibi İbrani Alfabesi de sağdan sola doğru yazılan 22 temel sessiz harften oluşmaktadır. Harfler bitiştirilmez ve ayrı yazılır. Beş harfin sonda yazılışı farklıdır.

Sesli harfler (Nikkud, Çoğulu: Nikkudot) ana harflerin altına konulan işaretler ile gösterilir. Ancak bu noktalamalar çoğu zaman kullanılmaz. Bunlar ancak, dini metinler, sözlükler ve yabancı kelimelerin doğru okunuşunu göstermek için kullanılır.

İbrani Alfabesi sadece İbranice'nin yazılmasında kullanılmayıp; aynı zamanda Aşkenaz Yahudileri'nin konuştuğu ve Cermen kökenli bir dil olan Yidiş (Yiddish) ile Sefarad Kökenli Yahudiler'in dili olan Musevi İspanyolcası (Judeo Espanyol = Ladino) yazımında da kullanılmaktadır.

Tarih boyunca az çok şekil değişiklikleri geçirmiş olan İbrani Alfabesi'nin Antik Dönem İbrani Alfabesi, Kare Yazı, El Yazısı, Raşi ve Solitreo gibi biçimleri de bulunmaktadır.

İbrani Alfabesi :

א : Alef

ב : Bet

ג : Gimel

ד : Dalet

ה : He

ו : Vav

ז : Zayin

ח : Het

ט : Tet

י : Yod

ך : Kaf (Sonda)

כ : Kaf

ל : Lamed

ם : Mem (Sonda)

מ : Mem

ן : Nun (Sonda)

נ : Nun

ס : Samekh

ע : Ayin

ף : Pe (Sonda)

פ : Pe

ץ : Tsadi (Sonda)

צ : Tsadi

ק : Qof

ר : Resh

ש : Shin

ת : Tav

Sami dillerinin hemen hepsinde görüldüğü gibi İbranice’de kelimeler üç ünsüz harften oluşan fiillerden türetilir. Fiil kökünün asıl anlamı bu üç ünsüz harf tarafından belirlenir. Bu kökün başına veya sonuna bir takım ünsüz harfler eklenerek isimler türetilir.

İbranice’de bileşik fiillere pek rastlanmaz, fiillerde zaman (geçmişte olması, şimdi olması) yerine yapılan işin bitirilmiş ya da bitirilmemiş olması ön plandadır. (Perfectum – Imperfectum)

İbranice’de isim çekimleri kaybolmuş olup bunun yerine את edatıyla accusativus (-i hali), -ב ön ekiyle locativus (-de hali), -ל ön ekiyle dativus (-e hali), מן edatı ya da -מ ön ekiyle ablativus (-den hali), שׁל edatıyla ya da –שׁ ön ekiyle de genitivus (-in –un –nin –nun) yapılır.

İsimlerde erkek ve dişi olmak üzere iki tür bulunmaktadır. İsmin tekil, çoğul ve ikil çoğul (dual) olmak üzere üç biçimi bulunur. Eller, Ayaklar, Gözler, Kulaklar, Bacaklar gibi çift olan yaka iki nesneden oluşmuş çoğullar ikil çoğul son eki (–aim) ile, iki den fazla çokluklar ise çoğul son eki (erkek için –im, dişi için –ot) ile yapılır.

İsimlerde olduğu gibi sıfatlarda da erkek ve dişi olmak üzere iki tür bulunur bunlar ismin cinsine göre kullanılır, Sayı Sıfatlarının da erkek ve dişi biçimleri bulunur
Urumhamatahayil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-04-2007, 14:17   #2
-YASAKLI-

Rimmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Rimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud of

Emeğine sağlık urum. Güzel çalışma
Rimmon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-06-2007, 23:19   #3

someone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 someone henüz daha yolun başında

Emeğine sağlık urum.
someone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 23-07-2007, 18:13   #4

karahulk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 karahulk yakında ünlü olacak gibi

urum eline sağlık çook güsel olmuş....bizim ibranice okumamızın gelişmesi açısından beş altı örnek yazarak tahlil edip türkçe nasıl telefuz edildiğini yazarsan eminim kullanmasını bilen arkadaşlar için eşi bulunmaz bir fırsat olacaktır... şimdiden sağol

Yol onun,varlık onun,gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün ayağı kalk sakarya
karahulk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 23-07-2007, 19:07   #5

Şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 Şaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud ofŞaman has much to be proud of

www.sevivon.com bu site ibranilik ve ibranice üzerine kurulmuştur içinde harfler ve telaffuzları dualar vardı

Alt 23-07-2007, 19:12   #6

locked_puppet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

bira cin musallat olmustu bana daha doğrusu tlfnuma berbat olaylar yaşadım ama bu konuyla ilgili olan kısmı; bigün msj geldi arkadasımdan açtım ve 4-5 msj uzunluğunda garip harflerden oluşan bir metin..arapçaya benzettim biras ama deildi,sanırım ibranıceymiş msj gelen arkadasa sorduğumda hyr ben msj fln atmadım dedi şaka yapmamıştı emin olun msj sildim anında çok korkmustum neden sildiysem!!!

Alt 23-07-2007, 19:21   #7

Alıntı:
lucked puppet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bira cin musallat olmustu bana daha doğrusu tlfnuma berbat olaylar yaşadım ama bu konuyla ilgili olan kısmı; bigün msj geldi arkadasımdan açtım ve 4-5 msj uzunluğunda garip harflerden oluşan bir metin..arapçaya benzettim biras ama deildi,sanırım ibranıceymiş msj gelen arkadasa sorduğumda hyr ben msj fln atmadım dedi şaka yapmamıştı emin olun msj sildim anında çok korkmustum neden sildiysem!!!
benim bildiğim kadarıyla cinlerrr aralarında aramice konuşuyorlarmışşş ama aramice nedir ibraniceye benzer mi bilemeyecem belki aramice olabilir o yazılar.... bu arada şaman çoook teşekkür ederim...

Yol onun,varlık onun,gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün ayağı kalk sakarya

Alt 23-07-2007, 19:48   #8
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 Urumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud ofUrumhamatahayil has much to be proud of

aramice eski ibranice diyelim basitce isa aremice konuşurdu mesala

cinler bir dili konuşur kendi aralarında konuştukları dil ise kniklerden oluşur daha çok ses tınısı yani

Sponsor Bağlantılar
Alt 23-07-2007, 20:10   #9

ben telepati ile iletişim kurduklarını duymuştummm... galiba telepatiyi insanlara karşı kullanıyorlar değil mi??? kendi aralarında balinalar gibi mi haberleşiyorlar?

Sponsored links

Alt 23-07-2007, 20:45   #10

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

walla onlar cin herşey yaparlar nese doğru olabilir tabideğişik bi düzlemdeler...insanlarla elektronik eletlerele iletişime geçiyorlar onu biliyorum çünkü yaşadım

Alt 23-07-2007, 20:51   #11

yaniii lucked senin cinde amma espritüelmiş çarpacağı kurbanına kısa mesajla önceden sapıklık yapıp uyarıyo bende cinlerinde delileri vardır biride sana denk gelmiş yada körmüştür sana çarpcam die uğraşırken senin telefona çarpmıştır senin telefonda uyuz olmuştur alete hapsetmiştir içinde nasıl kuram ama

Alt 30-07-2007, 19:31   #12

losteirosss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 81 losteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond repute

urum ve saman saolun ...ama ozellikle urum.. kafama takildi....kur"an da gecen bazi surelerin girisinde elif,lam,mim gecer ki ibrani alfabesine dikkat ederseniz ne demek istediimi uzan uzadiya annatmadan anlarsiniz ...emeginize saglik vesselam....
losteirosss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 31-07-2007, 10:03   #13
-YASAKLI-

Alıntı:
losteirosss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
urum ve saman saolun ...ama ozellikle urum.. kafama takildi....kur"an da gecen bazi surelerin girisinde elif,lam,mim gecer ki ibrani alfabesine dikkat ederseniz ne demek istediimi uzan uzadiya annatmadan anlarsiniz ...emeginize saglik vesselam....
ibarini alfebesiyle ortaklık gösteriytor evet ve daha pek çok dilde bu benzerlik var .hazır sen konuyu açmışken bir sır vereyim

elif lam mim 'om' gibi dünyanın kapalarını acan en kolay uygulanabilir anahtar sözcüklerdir.bunları tekrar ederek psişik güçlerinizi geliştirebilirsiniz

Alt 31-07-2007, 10:28   #14

Kuranes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Kuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to all

biraz geç olmuş ama aramice hakkında çok ufak bi bilgim var onu paylaşayım
aramice , eski suriye dili olarak geçer . isa'nın ve bugunku suryaniler konustukları cok eski bir dildir .
hatta en ünlü aramice söz isa'nın son sözleri olmuştur .
'eli eli lema şevaktani' yani tanrım niçin beni terkettin
Kuranes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 31-07-2007, 13:07   #15

karahulk dalga mı geçtin ya ? ama ben çok ciddiyim...telefonun içinde cin var demedim sadece msj geldi diyorum nasıl yaptı bilmiyorum ama her şekilde uğraşıyordu o aralar...

Alt 31-07-2007, 13:08   #16

losteirosss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 81 losteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond repute

Alıntı:
Urumhamatahayil´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ibarini alfebesiyle ortaklık gösteriytor evet ve daha pek çok dilde bu benzerlik var .hazır sen konuyu açmışken bir sır vereyim

elif lam mim 'om' gibi dünyanın kapalarını acan en kolay uygulanabilir anahtar sözcüklerdir.bunları tekrar ederek psişik güçlerinizi geliştirebilirsiniz
saolasin o verdiin sirri bliodum amma bilmeyenler icin ii oldu tabi
losteirosss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 31-07-2007, 13:39   #17

kaderaelegram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 kaderaelegram dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışkaderaelegram dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışkaderaelegram dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

bir sırda ben vereyim
elif lam mim harfleri boşuna yazılmadı.
mesela urum bu bilgiyi verdi. gayet haklı.
ama araştırılarıma göre bu harflerin binlerce sayfa dolusu cümleleri
ifade etmenin kısa yolu.böylecene binlerce sayfa dolusu cümlelerin
anahtarı görevi görüyor.
--------------------
kısacası bu binlerce sayfa dolususu yazıları bir anda okumanın en kısa ve etkili yolu.

Konu kaderaelegram tarafından (31-07-2007 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
kaderaelegram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama