JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > İnsan Psikolojisi

Seçenekler Arama
Alt 26-08-2008, 22:58   #1
-YASAKLI-

izuchiring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 izuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond repute
Renklerin Psikolojik Etkisi

Renk seciminiz sadece dekorasyonunuzu degil, psikolojinizi de etkiler. Bu nedenle kullanacaginiz renkleri birtakim ozelliklerini dikkate alarak belirlemeniz istediginiz sonuca ulasmada size yardimci olacaktir.

Renklerin Psikolojik Etkisi

Kirmizi renkte boyanmis bir yemek odasinda istahla yemek yendigi ve konusmalarin coskulu oldugu gozlenir. Bununla birlikte acik mavi ve acik yesil gibi renkler sakinlestirici etkiye yaratir ve buna uygun mekanlarda kullanilmalidir.

Evinizdeki butun odalari ayni renkte boyamaniz size zamanla monotonluk duygusu yasatabilir. Odalari birbirine yakin ya da uyumlu renklere boyamak iyi bir oneri olabilir.
Gunes rengine boyanmis mutfaktan altin rengine boyanmis bir yemek odasina uyumlu bir gecis yaptiginizi hayal edin. Daha renkli bir dunya kurmak sizin elinizde
izuchiring isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-08-2008, 23:21   #2

phobosORbia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 80 phobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond reputephobosORbia has a reputation beyond repute

Çok renkli bir konu olmuş, teşekkürler paylaşım için

Biliyorum, haylaz bir çocuktur kalbim, laf dinlemez…Özlüyorum desem… Neyi_???? Özlemiyorum desem…Yalan…

Ben, ben olmayı beceremedim…
phobosORbia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-08-2008, 23:48   #3

webcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 webcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud of

boyamak isterdim ama kendi evim değil Paylaşım için teşekkürler

Tatilde vizyondayım şimdilik kalktım..
Herkes/zi çok özledim.doğru düzgün giremiyorum
webcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 27-08-2008, 13:58   #4

koorbonik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 koorbonik henüz daha yolun başında

olabılır ama yemek konusunda ac bır renk bakmaz yemegı dusunur dınlenmek ıçınse rahat bır yer yatak ve uyumak için içinde tatlı bır yatak ok paylasım için yınede sagol ...
koorbonik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-08-2008, 14:13   #5
-YASAKLI-

Bloody_Mary - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Bloody_Mary is a glorious beacon of lightBloody_Mary is a glorious beacon of lightBloody_Mary is a glorious beacon of lightBloody_Mary is a glorious beacon of lightBloody_Mary is a glorious beacon of lightBloody_Mary is a glorious beacon of light

Doğrudur.......Ben mesela siyah giyince çok karamsar olurum....Pembe giyince mutlu...Truncu giyince enerjik......Beyaz giyince ise huzurlu.....
Etkilenmem sanıyordum ama zamanla bi tesadüf olmadığını anladım...Güzel bi paylaşım ama daha ayrıntılı yazsan iyi olurdu....
Bloody_Mary isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 23-10-2008, 00:45   #6

karkanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 karkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to beholdkarkanya is a splendid one to behold

kesinlikle sanatsal şelerle uğraşan biriyseniz odanızda kahverengi kullanmayın bütün yaratıcılığınızı emer:S kendinizi en mutlu hissettiniz rengi kullanın...

aynı şekilde sarı ve kırmızı insanda rahatsızlık etkisi werir birazda bir çok fast food mekanın renklerinde kırmızı ve sarıya ağırlık vermeleride budur müşteriler daha çabuk kalksın die insanları huzursuz eden renklerdir hatta bazı durumlarda çok çabuk öfkelenmelerine sebep olabilir... turuncu sıcak renklerdendir güneşi üzerine çeker buda turuncunun insana nie enerjiyi çağrıştırdını açıklayabilir.. gri nötr bir renktir ve genelde çok kendini belli etmek istemeyen insanlarda ağırlıklıdır... ama her insanın enerjisine göre renklerin etkileri biraz değişiklik gösterebilir...
Yaralı kanatlarımı topluyorum kanlı ellerime ve gidiyorum
karkanya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 23-10-2008, 00:49   #7

uAnursen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 uAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud of

bordo duwarlar alçıpenmi ne adı bilmiom pek siyah olcak oda bnce süper olur ilerde ewimi dekore ederken bordo we siyah kulanıcam =))

Alt 23-10-2008, 08:11   #8

Claudia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 Claudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to beholdClaudia is a splendid one to behold

Alıntı:
uAnursen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bordo duwarlar alçıpenmi ne adı bilmiom pek siyah olcak oda bnce süper olur ilerde ewimi dekore ederken bordo we siyah kulanıcam =))
bir ortak noktamız
benimde hayalim buydu.. kendi evimi bordo ve siyah dekore etmek.
Claudia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-10-2008, 00:59   #9

uAnursen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 uAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud of

ikisi harika uyumlu yaa herşeyde çok güzel duruyo siyah we bordo çok güzel olucak gibi bigün ewim olursa

Alt 27-10-2008, 19:05   #10

muazzez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 muazzez ne işi var bunun burada

turuncudan nefret ederm dier renkler hakkinda bi ön yargm yq ama bordo hastasiiimm
muazzez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 28-10-2008, 00:21   #11

kekovski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 kekovski yakında ünlü olacak gibikekovski yakında ünlü olacak gibi

sari , zihinsel kaliteyi yansitir.

yesil, kisinin yatistirici iyilestirici bir enerji ile donatilmis oldugunu gösterir.

mavi, ögretici renktir ve büyük bir hassasliga isaret eder.

erguvan rengi , derin bir ruhsal bütünlüge isaret eder.

beyaz renk dogrulugu temsil eder.

altin rengi ,tanri�yla baglantiyi gösterir.

gümüs rengi , kolay iletisim kurabilmeye isaret eder.

kestane rengi , bireyin üstlendigi görevi yerine getirmesiyle ilgilidir.

siyah renk , hirsi veya isik eksikligini belirtir.

mavi : rahatlatir, kendinize vakit ayirmanizi saglar. yaraticiligi besler, ayrica ates düsürücü etkisi vardir. konusma yetisini de güçlendirir.

<li value="2" style="font-size: 8pt;">kirmizi : enerji ve heyecan verir. cinsel arzulari körükler. sosyallestirici özellikleri vardir. vücut isisini artirir. kan basincinin yükselmesine, adrenalin salgilanmasina neden olur. kansizlik ve üsüme gibi sorunlari olumlu etkiler.

<li value="3" style="font-size: 8pt;">yesil : dengeleyici renktir. çalkantili hayati düzene koymak ve yeni bir yön kazandirmakta birebirdir. ayrica kan basincini dengeler. basagrisina, ülsere, strese ve karacigere iyi gelir. kilo problemi olanlara da istah kapatici özelligi nedeniyle faydalidir.

<li value="4" style="font-size: 8pt;">sari : unutmayi, olumsuzluklari kestirip atmayi saglayan sinirleri gevseten bir renktir. alismayi kolaylastirir. zekayi da etkileyen bir renk oldugundan duru düsünmeye yardimci olur. ayrica sindirim sistemini düzenleyen bir etkisi vardir. toksinlerin vücuttan atilmasinda etkili olur. cilde, karacigere ve bagirsaklara yararlidir.

turuncu : nese ve eglenceyi simgeler. hayatin fazlasiyla ciddilestigi anlarda çocuksu bir nese kazandirir. ayni zamanda istah açicidir. regl dönemi agrilarinda, böbrek hastaliklarinda ve üremeyle ilgili problemlerde olumlu etkisi vardir. akcigerin düzenli çalismasini saglar.

<li value="7" style="font-size: 8pt;">turkuaz : askalarinin etkisi altinda kalan, onlari taklit ederek yasayan insanlarin, kendi fikirlerini gelistirmelerine, kendilerine saygi duymalarina yardimci olur. sogukalginligini önleyici, bagisiklik sistemini güçlendirici etkisi vardir.

<li value="8" style="font-size: 8pt;">pembe : maneviyati güçlendirir ve degisimlere açik olmayi saglar. maddiyat hirsiyla kendini kaybeden insanlar için yararli olacaktir. fiziksel olarak belirgin bir etkisi yoktur.

hangisi dogru bilmiyorum
ama bildigim tek birsey var

siyah beyaz en buyuk besiktas
kekovski isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama