JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > İnsan Psikolojisi

Seçenekler Arama
Alt 05-05-2008, 23:20   #1

Typhon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 Typhon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to all
İntihar dediğin nedir?

Bana göre intihar bıçağı alıp şah damarını kesmek ve ölümü tatmaktır.

Sizce nedir intihar?
Typhon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 05-05-2008, 23:31   #2

cinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 cinn is just really nicecinn is just really nicecinn is just really nicecinn is just really nice

biraz önce ben açacaktım konuyu))
nasıl yapacağız???
boynuma ip geçirsem nefes alamıyorum gözlerim faltaşı gibi çıkıyor.
şah damarımı kessem canım acıyo
denize bırakıyorum kendimi ciğerlerim patlayacakmış gibi oluyo
yüksek bir binadan atlasam vıcık vıcık olurum.alçaktan atlasam sakat kalırım
direksiyonu kırayım diyorum uçuruma arabaya kıyamam döşemeleri yeni değiştirdim..
yakayım diyorum kendimi oda kötü.çok acır ya söndürürlerse o dahada kötü..
ne yapayım dostlar Bİ ÇARE...
cinn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 05-05-2008, 23:33   #3

Typhon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 Typhon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to allTyphon is a name known to all

hocam özgür ruh sen seç derim ben şah damarından gitmeyi seçtim
Typhon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-05-2008, 00:23   #4

locked_puppet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 24 locked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant futurelocked_puppet has a brilliant future

İntihar çıkmazdayken, seni çıkmaza sokan insanlardan herhangi birini, sırf bir anlık üzüntü yağmuruna tutmak için yapılan ve bir anlık düşünce kriziyle, nahoşluğun limitsizleştiğini düşünmekten kaynaklanan, nefes alımını durdurma amacındaki bir girişimdir.

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-05-2008, 01:16   #5

cinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 cinn is just really nicecinn is just really nicecinn is just really nicecinn is just really nice

İNTİHAR

bir nevi merak...son sansi ilk kullanmaya calisma hatasi..bitislerin zaten standart olmadigi bir olayda siradisiligin olmadigini anlayamama ve bir adim ileri giderek siyrilma dusuncesi ile karanliga gozu kapali dalmak..elleri ve kollari baali...anatomiyi oorenememis cizgicinin deformasyon bahanesi gibi bir sey..yada bir nevi saygisizlik...farkli olmak degilde hic olmamak...burada var olan sorunun burada cozulebilecegini gorememek belkide.
(arzach, 27.03.1999)#3676 !?

her seyin cozulcegini zannedipte hichbirseyi cozmeyen eylem turu
(hamlet, 28.03.1999)#3870 !?

gözlerinizi kapattıgınız anda tüm yasamınızı 1sn içinde tekrar yasıyosunnz..ama sevdikleriniz aklınıza gelipte onları birdaha gürememe duygusu insanı mahvediyo..hiç kimse ve hiç birsey için intihar etmeye deymez!ülümün ucundan dününce anlıyorsunuz hayatta daha yasanılacak cok seyin oldugunu...
(loop, 04.05.1999)#6633 !?

umutsuzlukla cesaretin birleştiği nokta bence...
ve umudun bitti yerde yaşamanın pek anlamı olmadığı bir gerçektir...
ya umudu bitirmemek için direnmeli insan ya da biraz cesur olmalı...

ölme özgürlüğü.

hayatta pes eden basarisizlarin yapabildigi sey.

islam da yasak islerden biri..

kisisel bir secim olup, en fazla yakınlarını ilgilendirir, gerisi yalan aglar.

suni bitisin baslangıcı veya kacmanın en geri dönülmez cesidi.

bunalıma giren insanın aniden karar verdiği ve işin ortasında pişmanlık duyduğu durum!
sakin olup düşünmek en ii yol

gerçekleştirdiğin anda bir değer yarttığın ancak bu yarattığın değerin anında yokolduğu tek edim.

en iyiler genellikle
intihar ederler
sadece kaçmak için
ve o geride kalanlar
asla tam olarak anlayamazlar
neden biri
onlardan kaçmak istesin ki..!

(bkz: charles bukowski)
(6 45, 09.12.1999 23:37)#68047 !?

fiilen oldugune inanan bir kisinin bunu resmilestirmeye calısması

istifa etmek.........
yaşamdan........

siddetli kizip bunu dile getirmemek veya berbat hissetmekten kurtulamayacagina inanmak. öte yana geçmekte acele. kisilerin anlamini yitirmesi. bosluk...
insanlarin anlayisindan vazgecip ruhlara umit baglamak. tek bir kelime dahi etmenin anlamsizligi.
soylenecek sozun kalmadigi nokta.
etrafin kan olmasina, evin daginik kalmasina, gizlenmis gunluklere, geridekilerin ne hissedicegine artik aldirilmadan yollanilan sessiz gecit. farkettirilmeyen tukenmisligin olgunlasmasi.

intihar edenler, yaşamın yolunu seçebilenler, tercihini yapabilenler, kendi ölümünü seçebiilenler mi ki?
biraz copy paste yapiim size:
-bacon: inithar etmeyi planlayanlar matematikle uğraşsınlar, kurtulacaklardır.

-rousseau: iyi bir eylem güzel bi hareketten sonra kendini öldürebilirsin.

bu kadar insan yanılmış olabilir mi diye düşünmeye iten ölüm şekli
alıntı: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=intihar
cinn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-05-2008, 10:42   #6

zibailelectra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 zibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud of

intihar bir ölüm şeklidir, tüm duyguların ve düşüncelerin yalnızca hayattan nefret etmeye programlanmış bir hastalık belirtisinin en uç noktasında verilmiş bir karardır, çözümü değil çözümsüzlüğü bulmanın sevincidir, kutlamasıdır...yeryüzünde "hayatlarımızdan daha değerli ne olabilir ki" dememize neden olan acıma duygusu ve hüzündür......

Alt 06-05-2008, 14:06   #7

saracen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 saracen yakında ünlü olacak gibi

sadece deneyenlerin bile cok problemli olduklarina emin oldugum, normal ki$inin asla deneyemeyecegi bir cilginlik. tum olenlere rahmet. taksiratlarinin affolacagi temennisi ile... alıntı:http://sozluk.sourtimes.org/show.asp...a=&all=&v=&p=2
saracen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-05-2008, 14:10   #8

zibailelectra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 14 zibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud ofzibailelectra has much to be proud of

sizin fikriniz yok mu arkadaşlar niye sürekli alıntı yapıyosunuz ben anlamadım...yoksa öylemi yapmamız gerek hatayı ben mi yaptım biri aydınlatırsa iyi olur
zibailelectra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-05-2008, 14:13   #9

Candy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Candy ne işi var bunun burada

Allah intihar edecek kişinin aklını alırmış .İntiharda normal ecel gibiymiş aynı..Çünki sağlıklı bi insan kendine kıyamaz mantıklı düşüncedede... Dayım intihar etmişti ve HOca söylemişti bunları mantıklıda geldi açıkcası...
Candy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 06-05-2008, 14:31   #10

omarus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 omarus ne işi var bunun burada

merhabalar
içinizi ilk önce bir karamsarlık kaplıyor ve bütün olan bitenin sorumlusu olarak kendinizi görüyorsunuz ve değiştirmeye uğraşarak başarısız olduğunuz her durum sizin kulağınıza bir şeyler fısıldıyor.içinizde birileri devamlı size akıl vermeye başlıyor, beyninizde fırtınalar kopmaya başlıyor hiç susmuyorlar içinizde birileri devamlı sizi eleştiriyorlar ve sizin yapacak hiç bir şeyiniz yok gibi günlük yaşama devam ederken bütün bu anlattıklarımı hissediyor hatta yaşıyorsunuz ve bir gün sizin en zayıf anınızda kontrolü ele geçirerek sizin hakkınızda almış oldukları kararı size açıklıyor ve size bir kaç çeşit plan veriyorlarve bunlardan şartları en uygun olanı uygulamanızı ve hayatınıza bir son vermeniz gerektiğini böyle olunca her şeyin çok iyi olacağını ve geride kalan akraba arkadaş ve sevgiliye çok derin bir üzüntü bırakarak intikam almış olacağınızı zannederek olayı gerçekleştiriyorsunuz. ben bunları yaşadım ve hissettimtabanca ile intihar ettim ve şükürler olsun altı ay içerisinde kurtuldum tetiği çektiğim anda içimdekilerin hepsi dışarı kaçtı ve bana güldüler dalga geçtiler işte o anda hiç bir şeyin yaşam kıymetli olmadığını bize verilen en değerli şeyin o olduğunu anladım ve şimdi her şeyin kıymetini anlıyorum ve çok pişmanım allah hiç kimseye nasip etmesin ... yolunuz ışık içinde olsun
omarus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama