Her surenin bi hüddami var, dogrudur. Ama onlari kendine ram edemzsin, onlar ancak Allah tarafindan sana hediye edilir. Hz. Süleyman as: Rabbim! Beni bagisla, bana benden sonra kimsenin ulasamayacagi bir hükümranlik ver, süphesiz Sen daima bagista bulunansin, dedi. Sad,38/35. Onun duasi böylece kabul olundu ve Allah ona insanlari, cinleri, rüzgari, hayvanlari onun emrine verdi. Verilen bu hükümranlik kendisinden sonra kimsenin ulasamamasi dilek ve duasinin da kabul edildigini Hz. Peygamberden gelen bazi hadislerde vardir. Hatta bu konuda Kitabi mukkaddesdede bi kayit vardir: Ve Allah dedi:..Hikmet ve bilgi sana verildi.Ve Ben sana öyle zenginlik,mal ve seref verecegimki, senden önce olan krallarda onun benzeri yoktu, ne de senden sonra onun benzeri olacaktir. II.Krallar,1/11-12.Sonuc itibariyle Hz.S. emrine verilen cin ve seytanlarin, ondan sonra baskalarinin emir ve hizmetine verilmesinin söz konusu olmadigi anlasilmaktadir.Anlayacaginiz zamanizi bos kuruntulara harcamayin. Onun yerine ya exorcist olun yada fizik vs. gibi kitaplarini okuyun. |