JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > İnsan Psikolojisi

Seçenekler Arama
Alt 17-10-2007, 17:29   #1

vhercle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 38 vhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond reputevhercle has a reputation beyond repute
İntihar

Tüm ölümlerin % 0.4-0.9 unu oluşturan intihar (öz kıyım) davranışı kişiyi ve çevresini etkilemesi yanında , sonraki nesiller ve toplum üzerindeki etkileri nedeniyle büyük bir toplumsal sorundur. Tüm dünya çapında her gün yaklaşık bin kişi öz kıyım gerçekleştirmektedir. Erkeklerin kadınlardan daha çok intiharı gerçekleştirdiği saptanmıştır. Sonuçlara göre erkeklerde 2-7 kat daha fazla öz kıyıma rastlanmıştır. Erkekler daha şiddetli metotlar (asılma, kendini silahla vurma gibi) yeğlerken, kadınların ilaç ve boğulmayı seçtikleri gözlenmiştir. Etnik gruplar ve azınlık konumunda olanlar birbirlerine daha bağlı olduklarından daha az öz kıyıma yönelirken, göçmenler henüz ortama alışamadıkları için daha yüksek oranlara sahiptirler.

Acı ve düşündürücü olan şey, kişinin bu eylem öncesinde kendisi için olası ağırlaşan tehlikeyi fark etmesi ve bunu kendi beden dili ya da sözel ifadesiyle açıklamasıdır. Bazı vakalarda birey ‘ beni tek başıma bırakmayın, çocuklarıma ya da kendime bir şey yapmaktan korkuyorum’ seklinde uyarı mesajları verebilmekte, pencere kenarları, ecza dolaplarının bulunduğu mekanlara yakın durabilmekte, değerli ve kendince manevi değeri olan şeyleri çevresindekilere verebilmekte, artan yoğunlukta hayatın anlamsızlığından bahsedebilmekte ve tehlikeli eylemleri birer birer deneyebilmektedir. ‘ Selvi gibi ümitler birer iğdeye dönmüş’, intihar dışında yapacak hiçbir şey kalmadığı düşüncesi bilince hakim olmuş, yaşanan her saatin acı , günah ve sorunları arttırmaktan başka bir işe yaramayacağı şeklindeki yaklaşımlar çoğu öz kıyım durumunda görülebilmektedir. Ancak buna rağmen bazı durumlarda gereken adımlar atılamayabilmektedir.

Kişi intiharı sorunlarını giderici, çare bulamadığı acılarını dindirmeye yarayan, katlanamayacağı sonuçları yaşamamasını sağlayıp, daha önce bulamadığı huzur ortamını getirecek bir çözüm olarak görür. Bireyde olum, mezara konmak ve hayata son vermenin sonrasına ait düşünceler bulunmamaktadır.

İntihar girişimlerinde bulunan kişilerin kendilerini ezen, görmemezlikten gelen, kendileri ile ilgili istek, karar ve seçimlerine kulak vermeyen ebeveynlerden; güvenlerini sarsan, kendilerini yüzüstü bırakan arkadaşlardan bahsettikleri gözlenmiştir. Bu durumdaki kişiler kendilerini işe yaramaz, kullanılmış, günahkar , cezalandırılmayı hak etmiş kişiler olarak görebilmektedirler. Bireyler kendilerinin görüş ve duygularının ,daha doğrusu kişiliklerinin değiştiğini görebilmekte ve aklini kaybetme, kendi denetimlerini kaybetme gibi korkular yasayabilmekte ‘o ben gitti ,başka bir ben geldi kendimi tanıyamıyorum’ seklinde konuşabilmektedirler.

Genel olarak intihar davranışlarında ölmek düşüncesi yanında daha iyi şartlarda yasamak yolunda bir kararsızlık ta bulunabilmektedir. Bu nedenle yüksek bir yerden atlamadan önce beklenmekte olduğu düşünülmektedir.

Kişinin kendini topluma ait , onun bir parçası olarak görmesi, çevresinin kendinin arkasında olduğu, sorumluluğu altında onun yardımına muhtaç kişilerin olduğu , bu eylemin günah olduğu düşüncesi, kendine maddi ya da manevi olarak destekçi güçlerin bulunduğu inancı öz kıyımların önüne geçebilmektedir.
vhercle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 18-10-2007, 00:29   #2

atmaca03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 atmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to all

güzel bir paylaşım vhercle ama ben de intihar etmek istiyorum fakat allah korkum ondan üstün geliyor intihar edenler direk cehennemlik ve birdahada çıkılmıyor affı yok öbür dünyada sonsuz yaşamım zehir olacağına burdaki fani yaşamım zehir olsun dedim bu daha mantıklı ama bu dünyanın artık düzeni bozulmuş bence...?
atmaca03 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 18-10-2007, 01:00   #3

MurKy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 MurKy kısacası herkes için çok değerliMurKy kısacası herkes için çok değerliMurKy kısacası herkes için çok değerliMurKy kısacası herkes için çok değerli

intihar et gitsin .. veya kendine belirli bir süre ayarla sonra bitir işini
MurKy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 18-10-2007, 18:18   #4

Karma gücü: 9 atmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to allatmaca03 is a name known to all

intihar etmek yada ölmek çok kolay hani istek bakımından manen de hazırım ama allah korkusu dini inanış ve mantık ondan önde geliyo o yüzden bu dünyaya devam

Sponsor Bağlantılar
Alt 18-10-2007, 20:37   #5

dreamcatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 57 dreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond reputedreamcatcher has a reputation beyond repute

Alıntı:
atmaca03´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
intihar etmek yada ölmek çok kolay hani istek bakımından manen de hazırım ama allah korkusu dini inanış ve mantık ondan önde geliyo o yüzden bu dünyaya devam
Atmaca sana ben de katılıorum, ben sade bi kez böle bişeyi deneme yolunda gittim ve o anda Tanrı inancım çok zayıftı, ben asıl Tanrı'nın warlığına o imkansız dönüşten sonra inandım, bu inancın özel nedeni bende kalsın, fakat bi daha kafayı yemediğim müddetçe denemem de bunu, Tanrı inancım buna el vermez en azından....Vhercle ellerine sağlık....

There're those who believe your dreams
have great power...
And to remain safe, you must sleep beneath the dreamcatcher...

dreamcatcher isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 18-10-2007, 22:38   #6

Sepia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 36 Sepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond reputeSepia has a reputation beyond repute

2 günden birinde intihar etmek istiyorum sonra ertesi gün kalkıyorum
'ulan hıyar sen kimsin ki intihar ediyosun . sana yakışıyo mu hiç,bari bi kahramanlık uğrunda öl diyorum'
bu yüzden gözüm biraz kara

Sepia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 18-10-2007, 23:24   #7
-YASAKLI-

Parapsikolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Parapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond reputeParapsikolog has a reputation beyond repute

sadece inanç intiharı engellemeye yeter
Parapsikolog isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 19-10-2007, 10:08   #8

Evet inanç yetiyor , ama intihar etmenin cehennemde ebedi bir yer ayırtma olduğunu öğrenmeden önce bi deneyim yaşadım , oda iyi niyetimden ve iyi kalpli düşüncelerimdendi herkeze ve herşeye o kadar iyi gözle bakıyordumki birden dünyanın pisliği rezaleti karşısında insanların fitneleri , fesatları karşısında acayip derecede şaşırıp affalamıştım , ama sonra sonra alışıyo insan ama dostluğa ve sevgiye çok önem vermiştim sevmek hayatımda tattığım ve savunduğum en büyük duyguydu bir zamanlar şimdi azaldı belki ozamanın ergenlik psikolojisi sevmeyi ve dostluğu daha fazla güdülüyo ama gerçekden dostluğu sevgiyi o zaman tatmıştım birisinin başka birisi için canını kolayca feda edebileceği düşüncesi hakimdi belki toz pembe bir dünyanın içindeydik ama dünyam koyulaşmaya başladı ...

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-11-2007, 13:07   #9

selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 selin henüz daha yolun başında

bende ölmek istiyorum her gün bunu düşünüyorum ve bugün yapacağım umarım başarırım. ne deliyim nede başka bir şey çok mutsuzum sadece.
selin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 26-11-2007, 21:30   #10
elacayib
Guest

Kendine bir şans daha versen!

Alt 26-11-2007, 22:35   #11
-YASAKLI-

sefamerve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 sefamerve yakında ünlü olacak gibisefamerve yakında ünlü olacak gibi

ben yasamayı seviyorum ve herkes için mutlu sevgi dolu bir yasam diliyorum intihar kacıstır bence insan yasamalı kendini yasamdan uzaklastıran sebeb neyse onunla savasmalı derim gülünüz güldürünüz mutlu yasayıp yaslı ölünüz derim
sefamerve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-11-2007, 22:47   #12

Locked - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 119 Locked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond reputeLocked has a reputation beyond repute

bence hemen ölmek en güzeli

Locked isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-11-2007, 17:11   #13

Kuranes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 10 Kuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to allKuranes is a name known to all

intihardan başka bir çıkış ve kaçış yolu da uyku . ben ,bunaldığım zaman uykunun mükemmel rahatlatıcı hissine kendimi bırakırım . tam bi kaçış yolu olmasa da bi yere kadar idare ediyor .
ayrıca her ne kadar insanların en korktuğu ölüm şekli boğularak ölmek olsa da bunda rahatlama hissi hat safhada , kendini suyun derinliklerini bırak ve 3-4 saniye kadar oksijen alamama kısmını atlatabilirsen devamı büyük bi haz . benim okuduğum kadarıyla yani rahatlama hissi veriyormuş . bilim adamları böyle diyor en azından

edit : bi kaç kişi intihar etmeyi düşünüyormuş , bari zevk alarak ölün yahu . atlayın bi denize hatta okyanus olursa daha makbule geçer
Shapes pent in Hell."

Justin Geoffrey
Kuranes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama