JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > İnsan Psikolojisi

Seçenekler Arama
Alt 07-07-2008, 21:01   #1

zaranca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 16 zaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud ofzaranca has much to be proud of
Büyüdüğünü Ne Zaman Anladın?

Ben başlayayım...Ben 7-8 yaşlarında başladım büyümeye,erkenden başladı olgunluğum..Bedenine yabancı bir elin değmesine maruz kalmaya,aklının almadığı hülyalara ortak olmaya alışmayı öğrendim ""büyüme ""sürecinde...Erkeklerden kaçtığımı söyledim onlardan korktuğumu...Farketmiyor niteliği...Baba,kardeş,amca,dayı,yeğ en,kuzen...Mahveder böylesi bir büyüme adamı.. Kimse bilmez ama yaramı!!!Bilmesinler,görmesinler diye attığım tüm kahkahalar...Yalnızın toplu fotoğrafları bile vesaikalıktır demiş yazar...Kimseye acımı ortak etmedim ...Yıllar geçse de unutulmuyormuş yaralar,bağladığı kabukla kalıyormuş...O şerefsiz bir yanıma alıp da gitti,ardısıra çocukluğum yitti....

(Yazdıkça azalır mı acılar ?Emin değilim ama iyi geldği de bir gerçek...)
zaranca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 07-07-2008, 21:12   #2
-YASAKLI-

ChEEkYkiTTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 ChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond reputeChEEkYkiTTy has a reputation beyond repute

hayata dair her gün farklı birşey öğrenerek büyümeye devam ettiğimi düşünüyorum ben...
ChEEkYkiTTy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 07-07-2008, 21:21   #3

KaLpsIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 38 KaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond reputeKaLpsIZ has a reputation beyond repute

Alıntı:
ChEEkYkiTTy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hayata dair her gün farklı birşey öğrenerek büyümeye devam ettiğimi düşünüyorum ben...
Aynen abla.....

KaLpsIZ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 07-07-2008, 21:35   #4

Karma gücü: 1 fiodor ne işi var bunun burada

bu sorunun cevabı daha doğrusu birsürü cevabı var.büyümekten kasıt nedir?cinsellik ,para ve sorumluluklar hayatımıza girdiği andan itibaren büyümeye başlarız ve bu ilelebet devam eder.
fiodor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-07-2008, 01:27   #5

Karma gücü: 3 saadulla89 henüz daha yolun başında

yaşadıgım bir facıa sonucunda...!

Alt 12-07-2008, 01:51   #6

entron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 entron ne işi var bunun burada

Ben pek tam olarak büyüyebileceğimi hiç sanmıyorum. Bir yanım hep çocuk Bazen dünyaya bir çocuğun gözleriyle bakıyorum ve gördüklerim beni dehşete düşürüyor. O zaman söylüyorum kendi kendime büyümen gerek diye. çünkü yaşananlar bir çocuğun tahammül sınırlarının ötesinde...
yavaş yavaş büyüdüğümü hissediyorum sadece
entron isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 12-07-2008, 08:43   #7

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 54 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Vallahi somut birşey söylemek gerekirse 2000 doğumluların okula gitmeye başladıklarını öğrendiğimde,artık o bahçelerde benden 10 yıl sonra doğanların koşuşturacağını fark ettiğimde has.... o kadar oldu mu be diyerek büyüdüğümü,hızla büyümekte olduğumu,zamanın geçip gittiğini ve onu tutmaya hiçbirimizin muktedir olmadığını anladım...

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-07-2008, 10:40   #8

west - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 15 west has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud ofwest has much to be proud of

Anlamadım.Hala çocuğum ve hep öyle kalmak istiyorum.Tam doğru olmasada hayattan zevk almak için çocuk olmak gerektiğini düşünüyorum.

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-07-2008, 14:25   #9

sessizgemiler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 sessizgemiler is a glorious beacon of lightsessizgemiler is a glorious beacon of lightsessizgemiler is a glorious beacon of lightsessizgemiler is a glorious beacon of lightsessizgemiler is a glorious beacon of light

ben 26 yaşında bir çocuğum
büyümeyi reddettim
inanın reddettim
zaten reddettiğimden beridir çok ilginç kimse yaşımı 20den fazla olduğuna inanmıyor
fotoraflarıma bakıyorum gerçekten arada büyük fark var
16 17 yaşlrında 20 gibi
hatta 20li yaşlarda 24 25 gibi dururken
şimdilerde 20 yaşında gibiyim.
sıkıntı dert bitiyo mu büyümeyi reddedince asla ama olsun bu taraftan hayat daha güzel

büyümeyide yeğenim karnesini getirip o şirin yüz ifadesi bal rengi gözlerini gözlerime diktiğinde anladım hatta ağlattı beni... 3,400kg minicik gözlerini bile açamayan el kadar bebek büyümüş bana karnesini getiriyodu muhteşem bir sevinçle :') 11 yaşına girdi bana büyüdüğümü belkide en çok yeğenim hatırlatıyo..
sessizgemiler isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 12-07-2008, 14:47   #10

Typhon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Typhon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant futureTyphon has a brilliant future

Büyümek mi? Artık umurumda değil sonu bekler oldum sadece ...
Typhon isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-07-2008, 15:16   #11

serenadaschizophrana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 158 serenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond reputeserenadaschizophrana has a reputation beyond repute

Büyümeyi red ediyorum , hala bir çocuğum ve öyle kalmak istiyorum.

Bütün yalnızlıklarınızın ilenci

Korusun çoğulluklarınızı
Cinnet koyun erdemin adını
Maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın
Hepiniz mezarısınız kendinizin...

serenadaschizophrana isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-07-2008, 21:26   #12

uAnursen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 uAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud ofuAnursen has much to be proud of

sanırım hayat daha ağır gelmeye başladıında büyüyorum her acı biraz daha büyütüo we içimde bi şeyleri öldürüo yawaş yawaş

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-07-2008, 22:22   #13

Raistlin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 Raistlin yakında ünlü olacak gibiRaistlin yakında ünlü olacak gibi

16 yaşımda tam olarak büyüceğime inanmişımdır hatta kendmi bu yönde şartlandırdım.16 yaşında gelince ani olgunlaşma yaşadım (psikolojik olarak ).bu şekildede devam ediyor.
Raistlin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-07-2008, 22:25   #14

KucuK_PsisiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 79 KucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond repute

ben bugüne kadar anLamadım .. anLamak da istemem .. büyümek marifet değiL bence .. öenmLi oLan büyükLük gösterebiLmek .. saygıLar ..

Endless Hope.

KucuK_PsisiK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 12-07-2008, 22:32   #15

kekovski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 kekovski yakında ünlü olacak gibikekovski yakında ünlü olacak gibi

Alıntı:
KucuK PsisiK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bugüne kadar anLamadım .. anLamak da istemem .. büyümek marifet değiL bence .. öenmLi oLan büyükLük gösterebiLmek .. saygıLar ..
enteresan bir insansin...
kekovski isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 12-07-2008, 22:49   #16

KucuK_PsisiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 79 KucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond reputeKucuK_PsisiK has a reputation beyond repute

Alıntı:
kekovski´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
enteresan bir insansin...
bunu iLk defa sen söyLüyorsun .. teşekkürLer

Endless Hope.

KucuK_PsisiK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 03-08-2008, 20:21   #17

xCADIx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 xCADIx ne işi var bunun burada

18 yasındayım ama büyümek istemiyorummmmm!!!
xCADIx isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-08-2008, 20:27   #18

cgds33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 cgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to allcgds33 is a name known to all

Artık canımın değil, kalbimin acıdığını, düştüğümde kaldırmak için elimden tutanların değil, hiç kalkmayım diye tekmeleyenlerin olduğunu farkettiğimde anladım ki büyümüşüm... Keşke büyümeseydimmm

Alt 03-08-2008, 21:11   #19

mysteriouslady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 104 mysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond reputemysteriouslady has a reputation beyond repute

Başlık gayet güzel olmuş...Birden çok kısa bir film şeridide olsa, çocukluğumu hatırlattı bana...Aslında çocukluğuma dair pek fazla bir anı yok hafızamda...Çocuk olmama izin vermedi hayat...Kendimi bildim bileli hep bir yetişkindim aslında...Hareketlerim,tavırlarım,iç inde bulunduğum sosyal statü çocukça davranmama müsade etmedi...Fakat içimde,gönlümde hep küçük bir kız yaşardı ve hala barınmakta...Konunun asıl muhatap cevabına gelince,evet büyüdüğümü gülmeye fırsat bulamadığım zamanlarda anladım...Belki çoğu kez ağzım varır kulaklarıma...Yalnız bu sadece mimiksel bir hareketten ibaret artık...Gülmek huzur vermiyorsa artık,o çocuk orada yitirir kimliğini...İşte o çocuk bedende,yetişkin bir rol oynar artık kişiliğin...Bir yanım yetişkin,bir yanım hala çocuk ve ben o çocuğun içten ve samimi tebessümlerini özledim...Her ne kadar hayat buna müsade etmesede çocukça sevinçlerin tüm içtenliğini yaşamayı özledim...Büyümekte bir bakıma kötü bir olgu değil aslında...Sadece sorumluluk duygusu çöküyor omuzlara...Şimdi ruhumdaki o küçük kız ve ben birlikte büyüyoruz gülümseyişlerimizi kirletmeden...

Konu mysteriouslady tarafından (04-08-2008 Saat 21:24 ) değiştirilmiştir..
mysteriouslady isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 03-08-2008, 22:57   #20

cruelty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 67 cruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond reputecruelty has a reputation beyond repute

sorunlarla tek başıma mücadele etmem gerektiğini anladığımda sanırım kimsenin anlamadığında içime atmaya başladığımda yüzüme maske taktığımda..

cruelty isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama