26-09-2007, 09:16
|
#1 | | -YASAKLI-
Karma gücü: 0  | merak ettim
arkadaslar benim konum niye kapandi konuyu kim kapatio neye gore kapanio umur kim bu site nasil yuruo o benim konumdu bi cvp hakki verseydiniz en azindan icimde ukte kaldi niye herkes dusmanmisim gibi saldirdi ben hic bi sey anlamadim ama cok kirildim sahsen kendimi kufur yemisim gibi hissettim kotu bi sey yazmadim sadece bilgimi paylasmaya calistim neyse ben bir sure medeniyetten uzak bir yere gidiorum yani bir sure yokum herkese mutluluklar ama elimden geldigi kadar sizi takip etmeye calisicam her ne kadar konum kapansada biri beni bu konularda aydinlatirsa sewinirim bide nie herkes umura yag cekio sitenin sahibimidir kimdir valla merak ettim simdi offf eminim bu yazdigimada bir suru laf sokcaniz neyse ben hala olayi anlama cabasindaim cidden bi sey anlamadim esen kalin by |
| |
26-09-2007, 09:38
|
#2 |
Üyelik tarihi: 04 2007 Nerden: 26-45 dogu meridyeni, 36-42 kuzey paraleli
|
sadece bu konuyu buraya acman bile silinmesi için yeterlii.. tahminen varolan bi konuyu tekrar acmıssındır yada yanlıs yere acmıssındır taşınmıstır..
__________________ Dinleyen her zerreye bir hitabım var benim
Kâinat isminde hiçten bir kitabım var benim.
Ya hitabımdan okusun ya kitabımdan beni,
Yazdığım efsânede on alti bâbım var benim! |
| |
26-09-2007, 10:24
|
#3 |
|
büyüyle ilgili konunun kapanması ise sorun bu sitede büyü veya tılsım paylaşımları burda yapılmıyor amen bölümünde yapılıyor. kimse düşman gibi görmedi seni merak etme  ama şunuda söyliyim schezoprhreniac haklı...bu başlık da hatalı...açman gereken yer istek öneri ve şikayet bölümüydü bu başlıkta bunu dile getirmen doğru olmaz
__________________ know thyself... |
| |
26-09-2007, 10:29
|
#4 |
|
Aramıza yeni katıldığın için bir açıklama yazmak istedim sana... ağlamak yok hemen.
Urum, Urumhamatahayil'in kısaltılmışıdır. Üşendiğimiz için ona Urum diyoruz - Umur değil. 
Önce paylaşımın için teşekkür edeyim. Her ne kadar açıkçası şu "bir piramitin uc ucuna konmus gibi (harfin noktalari birbirine bakacak ve sanki bir halkaya noktalardan tuturulmus gibi durmali harfler) " kısmını anlamakta zorlansam da eminim denemek isteyen üyelerimiz olacaktır.
Senin açtığın konudaki mesajları bir daha okursan göreceksin ki verdiğin bilgi değil, büyünün ne olduğu, günah olup olmadığı, neyin büyü sayılması gerektiği gibi başka konuların tartışılmaya başlanması olasıymış. Bilgi zaten orada, ve kimse "aslında yapmışken bir de şunu deneyin..." diye katkıda bulunmamış, demek ki hatasıyla, sevabıyla tam.
Diğer tartışmalardan ise bu site nasibini fazlasıyla aldı. Arama butonunu kullanırsan zaten büyünün tanımı, etiği, amacı, vb konularında çok fazla başlık açıldığını görürsün.
Göründüğü kadarı ile Urum bu konunun da aynı tartışmalara boğulup kirlenmesini istememiş. Zaten neden kapattığını da açık açık yazmış. Daha ne olsun?
Bu açıklama yeterli mi? 
Not: hem herkes için "yağ çekmek" fiilini kullanıyorsun, hem de "herkes üzerime çullanacak" diyorsun. Bile bile yapma sen de. 
__________________ Even Beethoven had his critics. Name three of them. |
| |
26-09-2007, 10:31
|
#5 | | -YASAKLI-
|
ben urumhamatahayil sitenin maji moduyum mesajınız konusunda gerekli açıklamalar yapılmıştır site içinde büyü tarifleri amene taşınıyor eksiksiz olanlar aynı konu açılmışsa ve mesaj ya diğer mesajlara ekleniyor yada siliniyor site içindeki düzeni sağlamak için bu gereklidir.konunuz taşınacaktır yeri uygun değildir . |
| |
26-09-2007, 10:53
|
#6 |
|
Konunun neden akpatıldığı konuda yer alıyor. Kasdettiğin konu şu sevdiğin kişinin dikkatini çekmek için konusuysa tabi. Lüzumsuz bir tartışmaya yer vermemek amacıyla bölüm moderatörü tarafından kapatıldı. Umur kim ne yağsı ne balı onu ben de anlamadım.
Ayrıca açtığınız konunun kapatılmasına kırılmak çok saçma. Sİlinseydi böyle bir duyguya kapılabilirdiniz ama kapanması demek konuya yeni yorum yazılmaması demek. Sonuçta konuyu açarken amacınız paylaşmaksa yine konuyu herkes görebildiğinden amacınıza ulaşmış oluyorsunuz zaten. Amaç başkaysa bilemem.
Cevap hakkı verseydiniz demişsin . Her zaman cevap hakkın var olmasa bu konuyu da açamazdın.
Eminim bu yazdığıma da bir sürü laf sokacaksınız demişsin. Sadece laf sokma amaçlı cevap vereceğimizi düşünüyorsan niçin bu konuyu açtın ki.
Senin için değil genel anlamda söylüyorum. Allah aşkına biz mi laf sokma çabasındayız? Bu site başından beri aynı kişi tarafından yönetiliyor mescalin tarafından. Ama site büyüdükçe bu şekil laf dalaşı çoğalıyor. Halbuki başından beri değişen tek şey üye sayısının artması.
__________________ Bırak! Yanacaksam eğer,
O kibriti ben yakarım;
Hiç değilse kendi yangınımda yanarım.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım. |
| |
26-09-2007, 12:56
|
#7 |
|
hani bende eski üye değilim bana söz düşmez ama şu kadarını söylemeliyim ben memnunum kullanmasını bilene oldukca eglenceli bi okadarda ciddi bi ortam kurulmuş her fırsatta dile getiririm bu sitenin kurucularını tebrik ederim böyle bi ortamı kurabildikleri yetmiyormuş gibi bide sallanmadan ayakta tutuyorlar  hani başka forumlarda da bulundum bundan once bulundugum site çıgırından çıkmış bütün müdavimleri artık forumu msn gibi kullanmaya başlamıştı
Örn:
- bugun sinemaya gidelimmi dolunay
- ooo ! gidelim shadeo hangi filme ???? vb.
muhabetler dönmeye başlamıştı ve çok ii bildigim bişey var 3111 üyeli bi forumu da ayakta tutmak kolay diil sıkma canını olur bole seyler  |
| |
27-09-2007, 04:07
|
#8 | | -YASAKLI-
|
bende yenı uyeyım.ama sevgili shadeo benım dusuncelerıme tercuman olmus bır sıteyı yonetmek zor ıs ozellıklede hergun bıraz daha buyuyen bır sıteyse bu dahada zor bır ıs.ve anladığım kadarıyla bu görev bır cok arkadasa mod olarak paylastırılmıs yanı herkes görevını yapıyor.ve bende bır cok forumdan sonra bu siteye gelmeme rağmen ıclerınde en guzel işleyen site burası.bence bu sıtenın cıddıyetı bır taraftanda acıkca buyu tarıfı verılmemesı cunku bılen bılmeyen herkes yapar sonra dusunun artık kım neyle karsılasır.bu nedenle konunu acıklama yaparak kapatan urumhamatahayil'e tesekkur edıyorum kolay gelsın dıyorum. |
| |
27-09-2007, 15:23
|
#9 | | -YASAKLI-
|
Üstte yazılanları sadece şaşkınlıkla okuyorum. Açıkçası da biraz "sıkkın" bir şekilde. Kimsenin avukatlığına soyunma gibi bir derdim yok. Zira, "gnoxis baro hizmetleri" bazı "kraldan çok kralcı" arkadaşların tekelinde. Aynı konuda bende sitemde bulunmuştum üstü kapalı olarak. Paraf ettiğimde hatırlayacaksınız eminim: Alıntı: "Güzel Türkçemiz bayağı zenginleşmiş Şimdi iltifatla empati birbirine karıştırılmış diyeceğim, bir başkası gelecek, "Konu, empati nedir ne değildir tartışmasına dönecek. Bu yüzden de konuyu kilitliyorum" diyecek. Yok, ben almayayım hiç..." Azen'den önce yazmıştım bunları. Çünkü o konu kilitleniyorsa, konunun içinde var olan "herkes" alınır ve de alınmalıdır. Konunun kapatılma söylemi, öyle yanlış yerde açmışsın da değildi. Arkadaş, nedenini gayet basit anlatmış: «zahmet edip cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim ama konu büyü nedir ne değildir tartışmasına gidecek konu kapatılmıştır» Bu konuyu açan arkadaş (Azen) gibi, tek bir amaçla ama tek bir amaçla da ve sadece merakımdan soruyorum moderatör arkadaşa. "Konu büyü nedir ya da ne değildir" tartışmasına gidiyorsa bunda şaşıracak birşey görmüyorum. Çünkü "gnoxis paranormal resources" yazıyor üstte sitenin tanıtımında. Sitede bu konular değil de ne tartışılacak, söyler misin? Orda verdiğin cevap çok netti; ne yanlış yerde açılmakla ilgiliydi ne de diğer arkadaşların açıklamalarıyla. Yanlış yerde açılsaydı; yeri değiştirilebilirdi, kilitlenmezdi ama. O kadar emek verip bir yazı yazmışım ve yazımdan sonra kilitlenmişse ben buna haklı olarak tepki gösteririm. Kimse alınmasın! Muhtemelen ben de uzaklaştırılacağım. Çok zıplıyorum, evet, farkındayım. Sitede "gereksiz" onca "geyik başlı insan" varken, yazılarını zevkle okuduğum Pnkflyd'nin neden yasaklandığını hala anlayabilmiş ve de çözebilmiş değilim. Moondark'ın da ve benzer birkaç kişinin de. Bir konu açıyorsunuz ve o hep aynı "geyik başlı" gurup, "açıkçası bu konu beni ilgilendirmiyor, eee" diye başlayan bir mesajla onca emeğinizi yerle bir ediyor. Yani kendi gibi "gereksiz" tek bir "gereksiz" lafıyla konuyu geyiğe çeviriyor. Madem ilgilenmiyorsun, yazma arkadaşım benim konuma! Git boş konuşmalar alanına, git geyik muhabbeti bölümüne yaz, ama benim yazımı sabote etme! Ama neden? Karma puanı yapacaktır ya beyefendi, her ne demekse artık. Bi halt anlamadığı herşeye mesaj yazar, sırf mesaj sayısı yükselsin, karmam artsın diye. Bunun yerine siteye paylaşımları olan Pnkflyd ceza alır, bunun yerine haksızlığa zerre kadar tahammülü olmayan ve de kimseye eyvallahı olmayan darkmoon uzaklaştırılır. Ben de sadece bunlara tepkimi göstermekle kalmış olurum. Daha önce de söylemiştim. Çeket orda, kapı burda ve de ben kapının yanındayım. Siteden uzaklaştırılmayı pek o kadar da önemsemiyorum. Eğer siteyi şakşakçılarınızla, alkışçılarınızla doldurmak istiyorsanız, peki öyle yapın. Paylaşım yapanları atın; geyikçileri, sizi alkışlayanları, pohpohlayanları baştacı edin. Herkes bir şekilde kendini "mutlu" ve "sevindirik" hissediyorsa, sorun değil arkadaşım, hiç sorun değil!
Konu luciin tarafından (27-09-2007 Saat 17:39 ) değiştirilmiştir..
|
| |
28-09-2007, 02:31
|
#10 |
|
Evet, 3111 kişilik bir siteyi yönetmek zor. Bir söz vardır: "herkese yaranmaya çalışan kimseye yaranamaz". Bu yüzden en basiti insanın doğru bildiğini yapmasıdır: senin de, benim de...
Forumu msn gibi kullanmamak gerektiğini kaç yüz yerde yazdığımı bilmiyorum. Dediğin şekilde mesaj atan arkadaşlar eğer kendi mesajlarına bakacak olurlarsa "bence de", "ehueehue", veya "bu konu hakkında diyecek bişiyim yokk" gibi mesajlarının silindiğini göreceklerdir. Ha, silinenler kalanların yanında azdır belki, ama bu çalışılmadığı anlamına gelmez. Kimseyi hele forumun eğlence bölümünde geyik yaptığı için cezalandıramayız. Olsa olsa konuyla ilgisiz kalan veya fazlasıyla kişisel sohbete dönen mesajları iptal ederiz. Bir başlık veya mesajdan çok rahatsız olan üyelerin ise her zaman mesajları bize bildirme hakları vardır. Sen bunu kaç kez yaptın ve sonuç alamadın da rahatsızlığını şimdi genelde dile getiriyorsun?
"Büyü nedir, ne değildir" tartışması (üstteki mesajımda da yazdığım gibi) neredeyse forumun çeyreğini kapsıyor. Aynı üyelerden aynı sözleri okumak şahsen beni sıkardı. Bir uygulamadan, tertipten söz eden her başlığa papağan gibi "büyü günahtır yasaktır" yazmanın ne mantığını anlayabiliyorum, ne de yararını. Bu konunun yalnızca "Büyü Nedir", "Büyü Nedir, Ne değildir", "Sizce Bu Büyü Mü", "Hangi Büyü Günah?" gibi başlıklarla sınırlı tutulması taraftarıyım... Hatta belki bütün bu tartışmaları tek başlık altında bile toplayabiliriz.
Yine yukarıda yazdığım gibi, bir uygulama verilmiş ve uygulamaya katkıda bulunan olmamış. Konunun kilitlenmesi başlıkla ilgisi olmayan bir tartışmanın (daha) engellenmesi içindir, ve hiçbir kilit başlığı müebbeten kapatmaz. Gerekirse alakasız mesajlar silinir ve konu yeniden açılır. Ama bunu hemen yapmak, mesajları silinen üyelerin ya aynı başlık altına "neden sildiniz mesajımı faşo yönetim?" ya da "ne diyorduk? evet. büyü günah mı abi?" yazmalarına yol açabilir. Anlatabildim mi?
Başlıkları ilgili oldukları konunun içinde tutmaya çalışmanın nesi kötü? Senin uğraşıp, zaman verip yazdığın bir yazının altına yanıt olarak yalnızca bir ördek yavrusu resmi koyup altına da "ayy ne ciciii" yazsalar sinir olmaz mısın? O başlığın başına bir şey gelirse o zaman bu ördek yavrusunu yollayan üye de mi alınmalı?
Darkmoon benim kişisel olarak sevdiğim, paylaşımcı, yerine göre geyikçi, olumlu bir üyeydi... Ama diline hakim olma konusunda anlaşmazlığa düştük. X'in Y'ye hakaret etmesi, ya da onu tahrik etmesi Y'nin ağzını bozmasını gerektirmez. Darkmoon anlaşmazlığa düştüğü üyelerin dangalaklığından başlayıp salaklığına kadar gidiyordu. Oysa bu tartışmaların önünü almaya çalışan bir ekip var burada. "Bildir" butonunu kullanmak o kadar zor mu?
Pnkflyd ise aynı şekilde paylaşımcı olmasına karşın başka inanışlara gösterdiği saygısızlıktan dolayı gitti. Acaba ben "Önümüz bayram. Yine binlerce masum havyan dinsel fanatiklerin kan bürümüş gözleri önünde telef edilecek. Saçmalıyorlar." yazsam bu Müslüman üyelerin hoşuna gider mi? Örnekleri her din için çoğaltabilirim...
Sen dolu dolu, alıntısız, analitik yazılar yazıyorsun. Onları okumaktan zevk alıyorum. Ama bu son mesajında "burası benim için önemli değil" gibi cümleler sarfetmişsin. Lütfen unutulmasın: forumlar biraz da ağaç gibidir. Dallar kesilebilir ama ağaç büyümeye devam eder. Gnoxis'te kimsenin, ama istisnasız kimsenin vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum. Üstelik site yönetimi eleştiriye açık ama olaya tek yönlü bakarak haksızlık ettiğini düşünüyorum.
Son paragrafın gayet net. Okundu, anlaşıldı. Yönetimi ve kraldan fazla kralcı olduğunu iddia ettiğin üyeleri bir yana bırakıyor ve üye SCARRED olarak kendi yanıtımı yazıyorum: kimse kimseye "gel" de demedi, "git" de demeyecek. Umarım benim son paragrafım da nettir.
| |
28-09-2007, 02:31
|
#11 | | -YASAKLI-
Karma gücü: 0  |
tum arkadaslara tesekkur ederım ve sevgılı modlarıma sımdıde e cevap hakkımı kullanıp umur dan baslamak ıstıyorum sımdı cnm demıssınkı buyu tarıfları amene tasınıor sımdı ben benım yazdıgımın uyu olmadıgını dusunuyorum bu bır ıkıncısı en sden gorupte oraya bırseyler yazdımkı sevdıgını unutmak goz rengı deıstırme buyusu gıbı buyulerın tarıfını ballandırarak oraya yazan sensın benmı yazdım sankı onları oraya mod olmusun ama... sımdıde sıçarred modumuza sunu soylıımaglıycak yasımı gectım modlara cvp verelerıde atıonuzmu sıteden artı olarak bılerek yag yakma kelımesıı kullandıgım dogru sen bence bana yazılanları oku ve cevap vererek kendımı anlatamamanın ne kadar sınır bı olay oldugunu dusun ve eger o uc harf olayınıda anlayamadıysan o senın zeka sevıyenle ılgılı... sımdıde dolunaya o ıraz daha ıyımser yaklasmıs ama b konuyu acmama kızmıs o damod alalarım aılerım ben bu sıtenın bı uyesıyım ve yenı konu acmak hakkım deılmı sızede gun dogar konuyu kapamak acmakta sızın hakınız gun dogdu sıze bakın sılıncek bı konu ama sız cevap hakkı vermezsınız sılmesenızde yazarsınız sonra konuya kılıt... bıde ıcımde kaaldı yenı ıkı arkadasta bı seyler yazmıs onlarda boyle devam etsınler bu yağla gıderlerse ooooo mod super mod yolu var dımı..... |
| |
28-09-2007, 02:50
|
#12 |
|
Bence sana bir mod verelim de takıl çok iyi biliyorsun bu işleri.... sen önce üyelerin nicklerini doğru yazmayı öğren ondan sonra konu aç.. scarred bir sayfa mesaj yazmış okuması olan herkesin anlayacağı bir dilde olduğunu düşünüyordum ki yanılmışım anlaşılan...
__________________ Veni..vidi...bıdı!  |
| |
28-09-2007, 03:07
|
#13 | | -YASAKLI-
Karma gücü: 0  |
ben herkese hak ettıgı degerı verırım cnm hakettıgı ısımlerı soyledıgım gıbı  anlayana ayrıca ooooooo super modmusun ya sen abla kızma ya bak ogrendımmı yavas yavas ogrenıom bu yag olayını kusura bakma |
| |
28-09-2007, 03:12
|
#14 |
|
Alıntı: azen´isimli üyeden Alıntı
sımdıde sıçarred modumuza sunu soylıımaglıycak yasımı gectım modlara cvp verelerıde atıonuzmu sıteden artı olarak bılerek yag yakma kelımesıı kullandıgım dogru sen bence bana yazılanları oku ve cevap vererek kendımı anlatamamanın ne kadar sınır bı olay oldugunu dusun ve eger o uc harf olayınıda anlayamadıysan o senın zeka sevıyenle ılgılı... |
1- Ağlayacak yaşı geçtiğine inanıyorum ama o seviyeyi geçtiğine inanmıyorum.
2- Forumlarımızda Türk dili kullanılması taraftarıyız. Yazdıklarını çeşitli çeviri sitelerinde dilimize çevirtmeye çalıştım ama olmuyor. Lütfen klavyendeki büyük harfleri, Türkçe harfleri ve noktalama işaretlerini de kullan. Sonra da bağlaçlara bakarız.
3- Sana yazılanlarda ters bir şey göremedim, ama senin üslubunda ilgi arayışında bir küçük kız tavrı görüyorum. Kendini anlatamaman garip bir dille, durmadan soluklanmadan paragraf uzunluğunda cümleler kurmandan başka bu tavrınla da ilgili bence.
4- Kimin bilmeden kimi ve neyi savunduğuna iyi bir örnek oldu bu yazışma. Katılanlara teşekkürler.
5- Sıçarred ismini bilen yeni üye... İlginç. Demek daha önceden dertlisin, ancak şimdi dökülüyorsun. Daha önce her ne sebeple gittin bilmiyorum ama olay çıkartmak için hoşdöndün.
| |
28-09-2007, 03:13
|
#15 |
|
Biraz mantıklı davranın. Artık sıkıldım bu durumlardan forum içinde.. Nedir bu böyle üyeleri garip biçimde genellemeler falan? Modlara sataşmakta moda oldu gene bu günlerde.. hiç yakıştıramadığım ifadelerde görüyorum burada ayrıca. Forumdan uzaklaştırılan kişilerin nasıl ve ne sebepten uzaklaştırıldığını da bilmiyorsunuz ayrıca. İsterseniz bunlarıda ortalık yerde yapalım ki rezillik diz boyu olsun forumda. Hangi şikayetiniz isteğiniz sitede değerlendirilmedi ki bu kadar katı bir tutum içine giriyorsunuz bu kadar kısa sürede? Burada sizin ruhunuzun duymadığı sayısız emek var hiç olmassa biraz daha saygı görmeyi hakediyor..
__________________ Veni..vidi...bıdı!  |
| |
28-09-2007, 03:14
|
#16 |
|
Baya bir tartışma olmuş bu konuda, sanırım birkaç eklemede ben yapsam iyi olacak..
1) Forum kurallarında ilk sırada yer alan kırmızı ile yazılmış kuralımız, açacağınız konunun forumda bulunup bulunmadığına dikkat etmenizdir veya aynı içeriğe sahip bir konu varsa onun devamında paylaşımda bulunmanızdır. Bunun ihlali forumu takip etmesi olanaksız hale getirdiği için konuları kapatıyoruz.
Uzaklaştırıldı diye bahsettiğin arkadaşlardan birisi gnoxis forum içeriklerini olduğu gibi başka bir siteye sistematik olarak taşıdığını bildiğimiz bir üyenin sisteme üye olmak için aldığı ikinci bir nick.
Diğer bir üye ise yine hakaret ve çoklu giriş yaparak kendi konularında başka birisi gibi görüş bildirmesinden ceza almıştır.
Açıkçası hiç bir yönetici arkadaşın insanların konularını kapamaya ceza vermeye vs hevesli olduğunu sanmıyorum, forumda her şey kusursuz olsada bizede gerek kalmasa ama olmuyor  Eğer bugüne kadar biz bu şekilde uygulamalarda bulunmasaydık sanırım forumlar bugün olduğu görünümünden çok uzakta olurdu..
Bu arada bu genel olarak üyelerimize yönelik bir açıklamaydı, zaten konuyu açan arkadaş artık aramızda olamayacak. |
| |
28-09-2007, 03:24
|
#17 |
Üyelik tarihi: 04 2007 Nerden: 26-45 dogu meridyeni, 36-42 kuzey paraleli
|
nedense bu tepkiler modların isimlerini yazmalar yada böyle konusmalar bana bi yerden tanıdık geliyorya neyse.. ben susayım yine kokusu cıkar..
__________________ Dinleyen her zerreye bir hitabım var benim
Kâinat isminde hiçten bir kitabım var benim.
Ya hitabımdan okusun ya kitabımdan beni,
Yazdığım efsânede on alti bâbım var benim! |
| | |