JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > İlginç ve Komik Videolar

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama
Alt 24-02-2008, 00:01   #1

pithc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 111 pithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond repute
Vatan Haini Olan Nazım Hikmet mi?

Genco Erkal ustama saygılar...

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-02-2008, 02:01   #2
-YASAKLI-

birunsatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 birunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond repute

tek vatan haini nazım zaten....
ülkesini en çok seven, herşeyini veren bir adam ama vatan haini işte...

MEMLEKETİMİ SEVİYORUM

Memleketimi seviyorum :
Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım.
Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı
memleketimin şarkıları ve tütünü gibi.

Memleketim :
Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya,
kurşun kubbeler ve fabrika bacaları
benim o kendi kendinden bile gizleyerek
sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir.

Memleketim.
Memleketim ne kadar geniş :
dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana.
Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum.
Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum
ve güneye
pamuk işleyenlere gitmek için
Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye
utanıyorum.

Memleketim :
develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler,
kavak
söğüt
ve kırmızı toprak.

Memleketim.
Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven
alabalık
ve onun yarım kiloluğu
pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla
Bolu'nun Abant gölünde yüzer.

Memleketim :
Ankara ovasında keçiler :
kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması.
Yağlı, ağır fındığı Giresun'un.
Al yanaklı mis gibi kokan Amasya elması,
zeytin
incir
kavun
ve renk renk
salkım salkım üzümler
ve sonra karasaban
ve sonra kara sığır
ve sonra : ileri, güzel, iyi
her şeyi
hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır
çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım
yarı aç, yarı tok
yarı esir...

NAZIM HİKMET

ufak bi katkı olsun pitch
birunsatan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 24-02-2008, 02:07   #3

Karma gücü: 111 pithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond repute

ufkumuz acık olsun yeter...
pithc isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Alt 24-02-2008, 02:33   #4

izuchiring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 38 izuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond repute

ben bu konularda taşlanmak istenen kişi bir sanatçı veya yazarsa suçları örtülüp olumlu olarak bakılıyor diye düşünüyorum.. nazım hikmet zamanında yanlışlıklar yapmasaydı vatanından sürülmezdi... tabi yinede bencee, bilmiyorum sizcede bencemi?!!!

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-02-2008, 02:42   #5
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 birunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond repute

"ben bu konularda taşlanmak istenen kişi bir sanatçı veya yazarsa suçları örtülüp olumlu olarak bakılıyor diye düşünüyorum.. nazım hikmet zamanında yanlışlıklar yapmasaydı vatanından sürülmezdi... tabi yinede bencee, bilmiyorum sizcede bencemi?!!!"

Aslında doğru; Nazım vatanını savunduğundan dolayı yanlışlık yaptı ki zaten o yanlışlıklar yüzünden bütün dünyada bu ülkeyi tanıtan kişi oldu ve heryerde her gitiği yerde vatanından bahsetti. Hatta o kadar kötü ki, vatanını satmadı bir avuç para için...

Dünya da en önemli şey parayken o vatanım dedi, sürgündeyken bile bir gün döneceğine inancını vardı ama işte ne yaaprsın o büyük yanlışı yüzünden hala vatan haini ya...

Alt 24-02-2008, 02:49   #6

söylenecek söz kalmamıs...Nazım Hikmet vatan haini hala...mavi gözlü dev adlı filmin sonunda da bu sekilde bir yazı vardı...anlamayanlar için...
pithc isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Alt 24-02-2008, 02:51   #7

izuchiring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 38 izuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond repute

arkadaşlar konu hakkındaki görüşümdeki yanlışlıktan dolayı özür dilerim... benim açıklamak istediğimle yazdığımın tezat oluşturduğunu sonradan anladım..

izuchiring isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 24-02-2008, 03:01   #8
-YASAKLI-

hasan mezarcı yaptığı pisliklerden dolayı bu ülkeden kaçtı, sürgün edilmedi bu bir...

Nazım hikmet düşüncelerinden dolayı tehlikeli bulundu ve sürgün edildi hatta vatandaşlıktan atıldı ama Hasan Mezarcı geri döndü ve pis işlerine devam etti. Nazım, bu üleyi bölmek istemedi, Atatürk'ün savunduğu ve kurmak için çabaladığı Türkiye hayalinin peşinden gitti ve bunun için bu hayalin önünde engel olanlara şiir, yazı roman ve oyunlarıyla savaş açtı.

Hasan Mezarcı bu ülkeye, insanlarına, cumhuriyete ihanet etti, Nazım Hikmet bu ülkeyi, insanlarını ve Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti savundu..Eğer Nazım Hikmet tartışılacaksa, lütfen onunla kıyasladığın kişilere dikkat et çünkü Nazım bu ülkenin en onurlu insanlarından biriydi. Ülkesinden kaçan bir şarlatanla aynı kefeye koyma ve tartıştığın konu hakkında en azından az da olsa bilgi sahibi ol

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-02-2008, 03:03   #9

beyazkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 15 beyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud ofbeyazkin has much to be proud of

Fazıl Say , Genco Erkal ve Nazım Hikmet

konusu vardı..
)))))))))))))))

burada söyliyebileceğim söz; birunsatan eline,... diline... yüreğine sağlık
beyazkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 24-02-2008, 03:09   #10
-YASAKLI-

"arkadaşlar konu hakkındaki görüşümdeki yanlışlıktan dolayı özür dilerim... benim açıklamak istediğimle yazdığımın tezat oluşturduğunu sonradan anladım.."

O zaman, yazacağınız cümlelere dikkat ederseniz hem daha iyi olur hem de konu daha iyi anlaşılır

bir de yazdığınız yorumları lütfen silmeyin de, neye cevap verdiğimizi herkes okusun ve yanlış anlaşılma olmasın...

Konu birunsatan tarafından (24-02-2008 Saat 16:15 ) değiştirilmiştir..

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama