JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Gnoxis Panosu > İstek, Öneri, Şikayet

Seçenekler Arama
Alt 10-06-2007, 23:50   #1
AnunaKi
Guest

Chat odası hakkında

Gnoxis'in forum sayfasının en altına bir chat kutusu koyulsa daya iyi olunmaz mı?Eğer bunun örneğini görmek isteyen moderatör arkadaşlara bunu uygulayan siteyi söylerim.Şimdi başka bir sitenin reklamını yapmak istemiyorum.
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 11-06-2007, 01:27   #2
-YASAKLI-

Rimmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Rimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud of

Bence bu haliyle çok güzel ama daha aktif kullanılmalı artık.Bazı zamanlarda 20 kişi oluyor odada ve max. konuşan üye sayısı 4 ne yaman çelişkidir
Rimmon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-06-2007, 13:04   #3

SCARRED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 105 SCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond repute

Chat odası her zaman açık değil. Bunun nedeni de chat odası konuşmalarının forum paylaşımlarının önüne geçmesi kaygısı ve odada bir moderatörün bulunması kuralı...

Buraya kadar güzel, ama artık chat odasına gelenlerin farkında oldukları bir durum var: forumda yazılanlarla odada konuşulanlar birbirinden hem içerik, hem özen, hem düzen açısından son derece farklı. Yani chat odasının forumdaki paylaşımı azaltması bence olanaksız.

Odadaki istenmeyen diyaloglar konusunda ise belki de yapılacak şey screencapture almak ve bunu idareye yollamaktır. Haddini aşan üye, odadan (veya duruma göre siteden) atılabilir.

Neyse, çenem düştü yine.

Alt 26-06-2007, 16:15   #4

mescalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 50 mescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond repute

Selam Anunaki;

Bahsettiğin şey sanırım shoutbox, yani canlı olarak insanlar yazıyor ve her sayfada gözüküyor. Fakat gnoxis yoğun ziyaret alan bir site ve bu gibi bir özellik serverda yoğunluğu arttırabilir. Aynı şekilde mesaj moderasyon problemi shoutboxlarda da var üstelik daha büyük bir problem çünkü sitede neredeyse tüm sayfalarda gözüküyor. Reklam yapmak isteyenler vs için araç olur ancak gibi ama ilerleyen zamanda bu sistemide bir dener sonucuna bakarız.

Chat odası içinse scarrd haklı olabilirsin ama haftasonları odada 20kişi varken de pek konuşan olmuyor yada özel konuşuyor herkes, sürekli açık olursa bu kişiler dağınık zamanlarda gireceğinden kişileri de bir araya toplayamayabiliriz ama tatilden dönünce chat odasını daha sık açılır şekilde ayarlarım bakarız istediğimiz gibi olacak mı, forumda sorun yaratacak mı vs... Ilerleyen zamanda belki sırf chat moderatörleri falan da alabiliriz sürekli bir moderatör bulunması için ama asıl düşüncemiz foruma olan etkisi..

Sponsor Bağlantılar
Alt 26-06-2007, 16:46   #5

Dolunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 Dolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to beholdDolunay is a splendid one to behold

Bence o tarz bişey forumda boş yere kalabalık yaratır herkes özelden konuşuyor.Gerçi chati ben hiç kullanmadığımdan beni etkilemiyor nasılsaMes her zaman en iyisini düşünür.

Ama artık ben de tatil istiyorum şöyle temelli olanından.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
Dolunay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 26-06-2007, 17:00   #6

Karma gücü: 105 SCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond repute

Alıntı:
mescalin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam Anunaki;

Bahsettiğin şey sanırım shoutbox, yani canlı olarak insanlar yazıyor ve her sayfada gözüküyor. Fakat gnoxis yoğun ziyaret alan bir site ve bu gibi bir özellik serverda yoğunluğu arttırabilir. Aynı şekilde mesaj moderasyon problemi shoutboxlarda da var üstelik daha büyük bir problem çünkü sitede neredeyse tüm sayfalarda gözüküyor. Reklam yapmak isteyenler vs için araç olur ancak gibi ama ilerleyen zamanda bu sistemide bir dener sonucuna bakarız.

Chat odası içinse scarrd (?? Harrr!) haklı olabilirsin ama haftasonları odada 20kişi varken de pek konuşan olmuyor yada özel konuşuyor herkes, sürekli açık olursa bu kişiler dağınık zamanlarda gireceğinden kişileri de bir araya toplayamayabiliriz ama tatilden dönünce chat odasını daha sık açılır şekilde ayarlarım bakarız istediğimiz gibi olacak mı, forumda sorun yaratacak mı vs... Ilerleyen zamanda belki sırf chat moderatörleri falan da alabiliriz sürekli bir moderatör bulunması için ama asıl düşüncemiz foruma olan etkisi..
Shoutbox konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Chat odası ne de olsa başka bir adres, ve forumdan ayrı duruyor. Bu da (daha önce yazdığım gibi) kullanım ve içerik olarak odayı forumdan ayırıyor. Örneğin ben foruma yazdığım yazıları yollamadan ve yolladıktan sonra okuyup düzeltmeye çalışıyorum, ama chat odasında ne denli seviyesizleşebildiğim sanırım gözlemlenmiştir.

Shoutbox'ın kötülüğü, insanların kolaya kaçma eğilimi. "Zaten forumdayız" diye bütün paylaşımlar o kutuya kayabilir. (Örnekleri görülmüştür. Sevimsiz bir durum.) Kısacası shoutbox olmasa daha iyi. Özel mesajlar yetmeli. Hem her sayfada "üooop blackmagician geldiysen ses ver oolum" gibi yazılar görmeyi şahsen istemem.

Ama chat odasındaki "dağılma" endişesi bence biraz fazla, çünkü her sitede chat müdavimleri vardır ve bu insanların çoğu zaten hem forumu okuyup katkıda bulunur, hem de chat odasında eğlenirler. Bazı üyeler ise chat'i hiç kullanmaz. Yine chat odalarının belli sohbet yoğunluk frekansları vardır, ki bu da her sitenin kullanıcı profline göre değişir. Örneğin sanıyorum gnoxis'in chat odasında sohbet saat 23:00'ten sonra hızlanıyor, çünkü hepimiz (peki, çoğumuz) vampiriz. Kalan zamanlarda ise 1 ya da 2 kişi "biri gelse de muhabbet etsek" diye beklerken bir yandan forumda paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Yani chat odasının dağınık kullanımı (hele dediğin gibi özel konuşmalar için kullanılıyorsa) bence imkansız. Bu yüzden daha fazla açık kalmasında bir mahsur göremiyorum.

(Tamam, yine çok konuştum...)

Alt 30-06-2007, 13:19   #7

arkeolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 6 arkeolog yakında ünlü olacak gibiarkeolog yakında ünlü olacak gibi

scarred e tamamen katılıyorum.....ben de onunla hemfikirim sayın mescalin..

Alt 30-06-2007, 13:23   #8
-YASAKLI-

Amoress - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Amoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud ofAmoress has much to be proud of

chat odasi hakkinda yorum yapmak istemiyorum, ama scarred hakli.
Amoress isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 30-06-2007, 16:13   #9

boogee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 206 boogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond reputeboogee has a reputation beyond repute

scarred +1 sonuna kadar katılıorum..

** TJOBD **
boogee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-07-2007, 02:14   #10

Hepiniz katiliyorsunuz, sağolun... Biriniz de puan verin Allah rızası için be!

edit: Beni şımartıyorsunuz, ne gereği vardı... (evet riyakarım ne olmuş?)

Alt 01-07-2007, 15:31   #11

ArchangeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 ArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud ofArchangeL has much to be proud of

İtiraf edeyim chat odasına sadece biraz keyiflenip gülebilmek amacıyla giriyorum.forumda zaten yeterince bilgi paylaşımı olduğu açık.
İstisnalar olsada chat odasında ciddi olmamak için direndiğim fark edilmiştir umarım sohbetin yönünü belirleyen olmak yada olmamak bütün mesele bu.

Seven Eyes To See
Seven Eyes To Bleed...
ArchangeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 27-08-2007, 04:18   #12
FERASET6666
Guest

chat odasına bayılıyorumeglence dorukta
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-08-2007, 13:29   #13

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 123 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

bence chat odasının acılıs saatleri ve zamanları cok yerinde..güzel bir düzeni var gibi geliyor..aksi taktırde ipin ucu kacabilir gibime geliyor..

**TJOBD**
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 27-08-2007, 22:31   #14

hexagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 hexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant futurehexagram has a brilliant future

Bir kere girmişliğim var,ne işe yaradığını çözebilmiş değilim,gerek duymamaktayım
hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama